ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ירושלים של זהב ושל GPS

פורום טיולי משפחות
    19
    227
    68039
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • לבון רחל  קולומבוסית
      לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

ירושלים של זהב ושל GPS

כיפת הסלע מלכת המדבר
      כיפת הסלע(גודל:11.39KB)מלכת המדבר(גודל:10.94KB)

מלכת המדברכיפת הסלע
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דבורה פ
        דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

ירושלים של זהב ושל GPS
        הי רחל
        איזה טיול יפה!
        מחכה להמשך ומנסה לנחש האם פניכם בהמשך לים המלח? אחד המקומות האהובים עלי,החוצלארץ שלי בארץ.
        דבורה
        • אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

ירושלים של זהב ושל GPS
          רחל,יצא לכם טיול מקסים.התמונות יפות והכרת ירושלים מקרוב.איזה יופי.
          לפתוח אשכול עם כמה תמונות לא היה טעם,אז ניצלתי את בימתך Very Happy
          אתמול קיבלתי הדרכת ליצום לילה,כי התמונות לא יצאו כל כך טוב.
          אני מקווה עוד לקפוץ לעיר לסיור חנוכיות.אבדוק מול המועצה אולי מארגנים סיור מודך,ואם לא נחשוב כבר איך.
          אורי,אורי,אני לא רוצה לחשוב על המיץ רימון ששתיתי בשוק Laughing
          באחת הפעמים שהיינו ביום שישי בצהרים בעיר העתקיה,עברנו דרך השוק ופתאום שמענו את המואזין.מכל פינה ועבר נהרו המוני גברים לתפילה,היה מאוד לא נוח ודי מלחיץ.מייד עברנו לךדבר ביניינו ברוסית(היינו עם חברים) רק לא שמנו לב שעל צווארה של חברתי היה מגן דוד קטן Laughing .מאז,ביום שישי לרובע המוסלמי לא הולכת.
          אמה
          • ronya
            ronya נערך לאחרונה על ידי

רחל
            הייתם ממש קרובים לכנסיית גת שמנים
            שנמצאת ממש בפניה ה-1 ימינה מגת שמנים
            לפי התיאור שלך המשכתם לעלות ישר בכביש אל התצפית

הר הזיתים הוא אחד האתרים הנפלאים בארץ- תצפית נפלאה מזוית שונה על העיר העתיקה וירולים כולה

וירושלים, נו את כבר יודעת, העיחר היפה בעולם
            אני מרבה לטייל בה שנים, ובכל פעם מגלה עליה משהו חדש

בביקור הבא- יש לך את הטלפון שלי.....
            רוניה
            • ronya

צ"ל- לכנסיית מריה מגדלנה
              וצריך לשים לב שיש להן- לכנסיות בהר הזיתים כמו לאחרות בי-ם, שעות פתיחה מסויימות מאד.
              • ronya

אמה
                צודקת
                יום ששי בצהריים- תפילת יום הששי במסגדים - היא השעה הפחות נוחה לטייל בעיר העתיקה
                אלא אם מסנכרנים זאת עם ארוחת הצהריים (קצת מוקדם) ומתרחקים מההמולה שבחוץ.
                • תמי
                  תמי נערך לאחרונה על ידי

ירושלים של זהב ושל GPS
                  נהניתי לקרוא על הטיול שלכם בירושלים. כל הכבוד על ההספק, במיוחד התפעלתי מהעובדה שהצלחתם בסופו של דבר לנווט בעיר שהופכת מיום ליום להיות קשה יותר לנהיגה ולהתמצאות, גם למי שגדל בה.

לפני כמה חודשים, טיילתי יחד עם בית שמואל בסיור לכבוד יום מרים המגדלית - מריה מגדלנה. היה סיור מרתק שבין היתר הוביל אותנו לביקור בכנסית הבצלים, שם אי אפשר בדרך לבקר באופן עצמאי. התקיים שם טקס מיוחד לכבוד היום הזה, שבמסגרתו התנהלה תהלוכה קטנה של כמרים ונזירות, היזו מים קדושים, וחולקו ביצים אדומות (למי שרוצה אמסור את ההסבר). היה מיוחד מאוד.
                  האמת היא שבסיור בעיר העתיקה וגם בכנסיה עצמה, שם הביקור היה מתואם מראש על ידי המדריכה המקסימה, הרגשתי אי נוחות, ותחושה שאנחנו לא רצוים במקום, הן מצד המוכרים בשווקים, והן מצד חלק מהנזירות. לגבי הראשונים, אני לא מבינה מדוע הם לא מבינים שתחושת אי הנוחות שמקבלים המבקרים היהודים בשוק, תשפיע על המכירות שלהם...
                  אבל לגבי האחרונות, הנזירות בכנסית הבצלים אני לא יכולה להאשים אותן, כי חלק מהמשתתפים בסיור לא התנהגו בהתאם למצופה, לא כיבדו את המארחים, צילמו וציחקקו מהטקס בו הושפרצו מים בעוצמה על פניהם של מבקרים נוצרים. כתוצאה מכך גורשנו על ידי נזירה נזעמת ונעלבת מתוך הכנסיה, וספק אם בשנה הבאה יאפשרו ביקור נוסף במקום... חבל מאוד.

אני מצרפת תמונה אחת של פנס שמקשט את חצר הכנסיה (האמת שצילמתי בציפיה לשרשור נוסף על פנסים) ותמונה של "הקידוש" שציפה לנזירות לאחר הטקס, בחצר הכנסיה, (שמסיים צום שלהן אם אני זוכרת נכון) ובו ניתן היה להבחין בקיבוץ גלויות של מאכלים, כמו אצל הכמרים והנזירות, סלט יוני, בורקסים, סלט תפוחי אדמה עם שורשים רוסיים...

כנסית הבצלים1.jpg כנסית הבצלים2.jpg
                  כנסית הבצלים1.jpg(גודל:22.05KB)כנסית הבצלים2.jpg(גודל:22.11KB)

כנסית הבצלים1.jpgכנסית הבצלים2.jpg
                  • לבון רחל  קולומבוסית

ירושלים של זהב ושל GPS
                    דבורה- ממש לא המשכנו הפעם לים המלח אלא בילינו עוד יום בירושלים.
                    תודה על הפירגון.

רוניה- היינו מאד קרובים לכנסיית מריה מגדלנה ועשינו לה בוק נאה מהרבה זוויות אבל רצינו גם לבקר בה מבפנים. אנו ננסה בכל זאת לפנות בכביש העולה מצד שמאל לכנסיית גת שמנים ולפנות ימינה ע"פ עצתך ולראות אם ניתן להציץ בה מקרוב אם לא ניתן לבקר פנימה.

אני קוראת שלפי תמי היא אינה פתוחה לקהל הרחב אז לפעם הבאה אבדוק נושא זה. בכל אופן הטקס שחווית תמי נשמע מאד מעניין וחבל שכמה אנשים התנהגו כפי שהתנהגו ולא ידעו לכבד את הזולת ואת מנהגיו.
                    תודה על הבאת הדברים המעניינים.
                    אכן בלי ה-GPS היינו יכולים לחזור הביתה כי עם מפה במקרה הזה היה קשה למצוא את כל המקומות אליהם הגענו.

כמובן שאשמח מאד אם כל מי שיש לו רעיונות לבלוי נוסף על מה שהבאתי בירושלים יוסיף כאן זה יתרום לי ולאחרים.

תיכף אמשיך בתיאור היום האחרון.

אמה- אותך לא שכחתי רק אני יודעת שכרגע את מטיילת באלזס והפורום בכלל כבר לא בראש שלך. אז מקווה מאד שתחזרי עם תמונות שלג.

• לבון רחל  קולומבוסית

ירושלים של זהב ושל GPS
                      למחרת בבוקר קמתי וממרפסת המלון ראיתי נזירות יוצאות מפתח מלון פארק הסמוך כמובן שצילמתי אבל התמונות יופיעו בפרק שאקדיש לדמויות
                      רב גוניות מירושלים.

דבר ראשון אחרי שלמדנו יום קודם היכן נמצא רח' הלל האמיתי ולא זה שברמות, נסענו [B]לבית הכנסת האיטלקי. אחד המתפללים דאג ווידא שכיביתי את המצלמה כשכף רגלי דרכה בבית הכנסת. ברור שלא אצלם את אולם התפילה עם המתפללים אבל מה רע בקצת תמונות מחדר המדרגות אז כמובן כשירדתי מעזרת נשים פתחתי המצלמה לכמה תמונות.
                      כשהגעתי לעזרת נשים הנשים שישבו בשורה הראשונה רצו לפנות לי את מקומן שאשב להתפלל איתן. מה אני נראית דוסית? הודיתי להן בנימצוס, הצצתי למטה לכיוון אולם הגברים אבל ההפרדה כאן הין עזרת הנשים לגברים יותר מדי טובבה ובקושי היה ניתן לראות את ארון הקודש.

