מה עושים עם שבוע בסין?
-
אהלן,
בתחילת מאי אני אהיה כמה ימים בבייגי'ן ושנחאי.
ולאחר מכן יהיה לי כמעט לטייל (טיסה חזרה דרך בייג'ין, אז ביום האחרון אני אהיה שוב שם)
אם היו לכם 6 ימים, מה הייתם עושים איתם?
תודה!
טלי -
מה עושים עם שבוע בסין?בעקרון 6 ימים זה הסכום הדרוש לטיול בבייג'ין השאלה באיזו נקודה תהיה לפני שהשישה ימים האלו יתחילו.
במידה ואת נמצאת בבייג'ין אז הייתי ממליץ להצפין לעיר צ'אנגדה כ6.5 שעות נסיעה ברכבת הרים נהר ומחוץ לעיר יש 8 מנזרים מדהמים.
בתוך העיר יש את ארמון הקיץ שגודלו פי שניים מזה של בייג'ין,בגלל שפה יותר קר הקיסר בקיץ היה מגיע לנפוש כאן ומפה היה מנהל את ענייני האימפריה הסיניץ,אפשר לטייל שם בכיף 4 ימים+אפשר להוסיף במידה ויש זמן את טיאנג'ין העיר הסמוכה לבייג'ין סך הכל נסיעה של חצי שעה ברכבת המהירה (350 קמ'ש) מבייג'ין.
מוסיף קישורים על הערים הללו וגם אתר לחיפוש ומידע על רכבות כולל לוחות זמנים ועלויות לפי סוג הרכבת וסוג המחלקה הכל באנגלית.
-
מה עושים עם שבוע בסין?אם 6 ימים זה מה שיש לך בסה"כ ומתוך הבנה שאתם כולם את מבלה בבייג'ינג אני הייתי נשאר בעיר עצמה, מקסימום יוצא ליום טיול אחד בנסיעה ברכבת המהירה לעיר הנמל טיאנג'ן. משקיע ביום טיול נוסף מחוץ לעיר בחומה הגדולה.
אתרים בהם תוכלי לבקר:
כיכר טיאיננמן
העיר האסורה
גבעת הפחם (פארק ג'ינגשן)
מקדש השמים
ארמון הקיץ
וונג פו ג'ינג שוק האוכל (בלילה) והמדרחוב (ביום)
השווקים - המשי, הפנינים, יאשו, סאן לי טון
האיצטדיון האולימפי - קן הציפור וקוביית המים
מקדש הלאמה
רחוב ליליוצ'אנג
רחוב Qianmen המשוחזר
גן החיות והפנדות
הוטונגים - הסמטאות העתיקות של העיר
פארק בי חאי
חוחאי
אתרים נוספים בקרבת בייג'ינג: אחד מהקטעים של החומה - בג'נשאלינג או סימטאי הפחות מתוירים או אולי בבאדלינג ומו טאן יו. דרך הרוחות וקברי שושלת מינג וכאמור העיר טיאנג'ן.
אם יש זמן גם לשנגחאי, גם שם יש מה לעשות בימים ספורים מבלי להתרחק יותר מידי. -
מה עושים עם שבוע בסין?היי,
האם האתרים הם לפי דעתך בסדר החשיבות וההנאה, או הרשימה היא רק אינדיקציה לאתרים?? -
מה עושים עם שבוע בסין?זו רשימה של כל האתרים שיש להציע לבייג'ין בנוסך הייתי מוסיף את פארק זונגשאן הנמצא צמוד לעיר האסורה כמובן יום טיול לחומה -
מה עושים עם שבוע בסין?היי פאפקין,
השאלה לא נוסחה טוב:
מה סדר העדיפות לגבי האתרים אם מוגבלים בזמן??? כמובן שזה ענין אישי, אבל בכל זאת
-
מה עושים עם שבוע בסין?הרשימה נועדה לתת אינדיקציה לאתרים ולא רשומה לפי סדר עדיפויות כלשהו.
מה בבחינת must , משתנה מאחד לשני. אני חושב שאם הגעת עד סין ולא הלכת לראות את החומה הגדולה זה יהיה ממש להוציא את העוקץ.
עוד אתרים שהייתי ממליץ לבקר כדי שניתן יהיה ללמוד על האימפריה וההיסטוריה של סין אלו העיר האסורה, מקדש השמים וארמון הקיץ.
רחוב לליוצ'אנג וגם וונג פו ג'ין מיוחדים ואיך יהיה אפשר להתעלם מכיכר טייננמן, המוזולאום ומבני המפלגה הקומוניסטית?
ובקיצור גם כל השאר..
-
מה עושים עם שבוע בסין?אם אני מבינה נכון, 6 הימים שלך הם בנוסף לטיול בביג'ינג ושנגחאי. אם זה אכן המצב- יש לך כמעט שבוע לטייל. את יכולה לבחור להישאר באזור שנגחאי ולטייל שם (הנגזואו, סוג'ו, הואנגשאן- בכייף ימלאו שישה ימים). את יכולה לטוס לאזור אחר (המוכרים הם למשל יאנגשו, צפון סצ'ואן, יונאן ועוד הרבה), לצאת להונג קונג או להקדיש זמן נוסף לבייג'ינג ושנגחאי. אם תפרטי יותר מה מעניין אותך, מה התקציב ומה סוג הטיול עליו חשבת, אני מאמינה שיהיה לנו יותר קל לתת עצות מועילות.
(אגב- לא התייחסתי למצב מזג האוויר במאי באזורים אותם ציינתי. אם משהו מהם מעניין אותך, וודאי כי מזג האוויר מאפשר טיול.)
-
מה עושים עם שבוע בסין?היי פאפקין,
תודה רבה על הפירוט
המקומות שהמלצת הם של נופים יותר? כי אני אהיה לפני עם משלחת של ישראלים-סינים בעיר האסורה והחומה הסינית ושנגחאי, אז בימים שאחרי בא לי שינוי אווירה. נופים יפים- טבע, פלאי עולם
-
מה עושים עם שבוע בסין?אורלי את צודקת, אני אהיה בביג'ינג ושנגחאי לפני אני לא יודעת בדיוק איפה עדיין, אבל במקומות ה-MUST אני מניחה.
את ממליצה לטייל יותר באזור בייג'ינג או שנגחאי? אני מחפשת טיול נופים ואתרים מיוחדים.
והטיסה חזרה היא מבייג'ינג.
המליצו לי על יאגנשו אבל אני לא בטוחה אם כדאי בזמן כזה קצר להכניס עוד טיסת פנים במיוחד כשיש מסתבר כל כך הרבה אזורים באזור בייג'ינג/שנגחאי לטייל, אם הבנתי נכון:)
-
מה עושים עם שבוע בסין?היי טלילית המקומות שהמלצתי לך עליהם הם מתחלקים לשניים.
צ'אנגדה מדובר אומנם בעיר אך מוקפת הרי נהר זורם באמצע העיר ויש המון טבע ונופים הן בארמון הבקיץ שניקרא (sumemr resort) וגם בתשעת המקדשים שנמצאים מחוץ לעיר כולל העתק היחיד בעולם של ארמון פוטאלה הנמצא מחוץ לטיבט,במקום זה נהג הקיסר לפגוש משלחות טיבטיות לכן הוא בנה העתק זה כדי שירגישו בבית.
אגב באחד המקדשים יש גם העתק של מבנה מקדש השמיים בבייג'ין (כמובן ביותר קטן) מגובר במבנה למונגולים.
העיר טיאנג'יםן היא עיר נחמדה ליומיים של טיול מדובר בעיר הרבה יותר מודרנית ואורבנית מצ'אנגדה אך בעיר יש נהר יפה שאפשר לשוט בו טיילת נחמדה עם מרכזי קניות בסגנון בניה אירופאי משוחזר רחוב עתיק עם מקדשים ודוכנים ועוד כמה דברים נחמדים.
הייתי ממליץ ללכת על צ'אנגדה כי זה יחסית קרוב לבייג'ין שממנה תחזרו והייתי מוותר על טיאנג'ין אלא מוסיף עוד יומים-יומיים (תלוי איך יצא הטיול) לבייג'ין למנוחה השלמת קניות או אתרים שפספסת במידה ופספסת.
אופציה אחרת היא לטייל באזור הדרומי יותר של סין נגיד משאנגחאי לצאת לטיולים בסוז'ו 3 ימים והאנגז'ו 3 ימים גם כן לשניהם ניתן הלגיע ברכבות מהירות ומשם לחזור לבייג'ין.
סוז'ו עיר מודרניתצ עם חפירות בכל מקום לבניית רכבת תחתית העיר מפורסמת בגנים סינים קלאסים עם הרבה מדשאות עצים סלעים מים שקט ושלווה,האנגז'ו מפורסמת בזכות האגם המערבי המרהיב שנמצא במרכז העיר אך יש שם המון מה לראות בנוסף מקדשים פגודות מערות מחוץ לעיר עם פסלי בודאה כתבתי בעבר פה בפורום על החוויות שלי מהאנגז'ו -
מה עושים עם שבוע בסין?אני לא טיילתי באזור בייג'ינג (מלבד בייג'ינג עצמה) וכן הייתי במקומות סביב שנגחאי. אני אישית נהנתי שם וחושבת שזה אחלה אזור לטייל בו. בהואנג שאן יש נופים מרהיבים (שמתי לך בתגובה הקודמת תמונה אחת, ויש עוד הרבה בגוגל) והנגזואו וסוג'ו הן אחלה ערים לטיול.
אכן הגעה ליאנגשו תצריך טיסה פנימית, אבל זה לא כזה טרגדיה. הרי ממילא יש לך טיסה פנימית חזרה משנגחאי לבייג'ינג, אז זה כולה מוסיף עוד טיסה אחת (שנגחאי לגווילין). יאנגשו זה מקום כייפי ונחמד, וטרסות האורז ממש מהממות, ואת פשוט צריכה לקרא עוד על המקומות האלה ולראות מה תופס לך את העין (או הלב) ומה מדבר אליך.
הנאה של אנשים ממקומות מסויימים היא מאוד סובייקטיבית, ולא תמיד תלויה ב"אטרקציות" או בנופים שיש למקום להציע.
בכל מקרה אני בטוחה שתהני, ואולי אפילו תחזרי שוב לסין, להשלים את החוויות החסרות
-
מה עושים עם שבוע בסין?מסכים עם אורלי במליון אחוזים,אגב עוד המלצה שהייתי רוצה להוסיף זו העיר נאנג'ינג שנמצאת ליד שאנגחאי וגם אליה ניתן להגיע בקלות ברכבת המהירה.
זו עיר בירה לשעבר מלאה בהיסטוריה זהו האתר שבו היפנים ביצעו את טבח נאנג'ינג 300 אלף הרוגים לאחר כיבוש העיר,יש אתר זיכרון מצמרר לפשעי היפנים.
יש בעיר את מקום קבורתו של סון יאט סן מי שנחשב אבי סין המודרנית אשר ביצע את מהפכת צ'ינגחאי בשנת 1911 ובכך הפיל את השלטון הקיסרי (הסרט הקיסר האחרון נוגע בתחום הזה של ההיסטוריה)
כל האזור שם זה בעצם הר עם מקדשים ונופים.
יש בעיר עוד מקדשים חביבים ואזור עתיק שניקרא פוג'ימיאו עם נהר חנויות בארים שוק אוכל קטן ואוירה נהדרת.
העיר עצמה מאוד מודרנית גם כן עם מטרו והרבה מה לראות אני מצרף לך קצת מידע על נאנג'ינג סוז'ו והאנגז'ו