ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ירח דבש 10-14 ימים באיטליה

פורום אירופה
    5
    20
    11626
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nona19
      nona19 נערך לאחרונה על ידי

חג שמח

אנחנו מתכננים לנסוע לירח דבש באיטליה
      התוכנית היא טיול ברכב
      תקציב- כ-4000$ כולל טיסות
      זמן- 10-14 יום תלוי בתקציב.

נשמח לעזרה בהמלצות לגביי יעדים- על מה לוותר ובאיזה סדר?
      ולגביי עלויות- בהתחשב בכך שנשכור רכב ונרצה להתפנק בנוסח ירח דבש ב-2-3 מהיעדים.

היינו רוצים לבקר ב-
      אגמים- גראדה או מאז'ורה
      ונציה
      טוסקנה
      דולמיטים
      רומא
      מילאנו

אני יודעת ש'התפזרנו' עם ריבוי היעדים... צריכים עזרה...
      תודה Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ח.ג
        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

שיהיה במזל טוב
        שכחת לציין באיזה חודש וזה חשוב. אם אוהבי טבע אתם ועיירות עתיקות "מצוירות" מוסיפות לכם לאוירה רומנטית, ולאו דוקא בטן גב אתם מחפשים אז האפשרויות , בלי להכנס לחלוקה לימים הן:
        1 טיסה הלוך ושוב מרומא טיול בה ובטוסקנה +אומבריה.
        2. טיסה הלוך ושוב ממילנו או ורונה (אם יש כשמתאים לכם). אגם גרדה דולומיטים ונציה.
        העזרי בגוגל מפס ותראי מרחקים
        • kodon1
          kodon1 נערך לאחרונה על ידי

מזל טוב!!

לא אמרתם מתי אתם רוצים לנסוע.
          אם זה גמיש, אז כמובן שהזמן הנוח ביותר הוא באיזור מאי-יוני. גם מחירים סבירים יותר, גם פחות תיירים וגם מזג אוויר מצויין וזה נכון לגבי רוב היעדים באירופה.

לדעתי 4K$ אמורים להספיק לכם לשבועיים של טיול. תעשו הערכה גסה אחרי שתמצאו כרטיסי טיסה. אם תראו שזה חורג, אז או שתוסיפו מעט לתקציב, או שתחפשו מלונות זולים יותר שיתאימו לתקציב, או שתורידו ימים (וזה הכי חבל).

בשבועיים באיטליה, אפשר בהחלט לעשות טיול מרומא וצפונה. אמנם זה לא משאיר לכם יותר מדי זמן, בשביל באמת לחוות בנינוחות כל מקום, אבל לראות, כמו שצריך, וגם בלי להתרוצץ ולרוץ יתר על המידה - אפשר.

לדעתי החלוקה הטובה ביותר היא 4 ימים ברומא, 4 ימים בטוסקנה ו-6 ימים בצפון.
          כאשר בכל מקום, לא הייתי מתפזר על הכל, אלא מנסה לעשות טיול ממוקד יותר.
          למשל, בצפון, לא הייתי מנסה לכסות גם את מילאנו והאגמים שלידה, גם את גארדה, גם את הדולומוטים וגם את ונציה. זה יוצא יותר מדי.

לגבי פינוקים - לדעתי גארדה יכול להיות מקום מעולה. יש שם את כל התנאים בשביל לנפוש בנוחות ובנינוחות.

המלצה אחרונה - עדיף לנסות למצוא טיסה שמגיעה לרומא, וחוזרת מורונה (או מילאנו) וזה על מנת לחסוך את הדרך בחזרה, שתהיה אורכה ומעייפת.
          • nona19

תודה רבה על התגובות המהירות
            אנחנו מתכוונים לנסוע בסוף מאי ומנסים לבחור 4-5 מקומות לבקר בהם.

ברשימת ה'חובה' שלנו יש לנו את:
            ונציה
            טוסקנה או אומבריה
            איזור האגמים

אנחנו לא רוצים לטייל בלחץ או עם לו"ז קשוח מידיי, אנחנו חושבים להקציב מינ' 2 לילות בכל מקום ואם נרצה נישאר עוד לילה או שניים...

- kodon1-עדיף להתחיל ברומא ולסיים בצפון מבחינת הטיסות וכיוון ההתקדמות?

- איזה עוד מקום או שניים כדאי לקחת בחשבון בהתחשב במסלול הזה? אם בכלל כדאי להוסיף מקומות?

- המלצות להשכרת רכב וכמובן מקומות לינה מומלצים יתקבלו בברכה Smile

תודהההה
            • kodon1

היי,

נראה לי שמבחינת ההגיון עדיף להתחיל ברומא ולסיים בצפון.
              הרבה אומרים שהאינטנסיביות של רומא מתאימה להתחלה של טיול, והנינוחות של הצפון, מתאימה לסוף, אם כי זה כמובן יכול ללכת לכאן או לכאן.

סה"כ הקווים המנחים שלכם טובים מאוד, וצריך להיצמד לזה.

לדעתי בהתאם לקווים האלה (וגם אני מאמין בצורה כזאת של טיול במיוחד בירח דבש) הייתי מחלק את הטיול לכמה חלקים:

חלק ראשון - רומא:
              3-4 ימים בעיר הנהדרת הזאת

חלק שני - טוסקנה ואמבריה:
              הייתי שוכר איזו וילה מגניבה. אולי אפילו לשבוע. זה יאפשר לכם להנות מהמקום באמת, לטייל בנחת, וגם להנות מהוילה ומהירח דבש.

חלק שלישי - הצפון:
              בגלל שאתרי החובה עבורכם הם ונציה והאגמים, אז הייתי לוקח את הלילות הנותרים ומחלק שווה בשווה.
              בגלל שאתם בירח דבש, אז הייתי מחפש לינה בתוך ונציה. זה אמור להיות רומנטי ומיוחד.
              את שאר הזמן מומלץ להעביר ליד אגם גארדה.

תכלס, אפשר לשחק עם הימים איך שרוצים. אפשר להוריד יום מרומא, ולהוסיף לצפון, או להוריד מטוסקנה ולהוסיף לצפון וגם להיות קצת בדולומיטים.
              יש הרבה אופציות.
              • ker_o
                ker_o נערך לאחרונה על ידי

היי מזל טוב,

חזרנו אתמול מירח דבש מצפון איטליה שהיה מדהים. נפלנו על מזג אוויר נפלא. זה המסלול שלנו:

1. נחיתה במילנו ונסיעה לדסנזאנו באזור האגמים - לינה שם יומיים.
                2. טיול בעיירה סירמיונה (יש שם גלידות הכי טעימות מכל המקומות שהיינו) ודסנזאנו.
                3. נסיעה לכיוון הדולומיטים דרך בולצאנו ועצירה באגם קארצה המדהים= מומלץ בחום.לינה בעיירה פוזה די פסה.
                4. נסיעה למלגה ציאפלה ועלייה על הרכבל להר המרמולדה המושלג- מדהים, המשך נסיעה למסטרה ליד ונציה. לינה במסטרה וטיול קצר בערב לונציה. אני דווקא הייתי ממליצה לישון ליד ונציה ולא בתוך ונציה כי זה סתם יקר ואפשר להגיע באוטובוסים בקלות לשם ממסטרה.
                5. טיול בונציה רוב היום כולל שייט לאיים מוראנו ובוראנו- אי מקסים.
                6. נסיעה למילנו.עצירה בדרך בורונה.
                7. דואומו במילנו ושדרת הקניות וטיסה בלילה חזרה.

לשימושכם, קרן
                • ח.ג
                  ח.ג נערך לאחרונה על ידי

nona19 למה אתם קוראים אזור האגמים? במזרח יש את אגם גארדה, לוגאנו ובמערב צפונית למילנו את אגם קומו ואגם מג'ורה.

kodon1 מתוך שבועיים אי אפשר להשאר שבוע בטוסקנה ולהספיק לראות גם את היעדים הנוספים.
                  מה שמתקבל בחישוב שלי זה הרבה יותר מצומצם לשהייה בכל מקום.
                  1 יום ההגעה +2 ימים רומא (3 לילות) + 1 יום נסיעה צפונה (יש מה לראות בדרך) +3 ימים טוסקנה (3 לילות) נשמע לי הגיוני בסוף היום השלישי להגיע לפירנצה.+ 1 יום פירנצה 2 לילות + 1/2 יום נסיעה לונציה +1/2 1 ימים בקור בה ו2לילות. +1 יום נסיעה לגרדה דרך ורונה +2 ימים ליד אגם גרדה ו 3 לילות.
                  לא נשאר כלום למילנו אלא 1 יום להגיע לטיסה.
                  אם הטיסה בערב אז ייתכן ורואים משהו.

אנחנו היינו בחופשה (מעבודה) קצרה מידי שהתחילה והסתימה בשדה תעופה ברומא ממנה אני מגיעה למסקנה ש אם רוצים להנות מאזור ולנוח ולא לצאת מאוכזבים מידי כי לא הספקנו לראות הרבה (לרוב לא חוזרים כל כך מהר לאותו מקום, בד"כ טועמים עוד אזורים) אז לדעתי 3 לילות ברומא, 4 לילות באומבריה 5 לילות בטוסקנה (כולל פירנצה) זה די ממצה וללא שעות נהיגה מיותרות.

לכן הצעתי להתפשר ולפצל...

• nona19

היי קרן
                    תודה על התגובה ומזל טוב.

כמה זמן טיילתם?
                    אתם יודעים להעריך עלות יומית +/- ? זה יעזור לנו מאוד

תודה, שבוע טוב
                    • kodon1

ח.ג - זה נכון, אי אפשר לראות הכל. אבל אסור לשכוח שמדובר בירח דבש, ופשוט נראה לי ששבוע (או לצורך העניין 5-6 ימים) באיזו חווה בטוסקנה, זה משהו שיהפוך את הטיול לטיול שהוא ירח דבש שבו עושים גם דברים לנשמה ולא רק sight seeing.

את שאר הזמן אפשר לחלק בין גארדה לונציה, שאלה היו המאסטים של הטיול.

הנקודה העיקרית שלי היא שצריך להיות חלק בטיול שהוא יותר רגוע. זה יכול להיות בטוסקנה, או בצפון, לא משנה.
                      • nona19

ח.ג- הכוונה באזור האגמים זה להתמקד באחד האגמים (נראה שבגראדה).

אנחנו באמת לא רוצים לרוץ או להיות כבולים ללו"ז צפוף אבל רוצים בכל זאת לנחות ברומא ולחזור מהצפון (מילאנו/ורונה). בהתחשב בזה שיש לנו כ-12 יום זה נראה לנו אפשרי. מה שכן אולי צריך לצמצם ביעדים כרגע התוכנית בגדול: רומא, טוסקנה או אומבריה (נשמח לשמוע דעתכם),ונציה, גראדה, מילאנו.

אם נקדיש 2-4 ימים לכל מקום זה יכול להיות טוב?
                        יש טעם לעשות עצירות דרך בפירנצה וורונה?

אגב, אין לנו בעיה עם הנסיעות, מבחינתנו זה חלק מהרעיון (סוג של road trip).

מה אתם אומרים?

• ker_o

תודה,

היינו 6 לילות 7 ימים. העלות היומית +/- היא 90 יורו. סה"כ הוצאנו בסביבות 600 יורו לא כולל מלונות.

קרן.
                          • ker_o

אנחנו השכרנו רכב דרך AVIS והיה מצוין. שידרגו לנו ללא עלות לBMV ורכב דיזל. עדיף דיזל כי זה הרבה יותר חסכוני.

מלונות שהיינו בהם ואני ממליצה עליהם.

במסטרה ליד ונציה מלון hilton garden inn venice mestre כוכבים 4

בדולומיטים מלון ladinia בעיירה פוזה די פסה 4 כוכבים. למרות שקצת היה לנו קשה למצוא אותו.

במילנו- מלון קצת יקר אבל ממש טוב uptown palace. ארוחת בוקר טובה

הזמנו דרך booking

בהצלחה.
                            • kodon1

היי,
                              בוודאי שאסור לוותר על פירנצה, אתם גם ככה עוברים בדרך.

לטעמי פירנצה היא העיר היפה ביותר שהיינו בה, מבחינת יופי טהור. היא שווה כמה ימים מלאים של טיול, אבל גם ביום-יום וחצי אפשר לטעום ולהנות ממנה.

גם בורונה שווה לעצור, ואפשר לטייל בה חצי יום עד יום בכיף (ואפשר גם כמה שעות).

כמו שאמרתם אתם יכולים לבחור 3-4 יעדים עיקריים ולבלות בכל אחד 2-4 ימים, או לחלופין לבחור יעד עיקרי שתהיו בו רוב הזמן, ובשאר הימים להיות במקומות האחרים בשביל החוויה.
                              אני לא יכול לתת המלצה על טוסקנה או אומבריה, כי לא טיילנו שם, אבל לפי הסיפורים וההכנה שעשיתי בזמנו לטיול שלא ייצא לפועל, טוסקנה זה מקום ממש מיוחד.
                              • ח.ג
                                ח.ג נערך לאחרונה על ידי

nona19 כיון שאת אומרת שכנראה יהיו לכם רק 12 ימים צמצום "כואב" ,לאור העובדה שאין לכם בעיה עם נסיעות,
                                אפשרי להגיע לונציה מטוסקנה עם מספר שעות בקור בפירנצה רק כדי להתרשם מהעיר העתיקה.
                                אני התרשמתי מאוד במעט שעות. ויתרנו על כל המוזיאונים כי היו תורים ארוכים.
                                על ורונה, לדברי הבן שלי, אפשר לוותר אבל כאן בפורום יש דעות אחרות.
                                הנהאפשרות מצומצמת שמקצצת גם ברומא לטובת מילנו
                                1. יום ההגעה
                                2. רומא
                                3. יום נסיעה צפונה (יש מה לראות בדרך)
                                4. טוסקנה
                                5. טוסקנה
                                6. טוסקנה
                                7. נסיעה לונציה דרך פירנצה
                                8. ונציה
                                9. נסיעה לגרדה/גרדה
                                10. גרדה
                                11. נסיעה למילנו
                                מילנו
                                • ח.ג
                                  ח.ג נערך לאחרונה על ידי

אפשרות נוספת בשילוב אומבריה
                                  1. יום ההגעה
                                  2. רומא
                                  3. יום נסיעה דרך Bracciano לטיול קצר במקום ודרך vitrbo ללינה בterni (כשלוש שעות נסיעה)
                                  4. יום טיול ל Norcia, אגם Piediluco ובמפלי Marmore
                                  5. נסיעה לטוסקנה דרך אסיזי ופרוג'ה. בקור בסיינה ואולי לינה בה
                                  6. טוסקנה - סן ג'מינינו ועוד
                                  7. נסיעה לונציה דרך פירנצה
                                  8. ונציה
                                  9. נסיעה לגרדה/גרדה
                                  10. גרדה
                                  11. נסיעה למילנו
                                  12. מילנו
                                  • shilski
                                    shilski נערך לאחרונה על ידי

לפני שנה היינו 11 יום
                                    נחיתה ברומא-יציאה לכוון טוסקנה,עם כ 3 שעות טיול באורבייטו
                                    7 לילות בחווה בטוסקנה,ליד סאן גמיניאנו:
                                    יום מוקדש לדרך היין וסביבתה
                                    יום פירנצה-גם ללא מוזיאונים,העיר היא מוזיאון אחד גדול
                                    יום לוקה פיזה -לוקה מדהימה,פיזה...אהההה.רק המיגדל
                                    יום סיינה,וולטרה מונטרגיוני
                                    יום טוסקנה דרום-מונטה אוליבטו מגורה,מונטלצ'ינו,מונטפוליציאנו
                                    נסיעה לוונציה,עם עצירה לכמה שעות בפירנצה לטובת "הבולבול של דוד"-לא לוותר!!!!להזמין כרטיסים מראש כדי למנוע תור.
                                    וונציה-סיור ערב.
                                    יום ארוך בוונציה,עם שייט בתעלה הראשית לכל אורכה,ושייט לאיים בורנו ומורנו-קונים כרטיס ל24 שעות,שתופס לכל התרחבורה הציבורית-ממסטרה,כולל כל וונציה והאיים.
                                    נסיעה לגארדה-לילה אחד בגארדה,עם טיול באזור.ניתן ורצוי להוסיף לילה בגארדה,ולהגיע לאגם טנו,למפלי ורנה,לעלות ברכבל,לא לפספס את לימונה די גארדה.
                                    המראה ממילנו לרומא,והביתה

רוב הטיול היה באיזי,בנחת,עם הרבה עצירות רומנטיות וכייפיות,בצידי הדרך,בכרמים ובמטעי הזיתים,לפיקניק ספונטני.
                                    להוסיף הרבה כניסות לחוות שעל הדרך,ליקבים בחוות,לטעימות,ולקניות יין כמובן.
                                    אם יש עוד ימים-אפשר להוסיף עוד אתרים.
                                    את רומא,השארנו לפעם אחרת-לגיחה קצרה של סופ"ש ארוך או משהו כזה.
                                    את הצפון,והדולומיטים-כנ"ל.

אל תרוצו-תתחמו את מה שתחליטו,ותתמקדו בו באיזי

תהנו!!!
                                    • nona19

אוקי, נראה לי שהתאפסנו קצת (בעזרתכם הנדיבה)

אז ככה:
                                      ימים 1-3- נחיתה ברומא בבוקר, 2 לילות ברומא.
                                      -יש לכם המלצה למלון זול או לא יקר מידיי במרכז רומא?

ימים 3-7- אסיפת הרכב ויציאה צפונה, 4 לילות בטוסקנה.
                                      -shilski, תודה על הפירוט זה עוזר לנו מאוד. איפה ישנתם בסאן ג'ימיניאנו? הזמנתם מראש?

ימים 7-9 -יציאה לכיוון ונציה, דרך פירנצה (אולי נחליט להוסיף לילה בפירנצה ואז נוריד מונציה או בהמשך), 2 לילות בונציה.

ימים 9-11 -יציאה לגראדה דרך ורונה, 2 לילות באזור האגם.
                                      - איפה מומלץ לחפש מלון באזור?

ימים 11-12 -הגעה למילאנו, לילה במילאנו והביתה...

אגב, היומיים הנוספים עדיין אופציונלים והם תלויי טיסות בעיקר
                                      בכל מקרה נראה לי שנתייחס אליהם כיומיים ספייר ואם יסתדר מה טוב.

איך זה נראה?
                                      מה דעתכם על הזמנת מלונות מראש? מצד אחד אנחנו לא רוצים להיות תלויים בהזמנות, אבל יש שמועה שזול יותר משמעותית להזמין מראש

תודה שוב, סליחה על החפירות...

• kodon1

נראה אחלה מסלול.

לגבי גארדה, אני ממליץ לשהות בצפון האגם שהוא לטעמי יפה ומרשים יותר וגם יש סביבו לא מעט מקומות נוספים.

אם הטיול שלכם כזה מובנה, אז נראה לי שלהזמין מראש זה דבר חיובי. אמנם זה קצת פוגע בגמישות, אבל זה גם חוסך לכם כאבי ראש כמו לחפש לינה, ואח"כ לחשוב האם עבדו עליכם או לא...
                                        אפשר להשאיר יומיים-שלושה פתוחים, ולבדוק מראש עם בעלי המקום (במייל) האם תהיה אפשרות להאריך ביום את השהות, וכמה זמן צריך להודיע על כך.
                                        • shilski

בטוסקנה ישנו בחווה שניקראת
                                          fatoria di santo pietro
                                          7-8 ק"מ מסאן ג'מיניאנו,שהיא המקום האהוב עלי בטוסקנה.
                                          החווה ממוקמת ניפלא,החדרים מאובזרים היטב,והנוף והשקט שווים המון.
                                          הטלביזיה היתה ממש קטנה,אבל מי צריך?
                                          ארוחות הבוקר ניתן לאכול בחד,או בחוץ-הארוחות בחווה יקרות לטעמינו,ולא שוות את המחיר.
                                          אני ממליץ לכם לפנות לסולו איטליה-סוכנות נסיעות המיתמחה באיטליה,ולהעזר בהם בכל התכנון.
                                          אנחנו עבדנו מול נורית,וזה היה חוויה בפני עצמה,כולל פגישת ייעות ותכנון מדהימה
                                          הכל תיקתק,הכל דפק כמו שצריך,והיה נהדר.
                                          solo italia
                                          http://www.soloitalia.co.il/
                                          • shilski

בגארדה,היינו בסירמיונה.היה מדהים.המלון היה בתוך העיירונת וזה משהו אדיר.
                                            מישהו כתב איפושהו על הגלידה-אני מסכים,יש שם גלידה נהדרת בפינת הגלידה-שתי גלידריות אחת מול השניה,אבל הגלידה המנצחת נימצאת בסאן ג'מיניאנו,בכיכר הבאר,למעלה-חנות קטנה,עם שלט כחול מעל.לא לפספס

אם אתם רוצים מסלולי טיול-יש המון חומר.
                                            תכתבו לי בהודעה פרטית את המייל,ואעביר לכם מלא מלא חומר
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון