וינה והסביבה..
-
וינה והסביבה..ג'ני יקרה
איך את תמיד מוצאת את הדברים האלה..
זה מזכיר לי קצת את תערוכת bodies. אני והגדול רווינו נחת , הקטנה וכל השאר ברחו בבהלה..
שומרת לי . בהחלט יכול לבוא בחשבון , אם כי אולי נרצה לנוח קצת מהתחום..
ממשיכה לחפש כיוון. אתמול קראתי את הסיפור של ליאור וגם של צביקה. היה נהדר להזכר. מרשה לעצמי להתחבט עוד קצת..
שיהיה יום טוב
איריס -
וינה והסביבה..אני בעד שתסעו לסלובקיה וכך אוכל להתחקות אחר עקבותיכם בשנה הבאה....
וזו תהיה השנה הרביעית ברצף שאני 'אעתיק טיולים' מחברים לפורום...
-
וינה והסביבה..איריס
קצת באיחור
אולי יש כבר החלטה
בכל אופן , כחלוצת סלובקיה כאן בפורום אני ממליצה עליה גם אבל ....
אם טרם מיציתם את אוסטריה אז מה דעתכם על חבל קורינתיה באוסטריה?
היה טיול של אלון ח. נדמה לי לאזור, אם תרצי תחפשי או אחפש עבורך
וגם מה שאלונה המליצה מעולה בעיניי.
גם גרץ זכורה כי כעיר מקסימה ביותר וכמובן אני מאוהבת בוינה וחושבת צריך לקחת את הזמן בה. אנו הינו בה 5 ימים והיא נפלאה. -
וינה והסביבה..מיקה וג'ני תודה על התגובות
כרטיסים כבר יש וגם הבנים מצטרפים ( ישששש!). החלטה עדיין אין.
יש לנו 10 ימים ולילות.
ביומיים האחרונים קראתי על סלובקיה אבל השמות קשים שלי ועדיין לא כל כך מצליחה להבין מי נגד מי ואיפה כדאי להתמקד אם יש מסגרת של 6 ימים.
( בכל זאת צריכה להשאיר משהו לוינה)
אם יש איזה שהוא קישור או המלצה למסלול למתחילים אשמח לקבל.
על קריניתיה לא חשבתי. צריכה לבדוק מרחקים. תודה על הרעיון
איריס -
וינה והסביבה..איריס הי
תכתבי בבקשה את מועדי הטיסות שלכם
ובהמשך אוכל לנסות ולתת לך איזשהוא כיוון כללי
ליאור -
וינה והסביבה..ליאור תודה
שולחת לך מייל
-
וינה והסביבה..איריס
בגלל שיש 10 לילות ועם כל חיבתי לסלובקיה לא חושבת שכדאי להרחיק עד אליה.
תראי גם את המחזור הזה בורגלנד (אולי יעניין)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3880548,00.html
http://www.articles.co.il/article/46420/%D7%90%D7%95%D7%A1%D 7%98%D7%A8%D7%99%D7%94%20%20-%20%20%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%96% 20%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%9C%D7%A0%D7%93%20%D7%9C% D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%20%D7%94%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7% 90%D7%99
http://www.burgenland.at/tourismus
וזה להתרשמות על עמק ווכאו מה שאלונה דיברה http://www.megalim.co.il/%D7%99%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%9D/%D7% 90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%94/%D7%90%D7%95%D7%A1%D7%98%D7 %A8%D7%99%D7%94/%D7%90%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%94-% D7%94%D7%AA%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%AA/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95 %D7%9C%D7%99-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C/%D7%9C%D7%90%D7%95%D7% A8%D7%9A-%D7%94%D7%93%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94
לא חסר מה לעשות באוסטריה כשיעד הנחיתה בוינה. -
וינה והסביבה..איריס
4 ימים וינה ו 6 ימים סלובקיה לטעמי שילוב נהדר
הפעם (וזה לא קורה הרבה ) אני לא מסכים עם ג'ני.....
תתמקמו באיזור רוזנבורק או ליפטובסקי מיקלוש ויהיה לכם טיול נפלא
בהמשך אצרף המלצות
ליאור -
וינה והסביבה..שלש חלופות אוסטריות נחמדות יכולות להיות אפשריות.
ואל תשאלי אותי מה עדיפה----כי שלשתן טובות ודומות מבחינת הפעילות (אגמים,מכרות,מגלשות,חבלים ,רכבלים וכו)
אזור עמק ווכאו-גם יותר "עמוק" מהטיול המקובל של יום טיול לאורך הדנובה.
אזור סטיריה
אזור קרתיניה
באחרון אני בספק לגבי היכולת שלכם למצוא כעת לינה-די מבוקש לנופש אוסטרי בגלל האגמים. -
וינה והסביבה..ערב טוב
יונית , ג'ני , ליאור
שוב תודה על כל ההצעות והקישורים.
ליאור אשמח אם תחזור להתייחס אח"כ.
ג'ני - מכירה את הכתבה במגלים. מאד דומה לאחד המסלולים במדריך פספורט. איכשהו עוד לא מצליחה להתלהב ???
קרינתיה - רחוקה כמו סלובקיה ( 4 שעות) , לא בדקתי עדיין אפשרויות לינה באזור אבל מצאתי את הסיפור של אלון ואשב לקרוא אותו.
מרשה לעצמי עוד קצת להתלבט ( גם בקול רם). בינתיים שריינתי בבוקינג לינה אפשרית לביטול קרוב לטטרלנדיה. לא חושבים לכבוש את סלובקיה. נראה לי שגם שישה ימים באזור הטטרה יכולים להיות נחמדים.
נדבר עם הח'ברה בסוף השבוע ונחליט
ערב מצויין
איריס
-
וינה והסביבה..האמת, יש משהו במה שאת אומרת, הסתכלתי על הכתבות שוב ובאמת לא נקראה כזה מלהיב. על קרינתיה אני יכולה להמליץ כי הינו בה.
חשבתי גם על שילוב עם צ'כיה, זה מה שאני מתכננת בעתיד.
אני אם את כבר נוטה לסלובקיה, אני בעד
-
וינה והסביבה..איריס אני אנסה לתת לך כיוון ראשוני
אחרי 4 ימי וינה יש לכם כ4 שעות נסיעה עד לאיזור הלינה (רוזנבורק או ליפטובסקי מיקלוש ) כך שאחרי התארגנות הייתי מבלה את שארית היום באתר הסקי של רוזנבורק יש שם פארק חבלים טארזניה,רכבל,אגם )
אגב תחפשי לינה ליד האגם זה נראה מקסים.
יום שני (אגב הסדר אקראי) מגלשות הרים Pavčina Lehota ,רכבלים ומסלול טבע ביאסנה ומערת הקרח של Demänovská Ice Cave הכל במרחק של שעה נסיעה מקסימום
יום שלישי-גן העדן הסלובקי ופארק המיים של פופארד ( יום טיפה יותר קשה)
יום רביעי (ביום השמש הראשון) Tatranská Lomnica רכבל,מסלול טבע יפהפה ורכבות הרים. הליכה ברגל ירידה ב "Funicular to Hrebienok
אל הכפר stary smokovec (יש שם גם מסלול אבובים יבש) זה המקום בו הבת שלי שברה את הכף בנפילה מהקורקענט הצהוב. בלי קשר זה חובה היום הזה.
יום חמישי-ראפטינג לאורך נהר KAH ואחריו או טירת אורבה או פארק מים טאטרלנדיה
יום שישי-או מצודת SPIS שרחוקה קצת (אבל יפה-לא היינו) בתוספת אולי הכפר המשוחזר וויקוליץ או מסלול טבע ליד טרשובה או נסיעה לרכבת הקיטור ב Cierny Balog Railroad בתוספת פארק חבלים סמוך
בקיצור לא חסר (יש לי עוד מלא לינקים במחסנית של פעילויות כאלה ואחרות)
אגב כנסי ללינק של טארזניה יש שם מפה עם עוד הרבה פארקי חבלים באזורים כאלה ואחרים של סלובקיה
אני בטוח שתהני סלובקיה נפלאה
ליאור
"
-
וינה והסביבה..ואיך שכחתי את האגםהנפלא סטרבסקה ??(גני לא תשכח לי)
אפשר להקיף אותו,לשוט בו, מלא מסלולי טבע,פארק שעשועים קטן
לקחת רכבל ולעלות לפסגה הגבוהה ולאכול שם מרק גולש חם
כמו באגדות
-
וינה והסביבה..ליואר
תודה רבה על התשובה המפורטת והמושקעת. אעשה שעורי בית בסוף שבוע ובטח אחזור עם שאלות
איריס -
וינה והסביבה..איריס,
מה עם סלובניה? הייתם בה?
יש פה הרבה מטיילים שמשלבים את וינה דווקא עם סלובניה. להגיע לאגם בלד (שם ניתן להעביר 6 ימים) לוקח אותו זמן כמו לסלובקיה.
אולי ליאור שהיה בשתיהן, יוכל להמליץ מה כדאי. -
ועוד משהו קטן בוינה... -
בית ספר רכיבה ספרדיאיזה סיור / מופע מומלץ ?
טניה - תודה על התוספת הנחמדה. אולי אפילו נתקל בו.. -
בית ספר רכיבה ספרדימוסיפה קישור
ביולי יש רק סיור מודרך או Piber meets Vienna . לא מבינה מה זה בדיוק..
מישהו מכיר ?
איריס -
אינטרנט אלחוטירק כדי שעניין האינטרנט לא יגביל אתכם, אתם תמיד יכולים להביא איתכם את האינטרנט האלחוטי לכל מקום עם משהו כמו שירות webbing
http://www.iamwebbing.com/internet-abroad.aspx
גם אנחנו תמיד מחפשים מקום לינה עם אינטרנט אלחוטי, והדרישה הזו הפילה המון מקומות לינה כשאני תכננתי את הטיול באוסטריה.
גם במקומות שכתוב שיש אינטרנט אלחוטי (כמו הדירה ששהינו בה בוינה) האיכות שלו לא תמיד מוצלחת, ולא תמיד קולטים אותו בכל החדרים. -
אינטרנט אלחוטימיכל
תודה. אעביר לאלה בבית שאמונים על הנושא. לי לא אומר הרבה..
איריס