ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ציוד לטרק סובב מון בלאן TMB

פורום אירופה
    4
    8
    8351
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • npn
      npn נערך לאחרונה על ידי

אני מתכנן לצאת הקיץ (20.6 או 20.7) ל- TMB ביחד עם בני בן ה- 17 והכוונה שלנו היא ללון ברפיוג'ים כך שאין לנו צורך בשקי שינה, ציוד לקמפינג ותרמילים גדולים. אני מתלבט לגבי הציוד הנדרש. ראיתי כמה רשימות באינטרנט אבל בכולם הומלץ לא לקחת יותר מדי. השאלה היא מה כן לקחת... אשמח לכל עזרה בנושא !
      Razz
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עודד אנגל
        עודד אנגל נערך לאחרונה על ידי

אפרופו ציוד ל-TMB, מצאתי את עצמי עם שני ספרים חדשים של המסלול (של Kev Reynolds), אחד קניתי לעצמי ואחד קיבלתי במתנה באותו הזמן.
        אשמח למכור את אחד הספרים במחיר שעלה לי (90 ש"ח), המשלוח בארץ עלי.
        עודד אנגל
        טל' 0528402765
        דוא"ל
        • IO.
          IO. נערך לאחרונה על ידי

הי npn,
          רשימות ציוד יש ברשת המון!
          הנה דוגמה לאחת כזו שנכתבה במיוחד ל- TMB:
          http://www.walkingthetmb.com/preparation.html
          אתה יכול לסנן משם מה שנראה לך לא נחוץ (אני למשל לא לקחתי gps, לא שמיכת מילוט, בטח שלא boot polish... וכו') - לשיקולך!

בגדול, מכיון שאתה הולך בסגנון hut-to-hut אתה לא צריך אוהל, שק"ש (כן צריך liner/ציפה לישון בתוכה), ציוד בישול ואוכל (מלבד חטיפים - וגם בהם ניתן להצטייד, כל יומיים-שלושה לכל היותר).

לעומת זאת, בגלל מזג האוויר באלפים - חשוב מאוד ציוד גשם מלא (מעיל, מכנס וכיסוי תרמיל) וגם ביגוד חם (ז'קט פליס, אני הסתפקתי במיקרו+גופיה תרמית, ותחתון תרמי ארוך/גטקס). לקחתי גם כובע חם וכפפות (לא השתמשתי אבל זה שוקל מעט מאוד ומזג אוויר זה עניין של מזל אז צריך להיות מוכנים גם לשלג).
          • npn
            npn נערך לאחרונה על ידי

תודה על המידע !
            קראתי המלצות להסתפק בתרמיל של 45 ליטר ולא לעבור משקל ציוד של 10-11 קילו.
            אני תוהה עם הרשימה באתר תעביר אותי מעל למשקל הנ"ל ואם הציוד יכנס לתרמיל...

שאלה לגבי בגדים להחלפה וכביסה - איך מסתדר עניין הכביסה והייבוש (אם מסתדר Smile ) ?
            נעם
            • IO.
              IO. נערך לאחרונה על ידי

אני הלכתי עם תרמיל של 55-65L והוא לא היה מלא לגמרי.
              הגעתי לכ-12 ק"ג כולל פאוץ' מלא של 2 ליטר מים וכ- 1ק"ג חטיפי אנרגיה שהבאתי מהבית - אבל יש מקום לשיפור... Rolling Eyes (בטרק הבא, שהיה דומה מאוד באופי, הצלחתי להוריד עוד קצת).

לגבי כביסה -
              אני לוקחת איתי 2 "סטים" להליכה, כלומר: 2 מכנסי הליכה (הרבה אנשים לוקחים רק אחד), 2 חולצות מנדפות קצרות, 2 תחתוני טרקים, 2 חזיות ספורט, 2 זוגות גרבי טרקים + סבון כביסה בשפורפרת קטנה.
              אני מכבסת כמעט כל ערב - לפחות את החולצה והבגדים התחתונים (מיד עם ההגעה לבקתה!). תלוי באיכות הציוד - בד"כ הם מתייבשים עד הבוקר. הבעיה היא עם הגרביים - את הזוג הרטוב אני תולה על התרמיל מבחוץ. הגרביים מתייבשות במהלך ההליכה ואז אני מכניסה אותן לתרמיל ויש לי גרביים נקיות למחר.
              בנוסף יש לי ביגוד תרמי (פליס אחד + גופיה תרמית + תחתון תרמי / גטקס) אותם עוד לא יצא לי לכבס - כי לא היה מספיק קר ובקושי השתמשתי (רק בערב בבקתה) וכן "סט" שינה - גרביים, חולצה קצרה (מנדפת) ומכנס טריינינג דק (בד"כ משמש לי לריצה - גם הם מתייבשים בצ'יק) - אותם אני מכבסת פעם אחת בטרק של שבועיים...
              Razz

יש לי חבל כביסה (ללא אטבים) ואני משתדלת לתלות את הכביסה בחוץ (אם לא יורד גשם). כאמור: תסגלו לכם הרגל לכבס מיד אם ההגעה לבקתה.
              • npn
                npn נערך לאחרונה על ידי

תודה על העצות ! Smile
                • Michael_3182175
                  Michael_3182175 נערך לאחרונה על ידי

שלום,
                  אני מנצל את השרשור הזה כל עוד הוא עדכני (בערך),
                  אני וחברתי מתכננים להתחיל את הTBM בשבוע של ה24.6.12,
                  רציתי לדעת אם זה תאריך טוב לטייל בו (לא קר מדי כדי לישון בחוץ?) והאם זאת תקופה עמוסה בבקתות שמצריכה אותי להזמין מקומות מראש?
                  שאלה לעודד: המכירה של הספר עדיין רלוונטית? כמה הספר נחוץ? אפשר להסתמך רק עליו או שצריך עוד דברים?
                  ושאלה אחרונה: זה בסדר לטייל רק 2 אנשים? או שעדיף ללכת בקבוצה?
                  תודה רבה לכולם!
                  מיכאל.
                  • IO.
                    IO. נערך לאחרונה על ידי

לפני שנתיים התחלתי את ההליכה ב-26 ליוני. מזג האוויר היה מושלם! Cool
                    אבל מזג אוויר זה תמיד עניין של מזל וצריך להיות מוכנים גם לשלג בכל תקופה (ביגוד חם וציוד גשם) - באופן כללי, סוף יוני זה תחילת העונה ותקופה מומלצת בה עדיין לא עמוס מאוד (לא הזמנתי לינה מראש, בד"כ הזמנתי מכל מקום לינה את הלינה ללילה הבא). יש עדיין שלג על המסלול פה ושם (תלוי בכמויות השלג בעונה הנתונה - השנה היה הרבה שלג באירופה) - חשוב לבדוק את תנאי השטח ולבחור אלטרנטיבות בהתאם (בכל בקתה בדרך ישמחו לספק מידע), יהיה ירוק ורענן ומדהים! Laughing

לגבי גודל הקבוצה... זה לחלוטין עניין של טעם! אני יצאתי לטרק לגמרי לבד, פה ושם חברתי לאנשים אחרים למספר שעות או ימים שלמים אבל היו גם קטעים בהם הלכתי לגמרי לבד. ללכת בקבוצה? - זה ממש לא בשבילי - אבל כל אחד והעדפותיו! המסלול קל לניווט, לא נידח וגם בשולי העונה לא נטוש לחלוטין.

לגבי הספר: הוא מומלץ בחום
                    אני לקחתי גם מפה וכל אחד מהם בנפרד יספיק - אבל במקרה הזה לטעמי הספר יותר מומלץ.

אתה מומלץ לקרוא את הבלוג שלי על ה- TMB...
                    • בלוג TMB - פוסט ראשון
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון