טיול סתיו בדרום מערב...
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseלילה טוב לכולם ובמיוחד לארנון, דני, אוסי, גולשת, אניגמה ונילי.
התגובות של כולכם מקסימות ומחממות לב.
תודה בשם המשפחה שעוקבת אחרינו גם מעבר לים
לפני שניפרד משולה וטוני אני מצרפת מאמר שהתפרסם לפני כמה שנים על סיפור הבית וסיפורם האישי.
מי שמתעניין מוזמן לקרוא ומי שלא, יכול לדלג.
לפנינו עוד כמה תמונות מגודלמינג ומחר נצא מערבה לדורסט.
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red house
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red house
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseעוד כמה תמונות מהגן של הבית האדום
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseאנחנו עוזבים את הבית ובדרכנו החוצה לרחוב שולה מזהירה אותנו לבל נדרוך על.... קקי של שועלים, וקשה לנו להירגע מהעניין הזה
על חלק מהגידולים שולה מגינה ביריעות רשת מיוחדות מפני ה... איילים!
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseאחרי ביקור בצ'רטרהאוס וב Watts chapel אנחנו מטיילים לאורך הנהר Wey, בטיילת שקטה ויפה המתאימה לשוטטות פעוטות וילדים, בואכה למרכז העיר Godalming.
שם אנחנו פוגשים ברבורים, ברווזים וגם פרות מעבר לנהר.
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseהערבה בוכיה בטיילת ואני בוכיה כאן
כי האינטרנט מתנתק ללא הרף.....
לילה טוב, המשך יבוא
יעל
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseדוקא ניסיתי לקרוא.. פתחתי את התמונות , הבאתי משקפיים מהתיק ו ..
אי אפשר..
בינתיים נהנית מהתמונות היפות. צילום הערבה הבוכיה מקסים.
יום נעים
איריס -
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseאיריס בוקר טוב
את צודקת, גם אצלי במחשב אחד התמונות ניתנות להגדלה ובשני לא..
בזה שהצלחתי זה מה שעשיתי: לפתוח את התמונה, למעלה מופיע סרגל, לבחור בתפריט "דף" ובתוכו "שינוי מרחק מתצוגה" - וניתן להגדיל.
שמחה שאהבת את הערבה. כפיצוי על עוגמת הנפש
קבלי ברבורים.
תודה ויום נעים, יעל
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseיעל,
איזה יופי ושלווה אירגנת לי על הבוקר.
הבית האדום ובמיוחד בני משפחתך שהפכו אותו ל"פרויקט חיים" מעורר השראה.
בעיני לפעמים הרבה יותר קל, ומענין ללמוד היסטוריה דרך סיפור של משפחה אחת או בית אחד. פתאום ההיבטוריה הופכת מבליל של תאריכים ועובדות, לסיפור מרתק.
יום נפלא ורגוע לך
ינינה
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseיעל בוקר טוב -הסיפור והתמונות משהו !
אולי פספסתי,אבל האם טיילתם ברכב או בתחבורה ציבורית? אני מעונייו לטייל באנגליה ללא רכב ,השאלה היא- איך התחבורה הציבורית באנגליה? (הייתי בעיקר בלונדון,לא מכיר את ערי השדה..)
תודה!
חגי -
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseבוקר נפלא יעלי,
איזה סיפור מרתק על הבית האדום! אני בהחלט דוגלת בהצעה-שאלה של אניגמה לגבי השכרה לתיירים (אולי רק לחברי הפורום, בסוד..
)
בקשה קטנה: המאמר שצילמת לא כ"כ קריא, אך ראיתי שיש שם קישור לאתר שממנו נלקח - האם אצלך הכתובת ברורה? אם כן, אולי תוכלי להעתיק אותה וכך נוכל לחפש ברשת.
תודה,
מירה -
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseיעל,
מארוולס, ג'אסט מארוולס!
אורנה -
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseבוקר טוב לכם
ינינה, מודה לך ומזדהה מאד עם מה שכתבת...
חגי, שמחה שאתה נהנה איתנו. אנחנו שכרנו רכב ולא התנסיתי בתחבורה ציבורית לערי השדה של אנגליה. אולי אחרים יעידו על כך.
מירה, אני יודעת שאיכות התמונות אינה גבוהה.
לצערי חיפשתי גישה למאמר ברשת ולא מצאתי.
הוא הגיע אליי סרוק במייל וכך קראתיו.
מי שרוצה מוזמן לפנות אליי דרך דואר האתר ויקבל את התמונות הסרוקות, אולי כך תשתפר איכותן מעט.
אורנה, ברוכה המצטרפת
לעניין BB ב Red house
משעשע לאן דברים מתגלגלים בפורום הזה...
רציתי לספר לכם על הבית משום שיש בו קסם של סיפור אישי המשתלב בהיסטוריה ותרבות אנגלית. זהו בית פרטי והמלצתי עליו כנקודת עניין לסיור ייחודי כפי שתיארתי קודם.
אבל אם מישהו רוצה ללון בבית בתנאים שהוא מאפשר, שולה מוכנה להיענות לאתגר ומוסרת שהבית פתוח לביקור ממאי עד ספטמבר והיא יכולה להשכיר חדר ובלבד שברור מראש שזה אינו מלון ואין בו שרות חדרים... את המייל הפרטי של שולה פרסמתי קודם ונסכם את העניין בגילוי נאות (למי שפספס) שיש בינינו קשר משפחתי ולא עסקי ...
למי ששאל קודם (ולא הצליח לקרוא במאמר) שולה היא ישראלית ילידת כפר חיטים, צורפת שנסעה לאנגליה להתלמד אצל טוני, אמן ומעצב כלי כסף. כך נקשרו חייה בחייו ובסיפורו של הבית.
* * * * *
חזרה לטיול.
אחרי שעזבנו את Watts chapel הגענו לטיילת הנהר Wey לכיוון Phillips Memorial Park.
כפי שציינתי קודם זו דרך יפה ולא ארוכה במיוחד שילדים יאהבו לטייל בה.
-
טיול סתיו בדרום מערב... Red houseהטיילת היפה מביאה אותנו לאורך הנהר אל Phillips Memorial
ג'ון ג'ורג' פיליפס, בן המקום ואלחוטן הטיטניק שעמד על משמרתו בעת טביעת הספינה.
האתר שנבנה לזכרו מצוי בחלקו המערבי של הפארק, שהוא מקום נאה לבילוי משפחתי, מצורף קישור.
וכאן שולה מחברת אותנו לשמות מוכרים וסוגרת מעגלים.
את הקלויסטר תכנן ת'אקרי טרנר, אביה של רות' אשת ג'ורג' מאלורי מטפס האוורסט.
את ביתם, Holt house, ראינו בהמשך הרחוב של שולה וטוני.
על הגנים הופקדה גרטרוד ג'קיל הזכורה לנו מהגן ב Red house.
-
טיול סתיו בדרום מערב...יעל
ישנם סיפורים שאני אוהבת לקרוא ברצף, לא לעשות פאוסה באמצע.
אבל, לא יכולתי להתאפק.
זה פשוט נהדר, אני ממש נהנית.
התמונות והתאורים שלך מדהימים.
ממשיכה לטייל איתך בהנאה.
תודה
-
טיול סתיו בדרום מערב...היי יעל
להתאפק זה אמנם אנגלי מאד אך לא תמיד מומלץ... אני שמחה שאת כאן!
הגעת בדיוק בזמן להיפרד מטיילת הפארק ולהכנס למרכז גודלמינג.
כאן מתחיל לטפטף עלינו גשם שהופך בהדרגה למטר מחרב תסרוקות
למרבה המזל, מחכה לנו תה חם וטוב במטבח של שולה וטוני.
למרבה החוצפה, זה היה הגשם האחרון שפגשנו בטיול
-
טיול סתיו בדרום מערב... פרידה מ Godalming surreyלפני סיום פרק גודלמינג, אספר לכם שיש אפשרות לשוט על הנהר Wey בדרכי מים המובילות בסופו של דבר ללונדון..(מצורף קישור, כרגיל)
אנחנו נפרדים משולה וטוני, מה Red house ומ Surrey לאחר ביקור קצר ונהדר עם טעם של עוד.
-
טיול סתיו בדרום מערב... פרידה מ Godalming surreyהיי יעל
"להתאפק זה אמנם אנגלי מאד אך לא תמיד מומלץ... "
נווו ממשיכים?
ארנון
-
טיול סתיו בדרום מערב... Stonehengeערב טוב ותודה לארנון על פרגון אנגלי/ירושלמי...
בעקבות שאלות שעלו כאן, שולה מוסרת:
אניגמה - גודלמינג נמצאת כ- 6 ק"מ דרומית מערבית ל-GUILDFORD בירת מחוז סארי. היא אומנם פיצפונת אבל בהחלט על המפה!
חגי - לא מומלץ על תחבורה ציבורית לטיולים בערי השדה וב-COUNTRYSIDE. בודאי שלא עם ילדים.
לכל המעוניין ליצור קשר - המחשב שלי, כמוני, מדבר-כותב-מזמר עברית מלידה.
וזו כתובתה של שולה:
* * * *
מגודלמינג נסענו מערבה לכיוון Stonehenge.
זה היה יום א' בבוקר ונקלענו להתנגשות אינטרסים בין ה GPS (המכונה באנגליה: nav sat) לבין עבודות בכביש ופקקים שנגרמו עקב פסטיבל הומה אדם. ניסינו לחמוק מטורי המכוניות האינסופיים ומצאנו עצמנו נוסעים במעגלים עד שהצלחנו להתנער מתכתיבי הנווט שלנו ונחלצנו מחוץ לאזור האסון.
הגענו לסטונהנג' ברוח עזה בשעת צהריים מאוחרת.
לא ארחיב את הדיבור. אני מניחה שרובכם מכירים ויש גם קישור.
המון מבקרים, ממש המון, מקיפים את המעגל ומצלמים אותו מכל הזוויות האפשריות.
במשלחתנו יש כינוי לאתרים שכאלה: "שטיינר מיט ביינר". ובעברית: "בואו נזוז מפה".
אחרי שהרוח פרעה את שערותינו ביסודיות בריטית המשכנו מערבה.