טירת פלס בסיניה, רומניה
-
לפי המסלול המתוכנן, נגיע לסיניה ביום שני שבו הארמון סגור.
האם שווה ביום קודם לנסוע מ-Brasov ל-Sinia ולחזור ל-Brasov, או להסתפק בביקור בארמון רק מבחוץ (ולהמשיך לבוקרסט כפי שמתבקש).
-
טירת פלס בסיניה, רומניהזה ארמון ממש שווה. וסיניה בכלל לא רחוקה מבראשוב. אם אתה נוסע עם רכב כדאי לך להשתדל לבקר בארמון הזה. -
טירת פלס בסיניה, רומניהכן לארמונות
יש שני ארמונות,ביקרנו רק בקטן יותר.יש מחיר משולב לשניהם או אחד.אפשר לבחור ביקור בכל הארמון או לפי קומות.הם העלו מחירים ,יחסית לרומניה יקר,אך אם משווים לדמי כניסה לארמונות אחרים עדיין זול.לשניהם משהו כמו 70-75 רון,לקטן כ30.סיניה קרובה לברשוב,אין בעיה לקפוץ שוב.עוד באזור רכבל לבושטני,ביציאה מסיניה מאחורי מלון סילבה-צריך כרטיס עולה ויורד.האזור יפה ויש בו עוד הרבה מה לראות.
אמה -
טירת פלס בסיניה, רומניהחבל לוותר על הסיור בתוך הטירה. כדאי לכם (כפי שהמליצו לכם) לתכנן כך שתוכלו לבקר בה.
אגב, השם הוא פֶּלֶש, ובמלעיל (הדגש על ההברה השניה).
נעה -
טירת פלס בסיניה, רומניה
מאוד ממליצה על הביקור בארמון.
הארמון מאוד יפה בפנים ושונה מארמונות אחרים בהם ביקרנו (טירות עמק הלואר, ורסאי, ארמונות בוואריה וכו'...)
אין שום בעיה לעשות את הדרך בנסיעה מבראשוב (45 דקות עד שעה נסיעה)
לורה -
טירת פלס בסיניה, רומניהאני במיעוט. היינו בארמון בחוץ (מקסים) נכנסנו לחצר המקושטת (עוד יותר מקסים) לא נכנסנו לארמון עצמו למרות ים של המלצות שקיבלתי קודם. מה שכן שתינו קפה עם עוגות מצוינות בבית קפה שממש ליד השביל שמוביל לארמון וקנינו קצת פטל מתוק לדרך. אחר כך הלכנו לארמון הקטן התרשמנו, צילמנו, חלמנו איך היינו יושבים במרפסת היפה שלו ובכיף המשכנו הלאה.
לגבי זמן הנסיעה, "התמזל" לנו לעמוד יותר משעה בפקק מסיניה לבראשוב ככה ש...
בנות, לא לכעוס עלי, טוב?
אלונה -
טירת פלס בסיניה, רומניהאלונה - לא להשבית שמחות!!!
הנסיעה מאד כדאית והארמון יפיפה. כשאנו היינו היה תור מאד ארוך של בי"ס אז בפנים לא נכנסנו אבל הוא בתוכניות לעתיד. פלישור הארמון הקטן יותר היה סגור אז לפני שקונים כרטיסים לבדוק ששניהם פתוחים לביקור.
גם אני אהבתי את העוגות והשוקו הטעים בבית הקפה שבדרך לארמונות.עוגיות גבינה טעימות.
-
טירת פלס בסיניה, רומניהלא חלילה להשבית. ממתי אני משביתה? אמרתי בפנוכו לא חייבים. הגנים היפים האלה זה הבחוץ גם החצר המצוירת. אלא אם הכול כולל אותם סגור? התכוונתי שבתוך הארמון, המבנה עצמו לא חייבים. אבל כן הייתי טורחת בשביל המזרקות והבחוץ. התמונות ששמת זה מבחוץ הרי, לא?
אלונה -
טירת פלס בסיניה, רומניהלדעתי רק מישהו שהיה בתוך הארמון יכול להגיד אם זה כדאי או לא. מישהו שטייל בחוץ, לא יודע אם הפסיד משהו מדהים בתוך הארמון או לא וזה קצת יומרני להמליץ לאחרים לעשות כמוהו. -
טירת פלס בסיניה, רומניהשלום אפרת !
ראשית הארמון ננס ביחס לארמונות עמק הלואר אך להבדיל מהם שקצת ספרטניים מדי, למעט ארמון שנונסו ( ארמון הנשים כמובן
), הוא עשיר בריהוט מפואר ושונה מחדר לחדר ובטח ששווה ביקור. לקחת בחשבון שהאישור לצלם לא זול. לחלופין ניתן לקנות דיסק עם תמונות מוכנות מאיזה רוכל.
עכשיו לאחר ההקדמה, מצטרף למחנה של אלונה. מקווה שהיא מרשה לי !!
קחו בחשבון שיום קודם מיום שני הוא יום ראשון ואם יתמזל מזלכם למזג אויר יפה, אזי חצי מהרומנים יטיילו באזורכם ותסעו ממש פגוש לפגוש.
אך אם תצאו מוקדם מבראשוב הסיוט יהיה רק בכיוון חזור.
ביום ב' גם לא תוכלו לבקר במכרה המלח בסלאניק פרחובה שבדרך.
לגבי העוגות והפטל, חבל על המילים !
-
טירת פלס בסיניה, רומניהאני כמעט עשיתי וידוי הריגה כשבעלי אמר לא חייבים להיכנס.
יש תמונות בכניסה שמראות את החדרים,תציצו לראות איך נראה לכם.
בארמון הקטן ההדרכה היתה ברומנית,כי היינו התיירים היחידים,לכן קיבלנו דף הסבר באנגלית והלכנו לבד.לא צילמתי בפנים-אסור והדודות עוקבות כמו....הסיבה שלא נכנסנו לארמון הגדול-אורך זמן ההדרכה.לאחר ביקור בסיניה המשכנו לבוקרשט,להחזיר רכב בעיר ובדרך להספיק עוד אגם אחד, LACUL SNAGOV
בבית קפה רק נכנסנו לשרותים.הרגשתי שעוד עוגה אחת ואני בהרעלת סוכר.
אמה
-
טירת פלס בסיניה, רומניהאני מצרפת לכם סרטון שמראה את פנימיותו של הארמון ושימו לב לעושר עבודות העץ בתקרות.
תראו אולי אתם הופכים את סדר הטיול ואז יוצא לכם להגיע למקום ביום אחר. -
טירת פלס בסיניה, רומניהבוקר טוב לאנשי רומניה
karnielr, אודה לך אם תמנע מהערות מסוג זה. לא המלצתי לוותר. אמרתי שאני וויתרתי. לא כתבתי "חובה לוותר" או "חובה להיכנס". ככה שהמילים יומרנות או המלצה לא במקום.
לא נכנסתי לארמון פלש מתוך בחירה וגם היום שנתיים אחרי תחושת הפספוס לא מלווה אותי על בסיס יומי. אני בעקרון נגד הגדרות של "מקום חובה" ובעד לראות\להיכנס\לעשות מה שנוח ומתאים למזג אוויר ומצב הרוח בכל רגע נתון בטיול.
אילן, מה זה אם אני מרשה לך? אנחנו תמיד באותו מחנה
אלונה
-
טירת פלס בסיניה, רומניהרחל,
תודה רבה על הצצה לפנים הארמון.
ולמה אנחנו פיספסנו,למרות שהכל היה מתוכנן?
את העליה לבושטני תכננתי ליום קודם לסיניה,רק מה? קצת התעכבנו והעליה האחרונה ברכבלים היא ב15.00
היינו צריכים לשנות תוכנית,משם ליסוע לארמון ולסיניה ולמחרת בושטני.
אבל לי היה הכל כתוב.אז בושטני עברו לבוקר וסיניה אחריהם,ללא הארמון הגדול.ולמה מתעכבים??כי בכל מקום כזה יש דוכנים שונים והעין רואה,הגוף עוצר,המוח חושב צריך לא צריך,הכל יפה,הכל זול.ומתעכבים.
מצד שני,הרווחתי אגם סנגוב,מי היה מעז להגיד לי פעמיים לא באותו היום
אמה -
טירת פלס בסיניה, רומניהבהחלט כדאי לבקר פנים הארמון יפה מאוד עשיר בריהוט וקישוטים
הארמון הקטן פלישור פחות יפה -
טירת פלס בסיניה, רומניהתודה לכולם על שפע התגובות.
שאלה נוספת לגבי מכרות מלח: פרט למערה בסלאניק פרחובה היכן יש מערות מלח שוות? איזה מהן מומלצת ביותר, מרשימה, בטוחה? -
טירת פלס בסיניה, רומניהטיול שלנו מלפני ארבע וחצי שנים:
http://family.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%9 E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99+%D7%91%D7%9F+%D7%A9%D7%91%D7 %95%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D 7%99%D7%94/pa/0,1
ביום מס' 6 היינו במכרה מלח מומל, ב-Turda.
נסיעה טובה,
נעה -
טירת פלס בסיניה, רומניהשלום אפרת !
ככל הידוע לי אף מכרה עדיין לא התמוטט, כך שהם די בטוחים.
מצד שני, תמיד יש פעם ראשונה.
ברומניה מספר רב של מכרות אך הידועים והמשופצים הן מכרה המלח בפראיד ומכרה המלח בטורדה.
המכרה בסלאניק פרחובה עדיין לא עבר שידרוג כמו שני האחרים רק טיפול קוסמטי זניח. -
טירת פלס בסיניה, רומניהמוסיפה לך קישור לטיול שעשינו באוקטובר.
היינו בסלאניק פרחובה ובארמון פלש.
תוכלי להתרשם גם מהתמונות. אין תמונות מתוך הארמון, כי המחיר לצילום גבוה.
-
טירת פלס בסיניה, רומניהאנחנו ביקרנו במכרה בטורדה.הוא גדול,מרווח,עם מעליות,אגם קטן בפנים.עדיין יש מדרגות רבות להיכנס או פרוזדור אורך ארוך מכיון העיירה.לא לעשות את הטעות של החברים שלנו.הם נכנסו מכיוון העיירה,עברו את הפרוזור ויצאו-חשבו שזה כל המכרה
לבסוף ביקרו במכרה בפראיד-כפיצוי.
נכנסתי גם למכרה בקוציצה,מכרה מאוד עתיק,מדרגות רבות ותלולות עליה בחזור היתה לי מאוד קשה.הרומנים,עלו וירדו ללא קושי.מבוגרי וילדים כאילו אין מדרגות כלל.