ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איפה כדאי לקנות לפטופ?

פורום צפון אמריקה
    11
    22
    7039
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • daniellab23
      daniellab23 נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם.
      אני מתכננת לקנות מחשב נייד בארה"ב.
      אני מתחילה את הטיול בניו יורק, אהיה גם בבוסטון, לאס וגאס ואני מסיימת בקלפורניה (LA)

בעיקרון הייתי מעדיפה לקנות אותו לקראת סוף הטיול כדיי לא להיסחב איתו. השאלה אם ככל שידוע לכם יש הבדלים במחירים נגיד בין חלקים שונים של ארה"ב (אולי קליפורניה נחשבת יותר יקרה מניו יורק.. אולי יש הבדלים במיסוי בלאס וגאס)

תודה!!!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

איפה כדאי לקנות לפטופ?
        אם תהיו ממונעים, מרחק 50 מייל מבוסטון (80 ק"מ) ישנו סניף של Best Buy, ב-Manchester, New Hampshire, שם תוכלו לקנות לפטופ ללא TAX.
        האתר של בסט ביי:
        http://www.bestbuy.com/site/index.jsp
        • אופיר
          אופיר נערך לאחרונה על ידי

איפה כדאי לקנות לפטופ?
          לדעתי לפטופ שווה לקנות בארץ בשביל האחריות אלא אם קונים משהו ממש זול בארה"ב ולוקחים בחשבון שקלקול יעלה ביוקר.

ולגבי בסט ביי - אני חייב ... :
          http://www.youtube.com/watch?v=HngL5WuySzY
          • reuben13

הרגת אותי, אופיר !
            • daniellab23

איפה כדאי לקנות לפטופ?
              נראה לי שהדלק של 80 קילומטר יעלה יותר מהמס לא? Smile
              • reuben13

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                אם לא עוברים באזור, אז נכון. גם תלוי באיזה מחיר קונים את הלפטופ.
                • דודו מרמת גן
                  דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                  גם לדעתי לקנות רק בארץ.
                  א. האחריות שתקבלי בחו"ל לא תופסת בארץ.
                  ב. המקלדת לא תהיה בעברית. נכון שאפשר להדביק מדבקות, אבל זה לא אותו דבר. זה מתקלף כל כמה ימים. (מנסיון מר).
                  ג. אפשר למצוא בארץ לאותו דגם מחיר דומה למחיר שתמצאי בארה"ב. היום אין בארץ מסים על מחשבים ניידים ולכן המחיר דומה ולפעמים אפילו יותר זול מארה"ב.
                  • daniellab23

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                    לגביי המיקלדת זה לא מפריע לי.. אני מקלידה עיוור וגם ככה המיקלדת שלי עכשיו רק באנגלית Smile

מבחינת אחריות - יש לי חברים שקנו שם עם אחריות בין לאומית וכן סידרו להם את המחשב.

מבחינת מחירים - מהשוואות דרך אתרי אינטרנט שעשיתי יש הבדל במחיר בודאות. גם במחשבים היותר פשוטים סיגנון דל ההפרש הכי קטן שמצאתי על הדגמים הוא של לפחות 600 שח (2100 לעומת 2700) אז למה לא לחסוך בכסף?
                    • reuben13

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                      המחירים שבאתרים של הרשתות בארה"ב לא כוללים TAX, אותו מוסיפים ברגע התשלום בקופה של החנות.
                      • אופיר

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                        וגם לא כוללים אחריות בינלאומית.
                        • daniellab23

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                          בואו נגיד שעשיתי את הברורים שלי ואני נעולה על לקנות שם את המחשב.
                          אבל תודה.

אני חוזרת לשאלה המקורית אם מישהו יודע איפה הכי כדאי
                          • elig99
                            elig99 נערך לאחרונה על ידי

אני חוזרת לשאלה המקורית...
                            כמה שאת צודקת, שאלת א' וקבלת תשובות על ב' ו- ג'.
                            אז לגבי שופינג למחיר זול: אני נוהג להתחיל חיפוש באתר אמזון. עפ"י התוצאות המתקבלות, ואם זה רלוונטי, אני גם משווה את התוצאה מול אתר "זאפ" האמריקאי: dealtime.com
                            כמובן שחיפוש מסוג זה מצריך החלטה בסיסית קודמת לגבי מה שרוצים: יצרן, מודל, וכד'.
                            כעת כשמצאת משהו מעניין, אם מדובר בחנות של רשת, בידקי מה הסניף הקרוב אליך. לחילופין אם יש לך כתובת נייחת למספר ימים, או כזו שתגיעי אליה כעבור מספר ימים, את יכולה לקבל את המוצר במשלוח בלי להטריח את עצמך.
                            • אוֹרִי
                              אוֹרִי נערך לאחרונה על ידי

אני חוזרת לשאלה המקורית...
                              שלום,

כמה תוספות על דבריי elig -
                              עוד אתר טוב להשוואת מחירים בין מוצרים שונים ובין ספקים שונים shopping.com.
                              אצל חלק מהרשתות ניתן לברר באינטרנט האם יש להם מוצר מסויים בסניף מסויים ולעתים לבצע משלוח לסניף.
                              הזמנה באינטרנט לכתובת בארה"ב היא יכולה לצאת זולה יותר מבחנות. אם יש קרובים או חברים שאת מבקרת ויכולה לשלוח אליהם, זה הכי טוב. משלוח לבית מלון לא נסיתי, אבל הייתי לפני הכל מוודא טוב עם המקום שהם מוכנים לקבל ולשמור חבילה עבורך.
                              • dhz
                                dhz נערך לאחרונה על ידי

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                                יש חברות שמתימרות לתת international guarantee. כמדומני DELL ביניהן. האם במקרה זה האחריות לא תתפוס בארץ?
                                • chenag
                                  chenag נערך לאחרונה על ידי

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                                  אוסיף ואומר שגם למחשבי Apple שנקנים בחו"ל Idigital מחוייבת לתת אחריות בארץ (מנסיון ובדיקה)
                                  • chenag
                                    chenag נערך לאחרונה על ידי

כל עוד נקנו בחנוית של Apple, לגבי השאר לא בדקתי
                                    • דודו מרמת גן
                                      דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                                      כל החברות אולי "נותנות" אחריות בינלאומית,
                                      אבל אם לא קנית בארץ, אצל סוכן מורשה אלא בחו"ל,
                                      הן פשוט עושות תרגילים ושולחים את בעל המחשב בלך ושוב בתואנות וטענות שונות, כמו "בדיוק אין את החלק", "החלק יגיע בעוד... חודש, חודשיים..." וכן הלאה - ממש גובל בהתעללות לשמה.

אני מכיר את ההתנהלות הזאת משני הצדדים. כקונה שטירטרו אותי עם כל מיני סיפורים,
                                      וגם כעובד בחברה שהיתה אמורה לתת שרות גם למי שקנה את המוצרים שהיא שיווקה, אצל סוכנים ישירות בחו"ל או ביבוא אישי. מי שלא קנה את המוצרים אצלם, פשוט היה מסכן. חלק מהרוכשים פשוט חיכו בסופו של דבר לנסיעה שלהם לחו"ל ושם תיקנו את המכשירים המקולקלים.

בכל מקרה כדאי לבדוק אמל סוכני החברות בארץ, מה המדיניות שלהם כלפי מכשיר שנקנה בחו"ל.

אני רוצה להאמין שיש גם כאלה שמכבדים את האחריות הבינלאומית, אבל כנראה שגם הם לא בשמחה רבה.
                                      אני גם מנסה לא לעשות הכללות, ולכן אומר שחייבים לבדוק מבעוד מועד מי ישחק משחקים ומי יכבד את ההתחייבויות שלו כלפי החברה האם.
                                      • צביקה
                                        צביקה נערך לאחרונה על ידי

איפה כדאי לקנות לפטופ?
                                        אינני יודע היכן כדאי והאם כדאי, אבל אם תחליט שכדאי, אמליץ לך לפחות לייבא דגם שמשווק גם בישראל, כדי שגם במקרה שהאחריות מכובדת, יהיו אצל המשווק הישראלי חלפים מתאימים וידע לתקן.

ולגבי המשווקים המתחכמים, אספר לכם סיפור קצר מנסיוני האישי. לפני שנים רבות, כשנגני תקליטורים רק החלו לצאת לשוק, הבאתי אחד כזה מחו"ל. במעמד הרכישה וידאתי שיש לו אחריות בינלאומית ושלחברה יש משווק/נציגות/סוכנות בישראל ואפילו כזו שידועה היטב.
                                        לאחר מספר חודשים הנגן חדל לתפקד. הבאתי אותו למעבדת השרות של המשווק המורשה בארץ ושם לאחר בדיקה, כפרו בתקפות מחויבותם לאחריות הבינלאומית ונתנו לי הצעת מחיר שהיתה גבוהה מעלות הרכישה של הנגן. כמובן שסרבתי לשלם ובמקום זאת לא התעצלתי ושלחתי email זועם להנהלת מחלקת שרות לקוחות של החברה בחו"ל, על כך שנציגות רשמית שלהם אינה מכבדת את תעודת האחריות הבינלאומית.
                                        לאחר מספר ימים קיבלתי email ממנכ"ל הנציגות בארץ על כך שהוא קיבל הוראה מהחברה בחו"ל לבצע את התיקון וכמובן בחינם. אינני צריך להמשיך ולתאר שזה כבר היה שרות VIP, כי הוא ידע שהחברה בחו"ל תדגום אותי לגבי שביעות רצוני מהשרות שקיבלתי.
                                        • אופיר

אתם לא רוצים להתמודד עם DELL
                                          בישראל עם מחשב שלא נקנה בארץ. מהנסיון שלי, רק IBM-LENOVO נותנים שירות בינלאומי כמו שצריך בארץ.
                                          • צביקה
                                            צביקה נערך לאחרונה על ידי

אתם לא רוצים להתמודד עם DELL
                                            אופיר, אני במכוון נמנע מלהזכיר שמות חברות, אבל רק אוסיף ואומר שנסיוני עם מחלקות השרות של נציגויות רשמיות של חברות המיחשוב אינו טוב גם לגבי ציוד שנקנה מהן עצמן ובארץ. באחד המקרים, לולא גודלה של החברה שבה אני עובד והקשרים שהפעלתי, ספק אם הייתי מצליח להתמודד עם חברה כזו שמכרה לי מחשב נייד כאן בארץ במסגרת "מבצע לעובדי החברה" !
                                            לא אומר מי, אבל יש מי שהשרות הטלפוני שלו הוא בכלל מענה מחו"ל ויש מי שכלל אין לו מעבדת שרות עצמית משלו ולתיקונים הוא מפנה אותך, אמנם על חשבונו, אבל למעבדות שרות צד שלישי ויש מי שיש לו מעבדת שרות, אך למרות זאת פריטי המיחשוב נשלחים ממנה לתיקון בחו"ל. בכל המקרים הנ"ל מדובר על חברות ידועות מאוד שלא הייתם מצפים לרמה כזו מהן.
                                            כשזה המצב, ערכה של תעודת האחריות אינו גדול במיוחד.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון