הודו - מקומות מומלצים לצילום
-
שלום לכולם
אני חובב צילום - תרבות, אנשים, כפרים אותנטים וכו. פחות נופים.
אחרי שחרשתי את אפריקה, אני מתלבט אם הודו יכולה לענות לתחביב הצילום שלי.
אני אוהב לצלם פורטרטים, סמטאות צרות, אנשים מיוחדים, וכו'.
האם תוכלו להמליץ לי על מקומות בהודו בהם האותנטיות קיימת, ללא השפעה מערבית.
תודה,
יניב -
הודו - מקומות מומלצים לצילוםהודו היא גן עדן לצלמים, ובטח ובטח - אם אתה אוהב לצלם אנשים.
קשה לי להמליץ על מקום ספיציפי, כי כל הודו מלאה באנשים ובצבעים, ומכל שוק הכי סתמי יכול לצאת סט מרשים. במנאלי למשל, הסתובבתי חצי יום בין התחנה המרכזית שלהם לשוק המקומי רק בשביל לצלם.
כך שהייתי מתכננת מסלול לפי העונה בשנה ופחות לפי השאלה "איפה לצלם", כי באמת בכל מקום תמצא. אבל אם אני צריכה להמליץ על מקום אחד ויחיד, זו תהיה ורנאסי. היא אמנם לא כפר אלא עיר, אבל בעיני היא אחד המקומות הכי פוטוגנים בעולם (לצד הוואנה וירושלים). -
אין על הודו מבחינת צילוםיש לך סט צילום מוכן לכל אשר תפנה את ראשך. רק תרד מהמטוס ותוכל לצלם את נהג הריקשה שנרדם בחום היום על הריקשה שלו ובאמת - ורנסי היא ממש גן עדן לצלמים. בשיט על הנהר לפנות בוקר, שיט העובר על פני הגתות, צילמתי 100 תמונות מבלי להרגיש בכלל. הנה כמה דוגמאות (לאוו דווקא מוורנסי)
-
ועוד...
-
ועוד...נפלא, פשוט נפלא -
ועוד...
-
הודו - מקומות מומלצים לצילוםגם השפעה מערבית היא אותנטית.
having said that,
אני לא מכיר כ"כ את מגוון התרבויות באפריקה,
אבל הודו היא אחת הארצות עם מגוון התרבויות הגדול ביותר בעולם.
סביר להניח שהמצלמה שלך תפח את נשמתה (גם אם אתה מצלם באיזה קנון 5D מארק 2 אנא-עארף) לפני שתצליח לצלם את כל התרבויות בהודו.
בגדול,
אתה יכול לקחת מדגם של 10 דפים אחורה כאן בפורום,
ולראות מהם המקומות הטחונים ביותר, לא יהיה קשה למנות אותם.
אח"כ, רק נשאר לך להחסיר את המקומות הללו מכל אחת המדינות שבהן הם נמצאים.
הנה נוסחה למקומות לא תיירותיים
ויותר ספציפית,
המדינות הצפון מזרחיות של הודו, כגון assam, meghalaya, nagaland, tripura, mizuram - כל אלו כמעט אינן מתוירות. בהתאם, תצטרך היתרים מיוחדים ותהיה נתון למגבלות מיוחדות אם תטייל בהן. לקבלת המידע הזה, תצטרך לפנות למקומות המתאימים.
גם מדינת אוריסה היא מהפחות מתוירות.
אם אחשוב על עוד, אחזור אליך
-
הודו - מסך קולנוע ענקזו היתה התחושה שלי ברגע שיצאנו משדה"ת, על הכביש בדרך לרישיקש- ולמעשה גם ליוותה אותי לכל אורך הטיול בה.
גן עדן (גם) לצלמים. -
הודו - מסך קולנוע ענקפושקר בזמן יריד הגמלים בחודש נובמבר.
מקום כינוס מגוון וססגוני.
-
הודו - מקומות מומלצים לצילוםבכל מקום בהודו יש אנספור הזדמנויות צילום.
אני אוהב במיוחד את האנשים והכפרים בהימלייה. תנאי החיים והאקלים בהרים הגבוהים מייצרים פורטרטים עזים במיוחד.
ואם אתה מחפש משהו פחות מוכר, וכמעט לא מתויר, אני יכול להמליץ על אזורי השבטים באוריסה וצ'אטיסגאר. -
הודו - מקומות מומלצים לצילוםאני חושבת שזו הייתי סתם שאלת מבחן לתגובה
כי אחרת זו פשוט השאלה הכי נאיבית מאי פעם......
-
הודו - מקומות מומלצים לצילוםועוד הערה לגבי "מקומות בהודו בהם האותנטיות קיימת, ללא השפעה מערבית."
דווקא החיבור בין התרבות המסורתית לתרבות המערבית מהווה פוטנציאל לפריימים מאד חזקים. אחת התמונות הכי יפות שלא צילמתי הייתה כשיצאתי מבית הקולנוע בג'איפור, ונתקלתי בפרה מלקקת קולה מתוך תלולית כוסות באדום-לבן. אם יש פריים שאני מתבאסת שפספסתי, זה זה, יותר מכל ילד-רועה-כבשים-על-צלע-הר.
-
לגלית - קבלי, במיוחד בשבילך
הפריים הכי מפוספס שלי היה של הבת הקטנה של מאלף הפילים שחיבקה מכל הלב את החדק של הפילה, וזו מצידה נתנה לה והתמסרה...
זה היה באחד המקדשים בדרום...
כך שמבינה לליבך..
-
מתקרב
קבלי בתמורה את זאטוט מחוות פילים בג'איפור: -
קופים לא אותנטיםאם כבר חיות וקולה...
-
nice!!! -
תודה לכולכםאני מודה לכולכם על ההתייחסות.
עזרתם לי לגבש דעה שהיתה האמת די חד משמעית בזכותכם -
הזמנתי היום כרטיס להודו.
אם יש לכם דקה נוספת, אשמח לשמוע על מסלול תרבות-אותנטי לצילומים מומלץ ל-3 שבועות.
ערב טוב,
יניב -
תודה לכולכםהי יניב,
"מסלול תרבות-אותנטי" זו כותרת שתתאים האמת לכל מקום כמעט בתת-היבשת,
החל ממדינת הימאצ'ל פראדש למרגלות ההימלאיה ועד לקרלה בקצה הדרומי של הארץ.
אני מציע לך לקחת איזה שבוע לפחות של קריאת חומר, כאן בפורום, בספרים, באתרי התיירות הרשמיים והלא רשמיים של המדינות השונות, בפורומים אחרים, לגבש דעה ולחזור לכאן לשאלות יותר ממוקדות.
אלעד -
תודה לכולכםבהמשך לאלעד - כדי לסייע קצת בצמצום האפשרויות המרובות, מציעה להתחיל קודם כל בסינון לפי מועד נסיעתך/מזג האוויר. -
תודה לכולכםתודה,
מועד הנסיעה הוא באוקטובר. משך הנסיעה הוא 3 שבועות.
אני נוחת בדלהי, ומכאן אין לי מושג לאן כדאי לפנות.
יש ים של חומר על הודו (תמיד נהגתי לטייל בארצות ש-3 שבועות מספיקות כדי למצות אותן כמו קונגו, אוזבקיסטן, רואנדה, מרוקו, וכו). הפעם אני נמצא במדינה שגם חודשים לא יספיקו, ולכן ביקשתי קצת הכוונה שתעזור לי להתמקד.