שאלה לגבי ויזה להודו עם דרכון זר
-
שלום לכולם
היום הייתי בסוכנות נסיעות בירושלים ושאלתי אותם לגבי האפשרות להוציא ויזת כניסה להודו ע"י דרכון זר (צרפתי)
בסוכנות הסבירו לי שישראלים חייבים להיכנס באמצעות דרכון ישראלי בלבד.
הסיפור הזה נראה לי מוזר משתי סיבות:
א. למה שיהיה אכפת להודים באיזה דרכון אני נכנס
ב. מאיפה להם לדעת שאני ישראלי בכלל
השאלה שלי היא האם ניתן להוציא ויזת כניסה ע"י דרכון זר, ואיך עושים את זה. -
שאלה לגבי ויזה להודו עם דרכון זר- סביר להניח שאם תעשה ויזה עם דרכון זר יאשרו לך רק 3 חודשים ולא 6.
- אני מציע לך לפנות לסוכנויות שממש מתעסקות עם הויזות להודו שהן "כספי" ו-"ש.מ. אשרות". הן ידעו טוב יותר.
- לפי חוקי/נוהלי המדינה אזי אזרח ישראלי חייב לצאת לחו"ל מישראל עם החתמת דרכון ישראלי גם אם ברשותו דרכון אחר. זה לא אומר שאינך יכול להכנס להודו עם דרכון אחר שבו הויזה.
- בעת ביצוע הצ'ק-אין בשדה התעופה, הדיילת בודקת שברשותך ויזה להודו. תראה לה את הדרכון הזר - אם הויזה היא בו. מצד שני בבקורת הגבולות הם לא בודקים אם יש לך ויזה, ושם תראה ותחתים את הדרכון הישראלי. תשים לב
להחתים את אותו הדרכון כשתשוב לישראל.
-
שאלה לגבי ויזה להודו עם דרכון זרהבנתי איך אני אמור לעשות את זה בטיסה עצמה
השאלה היא האם אפשר להוציא את אשרת הכניסה (הנייר של החצי שנה שמוציאים פה בסוכנויות) עם דרכון זר. -
שאלה לגבי ויזה להודו עם דרכון זר- זה לא "נייר עם חצי שנה" אלא כעין בול גדול שמדביקים לך בדרכון.
- למה שלא תרים טלפון לשגרירות ןתשאל.
- לדעתי אין מניעה: כמו שאני (עם דרכון ישראלי) יכול להוציא ויזה להודו בכל מדינה בעולם, כך בעלי דרכונים זרים יכולים להוציא ויזה להודו בישראל. כפי שציינתי - סביר שתקבל ויזה רק ל-3 חודשים ולא לשנה. -
שאלה לגבי ויזה להודו עם דרכון זרהבעייה בהוצאת ויזה בדרכון הצרפתי שלך,
היא שהודו (כמו רוב המדינות אשר דורשות הוצאת ויזה לפני הנחיתה) דורשת שתהיה חתימת כניסה של המדינה ממנה אתה מעוניין להוציא את הויזה ההודית, אלא אם כן אתה תושב המדינה הזאת.
לדוגמה: אם תיכנס לנפאל עם הדרכון הצרפתי שלך ותרצה להוציא מקטמנדו ויזה הודית, תוכל לעשות זאת רק באמצעות הדרכון הצרפתי ולא הישראלי.
מאחר ואין לך חתימה של ביקורת הגבולות הישראלית בדרכונך הצרפתי (כך אני מניח...) אתה יכול להוציא את הויזה מישראל רק עם הישראלי.
אם תייר צרפתי לעומת זאת ירצה להוציא ויזה הודית מישראל, לא נראה לי שיעשו לו בעיות. -
שאלה לגבי ויזה להודו עם דרכון זרלכדרלעומר:
- אני לא בטוח שהבנתי את מה שאתה אומר.....אבל:
- הגעתי להודו מדרום אמריקה עם דרכון ישראלי והוצאתי בהודו בשגרירות תאילנד ויזה לתאילנד ולא היו לי שום בעיות לא בהוצאה של הויזה ולא בכניסה לתאילנד.
- עם אותו הדרכון הלכתי בשנית לשגרירות תאילנד בקמבודיה להוציא עוד ויזה (שניה) לתאילנד וראה איזה פלא: גם כאן לא היו כל בעיות.
- ואני לא מאמין שהם חיפשו חותמת יציאה מישראל שהיא תקועה איפה שהוא בדרכון וממש לא ניתן למצוא אותה מרוב חתימות וחותמות.
- למיטב ידיעתי חותמות יציאה מארץ כלשהי בדרכון נבדקות רק במעברי גבול יבשתיים (למשל: חותמת יציאה מנפאל בעת הכניסה להודו - בכל דרכון שתגיש). היות וטיסות יכולות לאסוף נוסעים מאין ספור מדינות, וגם בתחנות ביניים אזי זה בכלל לא נבדק.