דרך קצרה ביותר לדורדון
-
שלום רב,
עיינתי בפורומים השונים ולא הצלחתי להבין מהי הדרך הקצרה ביותר להגיע לדורדון.
כמו כן מתי הכי מתאים לנסוע מבחינת מזג האוויר.
אשמח להמלצה,
תודה
אור -
דרך קצרה ביותר לדורדוןהדרך הקצרה מאיפה? מפריז? ממרסיי? מניס? מברצלונה?
היות שהדרך מכל שדות התעופה האלה ארוכה, אנשים בדרך כלל יורדים מהאטוסטרדה לתחנות דרך שאינן על הציר הראשי. אנחנו נסענו מפריז דרך קטע מאוד מזרחי של הלואר, על גבול בורגונדי. ביקרנו שם בכמה אתרים שנחשבים לשוליים יחסית ונהנינו מאוד דווקא מהתחושה של פריפריה בלב צרפת. בדרך חזרה נסענו דרך הטירות הקלאסיות של הלואר: שנונסו ושמבור. שתי הדרכים הן לא הקצרות ביותר. בשני המקרים התעכבנו בדרך ללילה או יותר מזה (בדרך חזרה לכמה לילות). הדרך הקצרה מפריז עוברת סמוך לערים Orleans ו-Limoges. אפשר למצוא את התוואי, כולל הערכת מרחק וזמן נסיעה בגוגל מפס או ב-viamichelin.
הניסיון האישי שלי ממזג האוויר באוגוסט היה גרוע. חמסינים וחם, חם, חם. מאידך - סרלה לה קנדה תוססת נורא עד אמצע הלילה. בכפרים מתקיימים שווקי ערב ושמח באזור. בכל זאת מקווה לחזור לשם פעם בעונת מעבר. אני עם הקיץ גמרתי. -
דרך קצרה ביותר לדורדוןתודה
כוונתי הקצרה ביותר בכלל. מכל האפשרויות שהצעת :
מפריז, ממרסיי, מניס, מברצלונה,
מה הכי מומלצת. בכוונתנו לנסוע במאי.
תודות
אור -
דרך קצרה ביותר לדורדוןהמרחק ממרסיי או מפריז דומה מאד
האיכות של הכבישים מפריז דרומה יותר טובה מה שאומר שזמן הנסיעה קצר יותר (לא בהרבה )מאשר הכבישים ממרסי-טלוז דורדון. -
דרך קצרה ביותר לדורדוןבמידה ונחליט לנסוע ישר מפריס ללא עצירות? זה שפוי? יש לך הערכת זמן?
מה לגבי טיסה מפריז לבורדו? / רכבת, לא מומלץ?
-
דרך קצרה ביותר לדורדוןהגענו ממרסיי, במאי, דרך טולוז. ישנו שם - עיר יפהפיה ומלאת חיים.
הדרך ממרסיי יפה, חלקה הגדול באוטוסטרדה נוחה.
גם אם אפשר ביום אחד - למה? זה מירוץ או טיול?
-
דרך קצרה ביותר לדורדוןזה אכן טיול.. אך אנחנו ממש מוגבלים בזמן.
-
דרך קצרה ביותר לדורדוןאז ...יש גם טיסות פנים מCDG לטולוז וגם לבורדו.
אני טסתי מהארץ בטיסת חצות, ב07.00 הייתי בCDG וב08.30 כבר ישבתי במכונית בבורדו.
אם קצרים בזמן-זו בהחלט אופציה אפשרית המקצרת משמעותית את הנהיגה ואת העייפות.
-
דרך קצרה ביותר לדורדוןואם נחליט לבחור לנחות בברצלונה.. מה המרחק משם? -
דרך קצרה ביותר לדורדוןמישלן אומר שהמרחק מברצלונה לסרלה הוא 570 ק"מ, והוא אומר שניתן לעשות את זה ב-6 שעות. העניין הוא שזו הערכת זמן שמתחשבת אמנם במהירות המותרת, אך אינה מתחשבת בעצירות, פקקים, סתם עומס תנועה ושאר ירקות, כך שצריך לקחת את זה בזהירות... -
דרך קצרה ביותר לדורדון1.
מכל אחד משדות התעופה המרכזיים: ברצלונה, מרסיי ופריז המרחק לדורדון כמעט זהה. כ 6 שעות נהיגה+פקקים+הפסקות מנוחה.
2.
שדה התעופה הכי קרוב נמצא ב brive la gaillarde המקומיים משתמשים בו והוא דרומית ללימוז'. קרוב לקולון לרוז' ולסרלט- כשעה נסיעה
מצרפת קישור לאתר של שדה התעופה.
תוכל לבדוק דרכו טיסות איירפרנס בתאריך נוח לך..
3.
יש טיסות לבורדו גם מאורלי ויש אוטובוס בין שדות התעופה.
כשאנחנו טיילנו במאי האחרון עוד לא ידעתי על שדה התעופה הזה.
הטיסה מ CDG לבורדו היתה יקרה מאוד ולא זמינה בשעות מתאימות כטיסת המשך. הרכבת היתה יקרה יותר מטיסה.
לנו היו מספיק ימי טיול כך שבקרנו בדרך דרומה גם בעמק הלואר. עד שתכננתי את הטיול וידעתי באיזה יום נטוס חזרה לפריס עלה המחיר מבורדו לאורלי מ87 יורו ל 115 יורו. טסנו בערב לפריס ולמחרת בבוקר לארץ. טיסה נוחה אבל בורדו עדיין רחוקה..
המגיעים מברצלונה, לרוב, מטיילים בדרך אל הדורדון בפירנאים.