ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מפות טופוגרפיות

פורום דרום אמריקה
    3
    12
    1938
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imtl
      imtl נערך לאחרונה על ידי

שלום

רציתי לדעת מהיכן ניתן להשיג מפות טופוגרפיות לאיזור פטגוניה? החלק הצ'יליאני והארגנטיני.

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • bloodmeli
        bloodmeli נערך לאחרונה על ידי

מפות טופוגרפיות
        קודם כל, מעיון בבלוג שלך - וואו.

ובאותה נשימה - מה אתה מתכנן לפטגוניה? באיזה חלק בדיוק חשבת לטייל? וכמה זמן?
        זה לא טרוויאלי להשיג מפות טופוגרפיות בדרום אמריקה. בארגנטינה אולי נמצא לרכוש דרך קלאב אנדינו. יש סניף בברילוצ'ה וסניף באל בולסון.
        • imtl
          imtl נערך לאחרונה על ידי

מפות טופוגרפיות
          אממממ... לא שמתי לב שזה מופיע בחתימה.תודה.

אז כמו שכבר ראית בעצמך באתר שלי, אני מעוניין בחצית פטגוניה. זה רק התחלת תיכנון. ראשוני לגמרי.
          אני מניח שמאמצע דצמבר ועד לתחילת מרץ. בערך 2500 קמ. שוב... אני עוד לא סגור על הדברים.
          אני מניח שלטרקים המפורסמים יש מפות טובות ולשאר השטח יש מפות עם קנ"מ יחסית גדול. אם תוכל לחשוב על עוד מקור אשמח לכל מידע. כמו כן אם יש לך מקור לסיפורי מטיילים מהאיזור אז אשמח גם כן.

תודה,
          אייל
          • bloodmeli

מפות טופוגרפיות
            עדיין לא לגמרי ברור: אתה מתכוונן לחצות 2500 ק"מ בשבועיים, אך כמה מהן רגלית? מהבלוג שלך נראה שאתה אוהב ללכת חודשים.

מקורות מידע: הבלוג שלי מספק מעט מידע לגבי הטרקים הפופולרים. אני מניח שהוא לא מגרד את אפס קצהו של התכנון שלך. יותם מקאסה-זולה כתב ספר על טרקים בפטגוניה. הוא פעיל בפורום, תוכל בקלות לאתר אותו.

ככלל, יש קטעים בפטגוניה שדי בנויים לטרקים ארוכים. למשל, בברילוצ'ה אפשר לתכנן טרק די ארוך שיסתיים בצי'לה ויקח כחודש.
            כנ"ל באזור O'higgins (שכחתי את שם הטרק והאזור).

סיפורי מטיילים? למה בדיוק אתה מתכוון? לכל אחד בפורום יש את אוסף החוויות שלו. האם אתה מתכוון לסיפורים על טרקים ארוכים במיוחד?
            • imtl
              imtl נערך לאחרונה על ידי

מפות טופוגרפיות
              שבועיים? לא. זו היתה טעות. מאמצע דצמבר עד תחילת מרץ. חודשיים וחצי. כמו שהבנת אז הכל רגלית כמובן.

הסתכלתי בבלוג שלך והתמונות מאוד יפות Smile

באופן כללי סיפורי מטיילים זה דבר שטוב לקרוא לפני שיוצאים לאיזור. נותן לך מידע יד ראשונה. את התכנון למשהו ארוך אני אעשה בעצמי גם באמצעות המידע הזה. אז אעיין בפורום הזה ואנסה לדוג את מה שאני יכול.

תודה לך!
              אייל
              • imtl
                imtl נערך לאחרונה על ידי

מפות טופוגרפיות
                סתם זרקתי משהו ראשוני על מפה. אז הנה תמונה מצורפת. שוב, זה באמת רק בחיתולים עדיין.
                patagonia.jpg
                patagonia.jpg(גודל:26.27KB)

patagonia.jpg
                • bloodmeli

מפות טופוגרפיות
                  אני אענה על פי הידע שלי, שהוא מצומצם ביותר יחסית למידע שאתה מחפש:

עד כמה שידוע לי, אין מסלול רגלי מוגדר היטב לאורך פטגוניה. יש נקודות ספורדיות שבהם טרק מתחבר לטרק, בעיקר באזורי האגמים/ברילוצ'ה והפיצרוי (נדמה לי).
                  אם הליכה רגלית היא קדושה בעיניך, כך בחשבון שיש מקומות בעייתים מאוד. Ruta 40, למשל, היא דרך מדברית ארוכה, מישורית ומשעממת. יש מעט מאוד ישובים ותעבורה, מה שהופך אותה למעט מסוכנת רגלית. מהפיצרוי כדאי לעבור לאוהיגינס ומשם לטורטל והקרטרה.
                  בנוסף, הטרקים/פארקים המרכזים אינם לרוב יושבים על הדרך הראשית והמסלולים בהם לרוב מעגליים. למשל כדי לטייל באזור הטורסים יש לקחת אוטובוס מאל-קאלפטה (כשעתיים), כך שאם תרצה לטייל בפארק רגלית מפורטו נאטאלאס (בהנחה שתעשה את המסלול המלא) זה יכול לקחת לך 10 ימים בלי למצמץ.

אגב, מתוך סקרנות - מהו קצב ההליכה שלך (בחגור מלא)? וכמה שעות אתה הולך ביום?
                  • chancho
                    chancho נערך לאחרונה על ידי

ברצינות ?
                    אהלן
                    אם אתה מעוניין לטרק בפטגוניה ברצינות, קח איתך לדרך שני ספרים:
                    TREKKING IN THE PATAGONIANS ANDES של לונלי פלאנט, אנגלית, 2003;
                    טרקים וטרמפים בפטגוניה, שלי, עברית, 2007;
                    וקרא בהם מאלף ועד תו !
                    בשני הספרים קיים מידע הנוגע להשגת מפות מתאימות לצרכים שונים, והפניה למקורות מידע "על הדרך", וכן מופיעים בהם סיפורי דרך + מפות רלוונטיות למספר טרקים לא קטן, ולא רק מן המוכרים ביותר Smile
                    אם אתה רוצה אפילו יותר מזה, יש ספר שמוקדש כולו לפטריות מאכל בחבל הארץ = חפש בגוגל כי איני זוכר השם המדויק = הספר באנגלית Smile
                    נ.ב: טרק חוצה פוייהווה סגור עד להודעה חדשה...
                    אשמח לעזור בכל שאלה נוספת !
                    להתראות, יותם אדלמן, בשם צוות "קאסה זולה" = סוכנות נסיעות, אכסניה והשכרת דירות בבואנוס איירס, ארחנטינה
                    • imtl
                      imtl נערך לאחרונה על ידי

מפות טופוגרפיות
                      היי

כן כמובן שאין מסלול רגלי מוגדר היטב לאורך פטגוניה. מעולם לא טענתי שיש. זה לא מהווה סתירה ללכת את פטגוניה Smile. כבר עשיתי זאת בעבר במקומות אחרים ששביל לא היה קיים שם.

אני עדיין לא מחובר לשמות שנתת לי אבל אקרא עליהם ואתכנן בהתאם. שממה לא מטרידה אותי כל כך. אם הנקודות אספקה הן מאוד רחוקות אחת מהשניה אז אערך בהתאם. שוב, זה רק התחלת תכנון. יש הרבה עבודה וזה יקח זמן.

קצב הליכה? Smile למה זה מסקרן?
                      זה מאוד תלוי בתוואי השטח ובתנאי מזג האויר. בד"כ מבחינת שעות הליכה זה 12-14 שעות. תלוי מאוד בכמות שעות האור שיש. באיסלנד הקיץ למשל היו לי בערך 22-23 שעות אור ביום כך שזה לא היווה בעיה.
                      מבחינת קצב הליכה אז הממוצע זה 5-6 קמ בשעה. אפשר יותר אפשר פחות.
                      כלומר בערך 50-60 קמ ביום. אבל זה שוב מאוד תלוי בסיטואציה. בהימאליה זה יותר לכיוון ה20-30 קמ ביום. בגלל הגבהים.
                      סיפקתי את סקרנותך? Smile

באמת תודה על המידע חברים
                      אייל
                      • imtl
                        imtl נערך לאחרונה על ידי

מפות טופוגרפיות
                        היי

רק לשם הדיווח ואולי עוד מישהו צריך. מצאתי מפות טופוגרפיות לGPS באיכות מצויינת לצ'ילה וארגנטינה. בעזרת תוכנה פשוטה שמגיעה עם המכשיר ניתן לגזור כל מפה שאתה רוצה. כך שמהבחינה הזו אני הסתדרתי Smile
                        צירפתי קישור למפות. זה מיועד למכשירי גרמין.

מצאתי את 2 הספרים שהמלצתם לי עליהם ואלך לבדוק אותם ואחליט אם לקנות. או שמישהו מוכן להלוות לי אותם במקרה Razz

שוב תודה לכם ואשמח לעוד מידע כמובן תמיד,
                        אייל
                        • מפות טופוגרפיות אר/צ'י לגרמין
                        • bloodmeli

מפות טופוגרפיות
                          מעיון במפה כללית נראה שאולי אפשר לעבור מהטורסים ישירות לארגנטינה. שווה לבדוק.

בכל מקרה, שים לב לכך שהמשטרה הצ'יליאנית/ארגנטינאית יכולה לעשות בעיות במקרה שאין חותמת שמעידה על מעבר גבול בנקודה מוסדרת. עוד הערה (אולי טרוויאלית): את מיצרי מגלן תאלץ לעבור בנקודה מאוד מסויימת - כך זאת בחשבון.

ואגב, אשמח לכשיהיה לך מסלול מסודר אם תחשוף את פרטיו (שלח לי הודעה בפרטי). נשמע לי פרויקט מעניין.
                          • imtl
                            imtl נערך לאחרונה על ידי

מפות טופוגרפיות
                            היי

אני מודע למיצרי מגלן וכן לעניין מעבר הגבולות. תודות.

כמו שאמרתי יקח עוד הרבה זמן לתוכנית שלמה. אתה מוזמן להסתכל גם בפורום http://www.hike.co.il שבו אני כותב בצורה קבועה. את המייל שלי לא בעיה להשיג. אני בטח אפרסם את זה שם. או באתר שלי.

אייל
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון