קרסול שבור- וסקי בעוד 9 חודשים?
-
שלום,
יש לי שאלה, בבקשה.
ידידה שלי שברה את הקרסול (לא בסקי) ב3 מקומות. השאלה למומחים-האם יש סיכוי לסקי בעוד 9 חודשים? האם מישהו מכיר תרגילים לזירוז ההחלמה?
תודה,
אריה -
ממקרה אחד שמוכר לי - לאאשה שאני מכיר שברה את הקרסול על המדרון (שבר "ענף ירוק" מעל הקרסול, כנראה פחות מסובך מהמקרה שעליו שאלת). היא חזרה לסקי רק אחרי שלוש שנים. הרבה מהעיכוב נובע מפחד. החשש לפגוע במקום הרגיש משנה מאד את הגלישה, מה שעלול להחיש פציעה נוספת. -
ממקרה אחד שמוכר לי - לאאריה שלום,
מה אומרים הרופאים שלה ?
בכל אופן, אשלח את השאלה לגדי, איש הפיזותרפיה, ונשמע מה דעתו.
-
עצתי לך-שתלמד לגלוש על מונו-סקי (סקי בישיבה) -
חסרים פרטיםיש כל כך הרבה הרבה דרכים לשבור את הקרסול - איך אתה מצפה שנייעץ לך? ומה לגבי רצועות? דברו עם הרופאים או שתשימו הודעה מפורטת בפורום אורטופדיה באתר Doctors.co.il -
קרסול שבור- וסקי בעוד 9 חודשים?לדעתי (אני ממש לא מומחה), אם היא תהיה מסוגלת לרוץ מספר קילומטרים ללא כאבים וללא שום בעיות היא תוכל לעשות גם סקי -
בעקרון שום בעיהשבר קרסול בשלושה מקומות נקרא שבר תלת פטישוני
בעקרון אם היא מנותחת אז לוח הזמנים להעמסה מלאה יקבע על ידי המנתח
סביר להניח שהוא יתיר עומס מלא לגמרי כבר אחרי ארבעה עד שישה חודשים אבל זה לא אומר שהיא אכן תעמוד במשימה
אם היא לא מנותחת אז סביר להניח שכארבעה חודשים אחרי שרואים חיבור טוב היא כבר תוכל לגלוש
כל זאת בהנחה שהיא עושה פיזיותרפיה כמו שצריך מה שלא משתמע מהשאלה שלך אם מישהו מכיר תרגילים שמזרזים החלמה
באופן כללי זה לא צחוק אם היא לא תטפל היטב הסיכוי שלה להיות מוגבלת בטווחי התנועה ובכוח השימושי של הקרסול גבוה מאוד
הייתי ממליץ על פיזיותרפיה לספורט במכון טוב לפחות לפיקוח ולטיפול מדי פעם ואם רוצים לחסוך אז חלק מהטיפולים בקופת החולים
אם אין סיבוכים טווחי התנועה מתקדמים יפה והיא מתחזקת בהדרגה אז פשוט צריך להתחיל לחזק את כל הרגל מספר חודשים לפני החופשה ויהיה בסדר.
רק דבר אחרון כדאי לבדוק שהאזור השבור לשעבר לא נשאר רגיש ללחץ הישיר של נעל הסקי - זה יכול להיות גורם מפתיע לרעה.
אם זו הייתה אשתי ידידה או מטופלת שלי לא הייתי נותן לה להפסיד חופשת סקי...
בהצלחה, גדי -
קרסול שבור- וסקי בעוד 9 חודשים?שלום,
ותודה לכולם.
להשלמת התמונה אגיד - הטיפול בשבר כלל ניתוח והכנסת שתי רצעות מתכת עם ברגים.
גדי, תודה על המידע מפורט. אני מבקש ממך ליצור איתי קשר לקבלת מידע יותר מפורט בדוא"ל :
כי על הסקי אי אפשר לוותר. (-: