ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אל תטיילו בעכו

פורום טיולי משפחות
    9
    11
    17427
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יוסי ל
      יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

טיילתי היום עם זוגתי בעיר העתיקה בעכו.
      הגענו בשעות הצהריים, נגשנו למרכז המטיילים ורכשנו כרטיס משולב לאתרים השונים.
      הסיור היה נחמד מאד ומאלף. נהנינו מאד מאולמות האבירים ששנים רבות לא סיירנו בהם ומהמיצג בחמאם שזאת היתה הפעם הראשונה שראינו אותו. ראינו מעט מאד תיירים ומעט מאד טיילים ישראלים. לא הבנו למה עכו לא על המפה.
      אחה"צ המשכנו למסעדה אורי בורי (בינונית). בדרך, בסמטאות ראינו צעירים רבים חמושים באקדחים, כאשר עברנו לידם ניסו להסתיר אותם. מדובר כנראה באקדחי פיקות אבל כאלה שנראים אמיתיים 1:1. כשאני אומר הרבה אני מתכוון לא לאחד או שניים וגם לא לשלושה או חמישה. ראינו יותר.
      בערך בחמש אחה"צ יצאנו מהמסעדה ופנינו לטיילת על החומות. התחלנו באזור המגדלור. כעבור כמה עשרות מטרים ראינו חבורת צעירים יושבת על החומה, רובם לבושים בבגדי ים, כנראה מאלה שמבצעים קפיצות מהחומה לים. הם לא נראו לנו טוב, התרחקנו מהם, ונכנסנו לאחת הגומחות לתצפית לעבר המפרץ. בעודנו עומדים בגומחה עבר מעלינו צעיר שעלה מהים, קטף את הכובע שהיה לראשי והלך לעבר החבורה שישבה על החומה.
      בתחילה עוד חשבתי שהוא מתלוצץ, אבל מהר מאד הבנתי שאין לו כוונה להחזיר את הכובע. הבנתי גם שהוא חושב שאנחנו תיירים (רבים טועים בזיהוי שלנו) ולכן הרמתי את קולי ואמרתי בתקיפות תחזיר את הכובע או שאני מביא משטרה. חזרתי על זה פעמיים, הוא היה מעט המום מהטעות בזיהוי, ואז ראש הכנופיה, המבוגר יותר, סימן לו להחזיר את הגניבה.
      התחלנו ללכת ע"מ לנתק מגע ואז הבחור בא אחרינו ונעמד קרוב אלי וצעק "אני אז..ן את אמא שלך" (מסתבר שהבחור גם נקרופיל כי בשבוע שעבר ביקרתי את הורי בבית הקברות הישן בחולון). עם נסיון החיים שלי כמובן שלא הגבתי והבחור חזר לחבורתו ואנחנו עזבנו את עכו עם טעם מר מאד אבל עם הבנה ברורה למה עכו לא על המפה ולמה לא צריך לטייל בה.
      ואל תטעו, ההמלצה שלי היא לא בגלל פרחח אחד שמתנכל לתיירים, זה בגלל האווירה הלא נעימה והלא בטוחה השוררת ברחובות.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Trolley Travel
        Trolley Travel נערך לאחרונה על ידי

אל תטיילו בעכו
        עצוב שזה כך Sad
        לפני כמה שנים טיילנו הצמוד ואני בעכו, ישנו בעכוטל והסתובבנו המון ברחובות שם. לא זכורה לי אי נעימות ברחובות וחבל כ"כ שזה השתנה.

תודה על השיתוף וההזהרה..
        • אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

אל תטיילו בעכו
          לאחרונה טיילנו פעמיים בעכו.בשתי הםעמים היה זה בטיול מודרך.הפעם הראשונה היתה פשוט מדהימה,כל כך אהבנו את אולמות האבירים,המדריך היה מעולה,הסיפורים ואפילו קטע מומחז.עשינו שייט,וגם שם המשיט הסביר הרבה,הזמין לטייל פעם נוספת.בפעם השניה הרגשנו קצת ריקנות,ברחובות,בשוק ואזובה רבה.חשבנו בקול למה באמת עכו לא על המפה?למה אנו כל כך נהנים בעיירות המל בחו"ל וכאן יש לנו פנינה ממש לא מתוחזקת?המדריך אמ דבר נכון,עד שהאנשים לא ירצו להשתנות שום תקציב לא יעזור.אני מקווה שישתנו עוד פני הדברים.
          אמה
          • yosi555
            yosi555 נערך לאחרונה על ידי

אל תטיילו בעכו
            אין בכוונתי להתווכח עם אף אחד אבל בשבת האחרונה היינו בשוק בעכו וקנינו דגים טריים וירקות וכמובן חומוס ופיתות ולא הרגשנו כל הרגשה משונה היו עשרות תיירים והמון קונים יתכן והיה זה מקרה חד פעמי ולא כדאי להכיל את זה על תושבי העיר
            יוסי
            • rubit
              rubit נערך לאחרונה על ידי

אל תטיילו בעכו
              גם אנחנו ויתרנו על עכו בצער רב😢

לפני שנתיים היינו בעכו וברחובות העיר העתיקה וסביבותיה דהרו סוסים בפראות שרמסו מכוניות ואנשים. על הסוסים רכבו בין היתר ילדים בני עשר. ברחנו משם והחלטנו שלשם אנחנו לא מגיעים יותר...  איתנו ברחו משפחות נוספות כיוון שהבנו שאם נישאר שם זה לא ייגמר בטוב ואכן באותו ערב, בדרכינו הביתה, שמענו בחדשות על משפחה שנפגעה מפגיעת סוס.
              • המטייל המתמיד
                המטייל המתמיד נערך לאחרונה על ידי

רבותיי כן לטייל בעכו !

יוסי בוקר טוב !

אני גר באזור הקריות ולפחות פעם בשבועיים אנחנו בעכו. מטיילים על החומה ,ברחובות השוק ובסמטאותיה,סופגים את הריחות את הצבעניות
                והטעמים ועושים סבוב בנמל הדייג המיוחד ואפילו מקנחים בחומוס מעולה[לא איפה שחשבתם אצל סעיד אלא אצל סוהילה !]
                הרחובות הצרים שוקקי חיים גם באמצע השבוע !
                צר לי על החוויה הלא נעימה שעברתם,זה לא נעים !
                אבל מפה עד ההכרזה לא לבקר בעכו המרחק רב !
                עכו היא עיר מיוחדת מאד ויפה מאד[לא תמיד הניקיון איי אייי איי אבל אנחנו חיים בלבנט]
                העיר עם מרקם שברירי של אוכלוסיות שלא הולך להשתנות כניראה בזמן הקרוב[אני מזכיר במיוחד את את ההתכתשויות ביום כיפור לפני שנה]
                החברה שלנו היא חברה אלימה וזה מחלחל לכל !
                לפני כחודש קבלתי מייל מחבר בו מראים הפגנות של בני מיעותים ביפו והמועד לא רלוונטי [אנסה לאתר את המייל] והמראות לא היו נעימים במיוחד,האם נכריז לא לבקר ביפו !

בכל ביקוריי בעכו לא נתקלתי בתופעות בריונות לא פיזית ולא מילולית
                ואני חש ביטחון מלא כאשר אני מסתובב בין רחובותיה של עכו העתיקה!ולכן לפי דעתי ההכרזה שגויה ולא נכונה !
                YOSI 555 בוא ניקבע פגישה בעכו בשבוע הבא !
                • המטייל המתמיד
                  המטייל המתמיד נערך לאחרונה על ידי

רבותיי כן לדלג על עכו העתיקה !!
                  ליוסי אלף !
                  ראשית אני לא התבלבלתי אני קבעתי פשוט להפגש אתו בעכו !
                  דבר שני אין פה צדדים !
                  יש פה דעות שונות וזה לגיטימי וכל אחד ייקח את ההחלטות שלו !

שיהיה לך יום נעים !
                  • אמה
                    אמה נערך לאחרונה על ידי

אני מאוד אוהבת מקומות עתיקים.אוהבת את עכו.
                    יצא לנו די הרבה לבקר בסביבה וגם בעיר העתיקה.
                    מאוד הייתי שמחה אם מצבה של העיר היה משתפר.
                    אני כבר שנה מנדנדת ל "רכזת תרבות שלנו" Very Happy ,לתכנן סופ"ש מפעלי בחוף התמרים,למרות שכבר טיילנו בעיר וסביבתה לא פעם.אהבתי את המלון,את האפשרויות בו ולמבנים עתיקים יש חולשה תמיד Very Happy
                    מלון עכוטל היה על הכוונת ועדיין.חברים מאוד נהנו בו.
                    אמה
                    • gil951
                      gil951 נערך לאחרונה על ידי

יוסי אין ספק שעברתם ארוע מטלטל שמי שלא עבר לא יבין את ההשפלה והפחד.אני קופץ לעכו פעם בחודש לפחות אוהב להסתובב בשוק ולחזור עם חומוס וכנאפה.לא חושב שצריך לפסול את המקום בגלל אספסוף,ברגע שאחוש שהאוירה השתנתה ומאיימת בטוח שלא נגיע לשם
                      • ronya
                        ronya נערך לאחרונה על ידי

עכו??? אמ...
                        לחברה שלי נגנב הפלפון מהתיק.
                        אחרי דקות מישהו ניגש אליה ובקש כסף תמורת החזרתו....
                        עכו? תודה, לא.
                        • נועה 25
                          נועה 25 נערך לאחרונה על ידי

רשמים מטיול משפחתי בעכו השבוע
                          לאור התכתובת בנושא השבוע התלבטנו אם לנסוע או לא

החלטנו שכן,נוסעים עם הילדים לטיול המתוכנן בעכו- באמצע השבוע

בית הכנסת הטונסאי המעוטר כולו בפסיפסים שונים מרהיב ומרגש, פרוייקט של איש אחד עם חזון בהחלט שווה ביקור.

תנופת שיפוצים ובנייה בקרבת הנמל יצרו צפייה לעיר הרוצה תיירים, ההתרשמות שלנו היתה שיש לעכו עוד דרך ארוכה.

לעיר פוטנציאל ענק אך היא מוזנחת ולא נקייה- אזור השוק והעיר העתיקה.
                          באולמות האבירים ההסברים בהדרכה הקולית ארוכים ומייגעים, חבל שאין אופציה להדרכה מקוצרת המתאימה לילדים/ מבוגרים שלא חובבים מושבעים של היסטוריה- לא נרשמה התלהבות אצל המבוגרים והילדים כאחד
                          השלוט בעיר למקומות "התיירותים" לוקה בחסר
                          מנהרת הטמפלרים היתה חביבה
                          סבוב בשוק היה אטרקטבי לילדים
                          תחושת ביטחון אישי - לנו היה בסדר גמור
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון