בודפשט - תחבורה לגבעת גלרט
-
קראתי בהמלצות שאוטובוס 27 מגיע לגבעת גלרט שממנה יש תצפית נהדרת על העיר ובכלל מומלץ להתחיל ממנה את הסיור בחלק הזה של העיר.
אנחנו נתאכסן במלון מרקורי קורונה כיכר KALVIN.
אשמח לקבל פרטים לגבי דרך ההגעה לגבעה. תמיד אפשר ברגל. אבל זה סיפור של כ- 2 ק"מ כולל טיפוס.
תודה,
רמי -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטהיי רמי,
חשמלית מס' 47 ו49 יוצאת מתחנת דאיק דרך kalvin עוברת ליד השוק המקורה עוברת את הגשר ועולה לגבעה. -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטענת היי,
תודה לזריזות . סליחה על הבורות. זאת פעם ראשונה שלנו בבודפשט.
אני מבין שיש תחנה לחשמלית בכיכר Kalvin , כיון שאני לא מאתר את נקודת המוצא בכיכר דאיק.
רמי -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטהיי רמי ,
חזרנו לפני כשבוע מבודפשט ככה שכל עוד הכל טרי בזכרון שאל חופשי..
התחנה בדיאק היא התחנה הראשית ממנה יוצאים שלוש קוי המטרו ,רוב החשמליות והאוטובוסים . וכמובן החשמליות 47,49 .
-
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטאחלה. תודה זיהיתי.
אשתי מאד אוהבת אופרה וקונצרטים( מה לעשות חינוך מרכז אירופאי). אני סובל בשקט ומשתף פעולה.לצערי פספסנו את העונה שהסתיימה בסוף יוני, אבל אני מבין שישנם קונצרטים למשל ומופעי פולקלור.
יש לך המלצה בכיוון ?
תודה שוב,
רמי -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטלמרות שגם אנחנו "בעלי חינוך אירופאי" אין לי שמץ של מושג לגבי התחום.
המופע היחידי שביקרנו בו בבודפשט היה במסעדת האבירים : רקדנית בטן ולהטוטן אש.. מלבד זה בפאב פור סל היה מופע פסנתר עם זמר נחמד למדי. -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטוהנה עוד טיפ לגבי מופעים:
http://www.lametayel.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%AA+bo rkatakomba
תיהנו,
אורנה
-
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטחשמליות 47,49 לא עולות לגבעת גלרט. מתחנה MORICZ ZSIGMOND KORTER יש לקחת את אוטובוס 27, אם לא רוצים לטפס לגובה 235 מטר ברגל. -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטהקו מטרו 4 שאמור להגיע לשם בשיפוצים עפ"י המפה שיש לי. איך מגיעים לכיכר מוריץ זיגמונד מכיכר KALVIN (חוץ מברגל שזו תמיד אופציה, אבל די חם בבודפשט עכשיו) -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטאגב, יכול להיות שקו אוטובוס 27 אוסף נוסעים היכן שקו החשמלית 47/49עוצר? -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטצדקת, 47/49 עוצרים ב-MORICZ ZSIGMOND KORTER. מטרו 4 עוד לא נפתח. -
בודפשט - עבור ענת !
ענת בוקר טוב !
לפני נסיעתך היו לך ים בשאלות בנושא בודפשט.מנושא הסיילים עד החדר עם נוף במלון מרקור סיטי סנטר וכל מה שבינהם.
אנשים התייסחו אליך בצורה מכובדת וענו תשובות עיניינות לכל אחת משאלותיך.בקיצור הפורום בא לעזרתך !
הייתי מצפה ממשהו כמוך שעם שובך תכתבי כמה מילים,האם ההמלצות עזרו לך במשהו בתקופת שהותך,האם תרמו משהו ?
החוכמה היא לא רק שאיבת מיידע אלא גם פידבקים חוזרים !
מוגש כחומר למחשבה -
בודפשט - עבור ענת !למטייל המתמיד,
כמו תמיד הפורום עוזר לי רבות בכל טיוליי ואת המידע שאני רוכשת אני משתדלת להעביר הלאה לבאים אחריי .
המלון מרקיור סיטי סנטר היה מצויין הן מבחינת המיקום , החדר עצמו נקי ומרווח כמובן שכל החדרים פונים למתחם הפנימי של המלון כך שהרעש מוואצי לא הורגש , ארוחת בוקר עשירה במידה מספקת ומגוונת מידי יום (למרות שמשהו כתב בפורום אחרת..) לגבי הסיילים : היו ברשתות הגדולות ובכל מקרה יותר זול מבארץ. המרחצאות היו מהנות מרעננות וכיפיות ,המסעדות ובתי הקפה המומלצות עמדו בציפיות מלבד מסעדת האבירים קצת מאכזבת יקרה באופן לא מוצדק ,תיירותית וממוסחרת .
ובכלל בודפשט עיר תוססת ומדהימה . ובהחלט אני מודה לכולם!! ענת. -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטהעליה לגבעת גלרט היא בשבילים מתונים ביער, נעימה וכלל אינה "נוראית" ולבטח אינה מיועדת ל"מטפסים".
אם הדבר ניתן, כדאי לשקול שוב את עניין העליה ברגל. -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטהשאלה היתה "תחבורה לגבעת גלרט". אם עליה רגלית נחשבת "תחבורה" אז את צודקת. אגב ב"1001 טיפיפ" יש לי הצעה על טיול בהרי בודה, כולל רכבת הילדים ורכבל.
כמה זמן לקח לך לעלוות ברגל?
הטמפרטורה בשבוע האחרון היה בסביבות 35 מעלות (צלזיוס).
-
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטבוא ניתן לה לבחור, מה דעתך?....
לא יודעת מתי היא נוסעת ומה תהחה אז הטמפרטורה.
ולא מדדתי זמן עליה. הדרך הרבה יותר קצרה מאשר עם אוטובוס. זה רחוק מליהיות "טיול בהרי בודה". -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטלאוטובוס לוקח לעלות 5 דקותלפי לוח הזמנים של BKV (ולפי נסיוני זה נכון). אם את עולה מהר יותר, הרשמי בספר גינס. -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרטמלבד תוקפנות וגסות רוח, אתה לוקה גם בחוסר הבנה של מושגים בסיסיים.
דרך קצרה יותר אינה זמן קצר יותר בהכרח.
לא מוצאת סיבה להוסיף ולהגיב לדבריך. -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרט-סיור בשטחאחרי השמצות כאלה היתי חייב לעשות סיור בשטח. התוצאות:
1. הנסיעה באוטובוס ארך 8 דקות.
2. מהתחנה יש ללכת עוד 500 מטר.
3. הירידה ברגל ארך 9 דקות {די מסובך, כי יש הרבה שבילים ולא מסומנים).
4. הגעתי למרחצאות גלרט (גם שם יש תחנה של 47/49. אם רוצים לעלות ברגל יש להתחיל שם כי MORICZ ZSIUGMOND KORTER רחוקה משם כ-1.5 ק"מ.
מומלץ לבקר אחר הצהריים, כי אז השמש בגב. -
בודפשט - תחבורה לגבעת גלרט-סיור בשטחמהדו שיח שלכם יצא משהו מועיל
כל הכבוד על הדיווח בזמן אמת.
רק סליחה על הבורות,גבעת גלרט,זה היכן שעומד המלון הידוע גלרט והמרחצאות?
אנו היינו במלון מרקיור בודה,ממנו נסענו בחמשלית,בחזור נסענו לכיוון הפוך והגענו לשכונת מגורים אפורה לחלוטין,חצינו כביש עלינו לכיוון הנגדי ו..הסתדר הכל.
אני תמיד מבררת בקבלה במלון איך מגיעים לנקודה מסויימת.זה גם הרבה יותר נכון.במלונות יש גם כרטיסים עם קווי חשמליות/אוטובןסים כו'...
אמה