ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דוכן פרטי בתאילנד

פורום תאילנד
    14
    56
    24661
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אייל28נתניה
      אייל28נתניה נערך לאחרונה על ידי

נניח ואני רוצה לפתוח סתם דוכן קטן למזון או משהו בסגנון אז חוץ מויזת עבודה צריך עוד משהו ?
      גם במקרה הזה צריך לפתוח חברה בתאילנד (ועל פי החוק להעסיק תאילנדים) ?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nat34
        nat34 נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
        בלי קשר לעיניין של החוק,אז קודם כל תבדוק שהשטח שאתה מתכנן לעבוד בו, באמת פנוי(לפעמים זה ניראה ריק,אבל אחרי תקופה מסוימת בעל הדוכן יכול לחזור לשם) אז בשביל שלא יהיה לך בלאגן עם אנשים(תאילנד יכולה להיות יותר גרועה מנתניה חח),תבדוק שזה אזור פנוי,ושאתה לא מפריע לאף אחד בעסק שאתה הולך לפתוח,חוץ מזה לא בטוח שבשביל דוכן רחוב,ישתלם לך ללשלם על על ויזת עבודה,שזה סיפור לא זול
        • אייל28נתניה

דוכן פרטי בתאילנד
          חחח...תודה על העצה - מרים פיירברג שומרת עלי , ברור לי שאצטרך לבדוק את השטח בפועל וגם מזה אני לא חושש כי יש לזה הרבה פתרונות , אבל כרגע יותר מעניין אותי הפן החוקתי בנושא.
          (אם צריך לפתוח חברה גם אם אני עובד לבד)
          (אם אני חייב להכניס שותף בשביל עסק כזה)

• RAGGAE man in SOLO club hear The SOUND of SAMUI
            RAGGAE man in SOLO club hear The SOUND of SAMUI נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
            אני במקומך לא הייתי מזלזל דווקא בשאלת המיקום
            אף תאילנדי לא יתן לך להעמיד עגלה{דגש על עגלה לא על חנות}במקום מרכזי ושלא נדבר על עגלה שמניבה כסף
            אלא אם כן יש לך קשרים וסביר להניח שאין לך קשרים ברמה כזו

בעניין החוקיות אתה אכן פותח חברה,העניין של השותף הוא שאתה מחוייב לרשום 51 אחוז מהחברה על שם מקומי,מה שעושים בדרך כלל זה שרושמים 51 אחוז על שם העורך דין והוא בתמורה חותם על מסמך שאין לו זכות להתערב בנעשה בעסק ולקבל החלטות

עצה שלי אם אתה רוצה להשתקע תקופה קצרה או ארוכה בתאילנד האופצייה שציינת{בטח באיים} היא האחרונה המומלצת ותכלס די מסוכנת
            • אייל28נתניה

דוכן פרטי בתאילנד
              תודה על התשובה והטיפ עם העו"ד Smile
              יש עוד דרך והיא לקחת 2 שותפים מקומיים ולחלק ביניהם את ה51 אחוז
              וככה עדיין אני יכול להשאר בעל השליטה עם 49 האחוזים הנותרים.

אגב איפה אני יכול לבדוק כמה DJ מרוויח שם ?
              • msalon
                msalon נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
                ואם שניהם יתאחדו כנגדך ?? מה ייקרא אז ??

רד מזה, הרעיון הזוי לחלוטין.
                • Amir Bangkok
                  Amir Bangkok נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
                  רק לידיעה, הדוכנים משלמים בין השאר מיסים עירוניים גבוהים על המקום הספציפי בו הם עומדים, לפי יוקרתו של המקום ומרכזיותו. לפעמים לפי שעות.

מי שמכיר את אזור הדוכנים לאורך רחוב סוקהומויט ובסמטאות השונות הפופולריות כמו סוי 11 למשל, בודאי שם לב כי הדוכנים מתחלפים שם לפי שעות:
                  - בשעות מסוימות (למשל בבוקר ובצהריים) ניתן למצוא במקום מסוים דוכני אוכל
                  - בערב מוקמים במקומם דוכני בגדים (וגם מול החנויות הסגורות בשעה זו לניצול אופטימלי של המקום)
                  - בלילה נפתחים דוכני מזון ומכירת אלכוהול בין השאר מתוך מכוניות פולקסוואגן טרנספורטר שהוסבו לבארים נודדים, חמודים המאירים בשלל צבעים ססגוניים.
                  • אייל28נתניה

דוכן פרטי בתאילנד
                    טוב ירדתי מעניין הדוכנים...

ומה לגבי עבודה כ-DJ ?
                    איך אני יכול לבדוק כמה מרוויחים שם מזה ?

דוכן פרטי בתאילנד
                      בעניין D.J
                      אני אתייחס לנעשה בקופנגן וסמוי למרות שאני מאמין שאותם נהלים תקפים בכול תאילנד

במקומות שציינתי אם אתה לא דיי גיי בעל שם עולמי אתה לא מקבל כסף אלא ההפך אתה משלם כסף כדי להיות דיי גיי
                      בסמוי העמדה בגרין מנגו שקרובה ליציאה משמשת לפלנגים מקושרים שגרים שם שנים שבדרך כלל עולים ומנגנים.
                      זאת הסיבה שתמיד תראה שם כמעט תמיד שני אנשים,אחד תאילנדי שכביכול מתקלט ולידו הפלנג שאומר לו בדיוק מה לתקלט..
                      בעמדה הראשית בגרין מנגו אתה יכול לעלות לסשן של עד 5 טרקים ואתה משלם כ160 בהט לטרק,אגב זה מה שהמון ישראלים עושים רק שבמקום לשים טרקים הם שמים מוזיקה במזרחית שלא קשורה לכלום...
                      בסאונד בקוסמוי מידי פעם מביאים די גיי בריטי לסשן של שעה וחצי בין 3 ל4 וחצי בלילה וממה שהבנתי הוא מרוויח כ10 אלף בהט אבל מדובר על דיי גיי מוכרים{יצא לי להיות במסיבות של כמה מהם באירופה}
                      בקופנגן בהאף מון ובפול מון לא יתאפשר לך לתפקד,אבל במסיבות שבין לבין אתה תוכל לעלות בתמורה לכך שתשלם

אם אתה בקיא בתחום יש לי חבר בשם רז כפיר שתיקלט במסיבות ענקיות בעולם בין השאר Rainbow Serpent FestivaL באוסטרליה,יש לו שם יחסית טוב בתחום והוא תקלט בהאף מון בקופנגן בשכר זעום...בעיקר בשביל החוויה

בהצלחה
                      • אייל28נתניה

דוכן פרטי בתאילנד
                        בהתחלה חשבתי שאתה צוחק אבל ככל שהמשכתי לקרוא הבנתי שאתה אמיתי...

זה הזוי ש-DJ זר (לא מוכר) צריך לשלם בתאילנד בשביל לתקלט...חחח

מילא לעבוד בחינם בהתחלה בשביל שיראו מה אתה שווה אבל להגיע לרמה שאתה צריך לשלם להם בשביל זה...

זה כמו שפה בארץ עובד זר יגיע לעבודה נניח לשטוף כלים וידרשו ממנו לשלם בזמן ההתלמדות שלו...
                        • meninblack
                          meninblack נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
                          להיות על עמדת ה-DJ זה לא מה בכך, מיותר לציין שאחרי שהתיקלוט נגמר אז יש כל מיני "טובות הנאה" שיוצאים מכך, מזה נובע למה DJ מוכן אפילו לשלם על משהו שבד"כ משלמים לו...
                          • אייל28נתניה

דוכן פרטי בתאילנד
                            אתה מדבר מניסיון ? Cool

בתור DJ אני חושב שזה הזוי שאני צריך לשלם בשביל לתקלט גם אם אחרי זה מקבלים "טובות הנאה" אם אני מבין למה אתה מתכוון...

בשביל טובות כאלה אפשר ישר לשלם מבלי לתקלט Laughing
                            הקיצר ביאסתם אותי או יותר נכון שיטת העבודה התאילנדית !

יאאלה ברוח המחאה החברתית בואו נפתח מועדון ונשנה את חוקי המשחק !

• moga11
                              moga11 נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
                              אני חושב שחוקי המשחק פשוטים לא לפגוע בפרנסת המקומיים
                              וזה נכון לא רק לתאילנד לכל מדינה.

דוכן פרטי בתאילנד
                                כן אני מדבר מניסיון
                                אני אומנם לא די גיי או קרוב לכך אבל גרתי בתאילנד ובעוד מקומות במשך 4 וחצי שנים ואני די מכיר את סצינת חיי הלילה בעולם ובמיוחד בתאילנד{לפחות באיים כמו שציינתי מלכתחילה}

איל יכול להיות שזה הזוי אבל זה לא משהו נדיר,ידוע שD.J לא מוכרים מתקלטים בחינם או משלמים כדי לתקלט במסיבות כדי לצבור ניסיון ולהנות מרזומה מרשים,כך הם בונים את עצמם.
                                אתמול לדוגמא ראיתי סרט דוקמנטרי על דיויד גואטה בערות MTV שהוא בעצמו אמר שהוא תקלט בחינם בליין גייז בצרפת
                                אדרבא תחקור את ההיסטוריה של כל די גיי מצליח בעולם ותראה לבד שכולם התחילו לתקלט בחינם לפני שהתפרסמו

אגב עבודה ללא שכר זה לא משהו שיחודי רק לדיי גיי אלא להמון מקצועות מתחום האומנות..גם מקעקעים ללא ניסיון שעובדים במקומות עם מוניטין משלמים בעצמם כסף כדי לקעקע שם...ככה שזה משהו די נפוץ בעולם

מקווה שעזרתי לך מעט
                                • arieav
                                  arieav נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי של עגבניות
                                  אייל אני לא מזלזל .אבל על איזה דוכן חשבת. פלאפל. או חמוצים.כל העובדות שנכתבו הם נכונות.עבודה רבה . ואני לא בטוח אם הרווח שווה לך.הכל בהטים. בשביל לקנות כרטיס חזרה לישראל . תצטרך לעבוד הרבה.על כל פנים בהצלחה . ותזמין את חברי הפורום למנה עם חומוס.
                                  • אייל28נתניה

דוכן פרטי בתאילנד
                                    אני מסכים איתך לחלוטין שאם אתה DJ לא מוכר אז אתה עובד בחינם כמה פעמים על מנת שיראו מה אתה שווה ואיך הקהל מגיב לך...אבל שאתה תשלם בתמורה לצאנס שיתנו לך זו כבר לדעתי חוצפה.
                                    אבל אם ככה רגילים בתאילנד אז שיהיה להם לבריאות Smile

arieav - אני ממש לא בכיוון של חמוצים/חומוס (אני אשכנזי) חחח...
                                    אני לא מזלזל בזה אבל זה לא הכיוון שחשבתי עליו.
                                    נכון לעכשיו אני מעדיף לא לפרט מה הרעיונות כי הם עדיין לא קיימים בתאילנד ואני מעדיף שזה ישאר ככה.

לגבי העלות והרווחים , יוקר המחיה בארץ גורם לי ולעוד רבים מחשבה של מעבר למקום אחר גם אם לכמה שנים.
                                    אז אני מחפש כרגע אופציות לגבי תעסוקה בתאילנד בכל מיני מישורים אך רק כעצמאי ולא כשכיר ולכן כרטיס החזרה לארץ פחות מעניין אותי.

אצלי גם הסיפור קצת יותר מסובך כי אני מתחתן בספטמבר ואני גם צריך לחשוב על תעסוקה לאישתי לעתיד...
                                    • benstone
                                      benstone נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
                                      אייל שלום
                                      תדע לך שזה נושא מאוד מעניין מה ששאלת פה...
                                      אני לא הרבה זמן כאן בתאילנד אבל אני דווקא רואה שיש כאן כמה אנשים שעושים כסף לא רע מהדוכנים האלה(לוטקן בתאילנדית)

אין לי מושג מה הרעיון שלך אבל יכול להיות שהוא טוב אבל דע לך שזה לא פשוט- כי אתה לא יכול לבנות רק על הקהל של הפלאנגים - ומצד שני התאילנדי לא יקנה אצלך אלה יילך לקנות אוכל תאילנדי ב10 באט.
                                      אני אומר שצריך למצוא רעיון ממש טוב בשביל לעשות כסף בלוטקנים האלה.

חוץ מזה שמה שרשמו כאן בעניין פתיחת העסק די נכון ואף פעם לא תהיה לך באמת שליטה על העסק(שזה דבר מבאס לחלוטין) וגם המאפיה(המשטרה) תאכל לך הרבה מהרווחים.

שמעתי דווקא על אייל אחד שמוכר מוצרי קוסמטיקה בקניון בבנגקוק -אבל אין לי מושג איך הולך לו...

אם אתה רוצה להתפרנס כאן בתאילנד ולעשות כסף לדעתי עדיף שתתרכז בנדלן ובמכירת דירות נופש לישראלים ולפלאנגים (גם זה לא פשוט בעקבות התחרות הרבה).

כסף בתאילנד -קשה לעשות -אבל לא בלתי אפשרי...

ועוד נקודה שאני חייב להגיד לך ולכל מי שחושב שתאילנד זולה- זה לא כל כך נכון! זה לא שהכל פה בחצי מחיר! אלה יותר בכיוון של 20 אחוז מישראל זה מה שיוצא בשורה התחתונה-מה שאומר שאם אתה נשוי אז אתה מוציא בין 10-13 אלף שקל בחודש במינמום - אז פה אתה תוציא 8-9 אלף שקל...

• Amir Bangkok
                                        Amir Bangkok נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
                                        מסכים עם benstone לגבי הישראלים שעושים כסף מנדלן כאן, בעיקר בפטאיה. אך גם זה כמובן לא פשוט. חייבים להביא הון עצמי מהבית (אין הלוואות או משכנתאות לזרים) או לגייס משקיעים (יזמות! - ואת זה ניתן גם לעשות בארץ).

ישנם גם לא מעט ישראלים המוכרים בקניונים מוצרי קוסמטיקה של ים המלח (אני מכיר אחד בשם אוהד שלדבריו הוא בעל מספר דוכנים כאלו)
                                        • אייל28נתניה

דוכן פרטי בתאילנד
                                          benstone - איפה אתה מתגורר בתאילנד ? אפשר לשאול במה אתה עוסק ?

אמיר לדעתי לא הייתי הולך על השקעה בנדל"ן דווקא בתאילנד בגלל מגבלות העיסקיות שהם מציבים.

בארה"ב הרבה יותר זול וגם על הדרך אפשר לקבל גרין קארד ושם הפוטנציאל גדול יותר לדעתי...

רק הבעיה פה היא אחרת , אני רוצה לעבור לגור בתאילנד ולא בארה"ב.

ולכן אני בוחן ומחפש אפיקי השקעה אחרים.

לגבי עניין הדוכן אני בטוח שאפשר להגיע לפתרונות יצירתיים כמו שותפות עם איזה עסק צמוד שהוא מספק לך את החסות מגורמים חיצוניים תמורת אחוזים מהרווחים.

לגבי הרעיון הוא לא הייתי מגדיר אותו כדוכן מזון כגון : חומוס/פלאפל אלא יותר כדוכן שבא לספק את רעבם של הבליינים במסיבות.
                                          (וזה לא דוכן המבורגר) Smile

אחרי הכל עדיין העדיפות שלי היא להחזיק ולנהל עסק משלי כמו גסט האוס כי ככה תוכל להיות תעסוקה גם לי וגם לבת זוגתי (אישתי לעתיד)
                                          • benstone
                                            benstone נערך לאחרונה על ידי

דוכן פרטי בתאילנד
                                            דוכן לבליינים רעיון טוב- קח בחשבון שאתה לא לבד ואתה מסתמך על תיירים- יש תקופות חלשות+העובד התאילנדי שלך לא אוהב לעבוד וכל יום ימצא תירוץ למה לקחת חופש...

גסט האוס דווקא נשמע רעיון ממש טוב- אבל תנסה לחשוב על ערך מוסף(ואל תגיד ששלך יהיה הכי יפה והכי נוח) כי יש באמת שלא חסר פה מקומות הארחה...

אני הייתי מציע גסט האוס שבו הכל כלול(את זה עוד לא ראיתי פה) כמו בדרום אמריקה - "קאסה" גם בחורות+אוכל+פלייסטיישן ועוד...
                                            יכול להיות מגניב אבל תנסה לא לבנות על ישראלים כי את זה כבר עשו וגם זה לא מספיק וזה קהל יעד ללא כסף- עדיף לפתוח קאסה לנורבגים ...

עוד רעיון לעשות כסף בתאילנד:
                                            לייבא מוצרים לכאן(למרות שיש כאן הכל עדיין חסרים פה דברים) - יש פה 60 מיליון תאילנדים! לחלקם יש כסף ולכולם יש אייפון + קטנוע(לדעתי לשם צריך לכוון את המוצר)
                                            ואגב אייפון- מה עם אפליקציה שמלמדת תאילנדים לדבר אנגלית כמו שצריך? -וואו זה יכול ממש לעזור לעולם הזה Smile
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון