פלורידה 2012 - חוויות וטיפים
-
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםאני קורא את הסיפור היפה שלכם, אבל לצערי כל הדברים הפיקנטיים הם איך דפקו אותכם ב 2$, או איך בזבזתם זמן יקר בהוזלת מלון ב 20$.
כנראה שבאמת הזמן באמתחתכם. אני לא הייתי מתנהל כך.
אבל כל הכבוד על הפירוט באיזורים שפחות כותבים עליהם. -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםתודה על הטיפים
היכן ניתן למצוא רשימה של חניונים במיאמי ?
תודה
איריס -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפים - ל-MAY EASTראשית, תודה שפרגנת לנו על הפרוט באיזורים, שאכן פחות כתבו עליהם או בכלל לא כתבו עליהם.
שנית, אכן אנחנו "מטיילים איטיים", זמננו בידינו, ואיננו רצים ממקום למקום, ולמרות זה, גם לנו היו כמה ימים עם נסיעות ארוכות מאד.
שלישית, כל אחד מהקוראים יבחר לעצמו כיצד להתנהל... יש לי הרגשה שהטיפים דווקא יתרמו לנוסעים עתידיים רבים.
רביעית, אולי לא הסברתי את עצמי נכון - אבל הסיפור הפיקנטי השלישי שלי נועד להסב את תשומת לב הגולשים לחשיבות בדיקת החשבונות, ואילו הסיפור הפיקנטי הרביעי נועד לשבח את פקיד הקבלה האדיב במלון באורלנדו. שני הסיפורים הראשונים עסקו בנושאים אחרים לגמרי!
כמה טוב, שכל אחד יכול לקחת מהתיאור את מה שמוצא חן בעיניו ומעניין אותו, ולעשות עם זה כרצונו. זו מטרת ההשקעה והמאמץ שלי בכתיבת התאור.
-
פלורידה 2012 - חוויות וטיפים לאיריס ס.איריס,
בבקשה, בקישור למטה. -
תודה רבה! -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםיום שישי - 3.2.12
עוזבים את המלון באורלנדו ולא שוכחים לשבח באוזני המנהל את פקיד הקבלה האדיב עליו ספרתי קודם.
נוסעים מזרחה אל COCOA BEACH ונוסעים שוב דרומה על כביש A1A, שנמצא על רצועה המופרדת מהיבשה ע"י ה-INDIAN RIVER, ובצידה המזרחי האוקיינוס.
כביש יפה, עם בתים יפים, והצצות לחוף. בהמשכו SEBASTIAN INLET, עוד רצועת יבשה צרה שכזאת. מתחת לגשר הכניסה ל-INLET ירדנו ל-SEBASTIAN PARK ובקשנו (ואף קבלנו) רשות מהריינג'רית להכנס לשתי דקות לצורך תצפית וצילום, ללא תשלום.
נסיעה נוחה ונעימה עם עצירות נוספות בכל מקום נחמד שראינו בדרך, כמו VERO BEACH, עד MELBOURNE, בה אכלנו ארוחת צהרים במסעדה מרשימתנו.
המשכנו לכיוון FORT PIERCE, יעדנו ללינה בשני הלילות הבאים, ונכנסנו לסניף AAA כדי לקנות כרטיסים מוזלים לפארק "עולם הפרפרים", שליד פורט לודרדייל, בו נבקר מחרתיים. נכנסים לסניף היום, יום שישי, כי סניפי AAA סגורים בשבת ובראשון, ולא יהיה לנו סניף נוסף בהמשך (תכנון מוקדם - חשוב מאד!!!). בבית קפה כמנהגנו אוספים חומר מעניין מהסטנד של החוברות והברושורים, ומגלים, שבשבת (מחר) מתקיים בפורט פירס שוק איכרים. וכבר השוק מתווסף לתכנית של מחר. יוצאים לדאונטאון ולמרינה הסמוכה, ומגלים ששם מתקיים היום האירוע של יום שישי - דוכנים, מוזיקה חיה, אוכל והמולה.
האירוע מתחיל יותר מאוחר, ועל כן אנו נוסעים למלון הראשון מרשימתנו ובו מציעים חדר ב-99$ ואין הנחת AAA. מצלצלים למלון השני מרשימתנו, שמציע חדרים ב-115$, מצלצלים למלון השלישי מרשימתנו, שמציע חדרים ב-80$. נוסעים אליו, מתרשמים מהחדר ומתמקמים. המלונות ממוקמים כולם אחד ליד השני, כך שכל התהליך לוקח דקות.
חוזרים לאירוע של יום שישי ליד המרינה, ובאמת צפוף, שמחה והמולה, ואנו מסתובבים ונהנים מאד - מהדוכנים, מהמוסיקה ומהאוירה התוססת. גם מטיילים קצת בסביבה וצופים בפסלי הברזל המקשטים את מרכז העיירה.
נסיעה ביום זה: 167 מייל.
יום שבת - 4.2.12
עוזבים את המלון ונוסעים לשוק האיכרים בפורט פירס. היום הרבה יותר מלא וצפוף, ונוספו גם דוכני פירות, ירקות ואוכל מוכן. השוק משתרע על שטח גדול, עם שתי להקות שמנגנות בקצותיו, המונים מסתובבים ומאד שמח.
משם אנו נוסעים למוזיאון ה-NAVY SEALS (הקומנדו הימי), מוזיאון קטן ומעניין.
עוזבים את פורט פירס וממשיכים בנסיעה נעימה דרומה על A1A עד פורט לודרדייל.
נסיעה ביום זה: 164 מייל.
טיפ מס' 25: העיירה FORT PIERCE מאד נחמדה, ושווה להקדיש לה זמן, במיוחד בסופ"ש, הערב של שישי והבוקר של שבת.
המשך יבוא... -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםשלום,
גם אנו זוג בני 55+ שנוסעים לחופשה של כ-3+ שבועות בתחילת מארס 2012. נשהה בפלורידה כ-10 ימים כשהשאר באיזור ניו יורק (משפחה)
אני רוצה להודות לך על המידע המפורט שיעזור לנו בבדיקה (fine tuning) של המסלול שתיכננו ל-10 ימים (לא כולל פארקים)
הלינה היחידה שהזמנתי היא ללילה אחד ב-keywest ואני עדיין מתלבט באם נדרש לילה נוסף. מדובר בעונה החמה לקי ווסט ומחירי לינה בהתאם. הצלחתי להשיג לילה אחד בצימר שמדורג 6 ב-Tripadvisor בעלות של 253$. קשה בתקופה זו למצוא מקום ללילה (בד"כ חורים בין השכרות ארוכות יותר) שכן כאמור שיא העונה וקיים מינימום של 3 לילות ויותר בד"כ
ערן -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפים לערןערן שלום,
מנסיוננו, כפי שכבר תארתי, רצוי שני לילות בקי'ז, ולאו דווקא בקי ווסט עצמו שם בודאי יהיה יותר יקר.
נסה למצוא במרתון, שעה נסיעה מקי ווסט. אינני יכול להמליץ על המוטל בו היינו, כי בדיעבד, אם לא היינו מזמינים מראש, לא היינו בוחרים בו.
אם תלונו במרתון, תוכלו להגיע לשם בערב הראשון. לעשות למחרת את הדרך היפה לקי ווסט באור יום ובנחת, ולא בסוף יום טיול, ולבלות בקי ווסט עד איזו שעה שתרצו בערב.
החזרה למרתון בחשיכה איננה בעייתית כלל וכלל כמו שכתבתי, וגם למחרת, הדרך חזרה צפונה תתקצר. -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפים לאיריס ס.תודה לך הנוסע המתמיד
התאורים הטיפים הפרוט הכל כל כך מעניין
שכל אחד יאמץ ממה שאתה כותב את מה שמתאים לו
אני כבר אמצתי וחקחתי בחשבון טיפ לטיול הבא
תודה
מחכה להמשך
ליאורה
-
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםיום ראשון - 5.2.12
מתחילים את היום בשוק האיכרים בהוליווד, שמדרום לפורט לודרדייל, שעליו קראנו באחת החוברות המקומיות. השוק נקרא
YELLOW GREEN FARMERS MARKET, והוא מתקיים בכל שבת וראשון
בשעות 8-16, בכתובת: N 30th Road Hollywood, FL, מספר 1940.
השוק מתקיים בתוך מבנה תעשייתי גדול, מסודר ומקושט, חניה מסודרת, שילוט נוח, הרבה דוכנים עם אוכל, מזכרות, חיות מחמד, וגם מוזיקה חיה. בכניסה מחלקים לבאים סלי קניות מפלסטיק עם לוגו של השוק.
