ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מה נכלל תחת ספורט אתגרי ?

פורום טיולי משפחות
    9
    21
    9182
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sancho
      sancho נערך לאחרונה על ידי

טיפוס הרים, צלילה, צניחה וכו' - ברור שכן.
      מה לגבי:
      רכיבה על אופניים (לא אופני שטח, אלא אופניים עירוניות)?
      מגלשות הרים?
      פארק חבלים?

הם בכלל יכולים להקרא ספורט? אבל מצד שני חברות הביטוח כשיצטרכו לשלם חו"ח, הם יפרשו איך שבא להם.

יש למישהו נסיון?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נעמי10
        נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

אין חוקים בנושא.
        לפי מה שבדקנו (אני לא מומחית בביטוח ולכן קחו את דברי בעירבון מוגבל), בכל פוליסה אמור להיות רשום מה נחשב מבחינתם ספורט אתגרי ומה שלא אמור להיות כלול בפוליסה הרגילה.
        זה מה שאמור להיות בתאוריה. בפועל, ברור, שחס וחלילה עם יקרה משהו, כדרכן של חברות ביטוח הן ינסו לטעון כל דבר, העיקר לא לשלם.
        עדיף, אם יש ספק הכי קטן, להוסיף את התוספת של ספורט אתגרי בשביל השקט הנפשי.
        צריך לשים לב, אבל, שלא ניתן להוסיף תוספת על ספורט אתגרי, ברגע שעושים תוספת להחמרת מחלה קיימת (שזה מאוד בעייתי).
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ריקי 5
          ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אין חוקים בנושא.
          בביטוח של קופת חולים כללית אפשר לעשות ביטוח מורחב (כולל החמרה של מחלות קיימות) עם תוספת ספורט אתגרי.

בפוליסה של הכללית מוגדר ספורט אתגרי:

http://www.clalit.org.il/polisa/PolisaDetails/PolisaDetails. pdf

האם לדעתכם "גלישה מהרים" אילו מגלשות כמו בטודנאו?
          • sancho

אין חוקים בנושא.
            דיברתי איתם היום, בטלפון אמרו שכל סוג של גלישה אם זה לא בתוך לונה פארק מוגדר כ"גלישת הרים" וסה ספורט אתגרי. התשובה נשמעה לי כשליפה של מישהי שלא ידעה כלל על מה מדובר, וביקשה שאשלח לה פרטים במייל.
            שלחתי מייל לכללית עם קישורים למגלשות הרים, אבובים בשלג של טיטליס, קורקינטים ופארק חבלים.

מעדיף תשובה בכתב כדי שלא יהיו אי הבנות של אמרו ככה או אחרת.

אעדכן כאשר יחזרו אלי עם תשובה.

יורם
            • sancho

אין חוקים בנושא.
              זה מה שענו לי בטלפון מכללית שמבטחים באמצעות חברת ביטוח כלל ושסרבו לשלוח לי תשובה במייל.
              כל מה שמתבצע בתחומי פארק רשמי כמו לונה פארק - אינו ספורט אתגרי.
              מגלשות הרים שווה לדעתם לגלישת הרים ולכן זה ספורט אתגרי. מוזר, אבל ככה זה.

לעומת זאת, דרך "למטייל" שמבטחת בהראל, הגדירו במדויק מה זה ספורט אתגרי, וציינו במפורש שמגלשות הרים, פארק חבלים, אופניים, קורקינטים ואבובים בטיטליס לא נחשבים כספורט אתגרי.

לתשומת לב!
              • נעמי10

הי ריקי.
                איפה זה כתוב בפוליסה, שאפשר גם תוספת מחלה קיימת וגם תוספת ספורט אתגרי? לא מצאתי את זה.
                בעלי ניסה בביטוחים שונים לעשות את זה ולא הצליח. בכללית הוא לא ניסה, כי אנחנו במאוחדת, אבל גם כשאמרו לו ע"י פקידות שאפשר, בפועל, כאשר הוא רצה לעשות את הביטוח ולשלם אמרו לו שלא ניתן לשלם על שני הדברים.
                • יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

יורם שלום
                  נקודת המוצא של חלק מחברות הבטוח, ואני לא מציינת שמות והעדפות-
                  מה שמקבלים הדרכה אליו ואח"כ נוסעים,גולשים,רוכבים- הוא ספורט אתגרי.
                  כלומר לצורך העניין: מגלשות הרים-הם ספורט אתגרי
                  מגלשות מים בפארק מים-אינן ספורט אתגרי.
                  אופניים מדודה לאה- אינם ספורט אתגרי,
                  אופניים מושכרים עם הדרכה והסבר נסיעה,סקוטרים ויתר גלגלים-הם אתגרי.

אבל עדיף להיות בית שמאי במקרה זה, להרחיב את הביטוח כולל ספורט אתגרי, לצפות שלא יקרה מאומה
                  מאשר ללכת כבית הילל ולמצוא את עצמך עם מגלשה לא מאובטחת וילד עם יד שבורה נטול ביטוח.
                  • ריקי 5

הי ריקי.
                    נעמי, אולי זה לא כתוב אבל כשנכנסים לעשות ביטוח הם מאפשרים לעשות ביטוח מורחב, וגם לשלם תוספת עבור ספורט אתגרי.
                    ביטוח כללית.jpg
                    ביטוח כללית.jpg(גודל:7.12KB)

ביטוח כללית.jpg
                    • ריקי 5

נעמי
                      כרגע הוספתי ספורט אתגרי לפוליסה של כללית חו"ל (מורחב) שכבר עשיתי לנסיעה בתחילת ספטמבר. לא נרשמו בעיות בנושא.
                      • יולי ד
                        יולי ד נערך לאחרונה על ידי

אחרי כמה פעמים של התעסקות עם החברות ומיליון טלפונים לברורים, אנחנו פשוט מוסיפים ביטוח אתגרי וזהו. הכול כלול. התוספת במחיר לא שווה את ההתעסקות...

בפעם האחרונה היתה לנו בעייה הפוכה כאשר בהראל הייתה החרגה לדאיה (קפיצת טנדם בגלשן אוויר מראש הר...) ואילו שאר החברות לא החריגו וביטחו ללא בעיה.

לשים לב שלא חייבים לבטח אתגרי את כל התקופה, אנחנו תמיד מורידים את יום ההגעה ויום הנחיתה (ולפעמים קצת יותר, תלוי בתכנית). צריך לזכור לבקש כי לא פעם שכחתי ולא טרחו להעלות את האפשרות. זה לא חיסכון ענק, אבל במצטבר על 6 נפשות זה בכל זאת משהו...

יולי
                        • נעמי10

אני לא הייתי לוקחת צ'אנס
                          ומודאה, שההוספה של ספורט אתגרי לא מהוה בעיה.
                          • ריקי 5

אני לא הייתי לוקחת צ'אנס
                            את הפוליסה הראשונית (המורחבת) עשיתי באינטרנט.
                            לא עשיתי את התוספת לאתגרי. אחרי שקראתי באינטרנט רציתי להוסיף ואי אפשר היה להוסיף און ליין.
                            התקשרתי טלפונית והם עשו את התוספת, ושלחו לי תוספת לפוליסה. רשום שם במפורש "תוקף להחמרת מחלה קיימת" וכן "תוספת ס. אתגרי לפוליסה 71-9450-1"
                            שאלתי במפורש אם זה אפשרי, הסברתי שאני רוצה לעשות מגלשות הרים (הוא אפילו שאל אם בשוויץ או בגרמניה) והוא אישר שאין בכך בעיה.

אגב, גם אני וגם בעלי לא סובלים ממחלות קודמות ולא לוקחים תרופות. אנחנו עושים ביטוח מורחב באופן שגרתי, כדי שלא יהיה להם תרוץ אם יקרה משהו.
                            • נעמי10

לריקי
                              ביררתי עם בעלי, שהוא זה שעושה את הבירורים בענין הביטוחים.
                              הוא עושה לעצמו כל פעם ביטוח עם הרחבה למחלה קיימת והוא נוסע הרבה מטעם העבודה, כך שהוא בדק טוב את הנושא. מה שהוא אומר, זה שלמעשה כשעושים תוספת למחלה קיימת, אז הם שואלים שאלות. איזה מחלות יש ואיזה תרופות לוקחים. הביטוח הוא, למעשה תקף, למחלות הספציפיות, שעליהם דיווחת. אם לא דיווחת על שום מחלה, אז, למעשה סתם לוקחים ממך כסף, כי הביטוח לא מכסה שום דבר שלא דיווחת עליו. ומכיוון שטפו, טפו, טפו... אין על מה לדווח (והלואי שישאר כך), אז כל העניין חסר משמעות (כמובן שאינני סוכנת ביטוח ולא מומחית. אני רק מעבירה את הבירורים שהבעל עשה).
                              כנ"ל לגבי הביטוח לספורט אתגרי. הם נותנים לך להוסיף אותו מכיוון, שבעצם אין שום מחלה קיימת. במצב רגיל, שאדם עושה תוספת על מחלה קיימת ומצהיר על המחלה לא נותנים לו להוסיף תוספת לספורט אתגרי.

והעיקר הבריאות.
                              נעמי.
                              • שושי
                                שושי נערך לאחרונה על ידי

מחלות קיימות
                                נוסעים הרבה, לשנינו יש מחלה קיימת, ולוקחים תרופות, רק שואלים האם יש מחלות קשות,ומציינים את שם המחלות , מעולם לא שאלו איזו מחלה יש לנו בדיוק, ואיזה תרופה לוקחים, יש ביטוח מורחב לסובלים ממחלות, וחותמים שהתיק הרפואי של קופת חולים , יהיה פתוח בפניהם במקרה הצורך, גם דרך סוכנת, גם דרך למטייל או הקופה, עשיתי ביטוחים בכל המקומות, לעולם לא שאלו, גם אין מקום איפה לכתוב מחלה קיימת, הדבר היחיד ששואלים, האם היית מטופל באותה מחלה בחודשים האחרונים, או ניתוח, אשפוז.
                                כנסי, כאן בדף, תנסי לעשות ביטוח דמה, ותראי, כל מה ששואלים האם יש מחלה כרונית, צריך לענות כן או לא..
                                כל זה בלי לדעת מה באמת קורה כשצריכים אותם, טפו, טפו Smile

• נעמי10

לשושי
                                  לא הבנתי.
                                  בהתחלה כתבת שכן מצינים את שם המחלות.
                                  • ריקי 5

לשושי
                                    נעמי, צריך לעשות סדר בעניין. אנחנו נוסעים הרבה, בעבודה שלי (ששם אני אחראית על עשיית ביטוח לנוסעים) נוסעים הרבה ועשיתי מחקר שלם על הנושא .

יש שני סוגי בטוחים - רגיל (לאנשים בריאים) ומורחב (לאנשים עם בעיות קיימות). בשני סוגי הביטוחים יש החרגה על מחלות שלא היו מיוצבות או שהיה אשפוז בחצי השנה האחרונה (יש חברות, שלא אציין את שמן מכיון שלא מרשים כאן) שמאפשרות ביטוח כבר אחרי שלושה חודשים.

אם את לוקחת תרופות באופן קבוע (סוכר, לחץ דם ועוד מרעין בישין כאלו) אבל לא היה שינוי בחצי השנה האחרונה, אין צורך לפרט או למסור איזה מידע (גם אין שום מקום שבו זה אפשרי). מספיק שעושים ביטוח מורחב, שנקרא בשמות שונים בחברות שונות.

אנחנו אישית לא לוקחים תרופות באופן קבוע, אבל מכיון שאנחנו כבר מזמן לא ילדים ויש איזו שהיא הסטוריה רפואית אנחנו מעדיפים לעשות ביטוח מורחב, כדי שלא יעלו משהו מהעבר הרחוק כתרוץ לא לשלם.

הביטוח של הכללית מאפשר לעשות ביטוח רגיל או מורחב ולהוסיף על זה תוספת של ספורט אתגרי.

כשעשיתי את הביטוח באינטרנט לא הייתי מודעת שהמגלשות נחשבות לספורט אתגרי. לאחר הדיון בפורום החלטתי להוסיף, אבל אי אפשר היה להכניס את התוספת און ליין. לכן התקשרתי למוקד שלהם, שאלתי בפירוש אם אפשר להוסיף ספורט אתגרי לביטוח מורחב, והם עשו את זה בשבילי, בלי לשאול פירוט למחלות הקיימות. יש לי שתי פוליסות ביד - המקורית והתוספת, כאשר גם על התוספת מצוין שיש כסוי להחמרה במחלות קיימות.

מקווה שזה ברור עכשו.

• לבון רחל  קולומבוסית
                                      לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

לשושי
                                      בנוסף למה שריקי כתבה עלי לציין שלא תמיד לסובלים ממחלות כרוניות כדאי לעשות ביטוח באינטרנט אלא עדיף באמצעות סוכן ואני לא מדברת על מחלות כרוניות שגרתיות כגון לחץ דם וסכרת אלא על אנשים שעברו השתלת קוצב, התקף לב וכו'. הם כן נדרשים להמציא מצב רפואי ומעבירים לחברת הביטוח שיבדוק את ההסטוריה הרפואית של האדם ושחברת הביטוח בה יושב רופא מומחה - תאשר את עצם רצונה לבטח את המבוטח הפוטנציאלי או שתבטח עם חריגים מסויימים.
                                      גם הסובלים ממחלות סרטן ניתן לעשות ביטוח וגם הם נדרשים להמציא את המצב הרפואי לפני הנסיעה.

רחל לבון
                                      • ריקי 5

לשושי
                                        כמובן שכל מקרה לגופו ותמיד כדאי להתייעץ.

• שושי
                                          שושי נערך לאחרונה על ידי

נעמי
                                          צריך לציין, ואת זה כן שואלים, האם סובלים ממחלות קשות, אבל לחץ דם גבוה, בעיות בגב, סטנדרט כזה, רק עונים כן או לא..
                                          מחלות קשות, באמת לא יודעת איך ואם בכלל במטחים זאת..
                                          • guest26
                                            guest26 נערך לאחרונה על ידי

כשאנחנו עושים דרך הכללית
                                            אנחנו עושים דרך הטלפון לביטוח בכללית כולל החמרת מחילה קיימת.
                                            אף אחד לא שואל אותנו איפוא ואיזה מחלה יש ועל הפוליסה אני רואה שרשום כולל החמרת מחלה קיימת.
                                            לא ראיתי סעיף בפוליסה שמחייב כתנאי ךפוליסה לציין את שמות המחלות.

עוד דבר זה שבחלק מהפוליסות הליכה בטבע נחשב כספורט אתגרי.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון