ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול אתונה -סלוניקי

פורום אירופה
    4
    7
    5305
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אורית
      אורית נערך לאחרונה על ידי

הי, משפחה עם 4 ילדים 9, 11,15,17 נוסעים ביולי ליוון. התכנון שלנו כזה : נחיתה באתונה ויומיים וחצי באתונה .יציאה צפונה, חצי האי פיליון 2 לילות, מטאורה 1 לילה, כפרי זגוריה 3 לילות, סלוניקי 2 לילות והמראת בוקר מוקדמת משם. יש לי כמה שאלות בקשות : איפה כדאי לעצור בין אתונה וחצי האי פיליון? האם יש איזה אתר או אטרקציה הדרך? באיזה מינזר הכי כדאי לבקר במטאורה? האם כדאי לשלב גם נסיעה דרך אגם פלסטיצה ואולי אומגה? איפה הכי מומלץ לעשות ראפטינג? האם שווה לנסוע למערת המטיפים הדרקון? האם יש למשהו רעיונות נוספים? עיצות? אטרקציות באזורים השונים שהוא עשה ומומלץ? בבקשה, שתפו אותי מנסיונכם..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורית

מסלול אתונה -סלוניקי

חייבת עזרה ויעוץ חברים

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

מסלול אתונה -סלוניקי

אורית,

לא את כל המסלול אני מכירה.

בעניין המנזרים: הייתי רק במטאורון הגדול (וגם בטיול גדול ברגל בינהם, אבל זה היה באביב ולא בקיץ). בזמנו, כשבדקתי מה קורה במנזרים השונים ומהן חוות הדעת, הכיוון הוביל בבירור למטאורון הגדול, גם מפני שיש בו יותר מה לראות מאשר באחרים וגם התצפית ממנו מאוד יפה. כדאי לנסוע בין המנזרים ולעצור בנקודות תצפית. יש איזו תצפית מאוד יפה שאני צריכה לשחזר את המיקום שלה (עברו כבר כמעט ארבע שנים). הין בין אחד ממנזרי הנשים (שכחתי איזה מהם) לבין המנזר שבו צולם הסרט של ג'יימס בונד. גם את שמו אני צריכה לשחזר. אנסה בהמשך למצוא ציון דרך מדויק יותר.

בדרך מאתונה לפליון עצרנו רק להתרעננות אבל לא כדי לראות משהו. זכור לי שעברנו דרך נמלים קטנים וסירות הדייגים היו מהמראות הראשונים שלי ביוון.

רפטינג ככל הנראה תעשו בזגוריה, כי זה מה שמתאים למסלול שלכם. מטיילים דיווחו על מרכז לפעילות בנהר בכפר Aristi.

את כל הקטע שמזגוריה וצפונה לסלוניקי אני לא מכירה. מנסה רק לשתף במחשבות. באופן אישי הייתי מנסה להשאיר לי זמן לקסטוריה והסביבה (אולי אפילו על חשבון לילה בסלוניקי? אני לא מכירה את סלוניקי כדי לדעת אם היא דורשת זמן משמעותי). אפשר לנסוע דרך קוניצה וגם שם יש איזו עצירה מעניינת (כלומר לא בעיר אלא בסביבה). בכתבה של כרמית וייס באתר gotravel היא מתארת פארק מעניין עם בעלי חיים בסביבה של קוניצה. אני מבינה שמערת הדרקון היא בקרבת קסטוריה. אם יש לכם זמן - למה לא? זה יגוון את הטיול. כתמיד, השאלה מול מה זה עומד, כי יש שם כמה דברים בסביבה לראות. 

• אורית

מסלול אתונה -סלוניקי

תודה רבה זיוה על התגובה המפורטת.

היות ואנחנו עם הילדים נראה לי שהמטאורון יהיה מעולה ולא נבקר במנזרים נוספים.

בזגוריה אנחנו לנים באריסטי ,אז זה מעולה מבחינת הראפטינג והפעילויות שבאזור.

לגבי קסטוריה והסביבה ,מה שהצעת זה בדיוק ההתלבטות שלי ,האם להוריד יום בזגוריה ולעבור לקסטוריה ,או להשאר בזגוריה 3 לילות ואם נרצה לנסוע למערת הדרקון ולחזור..יש לנו די הרבה מעברים של לינה ,ולא יודעת אם שווה ליצור אחד נוסף.

שוב,תודה על ההתיחסות הכל כך מפורטת שלך laugh

• קודיהמל
              קודיהמל נערך לאחרונה על ידי

מסלול אתונה -סלוניקי

היי אורית,

לפני כשנתיים עשינו טיול דומה עם חלוקה קצת שונה. אני מציעה לכם לקרוא את מה שכתבתי כאן - http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3650550#msg_3650 550

מאז הספקנו לנסוע לעוד מקומות אבל אנחנו עדיין מדברים בבית על יוון הקסומה והיפיפייה שעוד נחזור אליה. אהבנו גם את האוכל שם, במיוחד בכפרים.

הבעיה ביוון היא המרחקים הגדולים ממקום למקום כך שאם תוסיפו גם את קסטוריה, יתווסף לכם עוד מוקד שהוא אמנם מדהים בעיני אבל זה יעלה לכם בתוספת של זמן נסיעות.

אנחנו היינו בקסטוריה לילה אחד (וגם במערת הדרקון שבה) - מזגוריה נסענו לשם ומקסטוריה לחצי האי פיליון. זה היה מעט מידי, לדעתי פחות משני לילות בקסטוריה לא כדאי. יש הרבה מה לראות בקסטוריה ובאזור מסביב.

אני חושבת שהייתי מורידה לילה אחד מאתונה ומוסיפה לחצי האי פיליון - באתונה היינו חצי יום, זה כמובן היה מעט והותיר טעם של עוד אבל גם זה היה בסדר גמור (העדפנו להשקיע את הימים באזורים המרוחקים יותר) - הספקנו להסתובב וגם לראות את האקרופוליס. נראה לי שילדים בגיל שלכם יהנו יותר מיום נוסף בחופים היפיפיים של פיליון. למטאורה מספיק בהחלט לילה אחד ולזגוריה 3 לילות זה בסדר גמור ואפשר גם לצמצם גם לשניים ואולי להוסיף עוד לילה בדרך לסלוניקי או בסלוניקי. שם לא היינו אבל נראה לי שלא חסר מה לעשות שם.

בקיצור, אין סוף אפשרויות וכולן טובות.

תהנו!

• אורית

מסלול אתונה -סלוניקי

קודי , תודה רבה רבה על היעוץ.

סיפור הטיול שלך מדהים ועשה לי חשק גדול לשלב את קסטוריה בתכנון.

אולי אוריד לילה מאזור זגוריה ונעלה צפונה לקסטוריה ובאמת לפי המלצתך אולי נשהה 2 לילות באזור זה.

תודה בנתיים ובטח אשוב עם שאלות נוספות wink

• yoramniv
                  yoramniv נערך לאחרונה על ידי

מסלול אתונה -סלוניקי

עשינו   מסלול   דומה    לפני   שנתיים    ,  אומנם   ללא   ילדים  , אבל   בגדול

כדאי   לשנות   ,   לדעתנו   ,    כך.

ראשית    ,   לא  להתחיל    באתונה    ,   רק    בסיום.   העיר   סואנת    וצפופה   עם   ילדים   זה    לא  קל   אחרי    טיסה.   ובעיקר   לא    לנסות    להכנס   או    לצאת עם  רכב   שכור   ,  זה    סיוט.

ההמלצה   ,   לקחת   רכב    מיד  בשדה   התעופה   ומשם    לצאת    בנסיעה   של

כשעתיים    צפונה   לחצי  האי    אוויה    דרך    העיר  הלקידה    ,  אליה    מגיעים

בגשר     יבשתי    גדול    ונוח.    למצוא    מקום   לינה    בסביבה   תוך    כדי   נסיעה

צפונה.

למחרת    ,   להמשיך    לאורך   חצי  האי   עד    לקצהו    הצפוני    ,   ומשם   במעבורת    ,   תוך   כחצי  שעה    לעלות    לכביש     לכוון   חצי  האי   פיליון.    

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון