ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מצ'כיה!

פורום טיולי משפחות
    13
    54
    9557
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ג'מוס
      ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

אבל נפניק בתמונה או שתיים בינתיים...
      שווה שווה שווה
      לפתוח בוקר עם כזה דיווח.
      נשמע גן עדן ,נראה נהדר
      והכל כמובן גם בזכות המספרת Laughing
      תודה על השיתוף
      זוממת כבר על היעד הבא?ברור,רק שצריך רעיון מקורי
      איך מלהיבים את החצי?
      נסי הפתעה לרגל ארוע.כשלא יודעים - אי אפשר להתנגד...

תודה
      ג'מוס
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mimi812
        mimi812 נערך לאחרונה על ידי

אבל היומולדת שלו בעוד פחות מחודש!
        Shocked
        האמת, שעכשיו אני זוממת על דיל קטן בשבילי. רק בשבילי. כנראה בודפשט, כי החצי כבר היה שם ואני לא.
        ותודה על המחמאות. דווקא לא כ"כ מקוריים למעט הפעם הזאת...
        • mimi812

אוף, האתר לא נותן לי פתאום להעלות תמונות!
          נמשיך במלל בינתיים.
          ביום השלישי ביקרנו בשמורה המפורסמת ביותר באיזור – צוקי פרכוב (PRACHOV). הכניסה עלתה 50 או שמא 100 קרונות? לא זוכרת....אבל זול! יש בשמורה מס' אפשרויות טיול. אנחנו בחרנו בשביל הירוק, שהוא המרשים ביותר, אבל כרוך בעלייה וירידה של מס' רב של מדרגות (שוב, מנקודת מבט של מי שסחבה ילדה על הגב...). אח"כ חזרנו בשביל האדום לנקודת ההתחלה, שם אכלנו א. צהריים במזנון, שהיתה בו תחושה קלה של בית תמחוי קומוניסטי...אבל הגולש היה אכיל וכך גם הצ'יפס והשניצל (איך אומרים אצלנו בחדר האוכל כשלא טעים – "העיקר הנפחים"...). בחצי השעה הראשונה ירד גשם והלכנו עם מטריות ולא היה נורא בכלל. אח"כ הוא פסק ולא חזר בהמשך היום. שמורת צוקי פרכוב מאוד יפה ומרשימה ונהננו בה מאוד!
          לפני שיצאנו קראנו שלא כדאי להגיע עם מנשא טיולים מקצועי, כי הטיול בין הצוקים המשופעים והמעברים הצרים לא נוח איתו. אז לקחנו מנשא ילקוט (יאמו), שהוא נוח, אבל פחות. בדיעבד אני חושבת שברב חלקי הטיול אפשר היה לטייל עם מנשא מקצועי, אבל יש קטעים שהם בלתי עבירים איתו, אם כי מאוד קצרים. היתרון של היאמו הוא כמובן הגודל והמשקל שלו.
          מצוקי פרכוב נסענו לJICIN. העכבר ישנה באוטו ואני יצאתי לתור את העיר. אחרי פראג העיר לא הרשימה אותי. יש בה איזה שדרה שמובילה לאחוזה או משהו כזה, אבל לא ניסנו למצוא אותה. לקחתי ברושורים בנקודת המידע לטובת הדורות הבאים וזהו.
          הנקודה היהודית – גם בTURNOV וגם בJICIN יש בתי כנסת (יש לי אפילו פרוספקטים בנושא). לא הייתי באף אחד מהם ולפי מה שקראתי לא נראה שיש במקום קהילה יהודית.
          משם נסענו לhruba skala. זה היה המקום היחיד שבו דרשו חניה לפי שעה, השומר ידע אנגלית ואפילו להגיד תודה בעברית...יש מס' מסלולים במקום, אבל כשהבנו שהמסלול הכי יפה הוא גם הכי מאתגר, וויתרנו. המסלול האחר שהוצע לנו היה "סתם" בעלייה בכביש באמצע היער. התחלנו אותו וחזרנו על עקבותינו. נכנסנו למצודה שליד החניה. היא לא מאוד מרשימה, אבל התצפית חביבה. יש שם פארק חבלים קטן ובית קפה עם אינטרנט אלחוטי (יש גם מלון במקום).
          בערב נסענו שוב למסעדת VIDLAK (אנחנו עקשנים...). הפעם, מסתבר שהמסעדה סגורה בימי שני...זכרנו שיש מסעדה ממש סמוך למבצר TROSKY (במלון). לראשונה באיזור יש תפריט באנגלית וגם המלצר דובר אנגלית די טובה. אין בתפריט מנות "קלאסיות" לילדים (קרי, שניצל, פסטה ושות...אבל יש צ'יפס למקרים קשים). הזמנו מרק שום (שלא דומה למרק שום באוסטריה, אלא חמצמץ, אבל טעים), מרק תרד שמנתי וטעים עשיר בתרד לחובבי הז'אנר, סטייק לחצי, חזה עוף לי שוחה ברוטב גבינתי טעים, תוספות, 2 בירות, קפה, 2 סודה ויחד עם הטיפ הגענו ל130 קרונות! זול! המנות ענקיות (לדעתי מנה מספיקה לשניים אפילו) ואפילו לנו לא היה מקום לקינוח...אה, יש אינטרנט אלחוטי במסעדה!
          • mimi812

היום האחרון
            Confused
            התעוררנו ליום גשום. התכנון המקורי היה לעלות לטירת VALDSTEJN שמעל HRUBA SKALA שלא רצינו לעלות אליה ברגל והצלחנו אח"כ במקרה להגיע אליה ברכב לפי שילוט מאוד נוח מהכביש הראשי(ואז הכנסנו את המיקום לGPS והחלטנו לחזור למחרת) ואח"כ להגיע לגן השעשועים STASTNA ZEME.
            הגענו לחניה של הטירה. היה שם שלט שהמרחק לטירה הוא 500 מ'. הלכנו בכביש ביער ואלו היו ה500 מטר הכי ארוכים בחיי...לדעתי 2 ק"מ לפחות! (והפעם עם ילדה בעגלה!)כשהגענו למעלה ראינו עוד חניה...בדרך הטפטוף היה קל בלבד, אבל כשהגענו לטירה הוא התחזק וחבל, כי היו שם ילדי בי"ס שבאו לשחזר את ימי הביניים עם תלבושות, רומחים, חניתות וכו'. החצי יצא לסיבוב בטירה ואמר שהיא יפה. יש גם דפי הסבר מפורטים באנגלית, לשם שינוי, אבל נאלצנו לעזוב עקב הגשם. החצי ירד למטה לרכב ועלה איתו למעלה לאסוף אותנו. כנראה שהעובדה שנרטב בדרך גרמה לו לרצות להיות מוגן מהגשם והוא הציע לאמץ את המלצה של naama A לבילוי במתחם BABYLON בעיר ליברץ (LIBREC). המתחם כולו מקורה וכולל פארק מים קטן, לונה פארק, מוזיאון מדע, חנויות ומסעדות. העכבר נהנתה בלונה הפארק (יש שם גם מתקנים לקטנטנים, כולל מתחם ג'ימבורי), אבל אנחנו די קלסטרופוביים ולא אוהבים מתחמים שכאלה, אז למרות ששילמנו מחיר גבוה יחסית, אחרי האוכל (לא משהו) החלטנו לעשות ויברח ולחזור מרחק חצי שעה לגן השעשועים (http://www.stastnazeme.cz/). הגשם כמובן פסק ואפילו היה קצת חם. המתחם גדול ומאוד חמוד – לא היו בו את פסלי הקש, אבל יש בו המון מתקני שעשועים מעץ וגם מתנפחים. בנוסף, לא בדקנו באופן אישי, אבל יש שם שביל טיול לימודי. העכבר מאוד נהנתה ואני חושבת שהמתחם מתאים לילדים עד גיל 10 אולי קצת יותר...אין לי מושג...מחיר הכניסה, אם אני לא טועה, היה 80 קרונות למבוגר. העכבר לא שילמה. למעשה, לא שילמנו עליה דמי כניסה באף מקום במהלך הטיול.
            זהו. משם הישר לנמל התעופה בגשם שוטף!
            הבידוק היה ארוך יחסית, אבל לא נורא. הדיוטי פרי לא רע ויש בו היצע של חנויות ואוכל. המטוס המריא באיחור של חצי שעה כי פתאום גילו תיקים שלא נבדקו (?!) וככה איחרנו את הרכבת הביתה. לא רצינו לחכות שעה ולקחנו מונית במחיר מופקע...
            • mimi812

צ'כיה - לסיכום
              מצד אחד, לא הספקנו הכל – יש עוד מערת נטיפים בBOZKOV ומגדל תצפית בKOZAKOV וטירת FRYDSTEJN ועוד, אבל מצד שני, לא חשתי החמצה אלא די מיצוי, כי הדברים חוזרים על עצמם.
              כשחזרתי הביתה אמא שלי שאלה אותי: "נו, זה באמת גן עדן?" ואני אמרתי: "תראי, תשמעי..." אח"כ קראתי את מילות הסיכום של NAAMA A וזה כאילו היא הוציאה לי את המילים מהפה – הייתי באוסטריה לפני שנה כמובן שהנוף היה יותר מרשים. בצ'כיה יש פחות את אפקט ה"וואו". יפה שם – ירוק ומיוער, כרי דשא, שדות והצוקים שמבצבצים, הטירות וכו', אבל זה נוף פחות ציורי ו'מתוקתק' בהשוואה לאוסטריה. אנחנו שהינו שם 4 ימים והקצב היה מאוד נינוח וזה התאים לנו. גם מיעוט הנסיעות. לדעתי בהחלט אפשר לצמצם ליומיים-שלושה ולשלב גם עם יעדים נוספים כמו הרי הענקים צפונה משם, שוויצריה הצ'כית וכו' כדי לגוון. למי שיש זמן להשקיע בהכנה, בהחלט יש עוד אופציות לפעילויות באיזור, כולל טיולי אופניים וגם ראיתי ברושור של טיסה במטוס קל ופוסטר של כדור פורח...ויש גם פארקי חבלים קטנים שלא פקדנו וייתכן שגם רפטינג. אצלי יש קצת חומר ומפות שאספתי ואשמח להעביר בשמחה.
              בשורה התחתונה, למי שמחפש חופשה זולה ורגועה בלי הרבה אטרקציות ולא זקוק לריגושים בסף גבוה, חופשה בצ'כיה בהחלט מומלצת! כמובן לא לשכוח את פראג הנפלאה ואנחנו דווקא נשמח לחזור שוב ולטייל דרומית לצ'כיה באיזור שומאבה.
              שלא תבינו, מאוד נהננו! אפילו במובנים מסויימים יותר מבאוסטריה – בעיקר מבחינה משפחתית, מה שאומר שאנחנו כנראה משתפרים עם האימון Very Happy . נראה לי שגם לעכבר זה עשה טוב ובגן דיווחו שהיא מאושרת מאי פעם! מבחינתי, ההנאה שלנו ושלה זה הדבר הכי חשוב!
              מקווה להצליח להעלות עוד תמונות להנאתכם.

• mimi812

צ'כיה - לסיכום

הנוף ממבצר TROSKY מבצר TROSKY
                הנוף ממבצר TROSKY(גודל:20.02KB)מבצר TROSKY(גודל:19.19KB)

מבצר TROSKYהנוף ממבצר TROSKY
                • mimi812

צ'כיה - לסיכום

TROSKY ועוד נוף מהמבצר
                  TROSKY(גודל:34.08KB)ועוד נוף מהמבצר(גודל:23.32KB)

TROSKYועוד נוף מהמבצר
                  • mimi812

שילוט למסלולים
                    סימון המסלולים הוא כמו בארץ - פס צבעוני בין שני פסים לבנים והוא מאוד נוח וברור.
                    IMG_9382.JPG
                    IMG_9382.JPG(גודל:43.24KB)

IMG_9382.JPG
                    • mimi812

פירות בחינם!
                      Laughing
                      IMG_9359.JPG IMG_9399.JPG
                      IMG_9359.JPG(גודל:35.00KB)IMG_9399.JPG(גודל:26.39KB)

IMG_9399.JPGIMG_9359.JPG
                      • mimi812

אגמים
                        באיזור שבו לנו (TROSKOVICE) יש כמה וכמה אגמים:
                        : Věžák, Nebák, Vidlák, Krčák, Hrůdka, Rokytnický, Dolský and Podsemín.
                        ממה שקראתי, בקיץ ניתן לרחוץ בהם.
                        את האגם שבתמונה ראו גם מהבית שלנו בו.
                        IMG_9346.JPG
                        IMG_9346.JPG(גודל:22.37KB)

IMG_9346.JPG
                        • mimi812

ושוב האתר לא נותן לי להעלות תמונות...המשך יבוא
                          • anatital
                            anatital נערך לאחרונה על ידי

מימי-כיף לקרוא! את כותבת נהדר ומצחיק Laughing אהבתי את בית השחייה-בטח הייתי אוהב פחות אם הייתי מריח.. Shocked
                            • זיוה
                              זיוה נערך לאחרונה על ידי

מימי שלום,

הטיול שלכם נראה שווה מאוד. לפעמים פשרות מובילות למקומות מעניינים Smile

לא יודעת מתי נגיע ליעד - אבל טיול בצ'כיה שכולל כמה ימים בפראג - הוא גרסה שהייתי שמחה לאמץ.
                              מהדיווח שלך פראג מצטיירת כיעד שיש בו כמה וכמה אפשרויות מוצלחות לטיול עם ילדים. התמונות מהפארק יפהפיות. לפעמים נוף שלו של מקווה מים בתוך מרחב ירוק ועצים לאורך הגדות - הוא המראה הכי רומנטי ויפה שיש. אני אוהבת אסתטיקות שונות ולא תמיד מחפשת את הערוגות הפורחות ואת פלאי היצירה של האדם או של הטבע. גם התמונות מגן העדן הצ'כי יפות.
                              • מיקהמיקה
                                מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

היי מימי,
                                כייף ומשעשע לטייל איתך.
                                מעניין לשמוע על יעד לא מוכר (גן העדן הצ'כי) שמי יודע אם איי פעם נגיע אליו, כמו גם על יעד מוכר (פראג) בה בילינו את ירח הדבש ו י יודע אם נחזור אליה....

ומאד אהבתי את ההשוואות והרמיזות לקולחוז בארץ..... Very Happy
                                • jenn
                                  jenn נערך לאחרונה על ידי

מימי
                                  בית השחיה Laughing Laughing Laughing
                                  השנה הינו צריכים לנסוע לצ'כיה ושינינו כמעט ברגע אחרון.
                                  אספנו כל כך הרבה חומר, והתקדמנו מאוד בתכנונים ..ולכן אני מאוד שמחה שאת משתפת בסיפור שמאוד כלבבי ועוד על היעד הזה.

אחלה טיול, התמונות מאוד יפות

נהנתי מאוד

ג'ני
                                  • לבון רחל  קולומבוסית
                                    לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

מימי בוקר טוב
                                    מזל שלא הצלחתי להעלות תמונות מסיפור הטיול שלי על נורבגיה בפורום אירופה ואז חגי כתב לי שגם את בפורום משפחות התלוננת על כך ומזל
                                    כי אחרת לא הייתי מגיעה לסיפור הטיול שלך.
                                    התמונות והסיפור הכל כך יפה שלך נפלו לי כפרי בשל כי צ'כיה נמצאת אצלי גבוה בסולם העדיפויות לשנה הבאה. שמתי את התיאור במועדפים ובטוח ישמש אותי בעת התכנון.

תודה רבה על השיתוף הנהדר.

רחל לבון
                                    • naama AA
                                      naama AA נערך לאחרונה על ידי

הי מימי,

סיפור נהדר ומפורט, תמונות יפות,
                                      נהניתי לקרוא.

ממש חזרתי אחורה בזמן.
                                      נזכרתי בנשרים המסכנים שקשורים בטרוצקי, במגבות הסמליות בדירה (נראה לי שאצלנו הן היו אפילו יותר קטנות), ובצ'כים הריחניים ביום חם (וגם הצ'כיות)...

מסכימה איתך במסקנות, אבל אני חושבת שעם ילדים יותר גדולים משלך 3 ימים לא היו מספיקים - הימים מתמלאים בקלות (מגלשות הרים, פארקי חבלים, פארק המים בליברץ שבלי ילדים לא היתי הולכת למקום כזה - אבל את הדברים האלה יש גם במקומות אחרים.)אבל העיקר באמת זה שמורות הטבע החוויה הכפרית.

יום יפה,
                                      נעמה

• mimi812

תודה לכל המגיבים!
                                        נעמה - תודה על ההערה. נקודת המבט שלי מצומצמת לפעוטה אחת ויחידה...אנחנו לא הגענו למגלשה בJanov nad Nisou, למרות שבאוסטריה דווקא גלשתי עם העכבר והיא (ובעיקר אני Smile ) מאוד נהנתה!
                                        • mimi812

עדיין אי אפשר להעלות קבצי תמונות 😞
                                          • hgktrduc
                                            hgktrduc נערך לאחרונה על ידי

למימי
                                            קראתי, חייכתי ונהניתי. תודה ! יעל
                                            • 1
                                            • 2