מים לשתייה בדרום אמריקה
-
אהלן אהלן,
אני טוס לפרו- בוליביה-ארנטינה- צ'ילה. האם במדינות הללו מותר מבחינה איכות המים לשתות מהברז או כל השתייה מתבצעת מבקבוקים של מים מינראלים שקונים בחנויות?
אני משתמש בטיולים בארץ בבקבוק שתייה אישי של חברת "נאלג'ין" בגודל ליטר- האם הוא יהיה שימושי לי בדרום אמריקה? האם אתם ממליצים להביא אותו לטיול?
ההמון תודה מראש ושבת שלום -
מים לשתייה בדרום אמריקהאהלן,
בעיקר בפרו בוליביה כדאי לשתות אך ורק מים מינרלים. היגיינה וסניטריה אינו צד חזק במדינות אלה..
לילך -
מים לשתייה בדרום אמריקהליתר בטחון....אל תשתה בכלל מים מהברז בשום מדינה.
בשביל מה לקחת סיכונים ?
הבעיה היותר קשה זה פחות המים אלא הצנרת - רוב ההוסטלים הם מבנים בני 100 שנה ויותר ולכן רצוי להימנע לחלוטין מהסיכון. שתה מים מינרלים.
(הוסטלים בודדים החליפו את כל הצנרת מסיבות של עלות כלכלית)
אפשר לצחצח שיניים ולהתקלח בלי שום בעיה.
איתן (צוות ההוסטל)
הוסטל ריוונדל, לימה פרו
-
מים לשתייה בדרום אמריקהיוצא מהכלל: פטגוניה. כשתגיע ותראה את כמויות הקרחונים, תבין שאין להם בעיית אספקה של מים איכותיים.
במבחן טעימה שערכה אשתי היא טענה שהמים בלגונה בקצה הפיצרוי הם הטעימים ביותר ששתתה מימיה. -
מים לשתייה בדרום אמריקהבטוח שהמים שלהם טובים, רק שאני לא בטוח לגבי הצנרות במבנים.
אנחנו החלפנו צנרת בהוסטל (מעשה נדיר ביבשת) והופתענו שמישהו העיז בכלל להתקלח בצינורות הללו. פשוט גועל נפש וזה נכון לכל הבתים וההוסטלים שהצנרת שלהם ישנה..... -
מים לשתייה בדרום אמריקהולכן פטגוניה היא יוצאת דופן. רוב ההוסטלים שוכנים בבתי קרקע ולא במבנים גבוהים וישנים. ובפטגוניה, שלא כמו בנהרות בפרו/בוליביה, אין גם סכנה לשתות מהנהרות עצמם. המודעות והאכיפה שיש שם בנוגע לזיהום ישיר של מקורות מים הוא מאוד מחמיר, ולכן המצב שם הוא בהחלט יוצא דופן.
בשאר היבשת אכן מומלץ לשתות מים מינרלים.