ירושלים של זהב ושל GPS
-
נראה שביום שישי הקרוב נגיע שוב לירושלים
-
נראה שביום שישי הקרוב נגיע שוב לירושליםמכאן נסענו לרח' אתיופיה ובבו נמצאת הכנסיה האתיופית. לצערנו היא היתה סגורה אבל בחצר שלה ובסביבתה פגשנו הרבה אתיופים עם הלבוש המסורתי. כשביקשתי בעברית לצלם שתי נשים הם סירבו לי אולם כשפניתי לנשים אחרות באנגלים נאותו - אז כדאי להיות תיירים ליד הכנסייה האתיוית הם מתרשמים מאנגלית.
-
ברח' אתיופיהואילו הנשים שהוקסמו מהאנגלית שלי..
-
ברח' אתיופיה
-
ברח' אתיופיהבמתחם הכנסייה האתיופית
-
ברח' אתיופיהממול לכנסייה שוכן הבית בו התגורר תקופה מסויימת מחייה השפה העברית - אליעזר בן יהודה.
-
ברח' אתיופיהבסוף רחוב אתיופיה נתקלנו בשלט לשמור על צניעות וכו' תקראו - רק כעת בהעלאת התמונות הבחנתי כי הגעתי למאה שערים. אז עברו ברחוב מאד חרדים שלא הבנו מה הם שייכים לאתיופים ועכשיו התעלומה נפתרה.
ילדיהם הקטנים צעקו לנו "שבס" מזל שלא זרקו עלינו אבנים!
-
ברח' הללמשם נסענו לרח' הלל ונכנסנו לקפה לשתות קפה ועוגה ולהעביר את הזמן שנותר עד השעה 12.00 בה בבית אגרון ברח' הלל 37 יש את הסרט על ירושלים ב"מעלית הזמן" .
המבנה צמוד למסעדת ספגטים שפתוחה בשבת.
הסרט מתאר בצורה מוחשית את ההסטוריה של ירושלים עם אפקטים של כסאות נעים, טיפות מים שיורדות מהתקרה ועוד אפקטים. הסרט נמשך 25 דקות ומיועד לילדים מגיל חמש ונראה לי מתאים עד גיל 11-12 גג. העלות של 49 ש"ח היא ללא הנחות אולם לתושבי ירושלים ועוד אוכלוסיות יש הנחות אך עדיין לא מצדיק את המחיר היקר למרות כל ההשקעה. חביב ולא יותר מזה. ישנם כסאות מקובעים למי שלא מעוניין לפגוע בגבו או לחולי לב. -
רחל- האם את יודעת, שברחוב הוא רחוב אתיופיהצילמו לפני שנים רבות קטע מהסרט אקסודוס?
ואכן הוא נחשב לאחד הרחובות היפים בעיר...
העלית תמונות יפות רק צריך לשים לב כשמצלמים אנשים דתיים- בשבת, בירושלים- ואנשים בכלל- כדאי לעשות זאת בזהירות יתרה.
הכנסיה האתיופית פתוחה בשעות מסויימות- באחד הסיורים הגעתי לשם בשעה שנערכה שם חתונה- מעניין ומאד מיוחד... מעניין כי ברבים מטיולי בארץ ובעולם אני נקלעת, לגמרי במקרה, לחתונות (בהודו, בסרי לנקה, ואפילו לאחרונה בברלין....)
נהירת האתיופים שראית מרחוב הלל היא ככל הנראה לכיוון המתחם האתיופי שבכנסיית הקבר.
וזה כבר ממש סיפור אחר.
התמונות שהעלתי מסיור חנוכה אכן יפות.... הן משקפות אך במעט את האוירה בעיר בימי החג.
יום טוב
רוניה -
צ"ל שברחוב ה ח ב ש י ם הוא רחוב אתיופיה -
צ"ל שברחוב ה ח ב ש י ם הוא רחוב אתיופיהערב טוב רוניה
זה שרח' החבשים החליף את שמו לרח' אתיופיה ידעתי אבל זה שצולם בסרט אקסודוס ממש לא ידעתי.
תודה על האינפורמציה החדשה לי.
אני מקווה שיהיו לי כוחות להמשיך לכתוב במיוחד לאור העובדה שאין התענייננות רבה בפורום לנושא ירושלים. למרות שהיא מתאימה לסיור עם ילדים ודחילק זו בירתנו ויפה להחדיר בילדים קצת ציונות והסטוריה של המקום. דווקא מבחינה זו מעלית הזמן שמעבירה שיעור קטן בהסטוריה בצורה מוחשית עושה שירות טוב לילדים שמקבלים הסטוריה בכפית.
אשמח מאד אם תשתפי אותנו באתרים נוספים מעניינים בעיר.
רחל לבון -
אין התעניינות רבה?תראי כמה כניסות...
מעל 3000....
והכל בזכות הסיפור שלך אודות הביקור בעיר
ירושלים זה פרק-ענק- בפני עצמו, ואני חושבת על כתיבת בלוג בנושא...
רוניה
-
לרחלמחזירה אותך לסיור שערכתי בהר ציון ובעיר העתיקה
נראה לי שתאהב מה גם שיתן לך רעיונות ליעד נוסף ומקסים בעיני
רוניה -
ירושלים של זהב ושל GPSרחל
רק הבוקר נכנסתי לאשכול המעניין
תודה רבה על ההשקעה והשיתוף
תמונות מקסימות,
עושות חשק לבקר ולטייל בירושלים!
-
נראה שביום שישי הקרוב נגיע שוב לירושליםאני שוב מתפעלת מההספק, היוזמה, וההתלהבות מכל דבר חדש שאתם רואים.
ואם תגיעי באמת שוב לירושלים, אני ממליצה גם על האיזור של מוזיאון ישראל. קודם כל, המוזיאון עצמו, המחודש שווה מאוד מאוד ביקור. בשבת יפה, אין יפה יותר מאשר לטייל גם בעמק המצלבה שבפאתיו שוכן המוזיאון. אפשר יהיה לראות לא רק נוף עירוני, אלא גם פריחה יפה של רקפות, כלניות וכמובן את עצי הזית הותיקים. הביקור בעמק יכול לכלול הצצה למנזר המצלבה. עוד אתר מעניין שכבר כתבו עליו בפורום.
ובמרחק לא מאוד רב, סיור בטלביה היפה, ובבתים המרשימים - לפני שיהרסו וישפצו בצורה מכוערת ונדנלניסטית את כולם, שווה גם הוא ביקור... -
נראה שביום שישי הקרוב נגיע שוב לירושליםרחל,
עברתי עכשיו על המשך האשכול,מהיכן שהפבקתי לקראת הנסיעה לאבירים אחרים.כנסיה אתיופית גם לא הצלחנו לראות בכל הביקורים בעיר.כן ממליצה לכם על טלביה.שעונה מעניינת במיוחד עם סיור מודרך,אנו טיילנו בה בשבת עם הדרכה של העירייה.חייבים להצטייד בנעלים נוחות,כי הולכים די הרבה ברגל,אך בקצב נוח.עוד שכונה מעניינת שלצערי עדיין לא הספקנו היא עין כרם.שבוע הבא יש ישיבת צוות אולי נדון גם על יום גיבוש וטיול,אנסה שוב "לסחוב" לכיוון ירושלים
אולי יצליח לי.בינתיים נהנית מהתמונות.
אם תצליחו להגיע שוב,צאו מוקדם יותר,להספיק את האור קולי במגדל דוד.
אמה -
חנוכיות בירושליםרחל,
אני לא מפסיקה להנות מהטיול שלך, כל הכבוד
תמונות החנוכיות שאורי ורוניה פרסמו עשו לי חשק לפתוח שרשור נפרד עם הצעה לטיול חנוכיות בירושלים.
דבורה
-
ציורי קיר נוספים בירושליםראשית תודה מקרב לב מהמשוב החם שלכן חברות יקרות רוניה, לי, תמי, אמה ודבורה. תודה גם על הטיפים וראיתי את האשכול שלך דבורה תורם את שלו לדירבון לסיור בחנוכה (גם שלי)
חשבתי לרגע שאני מספרת לעצמי והרמתי ידיים מהמשך הסיפור.
ואספר לכם קוריוז לכל אלה שעדיין כאן איתי על מה שקרה לי היום במשרד. הגיע מבוטח ותיק בן 87 נכה צה"ל ממלחמת העצמאות ללא רגל רק עם פרוטזה. על היחס שקיבל כחייל שנפגע בקרב שנשלח מטעם המדינה לשתי משימות קשות שעלולים לא לחזור מהן והוא חזר בחיים אבל כאמור עם פציעה קשה. הוא קיבל מכתב אישי מדוד בן גוריון שהיה אז ראש הממשלה ושר הבטחון חתום על ידו בכתב יד באופן אישי שאומר בין היתר:" בעזבך היום את שרותך בצבא ההגנה לישראל, אני רואה חובה לעצמי להביע בשם הממשלה והעם- והרשה לי להוסיף גם בשמי הפרטי את הוקרתנו והערכתנו לחלקך במלחמת השחרור של ישראל- אחת המלחמות המפוארות ביותר בתולדות עמנו ובתולדות זמננו. אתה נתת למלחמה יותר מרוב החיילים - נתת חלק מגופך ממש, והממשלה רואה עצמה חייבת לדאוג לכך שתוכשר מחדש לעבודה פוריה במקצוע או משלוח יד שיתאים למצב בריאותך וכושר עבודתך.
הוטל על ועדה מיוחדת לקבוע בדחיפות את זכויות העדיפות שיוענקו לך ולחבריך בהשגת עבודה, שיכון וכיוצא בזה.
עד שתקנות אלה תבוצענה, ייעשו סידורי ביניים להבטיח קיומך וקיום הקרובים שהיו תלויים בך עד עכשיו"
אז זה יחס שהיו נותנים פעם לחיילים שנפגעו בקרב. מתגעגעת בערגה לתקופה כזו שטרם נולדתי אז ולא הייתי חלק ממנה.
הנ"ל לא נח על זרי הדפנה של המדינה והתפרנס בכבוד והמשיך לתרום והיה ממקימי ארגון הנכים בארץ ובית הלוחם לרווחתם של חיילים שנפגעו במלחמות ישראל.
זה היה רגע של ציונות במאמר מוסגר שמאד התרגשתי לקרוא את המסמך. -
ציורי קיר נוספים בירושליםכיון שבשבוע הקודם לא הספקנו לבקר בכל ציורי הקיר שיש בירושלים, הפעם החלטנו שניסע בעקבות ציורי הקיר.
התחלנו בציורי הקיר ברח' ורדינון 12. ממש לא ידענו היכן שוכן הרחוב ומה הופתענו שה-GPS מוביל אותנו לבי"ס המקיף גילה שבשכונת גילה.
יש להכנסת דרך השער הראשי בצד ימין של המדרכה ולהפתעתנו היה פתוח בשבת ושם על עמודי הבניין צויירו הרבה ציורי קיר בסגנון של ציירים מפורסמים: מונה, ואן גוך ועוד.
-
ציורי קיר נוספים בירושלים