רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012בצידה הימני של התמונה ניתן לראות את הקוריה - האולם שבו התכנס הסנאט הרומאי.
ואת תמונת הדלת הייתי פשוט חייבת להוסיף! נראה לי שעדיין אין אותה באוסף...
-
רומא - ינואר 2012בסמוך לקוריה מתקיימות חפירות, אין לי מושג מה מצאו שם ומאילו שנים, ההסברים בשלט שנתלה שם הם באיטלקית בלבד והאיטלקית שלי קצת חורקת.
יש כאלה שמצטלמים לפני החתונה ביפו, יש באכזיב ויש בגב הקולוסאום על רקע שער קונסטנטינוס...
-
רומא - ינואר 2012הקולוסאום - לא אכביר במילים או בתמונות.
אבל גיליתי משהו חשוב - מי שמצטרף לסיור מאורגן זוכה לטפס למרומי הקומה השלישית ואף זוכה לרדת אל הכלובים שמתחת לזירה, אז לתשומת לב הנוסעים ולתשומת ליבנו (כשנחזור שוב)
-
רומא - ינואר 2012שוק טריאנוס - הקניון הראשון, רק ביום האחרון גיליתי שהכניסה היא מרחוב צדדי וקטן ולמעשה חלק גדול ממנו עדיין קבור מתחת לכביש.
היו בו 150 חנויות ומשרדים.
עמוד טריאנוס - בעבר הכד שבבסיס העמוד הכיל את האפר שלו ושל אשתו ולפי האגדה כשהוציאו את הכד מהעמוד גילו שהגולגולת והלשון לא נשרפו אלא נשארו שלמות והלשון סיפרה שניצלה מהגהנום...
-
רומא - ינואר 2012מיץ,
המילים שלך מקשטות את התמונות היפות וההפך,
הכל ביחד מרגיש כמו חגיגה
טוב שחזרת, התגעגעתי!
יעל -
רומא - ינואר 2012מיץ מיץ - איזה כיף של טיול איתך!!! שוכנעתי סופית שהגיע הזמן לחזור לרומא!
מאחלת המון בריאות, ומחכה להמשך.
רבקה
נ.ב. מה זה התמונה של העץ שיוצא מהגשר? אמיתי או תעתועי מצלמה? -
רומא - ינואר 2012רוית
דיווח כזה מפורט ומצולם מרומא, מזמן לא היה כאן . ממש חגיגה
נראה כי מזג אויר היה לצדכם. השמים ברוב התמונות כחולים וצלולים, בעוד כאן היה ינואר אפור וגשום מאד.
איזה יופי !
החלמה מהירה
איריס -
רומא - ינואר 2012מיצמיצ
התאורים שלך מביאים חשק לחזור
מראים שיש עוד מה לראות
תאור מעניין
-
רומא - ינואר 2012מיצי
אני נפעמת כל פעם מחדש דווקא מהילדים שלך. תגלי את סוד הקסם - איך את מצליחה להוביל אותם בין המוזיאונים, העתיקות, הפסלים שלא אמורים להגיד הרבה לילדים של פייסבוק, ועדיין לא קראתי אף תלונה, אף "אוף מצ'עמם לי". לחלופין, תפתחי כבר סדנת חינוך מחדש לאימהות מיואשות.
אני עדיין לא סובלת את רומא, למרות שבזכותך הרהורי כפירה התחילו לעלות בי
יאללה מזמן לא התפללנו. שהקפה של הבוקר יהיה חם, שהרוח תביא את האביב, שהבריאות והתקציב יאפשרו לנו להגשים את רוב החלומות עוד בגלגול הזה.
נשיקות
אלונה -
רומא - ינואר 2012מה אתם אומרים? שנמשיך?!
אבל לפני כן - בנימה אישית...
אלונצ'קה - אמן על כל תפילותיך!!!
מאוד מאוד חבל לי שאת עדיין לא אוהבת את רומא אבל חכי, יש המשך, אולי הרהורי הכפירה יוחלפו בהרהורי נסיעה?!
ולגבי היוזמה לסדנת חינוך, האם תצטרפי אלי כאשת השיווק ויחסי הציבור?! בזה אני פחות טובה (מודה ומתוודה כי אני באמת עושה קבוצות לאמהות צעירות)
eddy - תמיד יש עוד מה לראות, עם החשק באים התאבון וכרטיס הטיסה!
איריס - אני מקווה שאני לא נסחפת אני ממש משתדלת לעצור את עצמי ולא להסחף!
אני מודה שסדרנו לנו מזג אויר נהדר ואת הגשם השארנו בארץ.
רבקה'לה - נכון שזה מקסים?! תעתועי מצלמה בלבד!
ואני הראשונה שבעד נסיעה חוזרת.
יעל - תודה על המחמאות, חבל שאת לא יכולה לראות את החיוך שעל פני!
אז שנצא לדרך?! -
רומא - ינואר 2012בד"כ כשמגיעים לסנטה מריה אין קוזמדין כדי לבדוק אם אנחנו יודעים לשקר היטב ולוקחים את ה"סיכון" בדחיפת היד לפה האמת מפספסים את הכיכר היפה - פיאצה דלה בוקה דלה וריטה ובה שני מקדשים יפים ושמורים מהמאה השנייה לספירה ששרדו רק בזכות זה שהסבו אותם לכנסיות בימי הביניים.
האחד, מקדש פורטונוס שהוקדש לאל הנהרות והנמלים והשני, מקדש הרקולס שמזכיר את מקדש וסטה בפורום אך הרבה יותר שמור ממנו.
-
רומא - ינואר 2012בקרבת מקום נמצא סירקו מאסימו, מאוד עצוב שלא נשאר הרבה מהאצטדיון הגדול ברומא העתיקה, מדהים לחשוב שבעבר היה בו מקום ל-300 אלף צופים.
היינו במקום ביום א' והייתה שם קבוצת אנשים שהתפללה, ברור שלא ידוע לנו למה ומדוע, ניחוש - אולי לגשם?! אם כן, הצליח להם בגדול...
-
רומא - ינואר 2012משם חצינו את הטיבר אל הטראסטברה ואני ממש גאה בעצמי כי למדתי איך לבטא זאת נכון!!
-
רומא - ינואר 2012ביום ראשון בבוקר ניתן למצוא תיירים ותושבים רבים בפורטה פורטזה שבטראסטברה, השוק פשוט מפוצץ באנשים, אפשר למצוא בו הכל - בגדים, תיקים, נעליים, כלי מטבח, עתיקות, סחורה גנובה (...) וכל מה שרק תוכלו להעלות על דעתכם. נראה לי שהסתובבנו שם שעות, לי כבר נגמרה הסבלנות אבל הילדים רצו עוד ועוד, הם מאוד נהנו להתווכח עם המוכרים, להתמקח, להוריד אותם למחירי רצפה ולגרום להם לרדוף אחרינו עם הlast price שלהם... אין לי מושג ממי הם קיבלו את זה! אני מודה שאני גרועה בזה! אבל הם הוכיחו שורשים ישראליים אמיתיים!
השוק מתחיל כל יום ראשון בשעות הבוקר המוקדמות, רשמית הוא נסגר בצהריים אבל לפי מה שראיתי הוא נמשך עד רדת החשיכה.
-
רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012איזור הטראסטברה ממש ציורי בעיני ובביקור הבא החלטתי שחייבים לישון שם!
הבתים והסמטאות שם מצטלמים נהדר ואם הילדים לא היו גוררים אותי הייתי ממשיכה לשבת שם באחת הפיצריות הפינתיות או באיזה בית קפה קטן.
-
רומא - ינואר 2012הסופלי הוא כדור אורז מטוגן הממולא בגבינת מוצרלה ובעל טעם מדהים!!
-
רומא - ינואר 2012סנטה מריה אין טראסטברה נחשבת לבית התפילה הראשון של הנצרות הקדומה בעיר, יש בה פסיפסים מרשימים בפנים ובחזית והיא באמת מקנה תחושה כאילו הזמן עצר בה מלכת.
מחוץ לכנסייה ישנה כיכר ע"ש הכנסייה כמובן ובה אפשר למצוא המולה רבה של תושבי האיזור ותיירים רבים.
-
רומא - ינואר 2012במרחק קצר מהכנסייה והכיכר נמצא מוזיאון רומא בטראסטברה, הוא נמצא במנזר ישן ויש בו ציורים, תדפיסים וצילומים ישנים וחדשים בעיקר מרומא בזויות ראייה, איך להגדיר?! אחרות!
-
רומא - ינואר 2012