מסלול טיול בלונדון
-
כתבתי קודם בפורום אירופה. כותבת כאן, נראה לי מתאים יותר כיוון שאני עם ילדים, אמנם בגיל 12-13, אבל בכל זאת ילדים
המקומות בהם בחרתי הם בשיתוף איתם, למשל לדאנג'ן וללונדון איי לא רצינו ללכת.
יום הגעה (ב'): מגיעים למלון לקראת שעה 15:00. מתארגנים ואז סיור סביב איזור באקינגהם, פארק סנט ג'יימס, החלפת משמר, פרלמנט, ביג בן וכו', ווסטמינסטר. כרטיסים: באקינגהם. האקווריום נמצא בבניין המחוז שנמצא באותו מסלול (מוזיאון דאלי גם נמצא בבניין הזה) גם לשם צריך כרטיסים. קופונים?
יום 3 (ד'): שיט מליטל וניס לקמדן, שוק קמדן, להכנס לריג'נטס פארק, מוזיאון שרלוק הולמס, בייקר סטריט, פלנטריום?. אם יהיה כוח – המפסטד הית'. השוק פתוח בעיקר בשבת-ראשון.
יום 4 (ה'): כיכר טרפלגר (בה נמצאת כנסיית סנט מרטין אין דה פילדס, שבה יש קונצרטים חינמיים בימים ב', ג' ו' בשעה 13:00 אז אולי עדיף ביום אחר), נשיונל גלרי (ללא תשלום), פיקדילי (דרומית מזרחית לכיכר – מסעדת הקריטריון, כיכר לסטר (כרטיסים? או בקופות התאטרון?), חנות הספרים Foyles, אולי להכנס לראות קצת מצ'יינה טאון או לוותר על זה, קובנט גרדן וסביבתה: seven dials, מונמאות', נילס יארד. בערב אפשר ללכת להצגה מהקובנט (קרוב ברגל?)
יום 5 (ו'): כפר גריניץ' כולל הפלנטריום שנמצא שם (יש גם שוק עתיקות ימים ד'-א'). אפשר לשוט אל גריניץ' מהמעגן של ווסטמינסטר.
יום 6 (שבת): לנסוע בקו 15? לכיוון סט פול (יום א' סגור, בשאר הימים בשעה 13 נשמע צלצול הפעמון), לראות את תאטרון הגלוב, בורו מרקט?, גשר לונדון (+טאואר?), בלפסט (אניית המלחמה, לידה יש אניית מפרשים גולדן היינד מזח סנט קתרין – לשבת לאכול שם.
יום 7 (א') : מוזיאון הטבע והמדע, הייד פארק (באגם סרפנטיין אפשר לשחות אם לא קר ולשוט), גני קנסינגטון. לאורך אגם סרפנטיין אפשר לסייר ולראות את הפסל של פיטר פן, וללכת במסלול שיוצא מהפארק לנוטינג היל.
יום 8 (ב') : אוקספורד? או WET LAND
יום אחרון: שוק פורטובלו (פתוח רק בשבת)? או גני קיו (הילדים ימצאו עניין?). או לחזור למקום שרוצים לחזור אליו או שלא הספקנו. נראה לי שלשוק כדאי ללכת גם באמצע השבוע. קראתי שהוא פתוח גם בחמישי (או שלישי?) ואז פחות עמוס.
אשמח לשמוע חוות דעתכם. תודה, וגם על כל העזרה בפורום אירופה. -
מסלול טיול בלונדוןהילדים שלי מאוד אהבו את גני KEW , אז אם הבחירה היא ביניהם לבין עוד שוק, אני הייתי בוחרת ללא הסיוס בגנים- אבל אנחנו מאוד אוהבים גנים בוטנים ובכלל לא אוהבים שווקים!
אני מניחה שאצלכם זה אחרת וידליך כן מוצאים עניין בשווקים לאור ריבוים בתכנית.
באופן כללי התכנית נראית לי די עמוסה ולא בטוח שתספיקו את כל מה שמתוכנן לכל יום, אבל את מכרירה הכי טוב את הקצב והיכולות של המשפחה שלך.
אם אתם כן יוצאים לאוקספורד גם שם יש חנות ספרים ראויה לביקור: Blackwells -
מסלול טיול בלונדוןיש כל כך הרבה מה לראות בלונדון שניסיתי להכניס כמה שאפשר
אנחנו מאד אוהבים גנים ופארקים וטבע, אבל גם שווקים. נראה איך זה יסתדר. על גני קיו היתה המלצה לבקר באביב. WET LAND זה גן חיות המים - אתר שבו חיות מים בסביבתן הטבעית, ואפשר גם "לאמץ" ציפור וכך לתרום למאמצי השימור.
יש לי גם את המדריך של דני קרמן, שהוא נראה פחות עמוס. ריבוי האתרים ממש מבלבל מרוב רצון להספיק.. ואיפה כדאי יותר..
רציתי לשאול אם היית בלונדון, האם צריך לקחת שקע אוניברסלי (חשמל) או שבמלונות השקעים מתאימים גם למכשירי חשמל מהארץ (כמו מטען טלפון נייד)? -
מסלול טיול בלונדוןעוד מעט גם אנו ניסע...
מציעה לך בכל מקרה לקחת מתאם אוניברסלי, ואני לוקחת גם מפצל שקעים להטענת מכשירים בו זמנית.
