מפלי הניאגרה
-
שלום,
אני צריך קצת סדר לגבי המפלים
מבין שיש שני צדדים אחד ליד באפלו ואחד בצד הקנדי ליד טורונטו
1.האם האיזור נקרה מפלי הניאגרה או שיש עיר שצמודה למפלים ומה שמה?
2.מה האטרקציות המרכזיות שם?
3.כמה זמן לוקח להגיע בנסיעה מצד אחד לשני?וכיצד ניתן לעבור(ללא טיסה)?
4.האם יש טיסה ישירנה למפלים או שאני חייב לטוס לבאפלו.טורונטו ומשם לנסוע
למפלים?
תודה מראש -
מפלי הניאגרהבוקר טוב את באמת צריך קצת סדר.
הצד האמריקאי של המפלים זה באפולו - אפשר להגיע בטיסה ומשם נסיעה
קצרה מגיעים למפלים.
בצד הקנדי פשוט נוסעים למפלים שנמצאים שעה וחצי נסיעה מטורונטו. העיירה הקרובה נקראת ניאגרה און דה לייק.
המעבר בין המדינות נעשה על גשר שמקשר בין שתיתן. נסיעה של 5 דקות אם אין פקקים. צריך לעבור את תהליך ההגירה.
אפשר גם מניויורק לסוע ברכב אם עושים זאת כמה ימים עם מסלול. נסיעה ישירה הינה 7 שעות.
האטרקציות שניתן לעשות בקישור הבא:
http://family.lametayel.co.il/4+%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%A7%D7% A6%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%91%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D
מקווה שעזרתי
רונית
-
שני תיקונים קלילים:באפלו היא העיר הראשית הקרובה ביותר למפלים מצידם האמריקאי, אבל זה לא הצד האמריקאי של המפלים. למעשה בין שדה התעופה לבין המפלים מפרידה נסיעה של כ-30 דקות נטו.
גם בצד האמריקאי וגם בצד הקנדי יש, ממש בצמוד למפלים, יישובים פעילים. בצד הקנדי זו ממש עיר: http://www.niagarafalls.ca/city-hall/default.aspx ובצד האמריקאי מדובר בעיירה: http://www.townofniagara.com/ . העיירה NIAGARA ON THE LAKE, ששווה גם היא ביקור בפני עצמו כשנמצאים באיזור המפלים, מרוחקת כ-60 ק"מ מן המפלים.
-
שני תיקונים קלילים:האם המלונות נמצאים באיזור המפלים או בבפאבל/טורונטו?
איזה מהצדדים יותר מרשים?
האם צריך ויזה לקנדה?
איך עוברים מצד לצד וכמן זמן לוקח? -
יש מלונות בסמוך למפלים, משני הצדדים שלהם.בעלי דרכון ישראלי לא צריכים ויזה על מנת להכנס לקנדה. אגב, הצד הקנדי של המפלים יותר מרשים מזה האמריקאי.
לגבי מעבר הגבול אני אשאיר למנוסים ממני להשיב לך. הפעם היחידה שחציתי את הגבול באופן יבשתי היתה לפני הרבה מאד שנים. -
קצת יותר משני תיקונים קליליםאני ממליץ שתפתח מפה (או Google Maps - ראה קישור) ותראה במה מדובר:
Buffalo (נקודה D במפה) - עיר במדינת ניו-יורק של ארה"ב המצויה, כפי שענו לך, כחצי שעה נסיעה מהצד האמריקאי של המפלים. ממנה עצמה לא רואים אותם והיא עצמה איננה אטרקציה תיירותית.
Niagara Falls (נקודה C במפה) - עיר במדינת אונטריו של קנדה, שיושבת ממש על הצד הקנדי של המפלים. שם התצפיות הטובות ביותר על המפלים.
Niagara On The Lake (נקודה B המפה) - עיר במדינת אונטריו של קנדה שלמרות יופיה והיותה אטרקציה תיירותית בפני עצמה, איננה יושבת או צופה על המפלים. היא יושבת על אגם אונטריו.