מאד חביב וידידותי, ומתאים גם לילדים.
משם נסענו שוב מזרחה אל כביש A1A, ונסענו לאורכו צפונה. הכביש עושה מעקף מסביב לנמל של פורט לודרדייל, ואח"כ חוזר וממשיך לאורך החוף.
בעקיפה של הנמל, ובירידה חזרה אל החוף, ירדנו אל מתחת לגשר של
17th st. CSWY, לתצפית על הנמל, וצילומים של הסביבה.
המשכנו לחוף הקרוב, וראינו את מלון שרתון דמוי הספינה והחוף שבסביבתו.
משם הלאה צפונה על החוף היפה עד הרחוב הראשי של פורט לודרדייל
LAS OLAS BLVD. נסענו עליו מערבה, והצצנו ואף צלמנו את הבתים המפוארים, התעלות והיאכטות שלידם.
סרקנו ברגל ביסודיות את איזור החנויות והמסעדות הנחמד של הרחוב, ואח"כ בילינו גם יותר מערבה במתחם של RIVERFRONT, ואכלנו ארוחת צהרים חביבה בפאב/מסעדה מרשימתנו. מקום ענקי, מקושט בחפצים רבים התלויים מהתקרה, ובו גם מוזיקה חיה BRINY IRISH PUB.
השלמנו את טיול היום בחזרה אל A1A, שכבר הוזכר רבות, ונסיעה צפונה לאורך החופים היפים עד ההצטלבות עם הרחוב של המלון.
נסיעה ביום זה: 66 מייל.
טיפ מס' 26: המלצה חמה לביקור בשוק האיכרים YELLOW GREEN FARMERS MARKET, שאת פרטיו נתתי קודם.
יום שני - 6.2.12
היום יום גשום (היום הגשום השני בלבד בכל טיולנו). אנו נוסעים לביקור בעולם הפרפרים BUTTERFLY WORLD, ב-COCONUT CREEK, מצפון לפורט לודרדייל. היו לנו כרטיסי הנחה מוכנים שקנינו ב-AAA יומיים קודם. כשמגיעים, מזהירים אותנו בכניסה, שרוב הסיור באיזור לא מקורה, ואנחנו באדישות ישראלית מתעלמים, כי כרגע לא יורד גשם, ולא לוקחים מעילים מהרכב. אנו מטיילים להנאתנו הרבה, ונהנים מאד מהפרפרים המיוחדים, מהצמחיה ומהגן. בדיוק כשאנחנו מגיעים לאתר האחרון בגן, הבנין הסגור בו מוצגת תערוכת פרפרים וחרקים, מתחיל גשם שוטף, שנמשך כמעט שעה וחצי ברציפות, והיה בלתי אפשרי לצאת משם. אז נתנו תשומת לב מוגברת למוצגים. כשהגשם נחלש, נחלצנו משם, אחרי שהצלחנו בכל זאת להרטב יפה, והמשכנו למסעדה חביבה בבוקה ראטון, ואח"כ לבית קפה איטלקי מאד מוצלח שם.
סיימנו את היום בנסיעה דרומה על קטע של A1A, שטרם סרקנו בין בוקה ראטון לפורט לודרדייל, וגם שם - בבוקה ראטון, בתים מפוארים מאד, עם יאכטות בתעלה ליד הבית.
במלון עשינו צ'ק-אין מוקדם באינטרנט, כי מחר בערב מתחילים את הדרך הארוכה הביתה.
נסיעה ביום זה: 59 מייל.
טיפ מס' 27: המלצה חמה לביקור בעולם הפרפרים שהוזכר קודם. לכל הגילאים!!!
יום שלישי - 7.2.12
יום בהיר אחרי הגשם של אתמול. אחרי עזיבת המלון בפורט לודרדייל נוסעים "לשרוף" עוד 3 שעות ב-Aventura Mall, ואח"כ בנסיעה חלקה לשדה התעופה, להחזרת הרכב. כמו שקרה כבר בעבר, בהחזרת הרכב צץ חיוב בלתי מוסבר של 75$, שמתברר שהופיע, כי בחוזה לקיחת הרכב הקלידו "בטעות" יום החזרה מוקדם יותר ממה שכתוב בשובר שהונפק לנו בארץ. הטעות תוקנה, ואנו עוברים עם הרכבת האוטומטית ממרכז השכרות הרכב לטרמינל, ואת כל תהליכי הטיסה המוקדמים.
נסיעה ביום זה: 37 מייל.
הטיסה ללונדון קלה יחסית ונוחה. כשיורדים בלונדון דרך השרוול רואים שאריות שלג על המסלול, ומרגישים קור עז (שכבר לא רגילים אליו) בעת המעבר (אפס מעלות בלונדון, ואנחנו הגענו מ-25/27 מעלות). גם הטיסה ארצה עברה באופן שגרתי, וחזרנו בשלום לארץ הקודש.
טיפ מס' 28: ביום הטיסה חזרה, כשהוא מלווה גם בהחזרת רכב, להגיע מספיק זמן מראש, כדי שההחזרה תעשה בנחת, ותוך כדי בדיקה של החשבון הסופי, כי אחרת צצים תשלומים נוספים, שאיננו צריכים לשלם, ויותר נוח לטפל בביטולם בעת ההחזרה, ולא אחרי החזרה לארץ.
המשך (נספח מלונות) יבוא... -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםטיפ מס' 29: בבדיקת השוברים של כרטיס האשראי מול החיוב בפועל גיליתי, אחרי חזרתנו לארץ, שבשתי מסעדות החליטו שהטיפ נמוך מידי, ולקחו בפועל יותר - במסעדה אחת כ-3$ נוספים, ובמסעדה שניה כ-5$ נוספים, מעבר לסה"כ, שכבר כלל טיפ.
כידוע לכם, במסעדות בארה"ב, הטיפ והסה"כ נרשמים ע"י הלקוח בכתב ידו, והשובר איננו חוזר ללקוח כשהוא עם הסכום המלא.
אי לכך מומלץ לקחת בכל מקום את השובר (תמיד יש העתק ללקוח), אחרי שממלאים בו את אותם הסכומים שעל השובר של בית העסק, ובמידה וחוייבתם בסכום גבוה יותר, לפנות לחברת האשראי על מנת לקבל את ההפרש בחזרה.
המשך - נספח המלונות המובטח - אכן בוא יבוא, ובקרוב...
-
חולק על נושא הטיפים בשובר החיובנוסע מתמיד,
אני נהנה לקרוא בהמשכים על הטיול המאוד לא שגרתי שערכתם בפלורידה. תודה על ההשקעה והדיווח המפורט.
למרות שהייתי בפלורידה פעמיים, ברוב המקומות שביקרתם, אני לא הייתי. כנראה שגם רוב המטיילים הישראלים כך.
אני חולק לגבי "במסעדות בארה"ב, הטיפ והסה"כ נרשמים ע"י הלקוח בכתב ידו, והשובר איננו חוזר ללקוח כשהוא עם הסכום המלא".
נכון שהפעם האחרונה שלי בפלורידה היתה לפני כ-17 שנה, אבל זו איננה התופעה שאני מכיר ממדינות אחרות בהן ביקרתי בארה"ב לאחרונה.
התהליך המקובל:
מקבלים חשבון, עליו מוסיפים בכתב יד את סכום הטיפ, לא חותמים על כלום ומצרפים את כרטיס האשראי.
כרטיס האשראי חוזר עם שובר על הסכום המלא כולל הטיפ לחתימתכם וכמובן עם העתק עבור הלקוח.
גם במסעדות משוכללות יותר, שבהן המלצר מגיע לשולחן עם מכשיר חיוב נייד אלחוטי, המכשיר מדפיס לכם שובר על הסכום המלא כולל הטיפ, אותו קבעתם במכשיר.
הטרוניה היחידה שיש לי לשיטה השניה, היא שמתכנתי המכשיר הזה החליטו עבורנו על טיפים קבועים מראש של 15%, 18%, 20%. -
חולק על נושא הטיפים בשובר החיובצביקה שלום,
קודם כל תודה על הפירגון בכל הנוגע לתאור הטיול.
בנוגע לטיפים -
היינו בארה"ב 3 פעמים בשנה וחצי האחרונות במדינות:
קליפורניה, נוואדה, אורגון, ניו יורק, כל מדינות ניו אינגלנד, ועכשיו בפלורידה, ובכולן התהליך הוא בדיוק כמו שאני תארתי.
1. המלצר מביא את חשבון הארוחה לשולחן.
2. הלקוח בודק את החשבון ומוסר למלצר את כרטיס האשראי.
3. המלצר חוזר עם כרטיס האשראי, החשבון של הארוחה, ושני עותקים של
שובר כרטיס אשראי, שבסופם מודפס מחיר הארוחה כפי שמופיע בחשבון הראשוני, ומתחת שתי שורות ריקות, אחת לטיפ, והשניה לסה"כ, כולל טיפ.
4. הלקוח ממלא את שורת הטיפ לפי החלטתו בכתב יד, ואח"כ גם את שורת הסה"כ כולל טיפ, בכתב יד, חותם על השובר המיועד לבית העסק, ולוקח לכיסו את ההעתק שלו, שגם עליו רשומים בכתב יד של הלקוח - הטיפ והסה"כ כולל טיפ.
5. הלקוח אומר שלום ונפרד, ואיננו רואה יותר את השובר של בית העסק, שעל פיו מתבצע במסעדה החיוב הסופי, שכולל את הטיפ.
התהליך הוא בדיוק כזה, ועל כן יש אפשרות, ואנו נתקלנו בה כאמור (פעמיים) לראשונה בפלורידה, להעביר חיוב בכרטיס האשראי, שהוא יותר גבוה מהסה"כ, שעליו חתמנו.
אכן גם אנחנו הופתענו, אך "יודעי דבר" ספרו לנו, שתופעות מרמה כאלה מוכרות היטב בפלורידה, ופחות במדינות אחרות בארה"ב.
מה גם, שכמו שתארתי, עברנו גם נסיון הונאה בכרטיס אשראי בתחנת דלק בפלורידה, בסכומים הרבה יותר גדולים. -
חולק על נושא הטיפים בשובר החיובמאוד נהנתי לקרוא
תודה לך הנוסע המתמיד
לא חשבתי שיש מה לעשות חודש שלפ בפלורידה
תודה
ליאורה -
חולק על נושא הטיפים בשובר החיובצודק. זה בדיוק התהליך במסעדות. -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםאני ממש נהנית מהסיכום טיול וממש מחעה לראות את החלק של המלונות. אני מתכננת טיול בתחילת מרץ לאזור הזה של פלורידה, הייתי מעוניינת לדעת כמה זמן ביליתם בפארק התבלינים והפירות בהומסטד? תודה מראש. -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםבפארק הפירות והתבלינים היינו כשעה-שעה וחצי. -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםנספח מלונות
מיאמי:
HOLIDAY INN EXPRESS & SUITES, KENDALL EAST, MIAMI
6 לילות. שקט, מסודר, נקי ונוח. חדר קינג גדול ומרווח. מזרון נוח.
הרבה מקום למזוודות - לא על הרצפה. מספיק כסאות - 2 רגילים, אחד משרדי, וגם כורסא. ארוחת בוקר טעימה ומספקת, כולל מאפי קנמון מצויינים. מחשב לאורחים - היה לנו חשוב כי לא באנו עם נייד.
הוזמן מראש, ל-5 לילות, והוארך בלילה נוסף באותו המחיר, למרות שבעת ההארכה המחיר כבר עלה.
117$ ללילה + מס, סה"כ 132.21$ ללילה. מומלץ מאד!!!
מרתון (בקי'ז, כשעה מקי ווסט):
SEASCAPE MOTEL & MARINA, MARATHON
2 לילות. נקי יחסית למעט שטיח מוכתם. שקט מאד. אויר מצויין. מרינה+דק נחמדים. בריכת שחיה. מקלחת נוחה. שפע של מגבות. מארח אדיב וידידותי, ולא מעיק, שהכין לנו בחדר רשימה של מסעדות מומלצות בסביבה, ואף סיפק מפה עם המלצות לקי ווסט, והמלצה טובה על בית קפה קרוב לארוחת בוקר.
אבל: מיטה חורקת בכל תנועה. אין ניקוי חדר וסידורו בתקופת השהיה, אפילו לא ריקון הפח. טלביזיה לא פועלת. סגירת תריסי הרפפה לא מושלמת, ויש הרגשה שאפשר להציץ מבחוץ, למרות שלא היה אף אחד בסביבה.
דלת הכניסה ודלת האמבטיה חורקות. מפסקי האור שליד הדלת לא עובדים.
הוזמן מראש, ל-2 לילות, כי ראינו שהמלונות בקי ווסט יקרים, והביקורות עליהם שליליות, ורצינו תאריכים מדוייקים בגלל פסטיבל הסיפוד.
150$ ללילה + מס, סה"כ 168.75$ ללילה. תמורת מחיר זה אפשר לצפות ליותר. קשה מאד להמליץ, אולי רק למקרה של חוסר ברירה אחרת.
הומסטד:
HAMPTON INN & SUITES, HOMESTEAD.
2 לילות. נקי. חדר נוח עם מקלחון WALK IN. מאפים לא טריים בארוחת הבוקר. כסאות ארוחת הבוקר כבדים מאד ולא נוחים. המחשבים לאורחים לא ידידותיים בגלל התוכנה המותקנת בהם להגנה על הפרטיות. אינטרנט איטי ביותר. בערב מחלקים בקבלה עוגיות MACADEMIA מצויינות. בחדר ממתינות עוגיות OREO חביבות.
151.05$ + מס ללילה הראשון, סה"כ 172.39$ ללילה הראשון, 160.55$ + מס ללילה השני, סה"כ 183.24$ ללילה השני. המלצת "בסדר", אבל במחיר כזה ומרשת זו אפשר היה לצפות ליותר. -
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםנייפלס:
FAIRFIELD INN & SUITES BY MARRIOTT, NAPLES
לילה אחד. שקט. חדר קטן. אסלה רועשת מאד שבעת הפעלתה מופעל גם SUCTION. אין שליטה על ה-SUCTION ואי אפשר להפעילו להוצאת אדים אחרי מקלחת. לסבונים ריח לא נעים. כתמים על הכורסא. הברז באמבטיה פועל הפוך, וגם לא תקין, יש זרימת מים בו זמנית מלמטה ומראש המקלחת. ארוחת בוקר עלובה, מאפים דלים, חלב רק באריזות, כך שאי אפשר להשתמש בכמות קטנה לקפה - סתם בזבוז.
134.10$ ללילה + מס, סה"כ 147.51$ ללילה. לא מומלץ.
פורט מיירס:
HOLIDAY INN EXPRESS & SUITES FORUM, FORT MYERS
2 לילות. חדר קינג גדול ומרווח עם מקלחת WALK IN. מזרון מצויין. מגבות באיכות טובה. טיפול יעיל ומהיר של הקבלה ברעש מאחד החדרים באחד הערבים. ארוחת בוקר טוב ומספקת. נקי. שקט. אינטרנט במחשב לאורחים מהיר וידידותי.
108$ ללילה + מס, סה"כ 119.88$ ללילה. מומלץ מאד!!!
בכלל, "התאהבנו" ברשת HOLIDAY INN, שלא הכרנו קודם.
טמפה/סט' פטרסבורג
LA QUINTA INN & SUITES TAMPA CENTRAL
4 לילות (ה-"פלופ" המלונאי של טיולנו). על השמיכה כתמים - החלפנו. על הסדין כתמים - החלפנו. הסדין לא מתאים למיטה ומשתחרר בקלות - מעצבן. דלת חדר האמבטיה איננה נסגרת, אלא נתקעת ברצפה ומשאירה את הדלת פתוחה כמה סנטימטרים. התלוננו ולא תקנו. איך לא "גילו" את זה קודם? הטלביזיה מאיכות נמוכה והתמונה מטושטשת - התלוננו, ואמרו לנו "שככה זה. זו הקליטה באיזור". מזרון לא נוח. כסאות ארוחת הבוקר מוכתמים. לא ממלאים את המגשים, אם לא מבקשים במיוחד. הפח בחדר האוכל מחייב מגע עם המכסה המלוכלך בעת השלכת השיירים. כתמים על הוילונות. ועוד ועוד... יתרון יחיד - חדר גדול מאד.
היינו צריכים לעזוב אחרי לילה אחד, אבל לא עזבנו בגלל: א. עצלות
ב. המלונות האחרים מרשימתנו היו יקרים בהרבה ג. פקידת קבלה חביבה, שעשתה כל שביכולתה לתקן את הבעיות, ואף דאגה לנו להנחה מיוחדת מעבר למחיר הזול הראשוני שמשך אותנו.
55$ ללילה + מס, סה"כ 67.08$ ללילה (אחרי ההנחה המיוחדת). להתרחק ממלון זה!!! יסלחו לנו חובבי הרשת, אבל אחרי הרושם הראשוני שלנו ממלון של רשת זו (ואני מודע לכך שמלונות אחרים של הרשת יכולים להיות שונים), אנו נמנע לחלוטין מלהתקרב למלונות נוספים של הרשת.
נעדיף לשלם כפול במלונות טובים יותר!
סילבר ספרינגס
HOLIDAY INN EXPRESS HOTEL & SUITES, SILVER SPRINGS
לילה אחד. כמו הקודמים מרשת זו. נקי, מתוחזק, ריהוט ברמה טובה, מיטה עם מזרון מצויין, מגבות מאיכות טובה.
88$ ללילה + מס, סה"כ ללילה 95.04$. המלצה חמה מאד על המלון, אבל
הוא צמוד לפארק SILVER SPRINGS, שאת "ביקורנו" בו תארתי קודם בהרחבה, ומכיון שאנו ממליצים להתרחק מהפארק, בשביל מה בעצם להגיע למלון ספציפי זה???
פנמה סיטי
COMFORT SUITES, CALLAWAY (נמצא בפרבר של העיר)
2 לילות. חדר מרווח. נוח. מטופח. מיטה נוחה מאד. טלביזיה טובה. מקלחת מעולה. בארוחת הבוקר לא חסר דבר. גלישה חלקה באינטרנט שבמחשב האורחים. הכל במלון מתוקתק ומוקפד. TINA בקבלה אדיבה ועוזרת מאד. יודעת הכל על העיר (נדיר במלונות אחרים) - האם ידעתם שהריח המוזר שמרגישים בקטע מסויים של נסיעה על הכביש הראשי בתוך העיר, מגיע מתעשית העץ בסביבה?
למלון יש רק בעיה אחת - חוסר בבידוד אקוסטי, שמאפשר האזנה לכל מה שנאמר (ומושמע...) בחדרים הסמוכים.
80.29$ ללילה + מס, סה"כ 86.25$ ללילה. למרות הבעיה האקוסטית - מאד מומלץ!!!
המשך (נספח המלונות) יבוא...
-
פלורידה 2012 - חוויות וטיפיםפנסקולה
HOLIDAY INN, 7813 N. DAVIS HIGHWAY, PENSACOLA
2 לילות. זה לא הולידיי אין אקספרס, ולכן אין בו ארוחת בוקר הכלולה במחיר, אלא מסעדה, שבה קיים ההסדר הבא: תמורת 8$ קונים שובר בערך של 20$, לשימוש בארוחת בוקר במסעדה, שבה מזמינים מתוך תפריט. התקציב מספיק לארוחת בוקר קטנה, אך סבירה, ובסופה אחרי מיסים וטיפ הוספנו עוד 4$. את השובר קבלנו בחינם מכיון שלא הבהירו לנו את ההסדר הזה בעת הצ'ק אין. בדיעבד, הצטערנו שאכלנו שם את ארוחת הבוקר, כי המלצרית היא גם הטבחית, ולכן, הכל הולך נורא לאט, ובזבזנו שם למעלה משעה. בבוקר הבא כבר אכלנו מחוץ למלון כדי לחסוך זמן.
חוץ מזה המלון באופן כללי ברמת מלונות הרשת האחרים בהם היינו. חדר נוח עם מזרון טוב. נקי.
אבל, בלילה יש רעש ממזגנים בחדרים סמוכים, אחד משני המחשבים שלרשות האורחים לא פעל, הונטה בחדר האמבטיה עושה המון רעש ולא יעילה.
98.10$ ללילה + מס, סה"כ 109.38$ ללילה. המלצה:"סביר"-"מומלץ".
ג'קסונוויל
CANDLEWOOD SUITES EAST JACKSONVILLE/JAXPORT
2 לילות. חדר גדול ומרווח. שקט. יחס ידידותי ועוזר בקבלה. מכונות כביסה ומיבשים בחינם (צריך לקנות רק את הדטרגנט).
אבל, אין ארוחת בוקר, מצאנו כתמים על אחת המגבות - הוחלפה, מזרון לא נוח, המדפסת ליד מחשב האורחים לא עבדה (אפשרו לנו להשתמש במדפסת של הקבלה), הטלפון ליד מחשב האורחים לא עבד, אורחים לא מנומסים השאירו את כביסתם במיבש זמן רב לאחר גמר היבוש, "ותקעו" אותנו עם המתנה ארוכה עד שהואילו לרוקן את המיבשים. גם עגלות המזוודות נתפסו לזמן בלתי סביר ע"י אורחים שידעו במפורש שיש אחרים שממתינים להם.
76$ ללילה + מס, סה"כ 85.88$ ללילה. לא מומלץ.
טיטוסוויל
HOLIDAY INN, TITUSVILLE (נוח לגישה אל מרכז החלל קנדי)
לילה אחד. מלון גדול ויפה, נקי ומסודר. קבלנו חדר ענק עם שתי מיטות קווין. גם קבלנו כחברי מועדון (הצטרפנו כבר במיאמי) את השובר לארוחת הבוקר בשווי 20$ בחינם, וגם 2 משקאות בבר בחינם.
כפי שבודאי הובן גם זה לא הולידיי אין אקספרס, אין בו ארוחת בוקר חינם, אלא מסעדה. אכלנו בה גם ארוחת ערב, כי היינו עייפים מהנסיעה. השרות והמחירים בסדר. האוכל - לא משהו!
כאן היתה לנו התקרית עם ה-ENVIRONMETAL FEE שתארתי קודם.
120$ ללילה + מס, סה"כ 131$ ללילה. מומלץ, אבל תבדקו את החשבון הסופי...
אורלנדו
SPRINGHILL SUITES BY MARRIOTT ORLANDO AIRPORT
2 לילות. פקיד קבלה עוזר מאד, ידידותי וחברותי (תארתי את התנהגותו החיובית והמפתיעה באחד הסיפורים "הפיקנטיים"). חדר ענק ונוח. מזרון נוח. ארוחת בוקר טובה עם שרות חריג לטובה. בבוקר העזיבה המנהל התעניין אם אנו כבר חוזרים הביתה, וכשענינו שנשארו לנו עוד מספר ימים, התעניין אם כבר הזמנו מלונות לימים הנוספים (חריג חיובי!!!).
119$ ללילה + מס, סה"כ 133.88$ ללילה. מומלץ מאד בחום!!!
פורט פירס
HAMPTON INN & SUITES - FORT PIERCE
לילה אחד. נקי. מזרון לא נוח. כריות קשות ולא נוחות בצורה חריגה. מגבות באיכות נמוכה. טלביזיה ישנה עם קליטה משובשת. ארוחת בוקר לא מאורגנת - כל הזמן חסרים פריטים. מספר השולחנות לארוחת בוקר קטן, למרות שיש מקום לשולחנות נוספים, והאורחים מצטופפים בחוסר נוחיות.
מבין המלונות באותו מתחם שכולם היו ברשימת המלונות שלנו, זה הציע את המחיר הנמוך ביותר, ולדאבוננו התפתינו. 80 לעומת 99/115.
80.10$ ללילה + מס, סה"כ 89.32$ ללילה. ממש לא מומלץ!!!
פורט לודרדייל
HOLIDAY INN EXPRESS & SUITES FT. LAUDERDALE EXECUTIVE AIRPORT
3 לילות. חזרנו לרשת שהתחבבה עלינו, ונהנינו מאד בשלושת הלילות האחרונים של טיולנו זה. כרגיל, חדר מרווח ונוח. המלון נקי ומתוקתק. מיטה מצויינת. ארוחת בוקר טובה מאד עם מאפי הקנמון המצויינים, וגם הסבון בריח קנמון.
139$ ללילה + מס, סה"כ 154.29$ ללילה. שווה כל סנט, ומומלץ מאד!!!
בזאת מסתיים תאור טיולנו לרבות נספח המלונות כמובטח. אשמח לענות לשאלות ספציפיות, עדיף בפורום, לטובת הגולשים האחרים.
טיולנו הבא לארה"ב יהיה מיד אחרי ראש השנה הקרוב, שוב לתקופה של חודש בהרכב זוגי כבעבר, במסלול:
עם בריטיש דרך לונדון > נחיתה (וגם חזרה) בניוארק > סופ"ש בניו יורק (4 לילות, 3 ימי טיול), ואח"כ מסלול מעגלי: Valley Forge >
גטיסבורג > Harpers Ferry > פרונט רויאל > סקייליין דרייב >
בלו רידג' פארקוויי עד אשוויל > ריצ'מונד > המשולש ההיסטורי >
נורפולק > נסיעה לאנאפוליס דרך ה-EASTERN SHORE > אנאפוליס >
וושינגטון > בולטימור > פילדלפיה > ניוארק (לחזרה הביתה).
אני מבטיח לדווח גם עליו.