פליז או סופטשל?
-
אהלן,
אני יוצאת בינואר לטיול של 5 חודשים בדרום אמריקה שיכלול בתחילתו את פטגוניה.
האם כדאי לקנות פליז או סופטשל?
כמובן שמתחת תהיה חולצה תרמית ומיקרופליז.
המלצותיכם?
תודה מראש(: -
פליז או סופטשל?היתרונות של הסופטשל על הפליז- אפקטיבי הרבה יותר בתנאים של רוח וגשם.
רוב הסופטשלים אטומים במידה כזאת או אחרת לרוח, ודוחי מים הרבה יותר מפליז (לא אטומים למים לחלוטין, אלא דוחי מים לזמן מסויים).
עם פליז, ברגע שיש רוח מנשבת ו\או גשם, יורדת האפקטיביות מיד. עם הסופטשל זה לא קורה.
כך או כך, חייבים מעיל גשם.
היתרון של פליז זה שהוא פשוט הרבה יותר זול בד"כ.
השאלה היא כמה את מוכנה להשקיע, לדוגמא אפשר לקנות סופטשל זול באיזור ה500 שקל, אבל במחיר הזה לדעתי עדיף להשקיע פשוט בפליז טוב.
באיזור ה700 ומעלה אפשר כבר למצוא סופטשלים ברמה גבוהה. -
פליז או סופטשל?אני די מסכים עם הדברים.
אם כי מבחינת המחירים אם תחפשי מבצעים טובים, או במקומות ספיציפיים תוכלי לצאת עם סופצ'ל מעולה בלי לקרוע את הכיס. -
פליז או סופטשל?משו קטן נוסף, פליס יותר חם מסופטשל, במיוחד במצבים בהם אין רוח וזה מהסיבה שהוא פשוט עבה יותר וכולא בתוכו יותר אוויר (שומר טוב יותר על חום). במצב של רוח, הסופטשל יהיה עדיף, אבל את זה אפשר לפתור בקלות עם מעיל גשם, שבעצם אטום לרוח, מעל לפליס, ואז הושגו שתי המטרות.
עוד הבדל, בד"כ הסופטשל יתקפל קטן יותר מפליס טוב, אבל לא בטוח שזה שיקול. -
פליז או סופטשל?אוקיי מהתגובות אני מסיקה שסופטשל פותר גם את בעיית הרוח (באופן חלקי) אך פחות מחמם מפליז, ואמור להיות יותר יקר.
השאלה שלי היא האם לטרקים בפטגוניה בינואר, ואחר כך לבוליביה ופרו מספיק סופטשל עם תרמי ומיקרופליז למטה או שזה לא מספיק מחמם?
-
פליז או סופטשל?חום גוף זה עניין אישי, מה שמספיק לאחד לא תמיד מספיק לאחר, וגם קשה לנחש את הטמפרטורות שיהיו.
ההחלטה צריכה להיות מהכרות אישית עם ההתמודדות שלך לקור, מה שאת יודעת על עצמך, אפילו במזג האוויר של הארץ. אם בארץ את סובלת מקור, הייתי ממליץ על פליס ולא סופט של, אבל כמו שאמרתי, הנתונים אצלך, את הבחירה רק את יכולה לעשות. -
פליז או סופטשל?ממליץ לחפש ולקרוא על לבוש בשיטת השכבות
3 layers system
יבהיר הרבה לגבי מה כדאי ומה מומלץ,
וזאת שיטה בדוקה שעובדת עבור רוב המטיילים ה"רציניים" אם להגדיר את זה בצורה לא מתנשאת (כי הכוונה היא ממש לא להתנשא... הלוואי וכולם ילמדו להתלבש נכון ויהיה להם יותר קל להנות מהטיול! כי זה הכי חשוב בסוף)
בכל מקרה,
טרמית + מיקרו פליז + סופט של, בדרך כלל יביא אותך לחום גוף מאוד גבוה בפעילות, אז שימי לב טוב למיקרו פליז שאת לובשת כי הסיכוי הוא שהוא יתמלא בזיעה ולא יתנדף בזמן ואז יהיה קר מאוד בגוף.
מנסיון, הרבה פעמים בזמן פעילות, חולצה טרמית + סופטשל פותר את רוב הבעיות.
בזמן עצירה כדאי אולי לשים עלייך את המיקרו פליז או איזשהו גורם מחמם נוסף אם קר מדיי