טיסה לאקוודור
-
אני וחברות שלי מתכננות טיול שמתחיל באקוודור. לפי מה שביררנו עד עכשיו המחירים לא ממש אטרקטיביים מבחינת הטיסות (לא פחות מ-1500$). אנחנו מחפשות דרכים שבהן ניתן להוזיל את העלויות. השאלה שלי היא האם שווה לקחת טיסה עם עצירה מאוד ארוכה (15 שעות) והאם זה שווה את ההפרש במחיר ? (כי צריך למצוא גם מקום לישון בו....) ועד כמה לא נוח/מסורבל לקחת טיסה עם 2 ביניים ?
עוד אופציה ששקלנו היא האם כדאי לטוס לקולומביה ומשם לנסוע לאקוודור ? כי המחירים יורדים משמעותית בטיסה לשם...
-
טיסה לאקוודורלא לעשות עצירה של 15 שעות. יש שדות תעופה שלא יאפשרו לצאת וזה סיוט בלתי יתואר ואם תצאו תשלמו ביוקר (מונית, מלון...)
2 עצירות זה גם סיוט. עדיף להמנע.
1500$ זה מחיר סביר.
ממליץ לבדוק עם KLM שהם איכותים במיוחד ומחירים דומים
מעבר מקולומביה לאקוודור הוא 300$ בטיסה או יום וחצי נסיעות באוטובוס. שווה להגיע לקולומביה בשביל לטייל בה
בשם צוות הוסטל ריוונדל פרימיום, לימה פרו
הוסטל, סוכנות נסיעות ומסעדה ישראלית -
טיסה לאקוודורלא בטוח ש- 15 שעות הפסקה זה כזה גרוע... לא שמעתי על דבר כזה שאסור לך לצאת ואז במקום שהטיסה ליבשת תהיה משהו ארוך ומייגע יש באמצע כמעט יום שלם לטייל בעיר כלשהי באירופה. כל עוד זה יעד כיפי כמו מדריד או לונדון בעיני זה רק יתרון
-
טיסה לאקוודוראת נוסעת לדרום אמריקה - זה רחוק ומכאן ברור שהטיסה תהיה יקרה. אי אפשר להימנע מזה.
האם שווה לעשות עצירת ביניים? תלוי. את צריכה להסתכל על סך העלויות. אם את יוצאת משדה התעופה את משלמת על תחבורה ציבורית, לינה, אוכל ואולי גם כניסה לאתר או שניים - ויכול להיות שבכלל מדובר בשעות הלילה, ואז מעבר לשינה גם לא תראי כלום. אפשר כמובן לישון בשדה התעופה עצמו (על ספה/רצפה), לא נוח, אבל אפשר ויש אתר טוב שמסביר איפה כדאי לישון בכל שדה בעולם.
קחי בחשבון שעצירות הביניים הללו, ובמיוחד אם ישנת בשדה התעופה, מתישות. את מגיעה ליעד הסופי ואפילו אם זה שעת בוקר, היום הרוס כי את מותשת.
זה שווה את זה אם העלויות של העצירה לא גבוהות או שאין עלויות (ישנת בשדה ואכלת חטיפי אנרגיה מהבית) ואם ההפרש במחיר בין טיסה ישירה לטיסה לא ישירה גדול מספיק. בשביל מאה דולר לא כדאי לטרוח.
-
טיסה לאקוודורלנו בחזור היה לנו 10 שעות במדריד, היה נהדר, מזוודות עוברות לבד, תיק יד יש שמירת חפצים, היה מאוד כיף לסיים כך את הטיול במדריד עם צ'ורוס ושוקולד חם, וטיול רגלי ונעים בעיר היפה, אבל תלוי באיזה שעה העצירה..
-
טיסה לאקוודורהיא לא אמרה איפה העצירה.
בארה"ב ובדרום אמריקה (ברזיל לדוגמא) לא נותנים לצאת אם אתה בסטטוס TRANSIT. מנסיון אישי, נתקעתי 12 שעות בשדה ורציתי למות (ועוד הייתי עם 2 חברים).
מה גם שבאירופה לצאת מהשדה זה יקר.
עצירה של 6-10 שעות זה נורמלי. 15 זה כבר מוגזם.
-
טיסה לאקוודוראני תכננתי לטוס לאקוודור אבל המחיר הכי זול שראיתי היה 1900$ עם שתי עצירות. דרך ארה"ב
אם מדובר בהמתנת יום זה עוד סביר. אבל לילה .לישון על הרצפה בבית נתיבות.
לא לעניין!
ולהביא בחשבון שאם יוצאים החוצה , בארה"ב צריך להוציא ויזה !
להחליף כסף לכסף מקומי זה בלבול מוח לא קטן.