ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ואף על פי כן - צפון גרמניה

פורום טיולי משפחות
    6
    15
    5120
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • זיוה
      זיוה נערך לאחרונה על ידי

למעשה, כבר סגרתי לינות והאפשרויות די ידועות לי. ובכל זאת יש ספק אם הפוקוס נכון. שום דבר לא שולם וניתן לשנות במקרה שתתגלה טעות בשיקול הדעת. רק רוצה לספר, שכמו באזורים אחרים גם כאן להפתעתי סגירת העסקה של הדירה לא הייתה בקלילות.

התכנית בקווים כלליים:

יום שישי 29.06.12 - נחיתה בברלין בשעה 10.00 בבוקר, נסיעה לאגמי מקלנבורג, ביקור במקלט הדובים ב-Stuer וכניסה למלון קרוב לעיירה Malchow.

יום שבת 30.06.12 - אופני רכבת + המוזיאון הארכיאולוגי הפתוח לתרבות הסלאבית ב-Gross Raden.
      כניסה לדירה בקרבת העיירה של טיל אולנשפיגל - Molln.

יום ראשון 01.07.12 הוא היום האחרון לפסטיבל השנתי של ברית ערי הנזה, המתקיים השנה ב-Luneburg. זהו עוגן מחייב, בכל אופן הוא אחד הטעמים לבחירת מיקום הדירה בפינה הדרומית של שלזוויג הולשטיין.

בהמשך השבוע כמעט יומיים מלאים בהמבורג (לא ברצף). אני לא מצליחה להסתדר בפחות. נכנסו כרגע לתכנית: מוזיאון אלטונה, ביטלמניה, הצינוק (הבת לא מוותרת), עולם המיניאטורות, שייט בנמל, העיר העתיקה, אגם אלסטר

עוד במהלך השבוע:

המוזיאון הפתוח של שלזוויג הולשטיין ב-Molfsee
      האם הוא אכן שווה? הבתים נראים בתמונות יפים ורומנטיים, אבל האם התצוגות מעניינות או משמימות? ומה עם פעילות מיוחדת?

הערים ליבק, טרוומינדה, ויסמר.
      האם המוזיאון שבתוך השער הולסטנור מעניין לכל גיל? האם יהיה פשע להסתפק בחצי יום בלבד בלובק? נוכל לוותר על מרציפן ומריונטות (אטרקציות חביבות אבל במסגרת השמיכה הקצרה - משני בחשיבות).

האי מFehmar: ראיתי שיש המון אטרקציות למשפחות אבל כנראה נסתפק באקווריום. האם הוא אכן שווה? מה עוד מעניין באי (מעגני סירות? כפרים? מגדלורים? תצפית על ציפורים?)

עיירות האגמים: Schwerin, Plon, Ratzeburg –
      האם דומות? האם שווה להשקיע בכולן? יש ביניהן עדיפות?
      דווקא ברצבורג הפחות מהוללת (עד כמה שידוע לי) מצאתי עניין (בעיקר מוזיאון פאול וובר) ובעיקר בפעילות האקטיבית. טירות כרגע קצת פחות מרגשות את המשפחה. ובכל זאת - אפשר בלי שוורין? אפשר בלי פלון ואגמיה?

פארק הנזה: כרגע הנטייה היא לוותר עליו מפני שבהיעדר מי שיעלה עם הבת למתקנים התסכול די גדול. ובכל זאת – מישהו יודע אם יש שם מסעות קסומים בחללים סגורים בנוסח אלה של אפטלינג, פארק אירופה ודיסני? ראיתי שיש שם גן גדול והדמיה של כמה מערי הנזה (לקראת פרויקט גדול יותר בעתיד), ספינה משוחזרת ומופעים. האם כל אלה הם סיבה מספקת לשלם את דמי הכניסה הגבוהים למדי?

כעבור שבוע, עם היציאה מהדירה (07.07.12):
      נסיעה קצת ארוכה לגן החיות של הנובר ועוד נסיעה באותו היום למלון בקרבת שדה התעופה.

ב-11.00 בבוקר (08.07.12) טסים הבייתה.

יונית, הבנתי שגן החיות ממש שווה את המאמץ. נכון שזהו לא ציר הנסיעה האולטימטיבי, אבל אנחנו (הבת ואני) שאיננו חובבות גדולות של גני חיות - התלהבנו. האם מוצדק או שהגזמתי. ואולי ננצל את יום החסד הזה להשלמות באזור ואחר הצהריים נצא לכיוון שדה התעופה?

מוזמנים להשתתף בהתלבטויות - גם מי שמכיר רק חתיכה מהמסלול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mitzmitz1
        mitzmitz1 נערך לאחרונה על ידי

זיוה'לה ממש אין לי מה לתרום מבחינת ידע רק חייבת להגיד משהו,
        אני חולמת על צפון גרמניה מאז שהתחלתי לשנן את מדריך Eyewitness של "העולם" על גרמניה והוא חושף אותך לתמונות ומקומות שאנחנו ממש לא מכירים.
        אז לא נותר לי אלא לתמוך בך ובעבודתך החרוצה )שנעשית כנראה בעיקר בלילה) ולהודות שכולי תקווה שאני הולכת "להעתיק במבחן"...
        יום נהדר ובהצלחה,
        רוית.
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

היי זיוה

היות והמיקום שלי ב"אזור האגמים" של הולשטיין השוויצרית היה יותר מערבה ממך-גם מיקוד הטיול היה כזה,וגם עונת השנה,ותחומי העיניין כנראה שונים-אבל לחלק מהיעדים אני עוד מסוגלת להתייחס.
          גן החיות של הנובר- פארק של ממש- מעבר לחצי יום. מדהים (ואני מחזיקה בבית חובב חיות וגני חיות ועברתי איזה שניים שלשה בחיי) ועדיין מדהים.מהטובים ועשירים ביותר שראיתי (כולל מתקני משחקים,כולל דליית זהב מתעלות)

זה נכון שהמבורג "צורכת" יומיים (וזו אחת הסיבות למיקום היותר מערבי שאני בחרתי ללינה)
          לובק- קשה לי להשיב איך מכווצים אותה לחצי יום ועל מה מוותרים ,היות והייתי ביום של פסטיבל ימי ביניים ולכן כל היום היה על העיר ולא הצטערתי.
          (לא נכנסנו למוזיאון השער-אין לי נקודת השוואה)
          טרוומינדה-לא עיר, עיירת חוף של שעה סיבוב בערך או קצת יותר ,אבל ממש לא חובה וגם לא עיר. יש עוד אחרות דומות לה לאורך החופים.

האי פרהם-כפי שכבר כתבתי לך,אנחנו יצאנו מהר מאד מהאקווריום (פחות מחצי שעה מיצינו לאורך ולרוחב) אז זו לא נקודה לזכותו. אם ראיתם כבר אקווירומים במהלך החיים-על זה ניתן לוותר.
          אבל-כנסו לצוללת, או כאן או בהמבורג או בכל מקום אחר-חוויה שווה (מצד שני אני עם בנים,זה אחרת)

לא לוותר על פלון והאגם שם.

כל השאר-עיירות אגמים דומות ,אבל לא לפספס לפחות חלק מהן.

רצבורג- מקסימה. לא משנה שהיא מהוללת או לא, פארק לאורך האגם,טירה יפה (תפסנו חתונה מקומית אבל זה לא העיקר) פשוט יפה לטיול.חזרנו בסיבוב חוזר בדרך חזרה כי היא הייתה יפה כל כך.

• זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

רוית,
            תודה לך. תעתיקי בכיף Smile
            קחי בחשבון (בעתיד) שיש עוד נקודות מיקוד אפשריות במרחב הגדול של צפון גרמניה. הטיול שלנו יחסית קצר ובחרנו במה שבחרנו.

היי יונית,

מקום הלינה היחסית דרומי מזרחי נובע כפי שאמרתי מהפסטיבל אבל גם מנקודת המוצא בברלין. רציתי מיקום טיפה צפוני מערבי מזה שיצא, לאורך תעלת לובק-אלבה, אבל נתקלתי בתשובות שליליות או באי-מענה ועשיתי פשרה קטנה. חשבתי שאם אשתכנע לשנות - אולי שווה לנסות בכל זאת.

אם כך -

תכנית היום האחרון (גן החיות) נשארת כפי שהיא. נצא מוקדם ככל האפשר מהדירה ונקדיש את היום לגן החיות. אין בעיה לדעתי גם עד 18.00 לפנות ערב. מה בוער לנו להיכנס למלון?

אם האקווריום לא כזה מוצלח אני מתלבטת אם בכלל להגיע לפרהאם. הוא יוצא גם קצת רחוק ממקום הלינה. האם המראות שרואים שם מרשימים? (עיירות אולי? כתבת איפשהו - אווירה של דנמרק. איפה זה מתבטא?)
            לא הצלחתי להתרשם ממה שקראתי וראיתי.
            באמת התלבטתי לגבי הצוללת. נראה מה נעשה עם זה. איפה יש צוללת בהמבורג? בנמל?

