ירושלים של זהב ושל GPS
-
ציורי קיר נוספים בירושלים
-
ציורי קיר נוספים בירושליםבפעם הקודמת כשטיילנו ברח יפו וצילמנו את ציור הקיר הגדול של התפתחות התחבורה בירושלים מרוב התרגשות רעדה היד אז הפעם עמדתי במשימה ומביאה לכם את התמונה בשלמותה.
-
ציורי קיר נוספים בירושליםציורי הקיר הבאים שביקרנו נקרא "ילדי ירושלים" במדרחוב בן יהודה בבית מס. 21 פינת רחוב ההסתדרות. כיון שבתחילה לא ידעתי שבן יהודה הינו מדרחוב ה-GPS השתגע ועשינו כל פעם סיבוב סביב הרחוב והוא רק רצה שנפנה במקום שאין פנייה כי שוכן בית במקום. לבסוף התעשתתי ונתתי לו את ההפנייה לרח' ההסתדרות וכך הגענו למחוז חפצינו.
-
ציורי קיר נוספים בירושליםציורי הקיר הכי ססגוניים שוכנים איך לא בשוק מחנה יהודה ברח' אגריפס 70. הציור הוא מהווי שוק מחנה יהודה. יש להביט גם מאחורי הבניין שגם שם ישנם ציורי קיר ולא רק בחזיתו. האומנים שציירו את הציור שיבצו מהווי הסוחרים בשוק ודמויות של חלק מהסוחרים בשוק.
באנו בכוונה בשבת לראות ציור קיר זה כי אני בטוחה שביום שישי כשהשוק שוקק קשה יהיה להביט בעין בוחנת ללא הפרעה על הציור.
-
ציורי הקיר בירושליםעוסקים בנושאים שונים
זה הלפני-אחרון שהעלת עד כה עוסק בנושא התחבורה
אז והיום
רואים בו מכוניות ואוטובוסים ישנים
וגם
איך יראה רחוב יפו עם תום הקמת התשתית והכנסת הרכבת הקלה לעיר...
ציורים נוספים עוסקים בילדי י-ם, בירושלים בכלל, ובבי"ס אליאנס
רוניה -
ציורי הקיר בירושליםרוניה - עד כמה שבחנתי בציור הקיר ברח' יפו היו גם דיליג'נסים.
עוד ציורים משוק מחנה יהודה להלן
-
ציורי הקיר בירושלים
-
ציורי הקיר בירושלים
-
קישוט העיר לכבוד חנוכהבחנויות כבר רואים חנוכיות למכירה על עמודי התאורה תלויות חנוכיות שנראה לי כי בלילה יאירו באור יקרות.
-
מסעדהאת הרכב החנינו ברח' כורש ליד ציור הקיר שצילמנו בפעם הקודמת וארוחת צהרים סעדנו במסעדת פוקצ'טה ברח' שלומציון 4. המקום חביב והוא מתמחה בעיקר בפוקצ'ות שמכינים בטאבון מיוחד במקום אך זה ממש לא עומד בקריטריון המאכלים שמותר לי לאכול אז הסתפקתי בחציל עם טחינה שהיה מצויין ואנטריקוט טעים. רפי בחר בכבד עם ריבת בצל על צנים שהיה מאד טעים וקארפצ'ו על צנימים עם סלט שמזל כי השלמתי לו מהמנה שלי. השירות היה מאד אדיב ומהיר.
ואם ביום שישי הקרוב נעלה שוב לירושלים ויהיה משהו מעניין לספר אשתף אתכם.
תודה על ההקשבה והשיתוף.
רחל לבון
-
מסעדהרחל,אני מאוד אוהבת בתים מצויירים.
מאוד אהבתי את הבתים הירושלמיים.ראיתי כמה בטיולים אחרונים ועכשיו גם השלמת לי עוד לסדרה.תודה,
אמה -
מסעדה
רחל הכל מקסים!
המדינה שלנו, קרוב, נגיש -
ולצערי אנחנו כבר לא מספיק מתרגשים ממנה..
נהניתי מאוד מהאשכול ומצפה להמשך
אני נורא אוהבת לראות תמונות של ההווי החרדי
תודה -
ירושלים של זהב ושל GPSלפי כל התמונות שהבאת חוץ לארץ זה ממש כאן!!!
שאפו ענקי
דבורה -
רחל- כלהכבוד!התמונה בשוק היא האהובה עלי ביותר...
מצוייר בה גם ארגז קרטן ומספרים שבטקס חנוכת התמונת בקש ראש העיר להסיר את הקרטון... ושקונים רטנו בפני בעל קיוסק שכן שבקיוסק שבתמונה המחירים זולים יותר....
ברחוב כורש התמונה שונה- זהו ציור קיר המורכב מאריחי קרמיקה של האמנית מארי בליאן גם הוא יצירת אמנות שהוכנה על פי הזמנה של ראש העיר הקודם , לפני שנים אחדות
לא פעם אני שומעת מפי אורחים שמגיעים לעיר- ותמיד שמחים ורוצים לטייל בה- שהם מרגישים בחו"ל- האוירה, הנופים, המראות, והדמויות המגוונות שחולפות ביעף מול העיניים....
לפי מה שקראתי הבוקר- סוף השבוע אולי יהיה רועש משהו-פוליטית, חבל שחג האור לא מצליח להאיר איזו דרך של פיוס, של שלום.
רוניה. -
רחל- כל הכבוד!
לאמה שאוהבת בתים ירושלמים אצרף בית שאהבתי. אם מישהו מזהה ויודע מהו הבית אשמח לדעת. זה קרוב לפנייה לרח' אתיופיה ברחוב הראשי.
-
רחל- כל הכבוד!ללי- שאוהבת את ההווי החרדי אגב גם אני נמשכתי לתמונות הללו
מצרפת עוד שתי תמונות.
-
רחל- כל הכבוד!לדבורה ורוניה מצרפת משהו מאוירת החנוכה וגם משהו מיוחד דלת בשכונת מחנה יהודה ברח' אגריפס עשויה ממתכת עם מנורה עליה.
-
רחל- זה אחד הבתיםהכי מפורסמים בירושלים- בית תבור. הבית היה ביתו של קונרד שיק היום המכון השודי לתאולוגיה.
מיהו קונרד שיק?-להכנס לויקיפדיה ולקרוא. טיול בעקבות פועלו של קונרד שיק יקח אותך לפנינים הירושלמיים. -
רחל- זה אחד הבתיםראנצ'י תודה על תרומתך לבית תבור - באמת ראיתי על הבית רשום באנגלית THABOR ולא ידעתי מה הקשר לתבור לכאן. ובכן אני נמצאת בחברה טובה כי טדי קולק עליו השלום אמר שאם היה צריך בית אחד לגור בו בירושלים היה בוחר בבית הזה. גם אני!!!
יופי של פיצוח מהיר!!!
רחל לבון
-
רחל- זה אחד הבתיםקבלי תמונה של החצר הפנימית של בית תבור.שימי לב לקרני המזבח בפינת הבית.