Toronto (נקודה A במפה) - עיר במדינת אונטריו של קנדה, במרחק נסיעה של כשעה וחצי עד שעתיים מהמפלים ולכן בעיני איננה רלבנטית כמקום לינה לצורך ביקור במפלים, אלא אם יש כוונה לבקר בה עצמה (וגם אז הייתי מפצל לינות, כפי שבאמת עשיתי בסתיו האחרון).
מקומות לינה יש בכל מקום. המחירים מטפסים כמובן ככל שהקרבה לאטרקציה התיירותית גבוהה יותר.
אין צורך בויזה לקנדה. יש צורך בויזה לארה"ב מסוג Multi-Entry, כדי שתוכלו לעבור מארה"ב לקנדה ולגם לחזור לארה"ב. המעבר הוא על גשר אגרה.
כל מעבר גבול בכל כיוון כרוך בתהליך "הגירה" בנקודת הגבול. התהליך עצמו - דקות ספורות, אך בזמני עומס (סופ"ש, חג, תחילת/סוף יום עבודה) יכול להיווצר תור ארוך של מכוניות. המעבר מקנדה לארה"ב ימשך זמן רב יותר עקב הצורך בבדיקת הויזה. אם עברתם מקנדה לארה"ב ובכוונתכם לחזור בהמשך לארה"ב, ציינו זאת לקצין ההגירה הקנדי, ע"מ שלא יתלוש את טופס ה-I94 שהוצמד לדרכונכם.
-
קצת יותר משני תיקונים קליליםצביקה - יש לי 2 שאלות שנוגעות לתשובה שלך:
1. היכן במפה מצויים המפלים שלשם מגיעים ע"מ לצפות בזיקוקים או ע"מ לקחת את השיט והמעילים והמפורסמים ולרדת ממש למים?
2. אני נוחת בבופלו, שוכר רכב, חוצה איתו לקנדה למפלים וחוזר להמשך טיול בשטח ארה"ב - מה בדיוק אני צריך לעשות או להגיד במעברי הגבול - תחילה במעבר מארה"ב לקנדה ואחרי יומיים חזרה לארה"ב? -
במפה שצירף לך צביקה, תעשה זום כדי לראות קרוב יותר(תתמקד באיזור שמסביב לנקודה C) ואז תוכל לראות היטב את הכיתוב NIAGARA FALLS ממש על קו הגבול בין קנדה לבין ארה"ב. אם תעבור למצב של תמונת לוויין, יהיה לך קל יותר לזהות את המקום על פי הקצף הלבן במי הנהר.
את השיט בסירה אפשר לעשות גם מהצד האמריקאי וגם מהצד הקנדי. -
קצת יותר משני תיקונים קלילים1. זיקוקים יש רק בימים מסוימים. כשאני ביקרתי שם לא היו, כך שאינני יכול להציע מה הנקודה הטובה ביותר לתצפית. אני מניח שכדאי להיות על הטיילת ולנוע עם העדר או בנקודת תצפית סמוכה גבוהה.
לגבי השיט, ניתן לקחת אותו הן מהצד האמריקאי (אפילו טיפונת יותר זול) וגם מהצד הקנדי. הוא קרוי Maid of the Mist. אנחנו לקחנו אותו מהצד הקנדי. ראה קישור ושם עיין במפות.
2. מארה״ב לקנדה - מושיטים לקצין ביקורת הגבולות הקנדי את הדרכונים, אומרים לו שיש בכוונתכם לחזור לארה״ב ומבקשים שישאיר בדרכונים את טפסי ה-i94 ועונים על שאלותיו שהן לרוב: מטרת הביקור (ביקור במפלים), היכן אתם מתכוונים ללון, כמה זמן תהיו בקנדה, האם יש עימכם פירות, ירקות, משקאות חריפים וכד׳... בקיצור, ענו ביושר ואין לכם בעיה.
מקנדה לארה״ב זה דומה, אלא שבנוסף זהו תהליך ״הגירה״ כפי שעברתם כשהגעתם לארה״ב., אלא שהפעם אתם כבר מצוידים ב-I94. גם השאלות דומות וגם כאן אינכם צפויים לבעיות.