סיור בקניון אנטילופ
-
אנו משפחה עם 3 ילדים (16, 10, 6) המתכננים לערוך טיול בקניון אנטילופ בחודש אוגוסט.
אשמח לקבל המלצות איזה מסלול עדיף - התחתון או העליון (באיזו קניון מצלמים את כל התמונות המדהימות של הקניון) והאם יש המלצה לחברה/ מדריך מסוים אצלו להזמין את הסיור (הבנתי כי אי אפשר לסייר במקום לבד).
תודה מראש לכל העונים והמסייעים. -
סיור בקניון אנטילופאני ביקרתי בעליון, הגעתי לשם עם הרכב השכור, משלמים את דמי השמורה ומשם יוצא טיול ג'יפים מודרך. מאוד אהבתי ונהניתי. הגענו לא בעונה בוערת, המתנו קרוב לשעה אחת. מומלץ להזמין את הסיור יום לפני ב-PAGEכך - למיטב ידיעתי - מבטיחים את שעת הסיור בקניון. אומרים שבצהריים קרני השמש מאירות יותר טוב את הקניון שהוא מין מערה גדולה. אני ביקרתי בשעה 10:00 וקרני השמש חדרו היטב.
לגבי הקניון התחתון הבנתי שיש בו כמה סולמות בסגנון הקניון האדום אצלנו בארץ, מי שמכיר. -
סיור בקניון אנטילופטרם הנסיעה, בשלב תכנון הטיול, קניון אנטילופ תפס מקום גבוה מאד בדירוג הציפיות. ראינו באינטרנט צילומים מכל המקומות שתכננו להיות בהם (גרנד קניון, ציון, ברייס, ילוסטון, יוסמיטי והמון דברים שביניהם), אבל קניון אנטילופ נראה כמו חלום, כמו משהו מעולם אחר. חשבנו שזה יהיה אחד משיאי הטיול.
בדיעבד - החוויה היתה בינונית מאד.
אין ספק שהמקום יפה ומיוחד: קניון צר ומפותל, עם קירות חלקים ו'מפוסלים' ואור שחודר מלמעלה... אבל מה שהעין רואה במציאות לא דומה למה שרואים בצילומים ב 'google תמונות'. זאת היתה ה'בעיה' הראשונה.
הבעיה העיקרית היתה אופן הסיור במקום:
הקניון נמצא ב'תחום השיפוט' של שטחי שבט הנבאחו, ואי אפשר לסייר בו אלא במסגרת קבוצות שמאורגנות, מוסעות ומודרכות על ידי נציגי השבט. הקבוצות יוצאות בתכיפות גבוהה, כך שהקניון הצר והקצר מלא אנשים מתחילתו ועד סופו. כדי לא ליצור פקקים ולאפשר 'זרימה' שוטפת של הקבוצות, כל מדריך מאיץ בקבוצה שלו להתקדם מהר בקצב שהוא מכתיב. אם התעכבת ונשארת דקה מיותרת מאחור, תקבל 'בעיטה' קדימה מהמדריך של הקבוצה הבאה. כדי שהמטיילים ייצאו עם שלל צילומים וירגישו שקיבלו תמורה מלאה, המדריכים מנחים כל הזמן איפה בדיוק לצלם, את מה ובאיזו זווית (ותשכחו מפריים 'נקי' מאנשים כמו שרואים בתמונות באינטרנט) – זה הזכיר לי את 'מהנדסי החתונות' של פעם (ואולי גם של היום... אני נמנע מחתונות עד כמה שאפשר), שהיו מודיעים לקהל מתי לשבת, מתי לקום, מתי לאכול, מתי לרקוד וכו'. התחושה היא שהם פשוט מיסחרו את המקום ועשו ממנו מפעל לייצור כסף בסרט נע. זה האפיל לנו על יופיו של המקום (שכאמור גם לא נראה בעין כמו שהוא נראה בצילומים שאפשר לראות באינטרנט).
הסיור שעשינו היה בחלק העליון. למשפחה שלכם זה יעלה 149$ לשעות הבוקר/אחר הצהריים, או 202$ לסיור של 11:30 בבוקר (כנראה בגלל גובה השמש והתאורה שחודרת פנימה) - וזה כאמור בתמורה ל-50 דקות 'דחיסה' ו'דחיפה' בין עשרות רבות של אנשים אחרים.
-
סיור בקניון אנטילופככל הנראה הכל תלוי בעונה בה מבקרים בקניון. אם יש הרבה מטיילים, אז כנראה המדריכים מאיצים בהם להזדרז, כאשר אנו ביקרנו, לא היה דבר כזה. מאוד אהבנו ומוכנים לעשות את הסיור בפעם נוספת.
נכון שהאינדיאנים גובים סכומים יחסית גבוהים, מדובר בעסק, אבל מבחינתנו הייתה חוויה נהדרת. -
סיור בקניון אנטילופשלום,
תוכלו לקרוא הסברים על שני המקומות כאן
http://navajonationparks.org/htm/antelopecanyon.htm
http://www.americansouthwest.net/slot_canyons/antelope_canyo n/
בתקופה עמוסה, כפי שתואר בתגובה הקודמת וגם אנחנו חווינו אותה, זה לא כ"כ משנה מי החברה דרכה תזמינו. אם אתם מעוניינים בשעה ספציפית, כדאי להזמין מראש.
אנחנו היינו באוגוסט וראינו שבקניון התחתון היו פחות אנשים מאשר בעליון. יכול להיות שעכשיו זה השתנה.
שני יתרונות שיש לקניון התחתון על פני העליון, בעיני
*הטיפוס בסולמות נראה יותר כיפי
*לקניון העליון צריך לנסוע כמה דקות מהחניון/קופת כרטיסים בטנדר פתוח, מה שאומר ה מ ו ן חול ואבק. הכניסה לקניון התחתון היא בסמוך לקופה/חניון. תוכלו לראות זאת במפה שבקישור
http://www.lowerantelope.com/
-
סיור בקניון אנטילופתודה לכולכם על התשובות המפורטות והמהירות.
מניסיונכם, האם ישנה חברה מסוימת שכדאי להזמין בה את הסיור? -
סיור בקניון אנטילופהי
גם אצלינו קניון אנטילופ היה בעיקר מהנה לצלמים ביננו
בעלי וביתי שלא החזיקו מצלמה נהנו קצת פחות
אבל למרות כל זאת לא הייתי מוותרת על החוויה שלו
את הסיור עשינו עם צ'יפ טוטסי
Antelope Slot Canyon Tours by Chief Tsosie
55 S Lake Powell Blvd
P.O. Box 338
Page, AZ 86040
1-928-645-5594
אבל יש עוד המון חברות שעושות
ואפשר למצוא אותם ברחוב הראש בפייג -
סיור בקניון אנטילופביקרתי רק בתחתון. לפי מה ששמעתי, הוא צר יותר בחלקו התחתון לעומת הקניון העליון, וחווית הביקור כנראה יותר גדולה מבחינה זאת. כמו כן, הכניסה אליו ישירות ממגרש החניה ואין את הנסיעה ברכבי שטח עד לכניסה לקניון.
אני מצרף קישור לתמונות שצילמתי במקום.
סיורים יצאו בזמן ביקורי כל 15 או 20 דקות, כך שלא היתה שעה המתנה כמו שציין ראובן. לא היה צורך בהזמנת מקום מראש. מגיעים, משלמים את עלות הביקור (שכוללת גם תשלום לשבט עבור הכניסה בנוסף לתשלום על הסיור עצמו). קצב ההליכה היה מתון ולא זורזנו במהלך הסיור.
אגב, יש גם אפשרות למי שרוצה לעשות ביקור צילום בקניון. אז הוא יכול לשהות שם מספר שעות. העלות גבוהה מזו של הסיור המאורגן.
מיקום קניון אנטילופ סמוך לפייג'. כאשר מגיעים מכוון פייג', יש לפנות ימינה למגרש החניה עבור ביקור בקניון אנטילופ העליון ושמאלה לביקור בקניון אנטילופ התחתון. מגרשי החניה קרובים מאד לכביש שמגיע מפייג'. כמעט ממש על הצומת. -
סיור בקניון אנטילופתודה.
