ירושלים של זהב ושל GPS
-
בירושלים ביקרנו במאי 1980 אחרי שנישאנו. שכרנו דירה מפרופסור ידוע בירושלים ל-4 לילות ובילינו בירושלים. מאז היו פיגועים בעיר, וירושלים נשכחה מליבנו וממחוזות טיולינו - עד ששנה שעברה קראתי על הביקור של רונן בירושלים וכך עלתה קרנה שוב.
ביום חמישי האחרון סגרתי באדיבותה של אמה שהמליצה לי על חברה שמבצעת הזמנות ושריינתי מלון ל-2 לילות.אמה תודה לך אילמלא עצתך אולי לא היינו מזמינים מלון.
מייד נכנסתי לאתר של עיריית ירושלים ושילמתי עבור חזיון אור קוליליום חמישי בערב לשעה 21.00 ובנוסף למחרת היום ב-12.00 לשושלת הדורות ליד הכותל.
גם אני וגם רפי עבדנו ביום ה' ועד ששבנו הביתה לארוז את הפקלאות הגענו לירושלים בשעה 20.55. מאחר והמסוק לא המתין לנו תוך 5 דקות להגיע זו היתה משימה בלתי אפשרית ובצער רב נאלצנו לוותר על החזיון האור קולי.
כדי שתתרשמו מיופיה של העיר מצרפת תמונות שתבינו למה נעמי שמר כתבה "ירושלים של זהב" זו אינה מליצה הרבה זהב יש בה תרתי משמע. -
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPSהאריה ידוע כסמלה של העיר מאז שזכה ב-1949 בתחרות על עיצוב סמלה של העיר. גור אריה יהודה - שם שכן שבט יהודה שבירת יהודה היתה ירושלים. כל המידע בחסות ויקיפדיה. המוטיב של האריה נמצא במקומות רבים בעיר. מצאתי אותו בתמונה המצורפת על גג בניין ברח' יפו, ליד תחנת המשטרה במגרש הרוסים, בבניין הקונסוליה האתיופית שאת תמונותיה אביא בהמשך ועוד.
-
ירושלים של זהב ושל GPSבבוקר יום שישי חשבנו להתחיל עם ביקור במוזיאון ובית הכנסת של יהדות איטליה השוכן ברח' הלל. מאחר ואנו לא מכירים את ירושלים, בפעם הקודמת טיילנו עם מפה אך הפעם שכחנו אותה בבית, שמנו את יהבנו על ה-GPS באופן עיוור. משום מה רח' הלל הGPS לא מצא אז רשמתי אבא הלל סילבר וכך מצאנו את עצמנו בשכונת רמות. שני בתי כנסת היו שם רק את זה שחפצנו לא מצאנו.
מאחר ולא מצאנו החלטנו לוותר ולנסוע למקום הבא: בית אנה טיכו
המקום חמוד ומתקיימות בו תערוכות מתחלפות של ציורים או פסלים. ראינו שם ציורים של אנה טיכו נכון יותר רישומים בפחם, פסלים מגולפים מעץ. במקום יש גם מסעדה חלבית עם מרפסת טובלת בגן שבדיוק פרחו בו רקפות. אילמלא היינו אחרי ארוחת בוקר מהמלון היינו מתפתים לאכול במקום. יש תחושה של אוירה גלותית במקום רק היה חסר יופיה במקום טוביה החולב כי אחת כמו גולדה היתה המלצרית במקום.
הצצנו גם לחצר של הרב קוק וראינו שליד קיים מוזיאון התהלים - אבל אתרים אחרים היו בתוכנית לכן וויתרנו. הלכנו ברגל לעבר מבנה שראינו אותו בדרך ולו צורה אדריכלית יפה מאחוריו מבנה משרד החינוך. וצמוד אליו הקונסוליה האתיופית מבנה מעוטר להפליא.
בדרך ראינו שלוט לעבר הכנסיה הרוסית שהיתה ברשימת האתרים שרצינו לבקר ובדרך חזרה לחניית של הרכב סרנו לבקר את הכנסיה הרוסית היפה. ממול הכנסיה הרוסית בניין מטה המשטרה כשאריה ניצב בחזיתו.
-
ירושלים של זהב ושל GPSואלה הציורים-רישומים של אנה טיכו
-
ירושלים של זהב ושל GPSוזה הבניין היפה שראינו צילום מהחזית וצילום מתוך הרחבה שלפני בניין משרד החינוך אם מישהו מזהה מהו אשמח לדעת.