שימי לב שביום הראשון לא תספיקו לחילופי המשמר, שמתקיימים לפני הצהריים.
לא ראיתי מלבד השוק זמן שופינג.. מקובל על החבר'ה?
-
מסלול טיול בלונדוןתודה
אקח לתשומת לבי. אולי את היום בארמון עם חילופי המשמר אזיז ליום השלישי, כדי שנספיק גם לברר מתי יש, כל לא כל יום יש חילופי משמר. הבנתי שכמעט בכל מקום מפוזרות חנויות, ושאין צורך להקדיש זמן מיוחד לשופינג.. אני יודעת שאפשר להכנס לאוקספורד, ובטח גם בקובנט וסביב המרכז נמצא. יש לך המלצות? 
-
מסלול טיול בלונדוןקבלי קישור לימי חילופי המשמר
http://www.army.mod.uk/events/ceremonial/1068.aspx
בצד השמאלי יש קובץ שמפרט הימים. בעקרון החודש זה כל יומיים.
חנות זולה שכבר הזכירו כאן היא של רשת פרימרק
http://www.primark.co.uk/home
ויש את המליס, החנות של דיסני ועוד...
ראי פירוט במדריך שיחור
http://www.shichor.co.il/לונדון/קניות
הבת שלי גם מפצירה בי שנלך לחנות של m&m בכיכר לסטר ולבית הקפה של rain forest...
מה שכן, זה "שותה זמן טיול יקר"... -
מסלול טיול בלונדוןהמסלול שלך עמוס רצח, אני כבר אומרת.
מציעה לך לעשות רשימה של סדרי עדיפויות - מה MUST מבחינת המשפחה שלך, ולדאוג להתחיל ממקומות אלו, לבדוק מה קרוב גיאוגרפית ולהוסיף אופציות רלוונטיות לתכנון היומי.
כבר נאמר לך שצריך "להתכוונן" לחילופי המשמרות, כמובן שצריך לוודא שזה מתקיים ביום שתיכננתם, ובכל מקרה זה בשעה 11:00. וכבר ב-10:30 די מלא שם מסביב.
שוק פורטובלו למיטב ידיעתי פועל בימים שבת וראשון - אז שימי לב שאת מגיעה לשם ביום שוק. זה בנוטינג היל אז תשלבו ביום זה את הטיול באיזור ולא כמו שתיכננת ביום אחר (שבמילא לא תספיקו לאור ריבוי המקומות באיזור קנזינגטון).
לגילאי ילדייך, יש לי הרגשה שהם יהנו יותר ממוזיאון המדע שהוא יותר אינטראקטיבי מאשר מוזיאון הטבע, אבל את מכירה אותם הכי טוב.
כמו כן, לדעתי אפשר לוותר על האקווריום - הוא לא מוצלח מספיק והכניסה אליו יקרה להחריד.
שוק קמדן אכן פועל בהיקף זה או אחר בכל ימות השבוע, אבל הוא במלוא תפארתו ומיטבו בסופי שבוע (שבת וראשון). לטעמי כדאי אז, אלא אם ממש קשה לכם עם צפיפות.
לגילאים של הילדים שלך, ואם אוהבים, יש את פארק צ'סינגטון לא רחוק מלונדון - אופציה לגיוון וליום מחוץ ללונדון.
http://www.chessington.com/
זה מה שאני מצליחה לדלות ממוחי בשעה זו.
תהנו!
וד"ש ללונדון ממני,
אוסי
-
מסלול טיול בלונדוןתודה רבה ברנדי, ואוסי. נכנסתי לקישור משמר המלכה ומצאתי את הקובץ (אצלי הוא היה בצד ימין
). אוסי את צודקת שמאד עמוס. גם מדריך שיחור מתנהג כאילו כל המקומות באותה שכונה קטנה (וגם להסתובב בשכונה אחת קטנה מעייף מספיק). אני גם מתארת לעצמי שהילדים שלי ירצו להכנס לכאן ולשם ו.. אשב איתם בזמן שנותר לנו עד הנסיעה ואנסה לעשות כך, מוקד של שאיפות ואופציות מסביב 
אמסור ללונדון דש. נראה לי שנצטער לחזור הביתה, אם כי אני גם די חוששת מלהיות לבדי עם הילדים. אבל יהיה בסדר. -
מסלול טיול בלונדוןהי, נכון... התבלבלו לי הימין והשמאל... בלונדון זה עלול להיות מסוכן בחציית כביש
לעניין שוק פורטובלו- רשום לי שהשוק עצמו פעיל ביום שבת. -
מסלול טיול בלונדוןברנדי
אפשר לשמור את ריין פורסט לשעות הערב- ואז לא "על החשבון" של זמן טיול. אבל ממליצה להזמין מקום מראש. -
מסלול טיול בלונדוןמהו בית הקפה ריין פורסט? נשמע מיוחד.. הסוכן המליץ לי על רשת מסעדות גארפונקל. אבל לא מצאתי אותן באף מקום שהמליצו עליו. -
מסלול טיול בלונדוןהי יונית, אכן רעיון טוב לאחד הערבים הפנויים. לא חשבתי להזמין מראש אך אעשה זאת.
והנה קישור לבית הקפה- מסעדה, המדמה מדי כמה דקות יער גשם...
http://www.therainforestcafe.co.uk/index.asp