רשמים מטיולנו ברומניה
-
רשמים מטיולנו ברומניהבוקר טוב,
טוב תצחקו אלי
האמת היה זה יום עם פנצ'ר בגלגל,נסענו עם רזרבי והפנצ'ריות היו סגורות בגלל יום ראשון,לכן פחדנו לצאת מחוץ לכבישים הנוחים של בוקובינה(באמת הכבישים שם מעולים)ובאמת היה יום גדוש מנזרים וגם קרמיקה שחורה.אבל...נכנסתי גם למכרה מלח בקוציצה ומגיעי לי צל"ש
חוץ מהמנזרים המצויירים עצמם ,המסביב שלהם מאוד מצא חן בעיניינו.השווקים הפתוחים, האנשים(יום ראשון...לבוש,חתונות..)הפרחים הרבים עם עלים ענקיים,הציפורן,הורדים
והירוק מסביב.אפילו הנזירות החיכניות שלא הבינו איך עוברים סביב ולא.....באחד המנזרים בפנים,שורה ראשונה של הציורים היתה טליתות שלנו עם מגיני דוד.
אילן,החברה קיימת ,חייה ובקושי נושמת. נשאר עוד שבוע של טיפולים
לאמא, לכן היא רואה רק מה שאני שולחת ומדווחת בטלפון ובימי שישי.
העברתי בשישי את כול ההדפסות שלי של כל הטיולים שלכם ש"טיילו" איתנו וחזרו ארצה(לא חבל לזרוק..הנייר,הדיו
)המפות,הגוגל מפס,הספר,רשימת התבלינים(מוסיפה לה את השפורפרת האדומה של פפריקה) וכמובן כול התוספות.ההנחיות מה לאכול וכמה ואיך להבדיל בקבוק סודה ממים רגילים
מחזיקה להם אצבעות שהכל יעבור בשלום ויצאו כמתוכנן,שנה לא קלה
אמה
*שמתם לב איך המיים ב lacu rosu נצבעו עבורי בירוק??
**חגי,תמשיך לקרוא,לעיין בתמונות והתאבון יגיע -
רשמים מטיולנו ברומניההיי אילן.
תודה על התיקון אבל זאת האינפורמציה שמצאתי באינטרנט על האגם.
בקשר לזוג שפגשנו, לא לקחנו מהם פרטים רק שוחחנו והעברנו חוויות.
מצטערת שלא אוכל לעזור לך.
רחל -
רשמים מטיולנו ברומניהגם עבורי האגם נצבע ירוק...
רחל לבון
-
רשמים מטיולנו ברומניהלגבי SALISTE מצרפת תמונות כדי שתתרשמו מיופייה.
כידוע אין כמו מראה עיניים.
רחל לבון
-
רשמים מטיולנו ברומניה
-
רשמים מטיולנו ברומניה
-
רשמים מטיולנו ברומניהשווה לחפש ברשת מלון על שפת אגם וידראו היפה.
http://www.google.co.il/search?hl=iw&rls=com.microsoft:h e:IE-SearchBox&rlz=1I7GPCK_iw&sa=X&ei=EehTTvDJPM aq8APbzPX9BQ&ved=0CBUQBSgA&q=vidraru+lake+accommodat ion&spell=1&biw=1280&bih=506
בתמונה, מלון כזה ממש לא ליד הסכר.בפעם הבאה שאסע לרומניה אלך לחפש את המקום.
-
רשמים מטיולנו ברומניהאורי ערב טוב
המלון VALEA CU PESTI שוכן במיקום נהדר עם נוף לאגם. אנו היינו בו רק לשתיית שוקו בצהרים אבל אם זה היה בשעה המתאימה הוא נהדר. הוא אינו שוכן על הכביש אלא כעבור כ-2-3 ק"מ מהסכר לכיוון צפון יש פנייה ימינה אליו ועלים על גבעה ושם ממוקם המלון.
מצרפת תמונות מהמרפסת של המסעדה במלון לכיוון אגם וידרארו.
רחל לבון
-
רשמים מטיולנו ברומניהאמנם היה קצת ערפילי אבל עדיין אפשר להנות מהנוף אל האגם מהמלון.
-
רשמים מטיולנו ברומניהשלום אורי ידידי !
שמח לשמוע ממך וחבל שלא לעתים יותר קרובות. אפילו לא רואה את המשחק של חיפה עבורך.
ממש מצטער לאכזב אותך, אך המלון שלך זו קאבאנה קומפאנה= = CABANA CUMPANA הממוקמת ממש בקצה הרחוק מהסכר על הדרך הלא סלולה שעוקפת את האגם מצידו השני של כביש 7C.
זו קאבאנה שני כוכבים עם כמה ביתני עץ ומקום לקמפינג/אוהלים. המקום ממש מוזנח וחי על תיירות עממית מינוס.
