רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012שכחתי משהו חשוב, החבר'ה שלי חובבי חיות מושבעים, בביקור הקודם ביקרנו גם בביופרקו, גן החיות הקטן והמקסים, הפעם הסתפקנו בסוסים ובלקסי - שומרת הגן הבוטאני.
-
רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012אחרונים כי אני נסחפת...
-
רומא - ינואר 2012רק כמה מילים,
רבקה'לה - תודה! בקצב הזה באמת תיכף נגיע לשבוע.
לי - אם זה היה מזמן אז יש לך משימה...
אורנה - תודה יקירה! לנו במלון דירות קטנטן ומתוק מאוד, המקום מנוהל ע"י שתי בחורות מדהימות ובהחלט ארחיב לגביו בהמשך ואפילו הבטחתי שאכתוב טיפ. הטיסה והלינה נרכשו כמובן בנפרד.
-
רומא - ינואר 2012גולת הכותרת מבחינת החבר'ה שלי היא הביקור בגני טיבולי.
איך הגענו? נסענו עם המטרו עד לתחנה הלפני אחרונה של קו B וירדנו בPonte mammolo, ביציאה מהמטרו ישנה תחנת אוטובוסים של Cortal ולקחנו אוטובוס לטיבולי. הנסיעה לשם הייתה מזעזעת, האוטובוס היה מרופט, דחוס, מסריח ברמה מגעילה ונוסף לכל אנשים עוד "פתחו שולחן" ואכלו סנדביצ'ים עם נקניקים "ריחניים" במיוחד וסליחה אם אני פוגעת במישהו...
לאורך כל הנסיעה ספגתי קיטורים אדירים מהילדים וכל הדרך התפללתי שהמקום הזה יהיה שווה את הנסיעה האיומה הזו והוא היה שווה! ועוד איך שווה!
לפני שנכנסו לוילה נכנסנו בטעות לכנסייה הסמוכה, אני לא אשמה! דלת ימנית - הוילה ודלת שמאלית - הכנסיה, בתוך הכנסיה נערך טקס אשכבה... לקח לנו כמה שניות לקלוט מה קורה שם ונסנו על נפשנו!
הוילה השתייכה לאיפוליטו דאסטה, בנה של לוקרציה בורג'יה (יש לי משהו עם המשפחה הזו!) הוילה בהחלט מרשימה אך מה שמרשים במיוחד הם הגנים המדורגים של הוילה ומאות המזרקות במקום.
-
רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012בטח שמתם לב שחוץ מאיתנו לא הייתה נפש חיה במקום, היינו ממש לבד!
רצנו, שיחקנו מחבואים, הילדים הסריטו סרטון מבדח ולבסוף עשינו אפילו פיקניק.
-
רומא - ינואר 2012ומה עוד היה לנו?
כמובן שהיינו מספר פעמים במדרגות הספרדיות, יחד עם מחצית מהתיירים של רומא וזה לא מעט...
עשינו אפילו תחרות מי מגיע ראשון לפסגה (ברור שלא אני, דווקא לפני שלוש שנים אני ניצחתי!)
הרחובות שעוטפים את האיזור גורמים לך לחשוב על כך שאולי לא נולדת למשפחה הנכונה?! אולי אזכה בלוטו?! העיקר שאוכל לעשות קצת שופינג בויה קונדוטי או בויה בוקה די ליאונה ובאחרים. הבת שלי עדיין חולמת על נעליים מהקולקצייה החדשה של ג'ימי צ'ו...
-
רומא - ינואר 2012כדי להרגיע את השורשים לא ויתרנו על טקס תה בבית התה בבינגטון שנמצא בסמוך למדרגות הספרדיות, בית התה הזה קיים משנת 1896 והאווירה בו ממש של פעם. שתינו חליטת נוקטורנו (לילה והיינו עייפים) ונשנשנו עוגיות מתאימות, המחיר פחות הגיוני אבל ממש נהננו.
-
רומא - ינואר 2012כמובן שאי אפשר בלי כמה תמונות מהפנתאון שגרם לנו להשתאות גם הפעם, קיווינו להגיע אליו בגשם אבל דווקא ביום שטפטף הגענו בערב והגשם כבר פסק, אז חזרנו גם ביום אחר כדי לראות אותו מואר מהשמש.
-
רומא - ינואר 2012בסמטאות שסביב פיאצה דלה רוטנדה (הפנתאון) יש לא מעט שוקולטיירים ממש מוצלחים, הגענו למסקנה שהשוקולד האיטלקי פשוט מדהים!! וכמה שקנינו זה אף פעם לא מספיק!
-
רומא - ינואר 2012
-
רומא - ינואר 2012מיץ
רומא שלך נהדרת, יפה ומזמינה
אל תחששי "להיסחף"
ממשיכה לטייל איתך ומוקסמת, יעל
-
רומא - ינואר 2012בוקר טוב יעל ותודה!
אם לא נסחפתי יש עוד המון תמונות
אתמול בערב ישבנו ודיברנו שיש עוד כ"כ הרבה דברים שלא הספקנו ורצינו, לא הספקנו לחזור לוילה בורגוזה ולגניה, לותיקן ולא היינו בוילה ג'וליה למרות שכ"כ רצינו ויש עוד רשימה ארוכה.
כשאמרתי שאני נוסעת לרומא אנשים הרימו גבה, שוב?! מה יש לך לחפש שם?!כבר היית. אז נכון, היה לי תירוץ טוב אבל כולנו מוכנים שוב ושוב.... -
רומא - ינואר 2012בבוקר יום א' הקשבנו למיסת הבוקר בסן ג'ובאני אין לטרנו, מצד אחד אני מרגישה באירועים כאלו זרה ולא קשורה, קצת כמו "פיל בחנות חרסינה" אך מצד שני מוקסמת ורוצה להציץ כמה שיותר.
גם בסנטה מריה מאג'ורה נערך טקס בשבת בערב אך הוא היה צנוע ומצומצם יותר.
-
רומא - ינואר 2012באחד הערבים אכלנו במסעדה הודית בשם קרישנה 13 זו הייתה חוויה מעניינת. האוכל לא רע בכלל, אני מאוד אוהבת אוכל הודי, הבת קצת פחות... משהו באווירה שם ובמקום קצת מוזרים.
המסעדה נמצאת בכיכר ויטוריו עמנואל (אותו ויטוריו מהאנדרטה אך באיזור אסקוולינו)
-
רומא - ינואר 2012מיצי את מענה אותי. כן, עם התמונות של האוכל, עם השוק של רומא שנדמה לי עד היום יש לי שטפי דם בישבן מרוב צביטות שחטפתי שם, אבל בעיקר עם משפטים כמעט אגביים שאת זורקת "הקשבנו למיסה". הלו? הילדים הקשיבו למיסה? הילדים הישראליים עמדו והקשיבו? לא הלכו מכות? לא שיחקו באייפוד (אייפד, אייפון)? מיץ, מה את שמה להם באוכל על הבוקר?
כל כך מבינה ומזדהה עם העניין הזה של לחזור שוב ושוב למקומות שהיו טובים אלינו. יאללה, אולי אחרי הפעם השלישית שלך ברומא גם אני אשתכנע.
שיהיה בוקר נפלא
אלונה