מסלול טיול בפירנאים
-
מסלול טיול בפירנאיםלאביגיל שלום,
כמה התיחסויות-בסה"כ המסלול טוב מאד והקצב סביר.
1)מונסארט "תפור" בכיוון שלו על יום א לכן גם אני מתלבט מה לומר לכם.
אמנם אנו הגענו למונסארט מוקדם יותר אבל מחשבות לדלג עליו חלפו במוחי.אבל מכיון ידעתי שאצטער על זה בהמשך וביום האחרון לא יתאים לי לעבור בקרנו בכל זאת.היתרון שהיה לנו שעת בוקר מוקדמת וכך הספקנו לבקר במנזר ואת הפוניקולארים ללא תורות .השאלה גם כמה זמן ומה אתם מעונינים לעשות.אנו בקרנו כ4 שעות .בואי נתקדם במסלול ואז נראה.
2)הייתי הופך את הימים-ביום השני פארק אורדסה-המסלול הרגלי עד זנב הסוס אחכ ביקור קצר באוטו עובר דרך אאינסה החביבה וחוזר למלון.
3)יום שלישי נסיעה בכביש הנהדר לאניסקלו-מסלול באניסקלו(יש יותר ממסלול אחד-כשעה וחצי עד 3 שעות המסלולים המקובלים)ונוסעים לצרפת.
אפשר להכנס לזמן קצר לכפר פנלו בו הזמן עמד מלכת וממשיכים דרך מעבר הפורטלט(נסיעה טובה כבישים מהירים)לצרפת.פה תבחינו בכבישים תלול שיורד לכיוון לארון וגם הנוף משתנה.ואז חגיגת יופי מתחילה של 3 מעברי הרים עד ארגלס-גאזוסט ומשם לוז קרובה לא לפני שנסעתם כ15 ק"ה לאורך קניון לוז היפה.
אחלה יום-לא מכיר שם ראפטינג ולא הייתי עושה ביום זה.
היכן ישנים בלוז?
4)יום של קרקסים(אנו ויתרנו על טרומוס שכן העדפנו להגיע למלון אחרי יום ארוך בגבארני להנות מהבריכה ולאגור כוחות ליום המחרת).
5)יום נהדר בסביבת קוטרה-אם יש לכם כוחות וענין תעלו ברגל לאגם גוב ומשם לרדת ל"מופע המים" של גשר ספרד.יש מסלול יפה שיורד אח"כ עד העיירה.
פה הייתי שוקל לשלב את הביקור והטכס בלורד.
אנו נסענו ישירות אבל יש לכם פנאי לנסוע למלון להתקלח לנוח ולצאת בערב.
בגלל זה קצרנו ודלגנו על החלק של ההליכה לקוטרה.
6)נסיעה לכיוון ויהלה-יפה ולא מאד ארוכה כשעתיים וחצי.
מה שאנחנו עשינו זה הגעה למלון-פריקה התארגנות ויציאה לביקור בעמק הבוי(מומלץ נסיעה לא ארוכה -עמק יפה-מתאים ליום הספציפי).
אופציה נוספת-לעשות ראפטינג ביאבורסי-כשעה מהמלון.(יוצא הרבה נהיגה באותו יום אבל במנות ולא בבתצ אחת).
7+8-שני ימי אגיוס טורטס עשיתי את הצד של אספוט נהדר לא מכיר מה יש בבוי אבל מאמין שבהחלט מרשים.להצטייד בכובעים,קרם הגנה,נעלי הליכה טובות(נעלי ספורט מחליקות)ומקלות הליכה!!
9-גם אופציה לעשות ראפטינג-אח"כ אפשר לעבור באנדורה ואפשר גם לנסוע למונסארט.
למרות שאוגוסט אני בספק אם המקום\הכבישים אכן מפוצצים מאנשים כמו איזורים אחרים בצרפת.שווה לשאול אנשים שמכירים.
בעמק האראן היפה בכל מקרה תעברו ותטיילו בנסיעות הלוך וחזור.
סופר מרקט גדול ומגוון וזול יש בפאתי וויהלה מאחורי תחנת דלק.צד שמאל שבאים מצרפת.אגב בכניסה לוויהלה שלטים המכוונים לכל מלונות העיר.
סופר מרקט ליום הראשון אין לי רעיון אבל מחירים סבירים תוכלו למצוא גם במרכולים קטנים בכפרים ובעיירות.
בהצלחה-רונן -
מסלול טיול בפירנאיםלאביגיל
הדבר היחידי שיש שאני חולק על רונן זו אנדורה.
עשו לעצמכם טובה ואל תסעו לשם פשוט חבל על הזמן. זו נסיעה ארוכה מוייאה. אני עשיתי זאת יצאתי בבוקר והגעתי לאנדורה בשעות אחה"צ המאוחרות. הכבישים אמנם ריקים אבל מפותלים (כשרוצים גם לראות נוף)
אתם תבואו מנופים יותר דרמטים ובהנחה שמשקאות חריפים/ בשמים/ סיגריות מחכים לכם כבר בנתב"ג אז גם הקניות הן לא משהו.(לא נראה לי שתחזרי משם עם מקרר 500 ליטר).
יש מה לראות בדרך מוייאה לברצלונה בלי אנדורה.
מסכים מאד עם רונן לגבי מועד הטיול במונסרט. בדרך לאורדסה זה יושב על המסלול. בדרך מוייאה זה יסיט אתכם הצידה מאפשרות טיול בצד המזרחי של הפירנאים (אזור ריפול/בסלאו)
-
מסלול טיול בפירנאיםראנצ'י-אני די התלבטתי בנקודה זו ולא שנפלתי מאנדורה לה ולה אלא שעבור הנערים זה היה משמעותי-עוד יעד לבקר במפה+להתפעל מפלא העולם השמיני הקרוי הדיוטי פרי הענק בעולם.
ולא שרכשנו שם משהוא משמעותי-בגדים בקטנה(שחיכו לנו בברצלונה באותם מחירים..)אבל היתה חוויה סבירה בהחלט.
הנסיעה מויהלה בהחלט רחוקה אבל אנו יצאנו מיאבורסי כך שמשם "רק" שעה וחצי.
אני ממילא הייתי אותו יום לכיוון בסאלו כך שהנסיעה עצמה לא האריכה לי הרבה.
מה שכן לקחתי על עצמי נסיעה מאד ארוכה ומפותלת שאמנם השתלמה ביום שלמחרת אבל היתה לי קשה וארוכה גם בגלל העיכוב 3 שעות ברוטו באנדורה.
נסעתי מויהלה לפאתי בסאלו-דרך יפה אבל לא ממליץ ליום אחד(הכולל גם טיולים באמצע)לנהג אחד. -
מסלול טיול בפירנאיםראשית תודה לכל הכותבים. נעזרת הרבה בפורום בתכנון הטיול שלנו .
תכננתי לסוע מפיגוארוס, עצירה בבסלו. והגעה לויהלה. ביום אחד(לא כולל טיול בפיגוארס ) לאור דבריו של רונן מתלבטת האם אפשרי? האם יהיה מוגזם להוסיף טיול?עצירה נוספת באןתן יום? -
מסלול טיול בפירנאיםגברתי-יש כמה וכמה דברים יפים באיזור-אם יש אפשרות תלוני לילה באיזור RIPOLL ורק למחרת תסעו לויהלה.
את מבקרת בפיגארס-אם מבקרת במוזיאון לא תצאי לפני 13-בסאלו-גיחה קצרה-לא תצאי לפני 15 ומשם כ4 שעות נסיעה לפחות-בכבישים לא קלים.
אפשרי אבל עמוס מאד מאד.
לא רחוק מבסאלו יש את קסטלפוליט דה רוקה-כפר יפה על צוק ומשם כחצי שעה בדרכים הרריות אל בג'ט-הכפר המיוחד והמבודד ואח"כ קומפרדון ובריפול הכנסיה הרומנסקית.
רוצה לומר שאם יש לך חצי יממה "להקריב" תעשו לעצמכם הקלה. -
מסלול טיול בפירנאיםבהוקרה לכל מטיילי הפירינאים-איפה אתם?נרדמתם?שבוע טוב וחמים.
אגיוסטורטס ואגם סט מאוריסי.
-
מסלול טיול בפירנאיםלא הכל צחיח..ממש נוף קדומים.
-
מסלול טיול בפירנאיםהי רונן,
החדרים נאים בעיני אך הדיירים עוד יותר
תמונות מקסימות!
שיהיה שבוע נפלא לכולם,
סוזי.