הי,
כמה דברים:
1. נכון שהכבישים הם לא כביש מס' 1 (או 2 או 4 או 6 וכדומה) בארץ, אבל כביש הוא כביש, וכולם נוסעים בהם - אז למה שאתם לא?
2. הכבישים גרועים? הגדרה כוללנית. בואי אני אתאר לך - לא תמיד יש שוליים. לפעמים הכבישים צרים. לפעמים חסר איזה קרש בגשר... לא תמיד יש תאורה. לפעמים יש בור באמצע הכביש (לרוב מסומן). אש נכון הכבישים לא אוטוסטטרדות. אבל כן - כביש, שנוסעות עליו מכוניות. פשוט צריך להתאים את מהירות הנסיעה לצורת הכביש. וכן - אם הכביש לא סלול - נוסעים יותר לאט. ואם אין תאורה - נוסעים באור יום (אנחנו השתדלנו להימנע מנסיעות בחשכה). ואם יש בורות - יותר לאט. או שמשכירים ג'יפ - שדרך אגב מאוד מומלץ!
3. השיקול אצלי בין תחבורה ציבורים לרכב אינו מצב הכביש (כי אפ יש כביש אז ניתן לנסוע עליו... לא רוצה לחזור על זה שוב) אלא עלויות, נוחות, גמישות, מה זה מאפשר לי, במה זה מפריע לי וכדומה. כמו שאתם יכולים להבין, אנחנו השכרנו ג'יפ, ואני ממליצה על זה מאוד. מצד שני אין לי נסיון כמעט בכלל בתחבורה ציבורית.
4. לעניינכם:
השכרת רכב/ג'יפ - תהיה יקרה יותר, נוחה יותר, תאפשר גמישות וקצת טיול יעיל יותר, ובטח שגם אינטימית יותר (ירח דבש, לא?). קחו בחשבון שאי אפשר לעבור עם הרכב לפנמה, ולכן כאן הרכב משמש מגבלה.
תחבורה ציבורית - תהיה זולה יותר, איטית יותר, אין גמישות, וכדומה.
יכול להיות, שבגלל המערב שלכם לפנמה, הייתי הולכת על השכרת רכב בקטע הטיול שמסאן חוזה מערבה, ותחבורה ציבורית בקטע מזרחה והמעבר לפנמה. ככה תוכלול לחזור ולהשוות בין התנאים
ולסיום - המון מזל טוב!