האם הביקורים שלכם היו בקיץ? בתקופה העמוסה?
אנו מתכננים להיות שם באוגוסט-שיא העונה ולכן חשבתי להזמין סיור מראש. -
סיור בקניון אנטילופהביקור שלי בקניון אנטילופ היה בסוף ספטמבר או תחילת אוקטובר. לא באוגוסט. אינני בטוח שבקניון התחתון יש מנגנון הזמנה מראש. תצטרכו לברר זאת.
לגבי הסיור בקניון העליון יש הזמנה מראש. יש מספר חברות שעורכות סיורים. ניתן להגיע למגרש החניה ולהזמין במקום. בחלק מבתי המלון אפשר להזמין את הסיור במלון (למשל, בחנות המזכרות של ה- Courtyard).
יש לחלק מהחברות גם חנויות בעירה שם ניתן, כמובן, לבצע את ההזמנות, ואני מניח שגם באינטרנט או בטלפון.
גם בזמן ביקורי היו לא מעט מבקרים. -
סיור בקניון אנטילופאנחנו ביקרנו בקניון התחתון באוגוסט. הגענו למגרש החניה ב 10.30 והיתה קצת המתנה בתור לקניית כרטיסים (הקופה מתנהלת באיתיות ובחוסר יעילות כאשר משום מה מתעקשים לרשום ידנית את השמות וארץ מוצאם של כל המבקרים) ולאחר מכן גם עד שהסיור שלנו יצא, אבל לא נורא. בהמשך היום יכול להיות שהתור מתארך.
מה שכן, גם לנו הייתה חוויה דומה לזו של ylyb כשהרגשנו שהמסחריות והרצון המובהק של המדריך לסיים את הסיור כמה שיותר מהר גורעים מן היופי המהמם של המקום. -
קצת התבלבלתי...חשבתי שאני מגיע לפייג', נכנס יום קודם לאיזו חנות של חברה שעושה סיורים, בוחר אנטילופ עליון או תחתון ונפגש איתם למחרת בפייג'.
האם לתחתון צריך פשוט להגיע למקום?
ועוד משהו בעקבות התמונות של dhz, אחלה תמונות - עושה חשק. בתמונות הקלאסיות של המקום שאני מכיר יש גם צבעים סגולים. האם זה פוטושופ?
תודה -
קצת התבלבלתי...גם לעליון וגם לתחתון אפשר פשוט להגיע למקום ולרכוש כרטיסים. לא חייבים להזמין מאף חברה בעיירה עצמה. ההזמנה מראש פשוט תאפשר לכם לתפוס את השעה המתאימה לכם ולהיות בטוחים שישמר לכם מקום. -
קצת התבלבלתי...לא רוצה להתחיב באשר לצבעים. למזלי הפחות טוב, הגעתי לקניון אנטילופ ביום מעונן ולכן יתכן מאד שלא זכיתי לראות את כלל קשת הצבעים אותם ניתן לראות בימים בהירים. יתכן גם שיש הבדלים בצבעים בשעות שונות של היום.
לגבי קניון אנטילופ תחתון, אינני מודע לאפשרות להזמין סיור מראש בעירה פייג'. יתכן וניתן לצלצל לבוטקה שלהם משם יוצאים הסיורים ולהזמין מקום. פרטי מארגני הסיורים בקניון אנטילופ התחתון:
Ken's Tours
Lower Antelope Canyon
טלפון: 606-2168 (928)
אגב, עלות הסיור היתה $26, מתוכם $6 דמי כניסה לקניון אנטילופ, שהולכים לשבט הינדיאני והשאר לחברה המארגנת. הסיור בקניון אנטילופ העליון יקר יותר. אולי בגלל שיש גם את ההסעה עד לכניסה לקניון ובחזרה למגרש החניה.
-
קצת התבלבלתי...תודה -
שאלת המשךיוצא שהדעות חלוקות- ואם אני מסכם זה נראה כמו- המקום שווה צפייה אבל הפורמט המאורגן די מקלקל את החוויה.
אנחנו משפחה שמתארגנת לטיול בתקציב נמוך מאוד- לינת קמפינגים וכו'. יוצא שהעלות של קניון אנטילופ היא הדבר הכי יקר בטיול שלנו בצורה משמעותית ואני שואל את עצמי אם זה באמת שווה את זה- האם זה באמת כזה וואוו שמצדיק את עלותו, סה"כ מדובר בסיור של עד פחות משעתיים שצפויה לנו הוצאה לא קטנה עליו, ויש מלא מה לראות חוץ מזה.
האם זה גולת הכותרת של טיול קניונים ( עם חניות בוגאס ואולפני יוניברסל)? יש לי הרגשה שלא ואני די מנסה לראות מה חושבים מי שכבר ביקרו בו
תודה למשתפים!!! -
שאלת המשךכמי שעשו בקיץ האחרון את המסלול למערב ארה"ב שכלל גם את קניון אנטילופ בפייג' - בהחלט זו לא היתה גולת הכותרת של הטיול.
אני מסכימה עם החברים שכתבו שהרושם שמתקבל בצילומים הרבה יותר חזק מהסיור שם בפועל - גם בגלל כמות האנשים וגם בגלל ש..מה לעשות זה נראה פשוט יותר מרשים בצילומים.
אז למה בכל זאת כן ללכת? כי זהסיפק לנו כמה חוויות "קטנות" מצטברות..למשל : אחד המדריכים שהיה לבוש בתלבושת אנדיאנית מסורתית - נתן הופעת ריקוד אוטנטי לפני היציאה ברכב, מדריכה מאוד נחמדה שהיתה בארץ והמפגש עימה היה מרתקומעניין, והביקור עצמו בקניון אנטילופ שאמנם בצילומים נראה יותר מרשים - אבל בהחלט מדובר במקום יפה ומעניין.
בשורה התחתונה- מבחינתנו זו בהחלט לא היתה גולת הכותרת של הטיול ולא נקודת חובה - במיוחד במסגרת תקציב הדוק.
בדיעבד אולי הייתי במסגרת הזמן שעמד לרשותי - מעדיפה לשכור סירה בלייק פאואל....אבל זה כבר עניין של טעם אישי ותקציב... -
שאלת המשךבבקשה ספר בקצרה על המשפחה המטיילת (כמה אתם ומה הגילאים), ונסה לפרט קצת כמה זמן תטיילו ואיפה עוד תהיו... זה יתן תמונה יותר מלאה ויכולת להשוואה לגבי המקומות והנופים שתראו ולגבי העלויות, ויאפשר ההחלטה נכונה יותר אם לחרוץ את דינו של אנטילופ לשבט או לחסד
-
זה עוד מקום. יפה. לא יודע אם שווה את הכסףאני אישית הלכתי כי בסוף ימי חיי, ה25 או 30 דולר לא ישנו לי הרבה. אבל את הזכרונות יהיו לי לתמיד.
המקום יפה, לא הכי יפה בטיול. אבל יפה.
אנשים לעיתים קראתי שהתאכזבו מהגרנד קניון ואמרו שהוא לא מדהים. אולי ציפו למשהו אחר. אני חושב שהוא מאד יפה, אבל נכון, יש קניונים טיפה יותר יפים. אבל עדיין שווה. -
שאלת המשךהשיקול הוא שלכם. המקום יפה, אבל זו לא חוויה משנת עולם.
אם יש לכם בעיה כספית, אולי כדאי לתכנן על מעבר מהיר בפייג', כי גם שיט באגם Powel הוא עסק לא זול, כך שכל מה שנותר לכם הוא תצפית על פרסת הסוס שלא עולה כסף. בשביל זה לא הייתי מגיע לפייג' (עובר בפרסת הסוס רק אם היא בדרך).
אגב, לדעתי עלות הכניסה במקום כמו יוניברסל תעלה הרבה יותר מהביקור בקניון אנטילופ. מובן שמדובר באתר מסוג לגמרי אחר ואינני בא לעשות השוואות בין המקומות. רק מזכיר את הענין הכספי.