כל המידע מניסיון אישי כש חיפשנו לעשות שייט אך משיט הסירה בדיוק היה בחופש.
משם החלטתי לעקוף את האגם דרך היער וזו היתה אחת ההחלטות הגרועות שלי. נסיעה של כמעט חמש שעות בדרך לא דרך. מסכנות נשותינו שישבו מאחור. -
רשמים מטיולנו ברומניהלילה טוב,
יש חדש מאלבה יוליה??
יש סיכוי שסיימו את העבודות השיפוץ?
ביוני,כשהיינו מעל חצי השבילים היו בשיפוץ,וחלק היה סגור לכניסה.
השאלה האם כדאי עכשיו לנסות ולהיכנס??
אמה -
רשמים מטיולנו ברומניהאמה
אלבה יוליה אחד מהמקומות היפים שהיינו
החלק המשופץ יפה להפליא
סמטאות יפות בין החומות עם המון אטרקציות (כולל מסעדה אוטנטית)
יש כמה כניסות לאתר
אנחנו התחלנו ליד ההכניסה הצפונית והסתובבנו במתחם המשופץ כמעט שעה
מומלץ
ירדן -
רשמים מטיולנו ברומניהבוקר טוב ירדן,
היינו באלבה יולי ב15.6,אני חייבת לציין שהגיפי אס בקושי מצא את הכניסה ,שאלנו אנשים שמשום מה שלחו אותנו כל אחד למקום אחר.חלק בכלל לא הבינו על איזה מצודה אנו שואלים?הראנו אפילו את הכיוב בספר.במקרה לחלוטין כאשר כבר חשבנו להמשיך לטורדה והסתובבנו לכיוון יציאה ראינו שלט עם סימון לcitadella החנינו היכן שנראה לנו הגיוני ונכנסנו.המקום יפה ויהיה עוד יותר יפה לאחר השיפוץ שהוא עובר.אבל..חלק גדול מהמקום היה מגודר בגדרות ועובר שיפוץ.אם אין מספיק זמן ועדיין לא סיימו,השאלה האם כדאי בכל זאת להתעכב?
אמה
-
רשמים מטיולנו ברומניההיי אילן
תודה על המידע על המלון.ההחלטה שלא לחזור לשם אחרי הירידה מהטראנס פאגראש,נבעה מחוסר זמן.אבל הרווח מהענין היה ענקי כי כך גילינו את המלון פרלה ארפסול המוכר לך ששם באמת כדאי להתמקם לכמה ימים לטיול עומק ברכס הפאגאראש.
היי רחל
טיילתי וגם דווחתי על עניין רכבת הקיטור(מוקניצה)
אבל זה היה מזמן (לפני חמש שנים) ולא כ'כ מסחרי.המפגש עם חוטבי העצים היה מרתק, אבל היערות כבר הראו סימני דילול כבדים ופריצות של דרכים. הצפי לשינוי לא מבורך בעמק הנידח הזה היה כבר אז ברור.ממרחק זמן וחוסר עידכון, איני יודע אם להמליץ לפנות יום אפילו מבוקרסט לטובת המוקניצה.
ההחלטה שלי לעשות את הטיול הזה נבעה מהרצון לתת יום חופשי לנהג שלנו שעבד קשה מאוד וגם להתחבר יותר לנושא כריתת היערות במקומות נידחים.יום הטיול הזה התחיל מלינה ממש בתוך מנסרת ענק והביקור שם היה בהחלט מרתק.קבלי כמה תמונות שפירסמתי כמה פעמים .
-
רשמים מטיולנו ברומניה
-
רשמים מטיולנו ברומניהלאורי שלום
תודה רבה בנושא המוקניצה - אין ספק שהתמונות של הרכבת והעצים מרשימות. וזה שפירסמת לפני 5 שנים אני אז בכלל לא התעניינתי ולא חיפשתי דבר באתר. בכל מקרה אני שמחה שחזרת להופיע בפורומים השונים.
רחל לבון -
רשמים מטיולנו ברומניההי אמה
גם אנחנו היינו עם GPS
ולא ידענו כיצד לכוון אותו לאזור המצודה
בקשנו מאיש מקומי את הכיוון לקתדרלה והתברר שהוא בדרך לשם.
לאחר ביקור בקתדרלה ובכל המתחם של העתיקות המרשימות יצאנו לכיון השער המצולם שלך ומשם התברר שישנה כניסה למתחם המשופץ
בדרך יש הרבה לובשי מדים של " שומרי המצודה" שנותנים סיוע למטיילים במתחם
אם אינני טועה הכניסה עולה 5 ליי ושווה כל אגורה
אנחנו מאד נהיננו ובהחלט ממליצים
יש לקחת בחשבון ביקור של כשעתיים
אני מאד אשמח לצרף תמונות אך לצערי עד היום לא הצלחתי להעלות תמונות לפורום
ירדן