בהמשך הרחוב ראינו שלט לרח' יואל משה סלומון המהווה חלק מנחלת השבעה והסתובבנו בין הסמטאות ושני בתי הכנסת בית כנסת יצחק הראשון מחוץ לחומות והוא האשכנזי ובית כנסת יעקב שהוא הספרדי ואגב המעוטר יותר מבחוץ.

ברח' הלל 37 שוכן בית אגרון שבו יש אטרקציה נוספת שידעתי על קיומה
                      מעלית הזמן. הגענו לשם ב-9.50 ובחוץ המתינו עוד אנשים. הבנו שכולם ממתינים שייפתחו שערי המקום. כשהיה כבר 3 דקות ל-10.00 ולא ראינו שום פעילות, נכנסנו למסעדת ספגטים השוכנת בצמידות לשערי בית אגרון והם לא ידעו אם המקום נפתח בשבת. ב-10.00 הוא לא נפתח. במעלית הזמן ניתן לצפות בסרטים על ההסטוריה של ירושלים, על גוף האדם, על הודו כמדומני ועוד. כמובן לברר שעות פתיחה לפני כן.
                      PC030699 (Large).JPG בית הכנסת האיטלקי
                      PC030699 (Large).JPG(גודל:21.00KB)בית הכנסת האיטלקי(גודל:20.09KB)

בית הכנסת האיטלקיPC030699 (Large).JPG
                      • לבון רחל  קולומבוסית

ירושלים של זהב ושל GPS

PC030695 (Large).JPG PC030725 (Large).JPG
                        PC030695 (Large).JPG(גודל:17.67KB)PC030725 (Large).JPG(גודל:21.15KB)

PC030695 (Large).JPGPC030725 (Large).JPG
                        • לבון רחל  קולומבוסית

ירושלים של זהב ושל GPS

ברח נחלת השבעה
                          ברח' יואל משה סלומון(גודל:20.10KB)נחלת השבעה(גודל:20.26KB)

נחלת השבעהברח' יואל משה סלומון
                          • לבון רחל  קולומבוסית

ירושלים של זהב ושל GPS
                            לתקן טעות: בית כנסת נחלת יעקב - של האשכנזים ובית כנסת אהל יצחק של הספרדים.
                            ביכ"נ  אהל יצחק ביכ"נ נחלת יעקב
                            ביכ"נ אהל יצחק(גודל:11.99KB)ביכ"נ נחלת יעקב(גודל:17.83KB)

ביכביכ
                            • ronya

רחל
                              כנסיית מריה מגדלנה- הבצלים- פתוחה לקהל הרחב, בשעות מסויימות מעטות והם מקפידים על כך.יש לקחת בחשבון שהטיפוס קשה מעט כי זו עלייה תלולה מאד. בקצה שלה יש כנסייה קטנה, מקסימה- כנסיית הדמעה- משם פתח ישו את מסע היסורים הידוע.

צריך וכדאי לברר אם ניתן לטפס במעלה הכביש התלול עם מונית- זה יכול
                              להוות פתרון הולם, ובאותה הזדמנות לפגוש את בעל החמור- דובר ערבי, אבל הוא...יהודי- מעטים יודעים על כך- והוא גובה שקלים בודדים לתצלום עם החמור....

באותה הזדמנות מומלץ לבקר בבית הקברות שעל הר הזיתים- שלפי האמונה- עם בוא המשיח יקומו כל הקבורים שם לתחייה...יש שם קברים מאד מאד מיוחדים וכתובות מעניינות ושונות על המצבות- משהו שלא רואים היום, שוב, יש לי תמונות אבל לא אכנס עכשיו לספריית התמונות הענפה שלי....

למרגלות ההר במצאת כנסיית גת שמנים שהיא, בעיני, אחת הכנסיות היפות בארץ ובכלל

רוניה
                              • נירית
                                נירית נערך לאחרונה על ידי

תודה לרחל על השיתוף ושאלה לתמי ולרוניה
                                רחל, נראה שהיה לכם טיול נהדר בירושלים. תודה על התמונות היפות והמידע.

תמי, אשמח לשמוע את ההסבר על הביצים האדומות. ידעתי על ביצים אדומות בחג הפסחא (מסמלות את הדם של ישוע, נדמה לי) לא ידעתי שהן משמשות גם במועדים אחרים.

ורוניה, יש לך את שעות הביקור בכנסיית "הבצלים"?

תודה לכן מראש. Smile
                                • תמי
                                  תמי נערך לאחרונה על ידי

אז כדי לא לסמוך על הזכרון, בדקתי שוב, והנה מה שכתוב:

According to tradition, during a dinner with the emperor Tiberius Caesar, Mary Magdalene was speaking about Christ's Resurrection. Caesar scoffed at her, saying that a man could rise from the dead no more than the egg in her hand could turn red. Immediately, the egg turned red. Because of this, icons of Mary Magdalene sometimes depict her holding a red egg. Also, this is believed to be an explanation for dyeing eggs red at Pascha

בקיצור, יש באמת קשר בין ביצי פסחא, למריה מגדלנה. זה היה נחמד לראות את חלוקת הביצים האדומות, אבל חייבת להזהיר למי שמתכון להשתתף, שהידיים נצבעות באדום...

בכל אופן, מומלץ להשתתף בסיורים מסוג זה של בית שמואל. זו הזדמנות להגיע לפינות נסתרות, שקשה להגיע אליהן בדרך כלל. גם המדריכה, אסתר סער, היתה ידענית ביותר.
                                  • נירית
                                    נירית נערך לאחרונה על ידי

תמי, חן חן על התשובה הזריזה.
                                    רושמת לי גם את ההמלצה לסיורים של בית שמואל. ראיתי עכשיו באתר שלהם שהם לא זולים, אבל באמת נראים מיוחדים.
                                    המשך ערב נעים Smile
                                    • לבון רחל  קולומבוסית

לנירית, רוניה ותמי תודה רבה
                                      לנירית חן חן ושמחה שהצטרפת גם את לטיול הנהדר שהיה לנו בירושלים.

לתמי - מודה לך מאד על הבאת הסיפור על הביצים האדומות. אגב ברומניה ניתן למצוא בחנות של כל מנזר למכירה ביצים צבעוניות בשלל צבעים.

לרוניה הגעתי בדיוק לספר על כנסיית גת שמנים ולהביא את התמונות שגם אני התלהבתי ממנה מאד. מאחר ויום קודם כבר היינו עייפים, דחינו את הביקור לכנסיה זו לבוקר ולמרות שהיו שם הרבה מאד תיירים מצאנו חנייה ממש ברחוב הראשי מול הכנסיה. רצית להבין המונית מהיכן נוסעת כדי להגיע למריה מגדלנה אם ידוע לך? האם בסמטה מצד שמאל של כנסיית גת שמנים בכביש העולה למעלה יש בו פנייה ימינה לכיוון הכנסייה? כי אני לא אחת שמוותרת בקלות להגיע עד לכנסייה שנראית לי כה מיוחדת.
                                      תמי - את שראית אותה גם בפנים האם היא כה יפה כפי שהיא יפה חיצונית?
                                      בחצר כנסיית גת שמנים יש עצי זית מיוחדים וגם כמרים
                                      בחצר כנסיית גת שמנים(גודל:21.08KB)יש עצי זית מיוחדים וגם כמרים(גודל:19.89KB)

בחצר כנסיית גת שמניםיש עצי זית מיוחדים וגם כמרים
                                      • לבון רחל  קולומבוסית

לנירית, רוניה ותמי תודה רבה

PC030768 (Large).JPG הנוף שממול לכנסיית גת שמנים
                                        PC030768 (Large).JPG(גודל:16.88KB)הנוף שממול לכנסיית גת שמנים(גודל:20.05KB)

PC030768 (Large).JPGהנוף שממול לכנסיית גת שמנים
                                        • לבון רחל  קולומבוסית

כנסיית גת שמנים

PC030782 (Large).JPG PC030786 (Large).JPG
                                          PC030782 (Large).JPG(גודל:12.43KB)PC030786 (Large).JPG(גודל:18.12KB)

PC030782 (Large).JPGPC030786 (Large).JPG
                                          • לבון רחל  קולומבוסית

כנסיית גת שמנים

PC030790 (Large).JPG PC030794 (Large).JPG
                                            PC030790 (Large).JPG(גודל:12.11KB)PC030794 (Large).JPG(גודל:12.04KB)

PC030794 (Large).JPGPC030790 (Large).JPG
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 3 / 12
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון