מה, עוד סיפור על אוסטריה?
-
כן, בטח, עוד סיפור. כ"כ הרבה ישראלים פגשנו באוסטריה... כמעט חשבנו שצריך להקים סניף אוסטרי של מחאת העגלות. אז לא פלא שגם פה בפורום יש הרבה סיפורים
מקווה שיהיה לעזר לדורות הבאים, ושאוכל להוסיף כמה תובנות חדשות!
כמובן תודה לכל מי שעזר לי פה, אם בעבר הקרוב או בעבר הרחוק.
מי ומי בנוסעים – אמא [מנהלת לוגיסטיקה], אבא [נהג ,סבל ושף (התמחות בצ'יפס)], בכור (13) ואמצעי (11) [סבלי משנה] וקטנצ'יק (3)[רמטכ"ל].
אומנם בתחילה חשבנו על שבוע בזלצבורגלנד ושבוע בטירול, אולם הקושי למצוא דירה טובה במחיר סביר בטירול מצד אחד וריבוי האטרקציות בזלצבורגלנד מצד שני הובילו אותנו למסקנה שהפעם נשאר בכוכב אחד, ונעשה טיול רגוע.
היה רגוע? לא כ"כ מכירים את המילה..
אבל בואו נראה:
-
היום הראשון 10.8טסים אחה"צ באוסטריאן איירליינס לוינה.
הסיבה לוינה – מחיר, משום מה המחירים למינכן היו יקרים משמעותית. את הטיסה העברנו בנעימים, הדיילות שעשעו אותנו במראה כיפה אדומה שלהן (משהו מדהים – לא רק חצאית וז'קט אדומים! גם גרבונים אדומים ונעליים אדומות!!
התאמה עילאית!). האוכל היה גרוע במיוחד עקב הזמנת מנות כשרות ולכן רק ניקרנו בו קלות (ספוילר : מה לדעתכם היה יחסנו לאוכל באותה רמה בטיסה חזור? אחרי שבועיים ללא אוכל נורמלי בגלל בעיות הכשרות, היתה מריבה קשה בין ארבעה אנשים על המנה של הקטנצ'יק שנרדם...)
הגענו בערב לשדה"ת בוינה, הליכה קצת מוגזמת עד לחניון הרכבים השכורים אבל הנה אנחנו שם, מעמיסים אינסוף ציוד (בכל זאת כולל צידנית עם בשר כשר בקרח יבש), נוסעים כ 10 דקות והנה הגענו למלון Arion שכנראה כל יעודו בחיים הוא להוות אלטרנטיבה זולה למלון שנמצא בשדה"ת, במיוחד למשפחות שכן החדר היה גדול במיוחד.
את ההמלצה עליו מצאתי פה באתר, אז תודה!
המחיר היה 118 יורו לכולנו וכאמור לא היה צורך בשני חדרים.
הנה הפרטים שלו:
Arion Hotel Vienna Airport
Mühlgasse 30
A-2320 Wien Schwechat
fon +43 1 706 52 00
fax +43 1 706 52 22
http://www.arion-hotels.com
לילה טוב!
-
היום השני 11.8מתחילים את הנסיעה הלא קצרה לכיוון זלצבורגלנד.
החלטנו לנסוע דרך עמק הווכאו לאורך הדנובה, אבל בלי לצאת (כמעט) מהמכונית (שריטה שלי הנובעת מדאגה לגורל הבגדים המקומטים במזוודה שאולי יחמדו בהם).
האמת – לא כ"כ הבנתי למה עמק הווכאו נחשב ליפהפה כל כך. אולי כיף לנסוע באופניים לאורך הדנובה (מה שלא עשינו), אבל בסופו של דבר קצת התאכזבתי. היה לי בראש נסיעה בסגנון הנסיעה באלזס, שם ממש נהניתי מהדרך, אבל זה ממש לא ככה (לפחות לא היה עבורי).
בכל זאת הנה שתי תמונות מהעמק ועוד שתי תמונות של מנזר MELK שרק הצצנו בו מבחוץ.
אחה"צ הגענו לדירה בוורפן. את הדירה מצאתי פה בטיפים של למטייל, צילמתי אותה במיוחד מכל הכיוונים למען הדורות הבאים מיד כשהגענו לפני שיהיה בלאגן (לחדי העין :הילדים שלי בכל זאת הספיקו לבלגן משהו לפני שצילמתי – חפשו מה לא נראה בדיוק מסודר במקום
)
פרטי בעלי הדירה:
Wimmer Karin und Hans
Poststraße 10
5450 Werfen
06644209380
mariannenschloessl.npage.at
יתרונות:
1. דירה גדולה, משהו כמו 100 מ"ר. אידיאלית למי שיש לו יותר משני ילדים ובדירות הסטנדרטיות של 60 מ"ר בפלכאו יהיה קצת צפוף. כוללת: חדר הורים וחדר סמוך עם מיטה בודדת, חדר ילדים ובו מקום לשלוש מיטות, כניסה ובה ספה, פינה נוספת ובה ספה (אני תליתי שם כביסה), סלון, פינת אוכל, מטבח קטן.
2. 2 שירותים! (ואמבטיה)
3. מכונת כביסה
4. וורפן פסטורלית, נעימה, ומאוד מאוד מרכזית לכוכב אחד באיזור
5. טרמפולינה ענקית בחצר (טוב, זה יש כנראה לכל בית שני כמעט באוסטריה). החצר יפה מאוד ונעימה, מלאה בעצי פרי (לא שהיה לנו ממש זמן לשבת שם, אבל לטרמפולינה הילדים בהחלט מצאו זמן!)
6. מחיר!!! 55 יורו בלבד ללילה. ממש מציאה!
7. השארנו ישבנון! מקווה שישאר לאורחים הבאים....
:lol
חסרונות:
1. נמצאת קרוב מאוד לכנסיה ובה יש שעון שמצלצל.... עוד לא הצלחתי ממש לפענח את האלגוריתם אבל מדובר גם באמצע הלילה, גם בשש בבוקר, גם ברבע שעה-חצי שעה-שלושת רבעי שעה
,...הבנתם את הרעיון אני חושבת. לא שלא ישנו טוב, אבל כדאי לדעת את זה מראש. מיותר לציין שבעלי הבית כבר מזמן לא שומעים את הצלצולים. הם סיפרו לנו שביקשו מהכומר לצמצם אותם אבל הוא ענה להם שזו המסורת!
2. די חשוכה בלילה, עקב נורות מועטות וחלשות. ביום יש הרבה אור מסקיי-לייטס.
3. אין מקלחת אלא רק אמבטיה (ללא וילון).
4. אין WIFI. כשהזמנו את הדירה נתנו לנו להבין שהבן שלהם יעזור לנו בענין (לפחות לראות תחזית מזג אויר...). בפועל לא היה כלום וגם לא הציעו שום עזרה, שלחו אותנו לחנות ליד הכנסיה הסמוכה, שם יש WIFI... בפועל אנחנו רכשנו כרטיס גלישה סלולרית ב HOFER והשתמשנו בזה למצוא תחזית עדכנית באינטרנט. מהיר זה לא.
5. כמעט שכחתי : הדירה בקומה עליונה, בדרך עוברים קומת כניסה וקומה ראשונה. לא ספרתי מדרגות אבל בטח יש יותר מ 30. זה לא הכי נוח כשסוחבים מזוודות וקניות מהסופר...
6. אקדים את המאוחר ואספר איך יצאנו לטייל בשבת ובשובנו קיבל את פנינו בעל הבית בפנים רציניות והסביר לנו ששכחנו לכבות אורות, וצריך לחסוך באנרגיה! כמובן שהוא לא היסס מול התנהגות ברברית כזאת, נכנס לדירה וכיבה את האורות. נאלצנו להסביר לו את הדת היהודית וגם לרמוז לו רמזים עבים שאנחנו לא יכולים כעת להדליק את האורות אלא רק הוא... לזכותו יאמר שהוא בא והדליק (לא הכל חס וחלילה) אבל התחושה שנכנסים לדירה בהעדרנו היתה בהחלט לא נעימה. מעבר לכך הוא השתדל להיות נחמד ולהתעניין בשלומנו (מה שלא היה כ"כ נחוץ מבחינתנו...) אבל היחסים נשארו קורקטיים.
אז אני ממליצה?
כן. היינו מרוצים ומבחינתי היתרונות עלו בהרבה על החסרונות.
בסופו של דבר, לאחר שהגענו לדירה כל מה שהספקנו היה קניות בסופר..
(דרך אגב, לשומרי כשרות : ברשת MERKUR שאינה מן הזולות מוכרים עוגיות שוקולד צ'יפס אמריקאיות כשרות OU וכן עוגיות תוצרת WALKERS).
בלילה אני עוד מספיקה לעקם את הזרת של רגל שמאל.. כן, כזו מן זרת ממש לא חשובה, עד שקורה לה משהו.
הכאבים נמשכו עד סוף הטיול, יותר או פחות לפי כמות המאמץ.
בארץ הסתבר שהזרת נשברה אבל החלימה יפה.
מסקנה :רגל זקוקה לחמש אצבעות
.
-
היום הראשון 10.8ברוכה הבאה.
בודאי שרוצים לשמוע עוד סיפור-זוהי אוסטריה שלך והיא יחודית לך ולמשפחתך.
118 יורו לחדר גדול-מצוין-למה בארץ אין מחירים כאלו למשפחה?
שבוע טוב -רונן -
היום השני 11.8
-
היום השני 11.8עוד משהו נחמד ששכחתי : גם בחדר הילדים וגם בחדר ההורים יש כיור נוסף לצחצוח שיניים וכו', נחמד!
-
היום השני 11.8
-
היום השני 11.8
-
היום הראשון 10.8תודה רונן
אישית אני מעריצה גדולה של ז'אנר הסיפורים, איכשהוא כל אחד מוסיף איזה נקודה קטנה או זוית אחרת...
-
היום השלישי 12.8קמים למזג אויר לא ממש ברור, אבל כנראה שאין גשם.
אנחנו מחליטים להתחיל בסכר בקפרון.
נקודת ה GPS שהכנו בארץ לא ממש הוכיחה את עצמה, אז עצרנו בלשכת התיירות של קפרון ושם הסתבר שהדרך למצוא את הסכר היא לנסוע ל KESSELFALL ולשם גם מוביל השילוט.
בגרמנית קוראים לסכר עצמו HOCHGEBIRGSSTAUSEEN, כלומר משהו כמו מאגר מים גבוהים או מאגר גבוה של מים, לא משנה, אבל זה לא כתוב בשום שלט עד שאתה עומד לפני הקופה.
הגענו לחניון ממנו נוסעים באוטובוס, (טיפ : ככל שהקומה גבוהה יותר בחניון זה יותר טוב), עולים ברגל למעלה ומשם הליכונת קלה לקופה. קצת התברברנו פה, ואפילו שני צעדים לפני הקופה כמעט הגעתי למסקנה שהטעו אותנו ואין קשר בין KESSELFALL לסכר , אבל הגענו.
התיאור של דורית פה בפורום עוד היה לי טרי בזיכרון, האוטובוס באמת קצת מחניק ודחוס, אבל לא נורא.
הכל דופק ביעילות אוסטרית, ברגע שהאוטובוס פורק אותנו ממשיכים למעלית הפתוחה (אז התבאסנו לגלות שהבטריה של המצלמה נשארה באוטו, אז אל תצפו לתמונות
) ואח"כ אוטובוס שני שנוסע הרבה יותר.
הדרך יפה, מגיעים למעלה ואוכלים צהריים כמיטב המסורת המשפחתית הידועה לשמצה בחו"ל (טונה עם כל דבר בקיצור
).
ניסינו להתחיל סיור בגרמנית אבל המדריך הבהיר לנו שאין לו זמן להסביר כלום באנגלית אז ויתרנו (כמובן שגם החזירו לנו את הכסף, אוסטרים או לא
). גם התחיל לטפטף פה ושם...
מה אני אגיד? בסופו של דבר הרגשנו שהלך כמעט כל היום ולא היה משהו. לא נפלנו מהמקום ובסופו של דבר המסקנה שלי היא שהוא לא שווה את השקעת הזמן. אולי אם היינו מספיקים סיור באנגלית היה אחרת, אבל נראה לי שיש רק פעם ביום.
דירוג הכוכבים (מתוך 5) : אמא 3 אבא 2 בכור 2 אמצעי 3.
שבת מתקרבת וצריך לנסוע חזרה לוורפן , הגענו למסקנה שזה הזמן להתחיל להשתמש בכרטיס זלצבורגלנד שקנינו עוד בארץ ולנסוע לבריכת בואגריין, זה המקסימום שנספיק. בינתיים הגשם התפתח כך שההחלטה נעשתה מוצדקת עוד יותר. לא היינו הרבה זמן שם, ובעקבות הפידבקים שהיו פה בפורום גם לא היו לנו ציפיות בשמיים, אבל כולם נהנו וזה היה סיום מוצלח ליום לא כ"כ מוצלח...
האמצעי התלהב במיוחד מהמגלשה (לא ברור לי למה היא לדעתו עולה על כל המגלשות בהמשך הטיול).
דירוג הכוכבים : אמא 3 אבא 3 בכור 3 אמצעי 5.
ממהרים לדירה, בישולים לשבת (זה הזמן להכין את הבשר שהבאנו מהארץ...) ונחים...
על שבת עצמה אין לי הרבה מה לספר אז נקפוץ ישר ליום ראשון, הוא כבר היום החמישי לטיול ועוד לא נכנסנו לשוונג, אז קדימה!
-
היום הראשון 10.8הי,
רק לומר שגם אני פה, שותפה לסיפור שלך. את כותבת מקסים.
גם אני אמא ל- 3 בנים כך שאני מזדהה אתך לחלוטין.
תמשיכי,
טל -
היום הראשון 10.8איזה יופי של סיפור כיף לקרוא!!! -
היום החמישי 14.8היום הוא יום שקראתי לו אצלי בתכנון "צפון האגמים".
התחלנו במגלשות ההרים באבטנאו (בכרטיס, גלישה אחת בלבד חינם) והפלא ופלא הגענו לפני כולם ולא היה תור.
האמת שהציפיות לא היו בשמיים ,אף פעם לא ראינו את עצמנו כחובבי מגלשות הרים, ובאנו בעיקר בשביל הילדים.
אבל – פעם ראשונה כנראה במגלשות הרים שוות! היה ממש ממש כיף!
קטנצ'יק שוכנע ע"י לחץ פיזי מתון להתיישב איתי, וכל כך נהנה... מיד כשהגענו למטה הוא ביקש "עוד פעם". כולנו היינו תמימי דעים שבאמת חייבים עוד פעם על חשבוננו, עלינו שוב, והיה 10.
דירוג הכוכבים : אמא 5 אבא 4 בכור 4 אמצעי 5
ממשיכים בדרך הנופית שעוברת דרך POSTALM מאבטנאו לסטרובל. החלק הכי יפה היה דווקא העליה מאבטנאו עד לתשלום (בכרטיס) , בפוסטלם עצמה לא התעכבנו למסלולים למיניהם והמשכנו עד סט גילגן.
שם עשינו פיקניק יפה על שפת האגם, וראינו רוכבי אופניים רבים מספור במסלול שסביבו. היום כבר נעשה חם למדי, אבל להם זה לא הפריע...
חייבת לציין לטובת ההורים לזאטוטים שראיתי שם משכירי אופניים שהשכירו גם נגררים לפעוטות (לא כסא גבוה כמו רוב המשכירים) וכמעט התפתיתי... אבל בחום כזה נסיעה באופניים זה ממש לא בשבילי.
עלינו ברכבל (בכרטיס), בדרך אומנם היה די חם בקרון, נשמנו לרווחה כשיצאנו ממנו
.
נוף מדהים כצפוי ובתור תוספת מפעם לפעם גולשים משם במצנחי רחיפה (בוודאי ביום יפה כזה). אפשר לרדת את ההר, ואפשר לעלות ל"מרפסת שמש". כשמה כן היא – היה בה רק עוד שמש....
והנוף דווקא לכיוון השני, לא לכיוון האגם. להמשיך ולעלות לפסגה כבר לא היה לנו כוח, היינו מותשים מהחום וירדנו למטה ברכבל.
דירוג הכוכבים : אמא 4 אבא 4 בכור 3 אמצעי 2.
התפעלנו מעצמנו על ההספק העצום היום, וראינו שעוד אפשר להספיק כנראה לוילה הקיסרית בבאד אישל. הגענו ברגע האחרון לסיור האחרון – בגרמנית. אבל הפעם הגרמנית זה לא מה שיעצור אותנו, וטוב שבאנו!
ראשית – יש דפי מידע בעברית! בדפים מופיע בערך מה שהמדריכה תספר.
שנית – שותפינו לסיור הזה היו מהמזרח הרחוק, והמדריכה, בגמישות מחשבתית אוסטרית שאינה אופיינית אני חייבת לציין, שינתה את הסיור לאנגלית!
הסיור היה מאוד מעניין (עבורי, לא אומרת שזה מה שהילדים חשבו). לא שידעתי משהו קודם על הנסיכה סיסי או על הקיסר פרנץ יוזף שנשא אותה לאישה בהיותה בת 16 אם אני לא טועה. כל הוילה, שהיתה מעון קיץ של הקיסר והקיסרית, מלאה בפוחלצים של חיות אותן צד הקיסר בעצמו (כולל נשר מירושלים). המדריכה רמזה שקצת "עזרו" לו ודחקו את החיות המבוהלות לכיוונו, אבל למה לנו להיטפל לקטנות
.
סיסי נחשבת למי שהקדימה את זמנה, עסקה בספורט ובצילום.
הקיסר פרנץ יוזף אישר פה את התחלת מלחה"ע הראשונה (באופן אובייקטיבי לחלוטין המדריכה טענה שהטעו אותו ונתנו לו להבין שאוסטריה מותקפת), ועוד אפשר ללמוד ממנו שהיה אוכל סעודה של שמונה מנות ב 45 דקות – "באנו לאכול ולא לדבר".
מעניין, משפט שאולי אפשר לצטט מדי פעם כשמתאים לנו...
דירוג הכוכבים : אמא 5 אבא 3 בכור 2 אמצעי 1.
לאחר הסיום המשכנו ל FUSCHL, שם היתה בריכה+חוף "מתאימה לכל מזג אויר" כלשון החוברת של הכרטיס.
פחחחח... לא ממש
.
אין לי מושג עד היום מה גרם להם לכתוב את משפט השכנוע הזה, אבל הבריכה אולי מחוממת קלות ונמצאת בחוץ. חיפשתי וחיפשתי בריכה פנימית...אין. המים באגם קרים כמו שניתן לצפות.
היה חביב, אבל הילדים לא שכחו לי את זה עד סוף הטיול...
זהו, חוזרים לדירה – היה יום גדוש, מעייף וכיף!
-
היום החמישי 14.8
-
היום הראשון 10.8תודה טל ויונית
ממשיכה...
-
היום השישי 15.8כן כן, הגיע יום גשום
. כל הזמן הוא הופיע בתחזית והחליט לא להשתנות.
עד הרגע האחרון קיוויתי שאלו סתם הפחדות חסרות שחר, ובזחיחות לא אופיינית לא הזמנתי כרטיסים באינטרנט למכרה המלח בגרמניה.
בוא נאמר שזה היה שיקול מוטעה...
כל התיירים בכל זלצבורגלנד התחלקו כנראה בין מכרות המלח השונים, עומדים בתור מסודר, מטריותיהם בידיהם, והם מחכים בסבלנות. חס וחלילה אין סככה או משהו כזה...
לדעתי חיכינו אולי שעה בגשם ועוד חצי שעה בתוך הבנין (טוב, בוא נדייק, לא אני חיכיתי בגשם... אבא והבכור הקריבו את עצמם
).
קיבלנו את הסיור של 12, סוף סוף נכנסו, התלבשנו צ'יק צ'ק וקדימה על רכבת הכורים. נוסעים ונוסעים במחילות (עולות גם מחשבות מה יקרה אם תהיה הפסקת חשמל....סתם, אין מה לדאוג
). גולשים במגלשות הגבוהות המפורסמות כ"כ (אני מאחורי האמצעי ומאחורי אבא, המקום הכי טוב לפחדנים), שומעים הסברים די מעניינים... בסה"כ מוצלח. הקטנצ'יק נעשה קצת עייף ופה היתה חסרה העגלה שלו, אבל שרדנו (בקושי
).
הסיור מסתיים בשיט קצרצר באגם המלח, הנקודה הנמוכה ביותר במכרה. מוכרים סלעי מלח למזכרת ולסיום אכן קיבלנו מלחיות זעירות במתנה.
מדד הכוכבים : אמא 5 אבא 4 בכור 4 אמצעי 5.
כשיצאנו מהמכרה הגשם עוד המשיך.. החלטנו שזה היום המתאים ל ALPEN THERME בבאד הופגשטיין. שימו לב לא לחנות קרוב למעבר ברגל לשם, ממש בכניסה ליד תחנת האוטובוסים, זה לא קרוב. תמשיכו עוד קצת ותגיעו למגרש החניה הפרטי שלהם.
אז איך היה שם? היה כיף, אלא מה.
התחלנו בעולם המשפחה כצפוי, אבל בסופו של דבר כולם נהנו מעולם ה RELAX, לרבוץ במים החמים בחוץ, מול הנוף... כמו כולם.
דרך אגב, כמות הישראלים שם היתה אסטרונומית, והם התחלקו בין כאלה שאמרו זה לזה בהתלהבות "אין מקום כזה" לבין כאלה שאמרו "זה סתם בריכה"..
מדד הכוכבים : אמא 5 אבא 4 בכור 5 אמצעי 5.
זהו, חוזרים לדירה עייפים ומרוצים.
-
היום השישי 15.8פנינית שלום וברוכה הבאה.
אחרי ההתעיצויות לפני הנסיעה שמחה ונהנית לקרוא את חוויות הטיול.
נשמע שהיה לכם טיול נפלא.
ויופי שעוד סיפור על אוסטריה! מכל סיפור אני משלימה לעצמי פרטים ורשימות לנסיעה הבאה
דרך אגב לגבי החידה: האם התשובה היא נעליים שחורות?
מחכה להמשך.
שבוע טוב.
רונית
-
היום השישי 15.8גם אני גיליתי את זוג הנעלים הזרוק בחדר הילדים....
פנינית, אהבתי את מדד ההנאה, לעיתים מקומות שאנחנו נורא נהנות מהן, הילדים ו/או הבעל משתעממים וההיפך וזה כייף לגלות שאצל כל אחד זה כך....
-
היום השישי 15.8פנינית
איזה תאור מרנין ועושה חשק (וגעגוע) - ממש לא "עוד סיפור על אוסטריה".
ועד שתפנקי אותנו בתמונות, מקדישה לך אחת משלי
בוקר טוב והרבה תודה,
יעל
-
היום השישי 15.8פנינית בוקר נהדר לך
אין כזה דבר יותר מדי אוסטריה. בטח לא יותר מדי סיפורים מעניינים וכתובים מצוין על אוסטריה. תמשיכי בכיף. נהנית מכל רגע
אלונה