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPSבנקודת המשטרה ניסינו לברר היכן נמצאת כנסיית מריה מגדלנה שגם היא שוכנת בירושלים. השוטרים ששהו במקום לא ידעו לאמר היכן היא נמצאת. ומה אם היה קורה איזה אירוע שהיו צריכים להגיע לשם? אף אחד מהאנשים שפנינו אליהם סביב הכנסיה הרוסית לא ידע ואח"כ כשאיתרתי אותה על המפה המוקטנת שקיבלנו מהמלון הבנו גם למה - היא שוכנת במקום אחר לגמרי ליד נחל קדרון.
לפחות קיבלנו עוד אישרור למה ירושלים של זהב ולמה הפסל של האריה.
-
ירושלים של זהב ושל GPSרחל,שמחה שביקרתם בירושלים,שמחה שנהניתם.
היה זה סופר ספונטני
את מה שלא הספקתם,וודאי תוסיפו עוד,תבקרו בפעם הבאה.אני רק מקווה שלא יקח שנים.
היום הבנתי שהשנה הנופש יהיה ארוך יותר,מחזירים ימים שח משהו בצורת יום נופש,ותהיה כנראה גם ירושלים.
אז אצטרך לשבת לתכנן היטב.
מחר גיסי מטייל בעיר עם קרובי משפחה רחוקים שווצריים שלו,רשימת האתרים שלו ארוכה,מקוה שיספיקו חלק נכבד ממנה.
ולנו תמיד יש אפשרות לחזור לעיר,צריך רק להחליט.
אני אוהבת אותה.לא יודעת,מרגישה משהו באויר,מיוחד בה.
אמה -
ירושלים של זהב ושל GPSרחל
איזה יופי של טיול ושל תמונות!!!
אני עובדת בירושלים וגרה במודיעין ולכן יוצא לי לראות בעיקר את כביש 443
נחמד מצידך שאת מנגישה לי את היופי של העיר שאני פחות רואה...
למי שלא יודע, בשנים האחרונות העיר ירושלים מקיימת פסטיבל חמשושלים בסוף נובמבר או תחילת דצמבר. מדובר בשלושה סופי שבוע רצופים שבהם יש המון אירועים , כולל לילה לבן בחמישי עם פעילות לתוך השעות הקטנות, כמעט כל האירועים בחינם. סופ"ש אחד כבר עבר אך נותרו השניים הקרובים.
שווה לבדוק את האירועים ולראות אם מתאים לכם.
דבורה -
ירושלים של זהב ושל GPSהי רחל,
יופי של תמונות ירושלמיות שמשיות...
הבניין היפה הוא הבניין של בית החולים האיטלקי לשעבר - בניין מקסים, אשר כיום שייך לבניינים המקסימים בהם שוכן משרד החינוך.
מאוד משונה שלא מצאתם את רח' הלל (אולי צריך להקליד "הילל" ב-GPS?) - זהו רחוב מאוד ראשי במרכז העיר, וחבל שלא שאלתם מישהו - היו מפנים אתכם מיד והייתם חוסכים את ההתברברות.
אז יש סיבה לטיול השלמות - גם החיזיון האור קולי שהוא מרשים מאוד (רק צריך להתלבש היטב - קפוא שם!!!), וגם מוזיאון יהדות איטליה אשר שוכן אף הוא בבניין טמפלרי נהדר, ושימש בעבר בית ספר.
אוסי
-
ירושלים של זהב ושל GPSאמה איזה יופי שהצטרפת לטיול שלי שהיה לך חלק נכבד במציאת המלון מעכשיו לעכשיו בעזרת החברה שהמלצת לי עליה שהיו אכן יעילים והשיבו במהירות. גם הטיפים שנתת לי היו מועילים.
להליכה הוספנו גם גיחה לרח' יפו ושם מצאנו שלל כיפות ב-8 ש"ח לא ידעתי שזה מוצר כזה זול, כוסות מעוטרים, בגדים שמתאימים לרקדניות בטן , כאפיות ועוד. היה שם עירבוב של חדש וישן. מצד אחד הרכבת הקלה החדישה שראינו אותה "LIVE" לראשונה ומצד שני חנויות בסגנון ענתיקה.
אחרי כיתות הרגליים עד כה אמרתי לרפי שהרגליים שלי במצב קריסה טוטאלי וחייבים לשבת לשתות כוס קפה. מצאתי איזה בית קפה קטן ממש לפי הזמנה סמוך מאד לחניה שהיתה מאחורי רח' יפו. משם טסנו לכיוון הכותל למופע האור קולי המופלא "שושלת הדורות". הכרטיסים היו לשעה 12.00 אך לא מצאנו חנייה קרובה לכותל ואמרתי לעצמי אוי גם את זה הפסדנו. החלטתי לקחת מונית ממקום החנייה שתוביל אותנו מרחק 10 דקות הליכה ב-2 דקות עד לכותל מה שלא ידענו שכדי שהמונית תגיע עליה להקיף את העיר כי המקום היה חד סתרי . עבור נסיעה זו רצה 50 ש"ח ואנו לא הבנו איך הוא מעיז על נסיעה כה קצרה לבקש מחיר כה מופרז. הוא ירד ל-40 ש"ח אך ויתרנו וצעדנו לאיטנו כי כבר הבנו שפיספסנו.
הגענו בשעה 12.20 אמרנו לסדרנים שקצת איחרנו , אפילו לא ביקשו את הכרטיסים שלנו ומייד נתנו לנו להצטרף לסיור. קיבלנו אוזניות ומכשיר וצעדנו כדי להדביק את הקבוצה. לא ארחיב את הדיבור על המקום כדי שלא תפספסו אותו מההסבר שלי. חובהלבקר בזה במיוחד עם ילדים והכי יפה בעייני עם בני/בנות מצווה. אני מאד התרגשתי מהמקום. רק הערה אחת - למי שיש לו ילד אסמטי לא כדאי כי אחד האפקטים זה פיזור עשן מהרצפה לאויר.
-
ירושלים של זהב ושל GPSהיי דבורה ואוסי
איזה יופי שהצטרפתן יהיו לי הרבה גיחות לירושלים אחרי כל המקומות שנותרו לי לבקר. היה ברור לי מראש שלא אקיף את כל האתרים ובחרתי את מה שהיה הכי קרוב ללבי במבט ראשון ללא זמן הכנה ראוי. אני שמחה אוסי שזיהית את המבנה היפיפה ממש התלהבתי ממנו.
לא לדאוג בהמשך כשהייתי ברח' המלך ג'ורג' למחרת ונתתי ל-GPS שוב הפניה לרח' הלל הפעם זיהה וכך ביקרתי לבסוף בבית הכנסת האיטלקי אבל על כך בהמשך. -
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPSרחל,
אני מנצלת את האשכול ומכניסה כמה תמונות מפסטיבל האבירים בהעתיקה.
הפרסום היה רב,מצאתי אפילו חברה שארגנה הסעות מחיפה והחלטנו להגיע.אספו אותנו מצומת אולגה,היינו 6 איש.אמור היה להיות סיור מודרך קצר.הכניסה לעתיקה ומופעים היו חינם.
אני מאוד התלהבתי,חשבתי שזה כמו בתמונות מפסטיבלים דומים באירופה.מה גם שהיה כתוב על מארגן שבא במיוחד מונציה והוא אחראי על פסטיבל ונציה.
סיור מודרך לא היה,או שלא בזמן שהיינו עם קבוצה.
מהר מאוד איבדנו את הקבוצה וטיילנו לבד.
הפסטיבל התחיל משער יפו,היו כמה במות בכניסה וכמה פזורות לפי מסלול ידוע מראש.היו אבירים לבושים די מתאים שהסתובבו בין הקהל.היו כמה להוטטנים.לטעמי היה דל מאוד,חוץ ממופע אקרובטיקה על קירות מגדל דוד.
נהנינו מהחברה,מהרובע היהודי,מירידה דרך השוק,כמובן מכותל.לראות את בחורי ישיבה רצים לכותל,וכל קבוצה תופסת את מיקומה בשעת חושך,מדריכים עם קבוצות קטנות של אנשים מסבירים חרישית,משפחה רוסית ענפה עם בן חוזר בתשובה שלא החליט האם להצטלם עם הדודות בחיבוק או לא(היה מעניין לראות איך לבסוף החליט שכן)כל זה היה מרגש,יותר מאבירים עצמם.
קינחנו בממילה בארומה כמובן,מרק חם טעים,סנוויץ סולומון והביתה.
אבירים הבאים ננסה באלזס בשבת הבאה
וכמה תמונות
אמה
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPSאורות בכניסה לממילה וסנטה מוכן לקראת החג.
-
ירושלים של זהב ושל GPSרחל-יופי של תמונות!
ירושלים תמיד מיוחדת
חגי -
ירושלים של זהב ושל GPSיופי של טיול ויופי של תמונות.
הזכרת לי שמזמן לא עשינו ביקור בעיר.. חוץ מלהביא אוכל לסטודנטית..
שיהיה שבוע טוב -
ירושלים של זהב ושל GPS
רחל בוקר טוב !
איזה תמונות נהדרות !
זה הזכיר לי שביקורי האחרון בירושלים היה לפני שלוש שנים
והגיע הזמן לבקר שוב !
העיקר שנהניתם מסוף שבוע קסום !
תודה על השיתוף.