אפשר לשאול מה עשיתם בלובק חוץ מלהסניף את הרחובות וענייני הפסטיבל? מה עם בית החולים של הרוח הקדושה? מה עוד מעניין? דברים שציינתי? המרציפן? המריונטות?

ובכלל - האם הייתם במקומות שאת מאוד ממליצה עליהם (כמובן מנקודת ראותכם) ופספסתי או שוויתרתי בגלל המיקום? לשלזוויג הגעתם? אני מבינה ששוורין נשארה אצלכם בחוץ?

האם הייתם באיזשהו מוזיאון פתוח מוצלח או שבטיול הזה ויתרתם על הז'אנר?

חוות דעתך על טרוומינדה מאשרת את ההתרשמות שלי.
            • זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

מה זה "דליית זהב מתעלות"?
              • מיקהמיקה
                מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

זיוה,
                אין לי אפילו שמץ של מושג לגבי צפון גרמניה אז רק נכנסתי לומר שאני שמחה שאת חוזרת לפני שאני נוסעת, כך אספיק לקרוא את הסיפור שלך לפני נסיעתי.... Very Happy
                • יונית

קודם הסבר לעברית העקומה- דליית זהב- אני מתכוונת לחיפוש זהב ומקבלים דליים ושוטפים וכו...

בהמבורג יש צוללת אבל אנחנו ניצלנו את הזמן בפראם לבקר בה,ולכן בהמבורג לא היינו .

לגבי השאלה אם כן או לא פראם-אנחנו אהבנו מאד את האווירה,את החופים,את העיירות (קצת מזכיר את הנסיעה לאורך החופים של איי פריזלנד בהולנד-אם זו נקודת השוואה עבורך) לא "יעדX או יעד Y" לביקור-אלא המון אווירה ים שחפים ונינוחות שאנחנו לא מכירים.

לובק-כמובן שהיינו במרציפן והמריונטות. ושום מוזיאון אחר כי חגגנו בחוץ,היה גם יום שמש מקסים-ובאמת הייתה חגיגה .

מה שאני יכולה להמליץ (חוץ מפסטיבלים שהיו רלוונטים נקודתית ולא יהיו עבורך בשל העיתוי האחר)
                  מה עוד?
                  לא רחוק ממך מרכז תיעוד מעבר הגבול (בתקופה של מזרח גרמניה)
                  GRENZHUS in Schlagsdorf
                  כמובן שרק אם זה מעניין אתכם,לא עבור ילדים ,אבל למי שמתעניין בנושא.
                  עיירה חמודה-Eckernforde (לא רחוק משלזוויג)
                  עוד משהו שיכול להיות מעניין אם הנושא מעניין אותך-לא רחוק מהמבורג פארק פרפרים(ראינו כבר כאלו) והמוזיליאום של ביסמרק mausoleum Bismarck's
                  Schmetterling Garten

שלזוויג בהחלט כן היינו, בעיקר בטירה (שווה) המוזיאונים שלה והגנים
                  אבל גם רובע הולם בעיר ובכלל העיר.
                  אפרופו מוזיאון פתוח בHaithabu ממש ליד- מוזיאון המתעד את הויקינגים-תכננו להיות,אבל לא הספקנו.
                  ואם את מחפשת פארקי חבלים-היה לי כבר דוקטורט שם עליהם ועל אופני הרכבת מכל הסוגים (אם את מתכננת ברצברג-מולן התכונני להפתעה,זה לא כמו בבלגיה/צרפת-פה הידיים צריכות לעבוד ולא הרגליים).

מקווה שעזרתי ולא הוספתי מידע מיותר ומבלבל עוד.
                  • זיוה
                    זיוה נערך לאחרונה על ידי

או קיי. אז ככה -

בדקתי ומצאתי שהעיירה שהמלצת עליה בין קייל לשלזוויג מאוד רחוקה מאיתנו, וכך גם שלזוויג. האחרונה נראית לי נחמדה במיוחד בזכות כל מה שהזכרת. קצת חבל אבל נוותר כי למיקום היותר מזרחי שלנו יש יתרונות משלו.

ללובק ניתן את מה שמגיע לה ואם יהיה לנו כוח להרחיק לפרהאם לטיול אווירה, ננצל את שעות האור הארוכות של תחילת יולי. אם לא - נתפוס פיסת חוף אחרת, אולי בוויסמאר, אולי באי Poel שצפונית לוויסמאר.

אחד הדברים שעשיתי מיד לאחר שקניתי את כרטיסי הטיסה הוא לחזור לדיווח שלך מהטיול לצפון גרמניה. וראיתי שהייתם באופני רכבת מוזרים. ברצבורג שמתי עין על אפשרות של מסלול המשלב אופניים (קונוונציונליים) עם אופניים על המים באגם, סביב העיירה. ראיתי באותו אתר את האופניים המוזרים שלכם (נראה לי קשה לדווש בידיים). אופני רכבת חשבתי לעשות באזור אגמי מקלנברג. יש ב-Waren ויש בעיירה נוספת. אני חושבת שהם "נורמליים".

גן הפרפרים רשום אצלי. על המאוזוליאום של ביסמרק לא חשבתי. זה רעיון. יש חממת פרפרים גם איפשהו בין וויסמאר ללובק. נראה איפה יסתדר לנו.

המוזיאון המתעד את אזור המעבר מעניין אותי ובטח יעניין גם את השותף. אבדוק.

נראה לי שיש לי תמונה.

הרבה תודה.
                    • זיוה
                      זיוה נערך לאחרונה על ידי

יונית,
                      בכל זאת מנקרת לי שאלה בעניין האקווריום.

לא היינו באקווריומים רציניים. הציפיות הן בעיקר מהכרישים. הבנתי שזו הפואנטה של האקווריום הזה, וכל השאר שם באמת פחות חשוב. האם הוא טוב בהבט הזה לפי דעתך או שאנחנו עלולים להתאכזב גם כאן?
                      • יונית

כל המשפחה טענה שלא היו כרישים.

אבל חיפשתי בתמונות-והרי זה פלא, היו כרישים...

אבל העובדה שבכלל לא זכרו אותם מחד,והיציאה מהמקום הייתה כל כך סמוכה לכניסה (למורת רוחי כי פנטזתי על כוס קפה בעוד הם ימדדו את הדגים) אז כנראה שלא התרשמו במיוחד.

חבר א חבר ב
                        חבר א(גודל:27.95KB)חבר ב(גודל:30.83KB)

חבר אחבר ב
                        • זיוה
                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

טוב נו, עכשיו ברור למה הם לא אהבו את האקווריום. אלה כרישים? כרישים צריכים להפחיד. אלה מחייכים.

נשברתי. אולי ננסה את האקווריום של המבורג. ואם לא - יישאר משהו לטיול אחר.

אם יישאר לנו חלון זמן לאי, נבקר בצוללת כהמלצתך ובמוזיאון הקטן עם יצירותיו של קירשנר ונספוג קצת אווירה של אוויר פתוח, ים ושחפים.
                          • ארנון א
                            ארנון א נערך לאחרונה על ידי

היי זיוה,
                            עוקב אחר התיכנון שלך והטיפים של יונית כי... יש מחשבות לקפיצה באזור...

יונית, תודה על המידע ו...
                            "לגבי השאלה אם כן או לא פראם-אנחנו אהבנו מאד את האווירה,את החופים,את העיירות (קצת מזכיר את הנסיעה לאורך החופים של איי פריזלנד בהולנד-אם זו נקודת השוואה עבורך) לא "יעדX או יעד Y" לביקור-אלא המון אווירה ים שחפים ונינוחות שאנחנו לא מכירים." Thumbs Up Nod

אותו החוף, ממשיך או מתחיל (בשבילי) ב/ל נפת חרונינגן Wink

זיוה, קחי שוונג לפעם הבאה Cool

ארנון Smile
                            וזה, רק לעשות לך חשק לסיבוב הבא :)
                            וזה, רק לעשות לך חשק לסיבוב הבא 🙂(גודל:17.13KB)

וזה, רק לעשות לך חשק לסיבוב הבא :)
                            • זיוה
                              זיוה נערך לאחרונה על ידי

ארנון,

ברור.

ולא סתם - סיבוב הולנדי עם דגש צפוני Cool
                              • hgktrduc
                                hgktrduc נערך לאחרונה על ידי

זיוה בוקר טוב
                                גם אני עוקבת בשקט אחר התכנון שלך, מתוך סקרנות המהולה באינטרס אנוכי לחלוטין Smile
                                אני בטוחה שתפיקי טיול לתפארת הפורום והמשפחה.
                                ארנון, התמונה נהדרת ומתלבשת לי פונקט על יבלת הידועה בכינוי: הולנד טייק 3
                                יעל
                                • מיקהמיקה
                                  מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

כמו יעל, רק שאצלי זה יהיה טייק 4....
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון