ועכשיו לגבי- native planet ?
-
מצאתי מכנס+חולצה תרמיים של נייטיב פלאנט שקניתי לפני הצבא לפני שלוש שנים בערך.
מישהו מכיר את המותג? שווה לקחת אותם איתי לטיול, או לקנות משהו חדש וטוב יותר?
(אהיה במקומות קרים כמו נפאל ומונגוליה..)
תודה
-
ועכשיו לגבי- native planet ?פחות או יותר אותו סיפור כמו ווילדקאט, רק שהפעם המותג הוא לא של למטייל, אלא של שלדג.
שלדג זו חברה שמייבאת לארץ כמה מותגים חזקים מאוד מעולם הטיולים, ונייטב פלאנט הוא מותג שלהם.
מוצרים ברמה טובה מאוד ומחירים סבירים ביותר. -
ועכשיו לגבי- native planet ?מוצרים טובים במחירים סבירים ביותר.
יש חברות עם דברים טובים יותר אבל גם המחיר קופץ.
3 שנים זה לא מעט זמן. לכל מוצר בייחוד ביגוד טרמי יש אורך חיים או מחזורי כביסה אם תרצה. הם לא מחזיקים לעד.
האם כבסת ע"פ ההוראות וללא מרכך?
בכל מקרה, המלצה שלי: שקול לחדש את מלתחת הטרמים. -
ועכשיו לגבי- native planet ?מממ אני מניחה שהסט לא עבר יותר מ-3 כביסות בחייו, סביר להניח עם מרכך, ורוב הזמן ישב בארון.
עדיין חושב שצריכה לקנות סט חדש? -בעיית עוני חמורה, אבל אם זה אומר שאקפא למוות אז אמצא לי עוד עבודה או משהו...
ובכלל איך שומרים על תרמי, גלה לי?
-
ועכשיו לגבי- native planet ?תגובתך נגעה ללבי...
1. לעניות דעתי אין צורך בקניית סט חדש אם הוא בעיקר שכב בארון.
2. לפני השימוש הצפוי, עשי לביגוד כביסה ללא מרכך.
3. ע"מ לשמור על ביגוד טרמי יש לכבס ע"פ ההוראות. ברוב המקרים בטמ"פ של 30 מע', ללא מייבש והכי חשוב ללא מרכך.המרכך אוטם את הביגוד ולמעשה פוגע ביכולת הנידוף שלו.
(להשכלה כללית, יש מעט מאוד מוצרים שכן ניתן ולחלקם אף רצוי לכבסם עם מרכך. למשל הגרביים של חברת טורלו.)
4. חשוב לדעת. ביגוד טרמי בלבד לא ימנע את "קפיאתך למוות". ביגוד טרמי הוא שכבה חיונית אחת מתוך מערכת שלמה.
על קצה המזלג, מעל הביגוד הטרמי (הדק או העבה) יבואו השכבות הבאות שהן הנושאות בנטל הבידוד העקרי. כלומר, מעל החולצה הטרמית נדרש ללבוש מעיל מבודד איכותי (העשוי מפליס, צמר, פוך).
הערה: לשם שיפור הגמישות בהתמודדות עם תנאי קור ומאמץ משתנים, עדיף לשלב ע"פ הצורך שכבת בידוד דקה יותר כמיקרו פליס וכד'.
כמו כן, צריך לזכור שבעת פעילות גופנית מתונה או סטטית בתנאי אקלים קר יש להעדיף ביגוד טרמי עבה שמרכיב הבידוד שלו גבוה יותר.
אני לא יודע באיזו עונה תטיילי, מה תנאי האקלים הצפויים ומה אופי הטיול שלך. אך אני מציע לחפש ולעבור על כל נושא שיטת השכבות.
ביגוד טרמי הוא צעד חשוב מתוך מכלול האמצעים ודרכי הפעולה בתנאי קור.
כך שכרגע לפחות, עבודה נוספת ניראת כאופציה רלוונטית בהחלט.
-
ועכשיו לגבי- native planet ?אני כבר עובדת בשתי עבודות, ככה ש...
אני מתחילה בנפאל במרץ, ומתישהו אתגלגל למונגוליה בקיץ .קר כנראה אה?
יש לי את הסט התרמי שאמרתי עליו, מעיל פליז פולרטק של ווילדקט, ומעיל רוח/גשם של רגטה.
זה מבחינת הציוד היקר, חוץ מחולצה חמה "רגילה". ויתרתי כרגע על מיקרו פליז. מקסימום אקנה בנפאל משהו בסגנון. (?)
וגם גרביים עבות, לא זוכרת איזו חברה, אבל משהו באיכות גבוהה.
השאלה אם זה מספיק, ושבאמת להסתמך על השלמת ציוד שם, או שכן כדאי להשקיע בעוד שכבה חמה?...
כובע, חמצוואר, כפפות וכו-בהחלט שאקנה שם אין סיכוי שאוציא על זה כסף כאן..לעניות דעתי..
מה אתה אומר?
תודה על העזרה... -
ועכשיו לגבי- native planet ?מרץ בנפאל זה קצת מוקדם לעונה. עשוי להיות מעט קר וקצת נטוש עד שמז"א ישתפר ואיתו גל המטיילים יגיע.
למיטב נסיוני, בעונה זו צפויים גשמים החל מהצהרים, אבל עדיף לוודא בפורום המתאים.
כדאי לוודא מה מז"א הצפוי במונגוליה.
השלמת ציוד בהחלט ניתן לבצע שם.(כפפות, כובע, וכו')
אני גם מניח כי תוכלי למצוא מיקרו פליס או משהו דומה באיכות סבירה בנפאל, יש שם תעשיה של זיופים, קחי זאת בחשבון.
ההמלצה היא כללית, שילוב של מיקרו פליס במערכת הביגוד של המטייל מאפשרת ורסטיליות בהתמודדות של המטייל כנגד קור.
-כשקר מאוד- לבושים את המיקרו תחת מעיל הפליס.
-אם קריר או מבצעים פעילות פיזית ביום קר ומתחממים כתוצאה מכך, אפשר ללבוש רק את המיקרו ולהוריד את הפליס החם והמסורבל.
-אם קר אבל לא במיוחד ניתן ללבוש רק את הפליס העבה.
בצורה זו ניתן להתאים את הביגוד למיגוון הפעילויות ולתנאי מז"א.