ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה עם הילדים

פורום אירופה
    4
    7
    2165
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • reutadmon
      reutadmon נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

רציתי להתייעץ עם בעלי הניסיון ברומניה:

אנחנו משפחה עם 3 ילדים (9,11,2). באוגוסט ניסע לשבועיים לרומניה והחלטנו ללכת על האזור הקלאסי של טרנסילבניה. אנחנו מתחילים ומסיימים בבוקרשט (אבל לא מתכוונים להישאר בה).

השבוע הראשון די מסודר לי והוא כולל שהיה של כמה ימים באזור ראשנוב (סינאיה, דובים, חבלים, טירות וכו). אחר כך נמשיך לסיגווארה, ולמכרה המלח בטורדה.

עכשיו יש לי התלבטות - האם להמשיך לאזור הרי האפוזני באזור הכפר Marisel ולהישאר שם כמה ימים בחווה, לצאת לטיולים (ג'יפים, חמורים וברגל, וגם גיחה לקלוז'), ואז לעבור ליום-יומיים בסיביו וחזרה לבוקרשט.

או - לנסוע לכיוון גארדה דה סוס ולהישאר שם רק יום-יומיים (לראות את מערת הקרח), ואז לרדת לכיוון סיביו ודווקא שם לשבת כמה ימים בהרים ולטייל ברגל.

באזור האפוזני מצאתי חברת טיולים שהומלצה בלונלי פלנט - Green mountain holidays. האם מישהו מכיר?

תודה רבה מראש!

רעות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

רומניה עם הילדים

בוקר טוב,רומניה גדולה,ירוקה ולא תמיד מוכרת על כל חלקיה למטייל  שמגיע אליה לראשונה.

האפשרויות הן רבות ומגוונות. הבחירה כמובן רק שלכם. תלויה בנסיעות רבות יותר כן או לא, לינה מתגלגלת יותר...ועוד..

האתר של Green mountain  נחמד מאוד,מצרפת אותו כאן כדי לעניין גם אחרים.

הצפון מיוחד ויפה,נופים יפים ואגמים,לחוות סוסים ואפשרויות נוספות יש גם במרכז,אז רק ליום-יומיים נסיעה במיוחד לא יודעת כמה יתאים בהתחשב בק"מ שצריך לעבור.

ונגיד משם לאן חשבת להמשיך,בדרך חזרה לבוקרשט?

אנחנו טיילנו שבועיים,אבל לא עם ילדים. ממליצה לקרוא את הבלוגים של מטיילים עם ילדים במיוחד וגם אחרים כמובן,להתרשם מתמונות,לראות את הלינקים המצורפים על אפשרויות וגם לעיין בפורום טיולי משפחות,היו כמה טיולים יפים עם ילדים שנה שעברה לרומניה שמסוכמים בפורום ולא בבלוג.

אם לא מושכים צפונה,ובעצם גם אם כן...ע' סיביו יש מוזיאון פתוח,כדאי לבקר בו אם לא עוצרים בבוקרשט.

ילדים קטנים פחות מתרשמים מכנסיות עץ,פרות מתהלכות בכביש ,שערי עץ או מנזרים...

חוות סוסים יש גם ברשנוב וודאי בעוד מקומות קרובים לברשוב. לגבי מערת הקרח ענת נדמה לי נתנה חוות דעת מביקור עם ילדון שלה.

אם מתחילים מבוקרשט,אפשר לעלות על כביש טראנספגרשן,ללון לילה בחוות אלבוטה,להמשיך לסיביו,אלבה יוליה,טורדה,להמשיך לסיגהשוארה, סובאטה, האגם האדום ולרדת לכיוון ברשוב לשבוע. בסיניה אפשר לבקר ביום החזרה לבוקרשט(לבדוק איזה יום יוצא לכם,כדי לא לפספס את הארמונות סיניה)

נראה לי חופשה במקום אחד,לאחר הטיול המתגלגל יותר,תתאים יותר. סוף מסלול רגוע ונינוח יותר.

משהו כזה אם לא כוללים  אופסני וצפון. כמובן יוצקים תוכן ועיניין לפי התאמה,מוסיפים מקומות,את ביקור בסיגהשוארה או לינה בה...רכבת קיטור,טירות כמו שרייף ביקר  ע' סיביו או טובה בדרך לברשוב .

אישית.אהבתי את בוקרשט.היינו 2 לילות, יום וחצי ונהניתי מאוד מהפרקים שלה.

תאמין לי על מקומות דומים  משלמים דמי כניסה במערב אירופה.

ביקרנו ב2 הפרקים,מקסימים עם שפע פעילויות לילדים והרבה רוגע לכולם. עם אגם ,שייט,פינות חיי,מתקנים לילדים,ביתנים עם תערוכות.

צמוד לפרק הרסטראו יש מוזיאון הכפר , מעניין מאוד ובעלות אפסית כמעט...ביציאה ממנו שווקים נחמדים עם מתוקים רבים אוכל ועוד...

תוכל להתרשם בבלוג שלי מהפרקים.

• reutadmon

רומניה עם הילדים

תודה אמה,

המפה שצירפת די מזכירה את מה שאני מתכננת, רק שאנחנו חושבים "למשוך צפונה" דווקא מהצד השני של הרי האפוזני...

בכל מקרה, נראה שיהיה כיף. תודה על הטיפים.

• אילן Ilan
            אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

רומניה עם הילדים

שלום רעות !

נתחיל מזה שחודש אוגוסט ברומניה עמוס וחם ולכן רצוי לטייל במקומות הגבוהים.

הקיץ היינו שבועיים ברומניה ממש לא הרגשנו את החום באפוסני, מאראמוראש, ביקאז, ופשטרה היכן שהטמפ' היו 25-26 מעלות ביום, לעומת מקומות נמוכים עם טמפ' גבוהות : טורדה 35 מעלות, אלבה יוליה 37 מעלות.

הינו 5 לילות בגארדה דה סוס ובערב היה קריר ובשבת בלילה היו 9 מעלות ( בצהריים התחיל לרדת גשם וזה היה הגשם היחידי שפגשנו שם ).

אני ממליץ לך שתעבירי את התוכניות מהשבוע הראשון לשבוע השני ובשבוע הראשון תסעו דרך הטראנספאגאראשן או הטראנסאלפינה לאפוסני.

הגרין מאונטן מפתה אם אתם בעלי ניסיון ברכיבה וכיסים עמוקים.

אצרף כמה טיפים :

- פארק חבלים על כביש הטראנספאגאראש ליד פיסקול נגרו כאן

- באלבוטה  תמצאו גם גימבורי לבן השנתיים. אני הייתי ממליץ ללון שם 2 לילות. כאן

- בטורדה לקחת מלון עם מיזוג ולהיות בין הראשונים לבקר במכרה המלח. אחר כך צפוף פיצוץ. רצוי להכנס מהכניסה החדשה אזי יורדים רק 156 מדרגות.  בקומה ראשונה קיוסק להתרעננות. מהכניסה הישנה הולכים  ברגל יותר מחצי ק"מ. 

- מהפנסיון בגארדה דה סוס עשינו יום טיול רק עם  נכדות הגדולות :  במערה על להקת עטלפים כאן , קרחון סקארישוארה  כאן ( כביש טבעתי יפה , ירידה ועליה אתגרית אך הקרחון איבד מגודלו. שומר בריאותו ירחק מהשרותים שם ), מפל פאטריחאיאשטי כאן הנמצאת כחמישה ק"מ מהכביש הראשי בדרך לא סלולה אל עבירה ועוד הליכה של כשני ק"מ. למעלה גם מוזאון עץ ובמקום חניית הרכבים תמצאו קפה ופלאצינטה.

- מערת הדובים  כאן והמוזאון האתנוגרפי פלוטור כשלוש מאות מטר ממערת הדובים.

זה מוזאון פרטי כאן

- נסיעה ברכבת קיטור על מסילות צרות כאן

מעל שעה המתנה למעליתהטמפרטורה בשעה 10במכרה טורדהמצעד התלבושות ב- 15 לאוגוסט
            • reutadmon

רומניה עם הילדים

תודה אילן, 

לינקים מאוד מענינים.

שאלה - למה אתה חושב שעדיף להתחיל הפוך?

• אילן Ilan
                אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

רומניה עם הילדים

שלום רעות !

כדי לא לקחת עוד חופשה למנוחה כש חוזרים לארץ. 

כמובן שאני מתבדח אך בשבוע השני רצוי פחות נסיעות וקצת יותר מנוחה .

הנסיעות למערב רומניה הם ארוכות ואלה סביב בראשוב הרבה יותר קצרות.

כמו כן גם אפשר לעשות קצת קניות, מקום חובה לביקור היא חנות דקלטון בבראשוב כאן .

עוד משהו ששכחתי לציין אתמול, ברומניה תפגשו הרבה דבורים ודבורים בטבע וצריך להיזהר בעיקר אם מישהו אלרגי.

אם הקטן גמול ממליץ על הסיר המתקפל שהיה ממש שימושי ואפילו שידרג את הרכב הגדול לרכב עם שרותים צמודים בגלל שנכדותי פחדו מהדבורים שבחוץ. זה

בראשנוב ביקרנו בחוות הסוסים דיאנה ( לא רחוק מקניון ראשנוב ) ,הנכדות רכבו על פונים ובתי הגדולה על סוס גדול אך למרות שהיא בעלת ניסיון ברכיבה המדריך הוליך את הסוס.

• עידו
                  עידו נערך לאחרונה על ידי

רומניה עם הילדים

אנחנו טיילנו לפני שלוש שנים עם הבת התכורה שלנו (הייתה אז בת שנה וחצי) ברומניה, ומדובר במדינה מדהימה. קצת הארד-קור, אבל מדהימה.

אני יכול להמליץ קצת להנות מהטבע הרומני. מסלול חובה לדעתי הוא קניון שבעת הסולמות, קצת דרומית לבראשוב.

עשינו גם מסלול משפחתי נחמד מאוד מלאקו רושו לאגם ביקאז, שאני ממליץ בחום.

מסלולים נוספים עשינו בהרי רראו (אבל זה כבר צפונה מדי, ומחוץ למסלול שלכם).

מסלולים רגליים באזור לוקו רושו וערוץ ביקאז

טרקים בהרי רראו Rarau

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון