מחירי רכבות בשוויץ
-
שלום לכולם,
ההכנות לאוגוסט מתקדמות בעצלתיים, ואני בשלב בירורי עלויות ניידות בשוויץ.
רונן, חגי - אתם כאן??
מסתבר שכרטיס swiss pas לשמונה ימים עולה מעל 600 יורו לארבעתנו (הילדים - חינם
), אבל זה כולל נסיעה חופשית ב - 41 ערים, נסיעות "גדולות" (ברן-צרמט, צרמט-ציריך, ואולי סיון-צרמט במקום ברן צרמט?), כניסה חופשית ל-400 מוזיאונים, הנחות ברכבלים, שייט חינם באגם ציריך...
הטענה היא שסופו של דבר זה יוצא יותר זול מכרטיסים "רגילים" לנסיעות הגדולות + כרטיסי רכבלים (מה שבטוח נשתמש). בכרטיסים "רגילים" - הילדים משלמים חצי מחיר (ולא חינם).
הבעיה: איך עושים השוואה אמיתית של המחירים? לפי האתר שלהם, אם הבנתי נכון, מחירי כרטיסים "רגילים" לנסיעות "הגדולות" הוא כ-350 יורו. האמנם כל היתר עולה יותר? איך יודעים? מישהו מבין מהאתר שלהם משהו?
שאלתי כבר את ה"אינפורמיישן" שלהם. קיבלתי תשובה מצוינת: "תלוי".
תודה,
אורנה -
מחירי רכבות בשוויץהיי אורנה,
אודה על האמת,גם אני מתקשה מאוד לבצע תחשיב "אמיתי" של כדאיות רכישה של ה-swiss pass.הדבר נובע מכך שלא תמיד אפשר לדעת בדיוק מה הוא כולל כי בשוייץ יש רכבות פרטיות ורכבלים פרטיים וספינות שבהן הוא לא תופס.לעיתים הופתעתי לטובה ולפעמים לרעה באתרים עצמם.
בגדול המלצתי כזאת : אם אתם נוסעים כל יום לפחות נסיעה אחת בין עירונית ברכבת או יותר למשך כשבוע ומתכננים גם כמה רכבלים בטיול -כדאי לרכוש את ה-swisspass .אם לא,כדאי להסתפק ב-half fare הזול יותר -מחירו 110 פרנק ליחיד ומקנה 50% הנחה ברכבות האוטובוסים והספינות הציבוריות וחלק מהרכבלים (לא הפרטיים).תוקפו לחודש.
http://www.swisstravelsystem.com/produkttexte.php?passid=6
ילדים עד גיל 16 ישלמו עלות חד פעמית של 30 פרנק ליחיד ויסעו בחינם
בלויית ההורים.
חגי
-
מחירי רכבות בשוויץבחורף נסענו בקטנה ברכבות שוויץ, אבל הן כל כך יקרות, שבכל זאת קצת למדתי את הנושא..
http://www.sbb.ch/en/home.html
מצאתי באתר, כיוון לנוסע, ממליצים לך שמה, לפי הצרכים שלך, מה כדאי, ואכן אין מחיר שממנו אתה יודע כמה באמת עולה, למשל, נסיעה מג'נבה למונטרה, כרטיס רגיל עולה 33 פראנק, אבל אפשרי, שבועיים מראש, לקנות כרטיס באינטרנט, לשעות מסוימות, ב13 פראנק, על שני כרטיסים, כבר 160 ש"ח חיסכון, אבל סוג זה של כרטיס, לא קיים בנסיעה חזור.
כמו כן, למדתי וניצלתי זאת, קונים כרטיס בין שתי נקודות, אבל בדרך, באותו היום אפשר לרדת בכל תחנה, לעלות מאוחר יותר, עם אותו כרטיס. -
מחירי רכבות בשוויץחגי, שושי,
תודה רבה.
חגי, אנחנו מתכוונים לשהות שבוע שלם בצרמט, להגיע לשם כנראה מברן (או מסיון), וביום האחרון לקחת רכבת מצרמט לשדה התעופה בציריך. קיימת אופציה לטיול של יום אחד לסאס-פה (כדאי?). כמו כן, נעשה שימוש ברכבלים בצרמט, וברכבת הגורגמנט (או איך שמאייתים את זה...).
האם הרכבלים והרכבת הזו בצרמט הם "פרטיים"?
והאם ידוע לך על שיט בכלי שיט "ציבורי" באגם ציריך? שמעתי ששייט באגם שם היא דרך נחמדה לבלות בעיר, והטיסה שלנו בחזרה יוצאת בלילה (את המזוודות מקווה שנשלח ישר למטוס).
מה היית עושה במקומנו?
שושי, מה דעתך?
שוב תודה,
אורנה
-
מחירי רכבות בשוויץאורנה, קטונתי לגמרי
משאירה את הבמה לחגי.. -
מחירי רכבות בשוויץערב חמים שושי ואורנה!
שושי-הלוואי והיו לי כל התשובות..
לגבי צרמט וסאס פה -לא הייתי .הגולשת feify מאוד המליצה על סאס פה-אני הייתי מנצל יום מצרמט לנסיעה לשם.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3467489/srch-#ms g_3467489
מציע גם לפנות אליה בפרטי.היא גם המליצה על שירות שליחת המזוודות שאני טרם ניסיתי.
חבר יליד שוייץ שהיה בצרמט הקיץ סיפר שהרכבלים עלו לו הון.אני אנסה לברר דרכו את השימוש בכרטיסי ההנחה.
מציע בינתיים לשלוח מייל ללשכת התיירות בצרמט
לגבי הרכבות הנופיות למינהן-הן כלולות בכל סוגי כרטיסי ההנחה.שילמתי על "הברנינה אקספרס" מחצית המחיר באמצעות הhalf fare.
לעומת זאת,בטיול אחר בו היה לנו swiss pass עצרו אותנו בקליינה שיידג ובקשו תוספת מחיר בגלל שעד היונגפראו זה קטע של רכבת פרטית
לגבי ציריך-לפני שנתיים עשינו שייט מעגלי של שעה וחצי באגם.מומלץ מאוד !
לסיכום-כרטיס הhalf fare משתלם במסלול שלכם בכל מקרה.הswiss pass -מותנה בכך שהוא מתקבל בחלק מהרכבלים בצרמט,ואני בספק אם הוא כדאי לכם.
חגי -
מחירי רכבות בשוויץחגי,
ממש ממש תודה, אני כבר שולחת שאלה ללשכת התיירות בצרמט (איך לא חשבתי על זה בעצמי?
), ואעדכן בפורום לטובת הכלל.
אשמח כמובן אם תשאל גם את החבר ותעדכן.
שושי, תודה בכל מקרה.
(איזה רוח שורקת בחוץ! כיף).
אורנה -
מחירי רכבות בשוויץהיי אורנה,
על פי אתר התחבורה השוויצרי, שאני חושבת שהוא אמין (שוויצרי, לא?) יש הנחה ברכבת הגורנרגרט והרכבלים בצרמט. גם באתר הרכבת נאמר כך בפירוש.
כדאי לבדוק שוב לפני הנסיעה.
אני הייתי פשוט מחשבת את עלות הנסיעות והרכבלים הרצויים/מתוכננים לכם, ומשווה למחיר הפס והתשלום לאחר ההנחה ברכבלים והרכבות המיוחדות.
צריך לחפור באתר התחבורה.
-
מחירי רכבות בשוויץאפשר למצוא את המידע על מחירי הרכבלים השונים (בלי ועם כרטיס הנחה) בצרמט גם באתר העיירה
http://www.zermatt.ch/en/page.cfm/experience/peaks/matterhor n_glacier_paradise#a6055
לוחצים על peaks בקוביה משמאל, ובוחרים ברכבל המתאים.
בכל אלו שבדקתי הנחת הכרטיס תקפה (כ-50%).
-
מחירי רכבות בשוויץנירית, תודה רבה!!
לטובת כולם, להלן תוצאות ראשוניות של החפירה:
אם אני מבינה נכון את הכתוב, בגורנרגרט הכרטיס מקנה נסיעה חינם מאחר והוא משפחתי. כמו כן, יש 50% הנחה על הרכבלים.
בנוסף, תחבורה ציבורית בברן, בציריך ובסיון - חינם. תחבורה ציבורית לסאס פה (רכבת + אוטובוס) - חינם.
בהנחה שמחירי הרכבלים כדברי החבר של חגי הם אכן "הון", וכנ"ל הגורנגרט, סיכוי טוב שה Swiss pas בכ"ז שווה, למרות המחיר.
אם אקבל מידע אחר - אעדכן.
שוב תודה,
אורנה
נ.ב.
לגבי שירות המזוודות: קיים אם טסים עם Swiss. הבנתי שאפשר לקנות כרטיסים לשירות זה כבר בדלפק בנתב"ג. -
מחירי רכבות בשוויץאורנה,
שיהיה בכיף.
אהבתי את הניק החדש
אשמח לקרוא את התובנות והרשמים מהיטיול בתחבורה ציבורית.
המשך שבת טובה וחמימה. -
מחירי רכבות בשוויץתודה
-
מחירי רכבות בשוויץעדכון:
כדברי חגי, ה - Half fare מקנה את אותן הנחות ברכבלים (גם בצרמט) כמו ה - Swiss pas (חמישים אחוז).
בגורנרגרט - רק הילדים נוסעים בחינם, איתנו. לנו יש הנחה (בשני סוגי הכרטיסים) של חמישים אחוז.
עדיין בבדיקה: האם במחיר ה Half fare כלול גם כן מחיר השייט באגם בציריך (הוא כלול במלואו במחיר ה Swiss pas).
בכל מקרה, ההפרש בין מחיר ה Swiss pas וה - Half fare - אדיר:
לשמונה ימים (ה"תקופה" שמתאימה לשבוע; אפשר לבחור בין 4 ימים, שמונה ימים, 15 יום, 22 יום וחודש) נשלם על כולנו 652 פרנק שוויצרי (!!). כרטיס Half fare תקף לחודש, ועולה לאדם אחד 110 פרנק שוויצרי. כלומר גם אם הילדים משלמים את מלוא התעריף, עדיין יש הפרש של כ - 250 פרנק שוויצרי.
תודה לכל העונים. אעדכן בהמשך תוצאות הבירור.
אורנה -
מחירי רכבות בשוויץ, ועוד קצתשלום למתעניינים (אני רואה שיש הרבה):
לאחר חישובים, הקרב צמוד:
מחירים לזוג ושני ילדים:
swiss pas - כאמור, 652 פרנ"ש
halffare -
א. ברן-צרמט ; צרמט-ציריך שדה תעופה :
220 + 200 + 268 = 688 פרנ"ש!
ב. סיון-צרמט ; צרמט-ציריך שדה תעופה:
220 + 100 + 268 = 588 פרנ"ש.
כאמור, ההנחות בגורגנרט וברכבלים בצרמט לשני סוגי הכרטיסים - זהות.
שיט באגם ציריך - ב swiss pas - חינם. ב - halffare - בבדיקה.
תחבורה ציבורית בברן, ציריך וסיון - חינם באופציית ה swiss pas. ב - halffare - בינתיים לא ברור.
אגב, ההתלבטות בין סיון לברן לא קשורה למחיר הרכבות כמובן: מדובר בשבת בה אנו צפויים לסיים את הטיול באלזס. לא נספיק להחזיר את הרכב עד השעה שנקבל אותו לאחר הנחיתה בציריך, ולכן ממילא נשלם על יום השכרה נוסף. כמו כן, מאחר ומדובר בשבת, רק תחנת ההשכרה בשדה התעופה של ברן, ולא זו שבעיר, פתוחה אחרי 12:00. כלומר, לא ממש נוח להחזיר את הרכב בברן ממילא. לעומת זאת, גם בסיון (ולא רק בשדה התעופה בברן) יש תחנת השכרה פתוחה אחה"צ. לפיכך חשבתי שנבלה את השבת בסגנון של "טיול מתגלגל" - אולי נתחיל בברן, נמשיך בברוק (מפעל השוקולד שסיפרתי עליו כבר כאן, מן הסתם ישמח את הילדים), ואולי גרוייר או פרייבורג? לאחר מכן ניסע לסיון, נחזיר את הרכב, וניסע ברכבת לצרמט (מרחק כשעתיים). נגיע לצרמט לקראת הערב.
יש למישהו תובנות/רעיונות מעניינים?
תודה,
אורנה -
מחירי רכבות בשוויץ, ועוד קצתהי אורנה,
1.בדקתי את מחירי הרכבות שציינת ואולי נפלה טעות בבדיקתך.
למיטב הבנתי מי שרוכש את כרטיס חצי המחיר half fare
ישלם בקו bern-zermatt
רק 41.50 פרנק למבוגר לנסיעה חד כיוונית במחלקה שנייה (מספיקה בהחלט)ראי צילום.שני ההורים במקרה שלכם ישלמו 83 פ"ש.הילדים בחינם.
הנסיעה-zermatt -zurich airport תעלה59.5 פ"ש למבוגר .בסה"כ 119 פ"ש.
למרות זאת,גם אם תקני את הסויס פאס -זה שווה.יאפשר לכם עוד אטרקציות ללא חשש מהעלות.
2.היכן תלונו בzermatt?
חגי
-
מחירי רכבות בשוויץ, ועוד קצתהיי חגי,
יש שתי אופציות לנסיעה מברן, אחת מהן בעלות של 49.5 פרנ"ש כמדומני, ואליה התייחסתי (הנחתי שהיא מעט קצרה יותר בזמן מזו של ה - 41.5 פרנ"ש. וכידוע, גם זמן הוא כסף בטיול
).
כשבודקים את המחיר, יש קוביה (רואים אותה בצילום שלך) שבה הוא מסמן כברירת מחדל V על ה halffare, וכשעומדים עליה הוא מציין (אולי לא הבנתי?) שזה המחיר גם לילד. אתה בטוח שהילדים בחינם?
כנ"ל לגבי צרמט-ציריך - יש אופציה שעולה מעט יותר (67 פרנק), וגם כאן, הנחתי שהיא קצרה יותר.
בהנחה שאתה צודק לגבי הילדים, צריך די הרבה אטרקציות בשביל "למלא" את ההפרש בעלות, לא? איזה אטרקציות יכולות להתאים למטרה?
(חוץ מהשייט באגם בציריך, שייתכן שגם לגביו יש הנחה ב halffare, לא?).
יתרון ברור אחד יש ל swiss pas : אחרי ששילמת, זהו, אין יותר שאלות על מחירי כרטיסים
לגבי הלינה בצרמט: מצאתי דירה מצויינת באתר שלהם, ממוקמת קרוב למסלולים מצד אחד וקרוב לרחוב הראשי מצד שני. היא מצאה חן בעיניי כי המראה שלה חמים וביתי, והיא גדולה ונוחה. הנה, כאן:
http://www.lacordee.ch
יש לך הצעות לגבי היום הראשון? נראה לך עמוס מדי לגמוא ביום אחד נסיעה מאלזס לסיון, כולל אולי ברן, מפעל שוקולד בדרך ואולי גרוייר, ומסיון ברכבת לצרמט?
אורנה -
מחירי רכבות בשוויץ, ועוד קצתאורנה בוקר טוב!
לפי מה שהבנתי מיורם מהפורום וזה נכון ל8.2011- ,כאשר זוג ההורים רוכשים את כרטיס ה-half fare -ילדים עד גיל 16 זוכים לjunior card בחינם.אחרת מדובר בעלות של 30 פרנק לילד בתוקף לשנה.
אנחנו-כזוג- רכשנו את הhalf fare ב9.2010 -אז הוא עלה רק 99 פ"ש ליחיד.
לגבי ה-swiss pass -אנחנו רכשנו אותו כזוג כשתארחנו באינטרלקן בטיול עתיק למשך 8 לילות.בכל יום יצאנו לנסיעה הלוך ושוב לעיר אחרת בשוייץ ללא חשבון..אם תחליטו לצאת מצרמט (בימים גשומים ) לטיולי רכבות -יכול להיות שישתלם לכם בסופו של דבר
כך תוכלו לדוגמא להשאיר את ברן ליום גשום-נראה לי שביום המעבר-אלזס גרוייר ומפעל השוקולד מספיקים בהחלט
חגי -
מחירי רכבות בשוויץ, ועוד קצתהיי חגי,
ממש תודה!
לא חשבתי על זה בכלל - לנסוע מצרמט לברן ביום גשום, סתם כך...
הבעיה שהרצון להשאיר "אופציות פתוחות" עלול לעלות בהפרש רציני...
הסתכלתי אתמול במישליין הירוק וראיתי שיש מוזיאונצ'יק על חשמל בברוק, ליד השוקולד. הבן שלי "פריק" של מדע ואלקטרוניקה, ושני הילדים מתים כמובן על שוקולד (בעצם - גם ההורים שלהם), אז אולי זה יהיה הכיוון (אולי במקום מוזיאון החשמל במולוז? מישהו מכיר את שניהם ויכול לחוות דעה?).
בגרוייר, חוץ מהמחלבה הידועה, כדאי גם להסתובב סתם כך?
יש הצעות נוספות?
שוב תודה,
אורנה
-
מחירי רכבות בשוויץ, ועוד קצתגרוייר עצמה יפיפיה.ממוקמת בה טירה עתיקה שמורה ,ואפשר לסייר בטירה כמה שעות בכיף.המחלבה נמצאת למרגלות הכפר.מפעל השוקולד ב-broc במרחק 6 ק"מ מגורייר.
אפשריות אחרות: העיר murten,העיר פרייבורג (בשוייץ) ,וגם sion עצמה ,למרות שלא הייתי, נראית מרשימה .
בברן אפשר לבלות יום בכיף.מאוד אהבנו אותה (הייתי בה בשלושה טיולים שונים).
חגי -
מחירי רכבות בשוויץ, ועוד קצתחגי,
שוב - תודה רבה. גרוייר מסתמנת כאפשרות המועדפת ליום המעבר...
לגבי ברן - איפה היית ממליץ לסייר שם לזוג עם ילדים? נכון שלא הכל סובב סביבם, אבל ההנאה שלהם היא חלק משמעותי מההנאה שלנו...
אורנה