פסגות הרים בשוויץ ועוד
-
שלום לכולם
אנחנו טסים לשוויץ ל 5 ימים באמצע יולי. נוחתים בזנבה ונוסעים לאינטרלקן, שאלותינו:
1. אלו פסגות מומלצות? האם הפסגות המרכזיות (יונפראו, שילטהורן, טיטליס) מושלגות בתקופה זו?
2. כמה עולה להעלות ולרדת מיונפראו ושילטהורן? ואיך ניתן להוזיל את העלויות (כרטיס שמוזיל או לעלות על הרכבת מהתחנה שלפני העליה וכו)
לא הבנו בבירור מהאתרים שלהם וכן נדהמנו ממה שהבנו מהמחירים ביונפראו
4. אלו אטרקציות אחרות ממולצות? והאם יש איזשהו מסלול מומלץ מלבד האטרקציות המרכזיות?
5. אנחנו רוצים להשכיר רכב בש"ת זנבה וראינו פער משמעותי אם משכירים בחלק של צרפת של השדה תעופה לעומת החלק של שוויץ. זה הגיוני? האם אכן ניתן לקחת ולהחזיר בחלק הצרפתי ואין לזה משמעות מבחינת הנוחות של ההגעה לשדה?
תודה
-
פסגות הרים בשוויץ ועודהיונגפראו והטיטילס (מומלצות בחום... קררר...) מושלגות, השילטהורן - אני חושבת שרק בפסגות ולא בתחנת הרכבל העליונה.(לא הייתי שם)
המחירים אכן יקרים מאוד!
תעלו לפסגה רק ביום נטול ענן
אני חושבת שההנחה היחידה ביונדפראו היא לקבוצות מעל 10 איש. לטיטליס יש הנחות נוספות.
-
פסגות הרים בשוויץ ועודכשהייתי בקיץ בשילטהורן -לא היה שלג .היה ניתן להשקיף על השלג ממרפסת המסעדה "פיץ גלוריה" הממוקמת בפסגה. -
פסגות הרים בשוויץ ועוד1. אלו פסגות מומלצות? האם הפסגות המרכזיות (יונפראו, שילטהורן, טיטליס) מושלגות בתקופה זו? === פסגות יונגפרו וטיטליס מושלגות
2. כמה עולה להעלות ולרדת מיונפראו ושילטהורן? ואיך ניתן להוזיל את העלויות (כרטיס שמוזיל או לעלות על הרכבת מהתחנה שלפני העליה וכו)
לא הבנו בבירור מהאתרים שלהם וכן נדהמנו ממה שהבנו מהמחירים ביונפראו === יונגפראו עליה וירידה כ 160 פרנק למבוגר ו כ 80 פרנק לילד. ניתן להוזיל על ידי קניית כרטיס HF שעולה 110 פרנק למבוגר וילד חופשי ונותן 50% הנחה ... תחשב איזה פסגות אתם עולים ותבדוק כדאיות !
5. אנחנו רוצים להשכיר רכב בש"ת זנבה וראינו פער משמעותי אם משכירים בחלק של צרפת של השדה תעופה לעומת החלק של שוויץ. זה הגיוני? האם אכן ניתן לקחת ולהחזיר בחלק הצרפתי ואין לזה משמעות מבחינת הנוחות של ההגעה לשדה? === הגיוני מאוד ! מחירי ההשכרה בצד הצרפתי זולים מאלו בצד השוויצרי ... כך בחשבון שצריך להוסיף עלות מדבקת כבישים כ 40 פרנק ... אין כל בעיה לקחת ולהחזיר את הרכב בצד הצרפתי
ולסיום ...
קבל משהו חדש שטרם נדון כאן בפורום ... "גלסייר 3000" ... חבר שלי היה גם בו וגם בטיטליס ... לדבריו "... הגלסייר שם את הטיטליס בכיס הקטן ..."
גלסייר :
http://www.glacier3000.ch/en/Summer/Arrival/Overview/
אזור גשטד :
http://www.gstaad.ch/en/page.cfm/Activities/Summer
תבדוק !!! -
פסגות הרים בשוויץ ועודשלום
ממליץ על הטיטליס שהוא הרבה יותר זול מהיונגרפראו ופחות עמוס אם כי קצת רחוק מאינטרלאקן.
מומלץ לעלות למקום שנקרא "שינגה פלאטה" מעל וילדסויל שליד אינטרלאקן משם יש נוף מרהיב שההרים יונגרפראו מונך ואייגר והאגמים טון ובריינץ, ובכלל איזור אינטרלאקן הוא מהאיזורים העמוסים ביותר באטרקציות בשוויץ, אפשר ללכת למפלי טרומלבאך או לעלות לפירסט ברכבל ולרדת בקורקינטים אפשר לעלות לקליינה שאידג ברכבת ולרדת ברגל למנליכן ולוונגן או ללכת למיורן ולהמשיך ברגל לגימלוואלד ומשם לסטכלברג ועוד ועוד
בהצלחה -
פסגות הרים בשוויץ ועודתודה רבה על התגובות
לגבי הטיטליס, אנחנו עם אוטו: עד היכן ניתן להגיע עם הרכב ומאיזה מקום צריך רכבת? וממקום זה כמה עולה הרכבת למבוגר?
לגבי השילטהורן, כנ"ל
נכנסנו לאתרים ולא הבנו איך? כמה ? ולמה ?
האם יש עוד דרכים להוזיל עלויות ? כי המחירים, אם אנחנו רוצים לעלות ליונפראו ועוד הר אחד הם מוטרפים!
נראה לנו שכרטיס חצי מחיר לא שווה לנו (אנחנו מגיעים לשוויץ רק ל 4 ימים)
תודה -
פסגות הרים בשוויץ ועודשלום
אפשר להגיע עד אנגלברג ברכב הנוף בדרך מרהיב (רק שלא יוציא את הריכוז מהנהג)
לגבי כרטיס חצי מחיר אל תהיה בטוח שזה לא משתלם כי יש הרבה רכבלים וכן יש מקומות שאפשר להגיע אליהם רק ברכבת כמו וונגן ומיורן, ואני מניח שלא תוותרו על שיט באגם טון או בריינץ, אולי אפילו עדיף לא לשכור רכב ולהשתמש ברכבת.
בכ"א תתכנן טוב את הטיול ולפי זה תקבע האם זה משתלם.
בהצלחה
נ.ב צור איתי קשר בפרטי -
פסגות הרים בשוויץ ועודטיטליס - מגיעים לחניה (בתשלום) ... מחנים את הרכב , קונים כרטיסי עליה ... ויאאלה לרכבל ... למעלה ... (לא לשכוח משקפי שמש , קרם הגנה , ביגוד חם)
לא כתבתם באיזה הרכב אתם נוסעים ? = אם תרשה לי לתת 2 אופציות ...
זוג - יונגפראו מרשים יותר
משפחה עם ילדים עד +/- 14 טיטליס "מעניין" יותר
-
פסגות הרים בשוויץ ועודאני באמצע לקרוא את הכתבה "שוויץ מתוך גלויה" שאברהם רוזנבלום המליץ עליה. תודה! הוא כותב שם שכרטיס החצי מחיר נותן רק 25% הנחה ליונגפראו. היה ערני לפרטים אלו.
חפש באתר SBB או יורייל את פרטי ההנחות השונים, וודא היטב שהן תופסות ביונפראו.
אם תחליטו ללכת על הטיטליס והרי הסביב, תוכלו לרכוש כרטיס משתלם אחר TELL PASS. צרפתי קישור. מקרא מפה: צהוב - אוטובוס, שחור - רכבת, אדום - רכבל, כחול - אונייה.
-
פסגות הרים בשוויץ ועודלצערי , אני חושב שהמידע לא מדויק ...
נכון לאפריל האחרון ... כרטיס ה HF נתן 50% הנחה ... שילמנו כ 80 פרנק במקום 160 עבור עליה ליונגפראו ... -
פסגות הרים בשוויץ ועודחזרתי אתמול משוויץ - אזור אינטרלקן. ראשית - מקסים, מקסים, מקסים... אנחנו קנינו את כרטיס ה-VIP לשלושה ימים רצופים, שעולה 175פרנק לאדם (אני יודעת - המון!), אבל הוא מאד משתלם למי שמתכנן שהייה קצרה באזור, כי הרכבות והרכבלים ממש יקרים. הוא כולל עלייה ליונגפראוך ועוד רכבות חינם לשינגה פלאטה, קליינה שיידג, וונגן, הרדר קולם ורכבל לפירסט ולמיורן. כל המקומות האלו הם מדהימים ממש!
הכרטיס מאד משתלם כי רכבל רק לפירסט עולה 54 פרנק, ועלייה ליונגפראוך לפחות 130 פרנק. רק הרכבות האלו ימלאו לכם בקלות 43 ימים.
למשפחה זה באמת יקר, למרות שהמחירים לילדים הם חצי לפחות. אנחנו היינו רק שתיים, אז זה מאד השתלם לנו, וממש ניצלנו אותו.
אני קניתי את הכרטיס דרך הסוכנות בארץ, אבל בטוחה שניתן לקנות גם שם. לגבי המחיר אני לא בטוחה. באתר הרשמי היה מחיר של 149 יורו שזה יקר יותר מ-175 פרנק, אבל ייתכן ושם יהיה זול יותר. -
פסגות הרים בשוויץ ועוד"לצערי" !? אני בטוח שהתכוונת לשמחתי