פירות וירקות לאכילה בסין
-
אנחנו נוסעים בטיול מאורגן לסין למשך כשלשה שבועות.
במידע שקבלנו במרפאת המטיילים של משרד הבריאות הזהירו אותנו
מפני שתיית מי ברז וצחצוח שיניים במים שאינם מים מינרלים.
מה בעניין פירות וירקות? האם מספיק לשטוף אותם במים מינרלים?
או שכדאי להימנע מאכילתם לגמרי?
-
פירות וירקות לאכילה בסיןהיי
לא יודע לגבי כל הפירות, אבל אני אכלתי את הפרי הזה ואני מאוד מתגעגע

מצרף לינק -
אני לא רופאוכדאי להקשיב לאנשי מרפאת המטיילים, שהידע המקצועי שלהם רב משל גולש ממוצע בפורום.
בכל זאת, אם לחלוק מניסיון, אז מים באמת שתיתי רק מטוהרים. בטיולים קניתי בבקבוקים [חשוב לוודא את שלמות הפקק] ובבית היה לנו מין 'מי-עדן בר' שיום אחד עלה בלהבות וכמעט שרף לנו את הדירה]. שיניים ציחצחתי במי ברז רגילים, ולא קרה לי כלום. רק במקומות נידחים או מלוכלכים באמת השתמשתי במים מבוקבקים גם במהלך הציחצוח. בכל מקרה, מים מטוהרים עולים גרושים, ובטיול קצר יחסית אולי עדיף להשקיע אותם כדי להיות בטוחים שלא תחטפו איזה מחלה שתהרוס לכם את הטיול.
השטיפה של פירות וירקות היא באמת נושא כאוב בעולם השלישי. בכל מקרה, בסין לא אוכלים בכלל ירקות טריים. היו מלונות מערביים או מסעדות יקרות שהגישו סלטים, אבל במקומות האלה לא אמורה להיות בעייה של היגיינה, ולא נרשמו נזקים תברואתיים. מבחינת פירות, אין בעייה לאכול את אלה שעטופים בקליפה עבה [ליצ'י, פרי הדרקון, אננס, פירות הדר]. אני מודה שכמה פעמים התפתינו לקנות 'שיפודי פירות' [שיפוד ועליו חתיכות פרי שמוכרים בדוכנים ברחוב ומוציאים מתוך גיגית מי קרח]. אני מניח שזה לא מומלץ, אבל היה נורא טעים והתמזל מזלנו ולא לקינו בכלום.
אגב, הבעייה עם מי השתייה בסין היא לא רק חיידקים, נגיפים ואמבות - קיימות עדויות לכך שיש בהם גם מתכות שונות. -
פירות וירקות לאכילה בסיןאפשר למצוא כאלה גם בארץ, אמנם במחיר שקצת כואב לכיס. -
אני לא רופאטיילנו פעמיים בסין ופעם בטיבט.אנחנו דתיים ולכן לא היינו במסעדות.קנינו פירות/ירקות וביצים בשווקים המקומיים.
ירקות שטפנו עם נוזל לרחיצת כלים וכך גם פירות שאינם קליפים.
מים-בהתחלה קנינו רק מיים מטוהרים בבקבוקים אבל אמרו לני שניתן לשתות מים שהורתחו וכך גם נהגנו.הרתחנו את המים ושתינו.לא היתה בעיה.
אני ציחצחתי שיניים במי ברז ואישתי עם מים מורתחים.לא היתה לי שום בעיה. -
אני לא רופאבסין לא יודעים מה זה ירקות רק ירקות מבושלים בתוך המנות ושם בחום שהם מבשלים זה כבר עובר תהליך של הריגת חיידקים אם היו.
מים מהברז לא מומלץ לשתות בשום מקום בעולם גם לא מבדינת ישראל,המים המנרלים עולים שם גרושים ובאמת חשוב לוודא שיש את הקליק כשפותחים את הפקק.
אני צחצחתי שיניים עם מים מהרז ואני חי ושלם והייתי בסין 3 פעמים,יתרה מכך אני משתמש בעדשות מגע ושתפתי את המתקן של העדשות במי ברז.
לגבי פירות אני אישית אוליי היתי שותף אותם במים מנרלים.
מים מורתחים למשל בקומקום כדי לשתות תה הם בסדר גמור.
אני נהגתי לאכול בדוכני רחוב כולל כל מני פירות חוויה וטענוג,כמובן שחשוב להתחסן בכל החיסונים שיהיה לכם טיול מהנה.