עזרה בתכנון טיול ארוך!
-
שלום, אנחנו שתי בנות שמתכננות טיול של חצי שנה בערך באפריקה. אנחנו רוצות להתחיל באוגנדה ומשם קניה טנזניה מלאווי מוזמביק זימבבואה בוצוואנה נמיביה ולסיים בדרום אפריקה.
היינו שמחות לקבל קצת טיפים בנוגע לדרכי הגעה, ויזות, מקומות מומלצים, ציוד נחוץ, כספים, וכל פרט אחר שעולה על רוחכם!
-
החלטה נבונה!מפה בטח כבר פתחתם (הצלחתם לציין סדר הגיוני למדינות). עכשיו באמת נשאר לקרוא, ללמוד ולבנות מסלול.
כנסו לקוביות ה"שאלות הנפוצות" בצד שמאל - יש שם מידע מרוכז על מזג אויר, ויסות ועוד. בנוסף - המון מידע קיים במדור "1001 טיפים" , סיפורי הדולשים ושאר מדורי האתר.
ולשאלות ספציפיות - אנחנו כאן! כדאי לציין גם מה אופי הטיול - אוהלים או אכסניות? טרקים ו/או חופים? תחבורה ציבורית או רכישת רכב?
בנוסף, כדאי ללכת לאחת מההרצאות על אפריקה בחנויות למטייל. פתחתי עכשיו את לוח ההרצאות וגיליתי לשמחתי מספר הרצאות חדשות! בנוסף, בטח בימים הקרובים יתעדכנו הרצאות נוספות לחודש יוני.
-
הייתודה על ההפניות, זה באמת מאד עוזר..
מבחינת אופי הטיול שלנו אני מאמינה שנשלב אוהלים ואכסניות, טרקים וחופים וכו'... ותחבורה כנראה שנסתפק בציבורית.
אני אשמח לקבל עוד קצת מידע על דרום היבשת- מוזמביק, זימבבואה, בוצוואנה, נמיביה, כי רוב מה שאני מוצאת זה על המזרח.
והאם זה בטוח לקצת איתי מצלמת SLR? -
הייבטוח כמו לכל מקום אחר.
מטיילים רבים מטיילים עם מצלמות SLR (גם אני טיילתי עם אחת). באופן כללי אפריקה נחשבת בטוחה, ולאורך כל הטיול הרגשתי בטוח להשאיר ציוד בתוך האוהל (למרות שאף פעם לא השארתי כסף, דרכון או מצלמה ללא השגחה).
הסכנה הגדולה ביותר למצלמה בטיול היא הגשם. תשיגו תיק טוב למצלמה.
בנוסף, כדאי לשקול להרחיב את ביטוח הנסיעות שיכסה גם את ציוד הצילום.