דרכי הגעה לסנטה תרזה
-
שלום
אנחנו כרגע בשלב תכנון המסלול,יש לנו כשבועיים וחצי בקוסטה ריקה ואנחנו מתלבטים האם כדאי להגיע לסנטה תרזה כי ממה שהבנו ההגעה לשם מעט מסורבלת.
בגדול הרעיון הוא להגיע מהחוף הקאריבי (פוארטו ויאחו/ קוויטה) לסנטה תרזה - יש סיכוי לעשות את זה ביום אחד? אם לא אז כנראה נעצור ללילה בסן חוזה ונמשיך משם - כל מידע על דרכי הגעה מסן חוזה לסנטה תרזה יתקבל בברכה - בעיקר שעות יציאה של אוטובוסים ומעבורות וכמה זמן אמור לקחת כל הסיפור הזה.
בדרך חזרה אנחנו מתכננים להמשיך מסנטה תרזה למונטורדה/לה פורטונה האם זה מסלול שאפשר לעשות ביום אחד או שגם צריך לעצור ללילה בדרך? אשמח לכל מידע בנוגע לדרך הזו
תודה רבה! -
דרכי הגעה לסנטה תרזהבתיאוריה - אפשר.
השאלה - למה?
יום ארוך ומתיש של נסיעות.
מה את רוצה לעשות דווקא שם? וכמה זמן?
למה לא לבנות תוכנית של טיולים גם בדרך לשם וככה לפצל את הנסיעה ולכלול דברים מעניינים בדרך.
אנחנו נסענו למונטזומה (עם רכב) ובדרך ראינו ישראלים עם תרמילים גדולים בדרך לסנטה תרזה. בגלל שגם התלבטנו אם להגיע לשם - לקחנו אותם טרמפ לשם.. אבל לא נשארנו אלא נסענו למונטזומה.
אין לי נסיון בתחבורה ציבורית (עשיתי לך דרך גוגל..)
-
דרכי הגעה לסנטה תרזהמסתבר שהכניס את הקישור בלי המקומות..
אז תכניסי:
Cahuita
Santa Teresa
ויציאה בשעה 7:00 בבוקר (למשל.. כדי שייתן לך את כל היום)
יכול להיות שיש גם הבדל בימים (שבחלק מהימים יש ובחלק אין) תנסי להכניס את התאריך שהכי קרוב לך (אם את יודעת). אני סתם הכנסתי 30.6.
-
דרכי הגעה לסנטה תרזהתודה רבה על הקישור!
הוא מצוין ויעזור לי גם בשאר התכנונים
יש לי רק תהייה קטנה לגביו - אם הוא מתכנן לי מסלול שכולל כמה אוטובוסים ונגיד אוטובוס מגיע ליעד מסויים בשעה מסויימת ויוצא ממנו באותה שעה - האם זה אומר שאני מגיעה ויוצאת מאותו מקום או שיש סיכוי שההגעה והעזיבה הם ממקומות שונים לגמרי בעיר?
לגבי למה לעשות את זה ביום אחד - כי לא ממש מצאנו דברים מעניינים בדרך - יש רק את סן חוזה שאליה אנחנו מגיעים בהמשך או את פונטארנס שלא ממש נראה שיש למה לעצור בה. אם יש לך רעיונות למקומות נוספים שאפשר לעצור בהם ויש מה לעשות בהם אני אשמח לשמוע. -
דרכי הגעה לסנטה תרזהכמו שכתבתי קודם, אין לי נסיון בתחבורה ציבורית
אבל
טיילתי בקוסטה ריקה. לפעמים התחנות בכלל לא מסומנות כתחנה.... פשוט אנשים עומדים על הכביש, והאוטובוס יודע לעצור להם...
אני מאמינה שאת מגיעה ויוצאת מאותו מקום. השאלה היא, אם האוטובוס אמור להגיע ב-8:45, וזה שיוצא, גם כתוב עליו 8:45 - השאלה אם זה אותו קו או שצריך להחליף, ואז מה קורה אם זה שאיתו את מגיעה מאחר בכמה דקות.. ???
אין לי תשובה, כאמור לא נסעתי בתחבורה ציבורית.
מה חשבת לעשות בסנטה-תרזה?
את נוסעת יום שלם מחוף בצד אחד לחוף בצד השני. בפונטארנס אכן אין מה לעשות. אנחנו בדרך עצרנו בהרבה מקומות, אבל נסענו עם רכב, אולי זה שונה.
-
דרכי הגעה לסנטה תרזהממה שראיתי באתר מדובר בחברות אוטובוסים שונות
אז הן לא בהכרח יהיו מסונכרנות אחת עם השנייה,
לכן אולי כדאי לך לבנות את המסלול מפורק למקטעים קוויטה-סן חוזה
סן חןזה-פונטה ארנס
מעבורת ואז בד"כ פוגש את המעבורות אוטובוס לסנטה תרזה. -
דרכי הגעה לסנטה תרזהזה נראה לי קצת מוזר שהם לא יהיו מסונכרנות כי זה נראה כאילו האתר נותן לך מסלול נסיעה שאתה אמור לסוע בו אבל אני מניחה שהכל יכול להיות אם מדובר במרכז אמריקה...
דבר מוזר נוסף שהיה שם זה שחיפשתי אוטובוס מפנמה סיטי לבוקס ומצאתי רק שני אוטובוסים אחד יוצא בבוקר ואחד בצהריים וגם שם צריך להחליף אוטובוס פעמיים. אני הבנתי שאמור להיות אוטובוס לילה לבוקס ומשום מה האתר לא מראה את זה. למישהו יש מידע על אוטובוס הלילה? או אתר אחר שיכול לאמת שזה קיים?
שוב תודה -
מונטזומה וסנטה תרזה - התיעצותבמסגרת טיול משפחתי בקוסטה ריקה (הצעיר ביותר בן 13 והוא הגולש העקרי) אנחנו מייעדים גם פסק זמן של מספר ימים לטובת גלישה - קבלנו המלצות רבות על סנטה תרזה וזה נכון לרגע זה הכיוון
אשמח לקבל המלצות הבהרות וטיפים מה ההבדל בין 2 המקומות ואיפה כדאי לשהות הן מבחינת נושא הגלישה ובכלל
וכן - אנחנו מטיילים עם רכב
תודה -
מונטזומה וסנטה תרזה - התיעצותבישוב מונטזומה עצמו אין לך בתי"ס לגלישה, ולא זכור לי שגם ראיתי מישהו גולש שם.
אם אתם עם רכב, זה יכול להוות מקום לינה ונסיעה של כחצי שעה לסנטה תרזה.
צירפתי אתר של בי"ס לגלישה שבסיסו מונטזומה, אולי הם מאמנים בפלאיה גרנדה , מרחק הליכה_ לא של 5 דקות ) משם -
מונטזומה וסנטה תרזה - התיעצותאבל השאלה הבסיסית אם כך היא למה לשהות במונטזומה ולא סנטה תרזה
בסנטה תרזה יש לנו אופציה לשהות במועדון הגלישה עצמו שיושב לפי מה שאני מבינה ממש על הים
מצרפת קישור אם מישהו מכיר -
מונטזומה וסנטה תרזה - התיעצותלדעתי אין פה התלבטות,
אם אתם רוצים מועדון גלישה בסנטה תרזה- תלנו שם כמובן. -
מונטזומה וסנטה תרזה - התיעצותההתלבטות שלי צצה בעקבות התגובה של annaly - למה להגיע לסנטה תרזה?
חשוב לי לשמוע חוויות של מי שהיה שם לפני שמחליטה סופית -
מונטזומה וסנטה תרזה - התיעצותאם התגובה שלי מעלה את השאלה, אז ככה:
מי שרוצה להשתקע במקום אחד שבוע, ולהיות בחופים ולגלוש - סנטה תרזה זה מקום נהדר (לא מנסיון כי זה לא בשבילי, אבל ממה ששמעתי מאחרים).
מי שמשעמם לו להיות בחופים שבוע, אין טעם לנסוע עד סנטה תרזה כדי להגיד "הייתי בחופים.."
כשעניתי לה, שאלתי מפורשות מה היא רוצה לעשות שם. היא לא ענתה לגלוש. אם יש לך מועדון גלישה שמעניין אותך, ויש לך המלצות עליו - תהנה, המקום יפהפה. אבל אם הסיבה היא כי שמעתי על הכפר ויש שם הרבה ישראלים, והיא בכלל נמצאת בצד השני של קוסטה ריקה (קוויטה) אז קשה לי להבין למה לנסוע למעלה מ-12 שעות ולהחליף כמה אוטובוסים בדרך + מעבורת וכל זה כדי להגיע לדווקא לשם (שלהזכירך, הי באה מהחופים של הצד השני).
לצורך הדוגמה, יש עוד חופים יפים שלא לוקח להגיע אליהם 12 שעות (או שאפשר לשלב אותם במסלול הטיול).
אנחנו כאמור הזמנו לנו מקום לינה מפנק במונטזומה, ללילה אחד, באמצע הטיול. עברנו בסנטה תרזה רק כי לקחנו טרמפיסטים (היינו עם רכב).
מבחינתי אם מקום הלינה שרצינו היה דווקא בסנטה תרזה, אז היינו נוסעים לשם, וישנים שם (אבל זה עוד שעה נסיעה לכל כיוון - כבישי עפר לא סלולים).
במידה ויש עוד שאלות - אל תהסס לשאול. מקווה שעכשיו יותר ברור.
תהנה, קוסטה ריקה מדהימה!