התנהלות עם כסף במזרח
-
אהלן,
בעוד שבוע אני טס לתקופה של חצי שנה למזרח, המסלול המתוכנן הוא נפאל -> דרום מערב סין (סצ'ואן יונאן) -> וויאטנם +לאוס + קמבודיה + פיליפינים.
רציתי לברר איך הכי כדאי להתנהל מבחינה כספית.
1) אני מגיע עצמאית לשדה תעופה בעמאן. האם חוץ מהתשלום על הוויזה לירדן, והאוטובוס הסעה בין המעברים, צריך עוד דינרים? או שאפשר להסתדר עם דולרים (מונית לשדה, רכישות בשדה תעופה וכו').
2) עם כמה דולרים כדאי לצאת מהארץ, ובכללי עם כמה דולרים\מטבע מקומי חכם להסתובב בין ביקור לביקור בבנק לצורכי משיכה, בטיול בסגנון הזה?
3)הבנתי שביצוע עסקאות באשראי (אם בכלל ניתן) ממש לא כלכלי, וגם על כל משיכה יש עמלות גבוהות, אם כן, לטיול של חצי שנה עם כמה טראוול צ'קס כדאי לצאת מהארץ? (אפשר לרכוש אותם בבנקים שם גם כן?) ומה הזמינות של המימוש שלהם לכסף באזורים בהם אהיה?
תודה, גיל. -
התנהלות עם כסף במזרחיש הרבה דיונים בנושא הזה בפורום, תעשה חיפוש לפי "טרוול צ'קס" או כרטיס אשראי ותמצא.
לדעתי ההבנות שיש לך לגבי כרטיסי אשראי הן מוטעות והעמלות - לעומת זמינות וקלות השימוש בכרטיס הן כדאיות. אני משתמשת כל הזמן בכרטיס שלי למשיכת מזומנים בכל מקום במזרח בו אני מבקרת. למעט בורמה, בכל מקום, עיר, עיירה וכפר יש כספומטים שבהם אפשר למשוך כספים, החל מעיירות נידחות בצפון לאוס וכלה בעיירות קטנטנות בדרום הודו.
אני גם נתקלתי במקרים בהם בעיירות קטנות בהודו סרבו להחליף לי אפילו כסף מזומן בבנק, שלא לדבר על טרוולים ושלחו אותי לכספומט. -
התנהלות עם כסף במזרחאם כך ממה שהבנתי רוב הטיול כדאי להשתמש באשראי ולמשוך סכומים גדולים במטבע מקומי.
אך בכל זאת ארצה לקחת איתי מהארץ סכום מסויים בטראוולרס שיהיה ככסף בטיחות שכזה.
מה יהיה סכום מתאים בטראוולרס? 1000 דולר? -
התנהלות עם כסף במזרחאני חושבת שאלף דולר זה בסדר לתקופה של חצי שנה. אבל אולי בכל זאת תיקח חצי במזומן וחצי בטרוול. כי אולי תיתקל במקום שלא יסכימו להחליף לך טרוולים? אי אפשר לדעת אף פעם.