ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קוסטה ריקה באוגוסט

פורום מרכז אמריקה
    6
    9
    6520
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • saikodan
      saikodan נערך לאחרונה על ידי

אני קצת אובד עצות, זקוק לעזרה מאנשים שמכירים את קוסטה ריקה.

אני רוצה לטוס לשם בסביבות סוף אוגוסט עד אמצע ספטמבר.
      כבר ביררתי על כרטיסים והכל, המחיר הכי זול שמצאתי היה מאוד יקר(1600$) אבל אני מוכן לקבל את המחיר כי זה יעד שאני ממש רוצה לבקר בו.

מטרת הטיול היא בעיקר חופים, אני גולש מתחיל (כמה חודשים בארץ) אז אני מניח שאני אשלב גם את זה שם(הבנתי שאפשר להיתקע שם ולגלוש כל הזמן בלי לשים לב שהזמן עובר בכלל) קצת טבע וכדומה

רציתי לדעת אם העונה תהיה מאוד בעייתית?
      שמעתי שהמים תמיד חמים, אז זה לא כל כך מדאיג אותי
      אבל הבנתי שיורד המון גשם ורציתי לדעת כמה זה ייבאס אותי ואם זה יכול ממש לקלקל את הטיול?

מה גם שאני נוסע לבד(פעם ראשונה שאני טס לבד ליעד כזה או בכלל) ורציתי לדעת עד כמה בעייתי להסתדר שם?
      קראתי כמה ספרים ואני גם אקנה מדריך טיולים בקרוב, אני פשוט רוצה להיות בטוח שהיעד לא יבאס אותי מבחינת פעילות. אם הגשם לא יישתק ימים שלמים ואם החופים עדין טובים גם באוגוסט ספטמבר

אני ממש אעריך כל עזרה
      וגם אם יש שותפים שרוצים רק לטוס ביחד או משהו, גם טוב
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

קוסטה ריקה באוגוסט
        אני אמנם רק איש אחד שטייל בספטמבר של שנה אחת,
        ורוב הזמן לא היה גשום..והיה מזג אויר בסדר גמור.
        אם זה מהווה עידוד...
        • Yanix
          Yanix נערך לאחרונה על ידי

קוסטה ריקה באוגוסט
          הייתי לפני כמה שנים באוגוסט בקוסטה ריקה. היה זה שיא העונה הגשומה וירד לא מעט גשם במהלך השבועיים וחצי שהייתי שם, אבל... זה לא כל כך הפריע לטייל. הגשם לרוב בא בשעות אחה"ץ ערב ורוב הימים היו שמשיים ונוחים לטייל. עם הזמן "השתכללנו" וכיוונו את שעות הארוחות לגשם וזה היה מעולה.
          המקום היחיד שאני זוכר שהגשם הכריע אותנו היה בטרק של צ'יריפו, שבו פשוט חזרנו על עקבותינו כמה מאות מטרים לפני הפסגה וזה היה קצת מבאס.
          • אושרה קמחי
            אושרה קמחי נערך לאחרונה על ידי

לגבי המחיר
            טרם היינו, אבל -
            אנו יוצאים (משפחה - 2+4) בתקופת החגים.
            הסוכנת שלנו מצאה לנו כרטיסים משולבים של אל על עם חב' התעופה טאקה ולאקסה בעלות של 1240$. לכיטסנו לפני חודש ואני לא בטוחה שיש כבר במחיר הזה אבל אולי יש במחירים לא רחוקיםמזה. 1600$ נשמע ל המון.

אושרה
            • krembo202
              krembo202 נערך לאחרונה על ידי

קוסטה ריקה באוגוסט
              לדעתי הכי חשוב שתעקוב אחרי תחזיות של הוריקנים. אני הייתי בקוסטה ריקה בספטמבר שנה שעברה ובדיוק ספגנו שלוחה דרומית של הוריקן שהיכה בעיקר בגואטמלה. היה מאוד גשום, והחופים היו די ריקים.
              אוגוסט זה תחילת העונה של ההוריקנים, אז יש סיכוי גבוה יותר למזג אויר טוב.

לגבי טיסות, אני לא יודע אם אתה גמיש בתאריכים אבל יש טיסה של KLM שיוצאת ב-29.8 וחוזרת ב-12.9 או ב-19.9 ב-1292$. הטיסה היא דרך אמסטרדם ופנמה - חתיכת מסלול (כ-22 שעות כולל כל העצירות), אבל היא זולה ב-300$ ממה שאתה כתבת, אז אולי כדאי. תעשה חיפוש ב-kayak.com ותראה אותה.
              • saikodan

קוסטה ריקה באוגוסט
                תראו
                הכרטיס של אל על עובר דרך ניו יורק, זה לא כל כך פרקטי בשבילי כי אין לי ויזה לארצות הברית.

קראתי לא מעט על קוסטה ריקה ובכל מקום כתבו שספטמבר זה זמן טוב לטייל בחוף הקריבי.
                פחות גשום שם מאשר בצד של הפסיפיק, לא?

אני ממש רוצה ללכת לשם וזה באמת נשמע יעד אדיר
                הטיסה אבל באמת יקרה בטירוף אבל הפלוס שלה זה שאני יכול לשנות את התאריך חזור שלי למתי שבא לי בחינם.
                הכרטיסים היותר זולים הם מאוד נוקשים, אי אפשר אפילו לבטל אותם
                • krembo202
                  krembo202 נערך לאחרונה על ידי

קוסטה ריקה באוגוסט
                  אני לא חושב שיש לך יותר מדי מה להתלבט. כל עוד אתה לא נוסע במרץ-מאי, אז אתה בעונה הרטובה, ויכולים להיות גשמים. הוריקנים יש מסוף אוגוסט ואפילו עד תחילת נובמבר לפעמים. בד"כ יש התרעה של כשבוע לפני שסופה משמעותית מגיעה לחוף, אז אפשר להתכונן.
                  גם אם יש גשמים אפשר לגלוש, אבל החופים פחות יפים. כשתגיע תבדוק את תחזית מזג האויר, ותתייעץ עם מקומיים בחופים, ותמצא מקומות טובים לגלישה. סך הכל החופים שם ארוכים מאוד, אז אם יש מזג אויר רע בצפון, אפשר לרדת לדרום וההיפך.
                  אתה יכול לדעתי להתחיל בחאקו, ולראות מה קורה. זה יחסית באמצע, ומשם אפשר להגיע בתחבורה ציבורית גם לחופים הצפוניים יותר וגם לדרומיים.
                  זה נכון שהצד הקריבי יותר נוטה לסופות בתקופה הזו, והגלישה בצד הפסיפי, אבל אם יש הוריקן אז מדובר על סופה בקוטר של כמה מאות קילומטרים.
                  במקרה הכי גרוע - יהיו גלים גבוהים יותר Smile

ולדעתי, אם אתה באמת רוצה לסוע לשם, אל תתן לאפשרות לגשם או לכרטיס קצת יותר יקר לעצור אותך.
                  • loly29
                    loly29 נערך לאחרונה על ידי

קוסטה ריקה באוגוסט
                    הייתי לפני שנתיים לתקופה של חודש בין אמצע אוגוסט לאמצע ספטמבר.
                    אני מניחה שמזג אוויר הוא פונקציה גם של מזל, אבל מה שהיה אצלי זה שדווקא באיזור הפסיפי היה מזג אוויר מצויין, ויכולתי להנות מחוף הים מאוד, יש ימים שפתאם מתחיל גשם מטורף בסביבות ארבע בצהריים לאיזה שעה ואז מפסיק, לא הפריע בכלל.(עושים ארוחת צהריים\אינטרנט\שנ"צ)
                    לעומת זאת כשהייתי באיזור הקאריבי , היה יותר מעונן , וגם כשלא היה גשם לא תמיד היה שטוף שמש.
                    בכל מקרה לסיכום הטיול מבחינת מזג האוויר, הייתי עושה את זה שוב במגבלות שהיו לי (יכולתי ליסוע רק בתקופה הזו-חופשת סמסטר)
                    לכן אם זה או זה או כלום אז ברור שלבחור בזה!
                    אני לא אכחיש שהיו רגעים שהמזג אוויר קצת ביאס, אבל רוב הזמן נהננו מאוד , סן חוזה היתה גשומה כל הזמן. אבל בחופים הרבה יותר טוב.
                    החוף הפסיפי מצויין לגלישה - ממליצה על טמרינדו!
                    לגבי הכרטיס- קצת יקר, תנסה לחפש דרך האינטרנט, לפעמים כשפונים לסוכנים הם ממש נסחפים ומציעים דווקא את הכרטיסים הכי יקרים שברשותם... עד שאתה עוזר להם קצת ("ראיתי באינטרנט במחיר כך וכך")
                    • saikodan

קוסטה ריקה באוגוסט
                      תודה לכולם!

הטיול כנראה יהיה מתחילת ספטמבר עד סוף ספטמבר
                      הבנתי שמזג האוויר הוא לא קבוע ויכול להשתנות
                      כמעט כולם פה אמרו שלמרות הכל כדי ללכת ולעשות את זה למרות הפחד שמזג האוויר יבאס.

אני ממש מקווה שנוכל להנות מימים עם שמש ורצועות החוף יהיו טובות ונוכל לטייל ולבלות בהם גם אחרת אני חושב שהטיול יהיה הרבה פחות טוב.
                      שוב, אני לא גולש רציני אבל מתכוון לעשות את זה יותר כשאהיה שם, אז תודה גם על ההמלצות לחופים טובים!

אני אנסה להפוך את הכרטיס ליותר זול אבל כמו שאמרתי - המחיר טוב כי יש לי אפשרות לדחות או להקדים את תאריך החזרה בחינם פעם אחת.

ונראהלי שזה דווקא אופציה טובה - לטוב וגם לרע.
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון