המלצות אחרונות - הולנד
-
לעניין התחבורה הציבוריתארנון - מקווה ש it Heidenskip יש רק אחד
ועכשיו רק מתוך סקרנות - מה מסמלים אותיות בעמודה :"פרטים" - FK למשל?
יעל - הילדים כבר מלאים ציפיות, מקווה למזג אוויר סביר.
לגבי עניין של תחבורה ציבורית בעיר - אם עדיין משתלם למשפחה לקנות כרטיסיה STRIPPENKART ?
-
עוד משהו קטן (ליידן)אם כבר מגיעים לליידן - לא לפספס את מוזיאון Naturalis המדהים! -
תודה -
לעניין התחבורה הציבוריתליליה
תגלית מרעישה...
בקישור של לו"ז התחרויות יש למעלה 3 לשוניות
אם תלחצי על Klasse 2 תיפתח עוד רשימת תאריכים.
תמצאי תחרות נוספת באותה עיירה בתאריך 14.8.
כך שהסיכויים שלכם הולכים וגדלים
ליתר השאלות, נחכה לארנון
יעל
-
לעניין התחבורה הציבוריתהיי ליליה,
אחדים מהקיצורים:
FK - Fries Kampioenschap – אליפות פריסלנד!!
NFM - Nationale Fierljep Manifestatie – מספר סיבובי תחרות כאשר כל מיתחרה מנסה להגיע ע"י 3 קפיצות לסיבוב הבא.
אגב KLASSE 2 היא כמובן ליגה ב'
תחבורה:
Strippenkaart – אחרי 31 שנה. איננו עוד בשימוש !!
הולנד עברה (כימעט) לגמרי לכרטיס הניקרא ov-chipkaart
OV - Openbaar Vervoer – תחבורה ציבורית
ארנון
-
לעניין התחבורה הציבוריתיעל - תודה, ל"מומחים הגדולים" בענף כמונו -
גם ליגה ב' בטח יהיה מעולה
.
ארנון- הספורט הזה נראה הזוי לגמרי ומדליק באותה מידה,
תודה על העדכון בקשר לכרטיסייה
מנסה להבין איך עובד כרטיס החדש - 4 אירו הוא עלות לנסיעה בודדת?
לנסיעה של 35 דק'? לא ממש ברור...אשמח להסבר ...
-
לעניין התחבורה הציבוריתליליה,
את צודקת. לדעתי אנחנו צפינו בליגה ג' וזה סיפק אותנו לחלוטין
לידיעתך, נוזל לי ריר מהתכנוניישן שלך, בא לי הולנד טייק 3 !
ארנון, מי תפס אותך בפוזה כזו? מאד הולם אותך איזולירבנד על הרגל.
איפה משיגים כזה, באאוטלט של לליסטד?
בוקר טוב, יעל -
לעניין התחבורה הציבוריתבוקר טוב יעל וכולם!
בדקתי במפה - כיוון שהתחרות היא ב18:30 האם יהיה אפשרי להתחיל את היום באינקהוייזן (גם ככה מצריך נסיעה של שעה מהצימר), לבלות שם כמה שעות ואז להמשיך לכיוון DEN OEVER ואלה - על הסכר הגדול לכיוון הSNEEK מוזאון הרח? ורק אז להמשיך ל- it Heidenskip ?? לא עמוס מדי?
יש משמעות גדולה בלהגיעה לאינקהויזן בסוף שבוע?
14-15 ימי חול... -
לפני שאשכח: לא לשכוח לקחת...מעילי גשם קליםביולי האחרון, אמסטרדם נרטבה עד לשד עצמותיה מגשם זלעפות שפקד אותה
(פשוט כך, וככה זה נשמע ציורי יותר...), לא היה קר מאד אבל רטוב, אוהו, כשפה היה חמסין, שם, בבית בכפר שריצפתו מחוממת, היה צריך להדליק גם את האח. ממש כך. אז מעיל קל, מטריה (אחת? שתיים? מתהפכות ונשברות בקלות)ונעליים מתאימות.
גם תכנית אלטרנטיבית לימים גשומים, שבאים בהפתעה- תועיל.
רוניה. -
לפני שאשכח: לא לשכוח לקחת...מעילי גשם קליםרוניה - תודה,
מזה אני הכי חוששת, חברינו היו בשבועיים ראשונים באוגוסט 2011-ולא ראו הרבה הודות למזג אוויר החורפי הזה.
גם אצלי רב התוכנית בנויה על האתרים החיצוניים עם גיבוי מיזרי ביותר של באולינג וקארטינג פה ושם - אבל זה הכל.
לאומת זאת ערים גדולות כמו אמסטרדם ואוטרכט נראים לי דווקה מתאימים לימים הגשומים...
מישהו מכיר פארק מים מקורה בהולנד, כמו AQWALIBI בבלגיה?
מצ"ב אתר נחמד, אפשר לראות פארקי מים לפי מדינות , ולא רק זה: -
לפני שאשכח: לא לשכוח לקחת...מעילי גשם קליםהיי ליליה
ההגעה למוזיאון באנקהאוזן היא בשיט וגם החזרה ממנו. צריך להיות מתואמים עם שעות ההפלגה ולקחת זמן המתנה בחשבון.
בזמן שחיכינו לשיט נהנינו מאטרקציות שהיו במרינה (כגון ציפה בכדורים שקופים). אני לא יודעת אם כך זה בכל סופ"ש או בכל אוגוסט (אפשר לשאול ב VVV המקומי). בכל אופן במוזיאון עצמו הצפיפות הייתה נסבלת.
לגבי השילוב של מעבר לפריזלנד ולתחרות קפיצה, נראה לי שמוזיאון החלקה על הקרח לפני התחרות זה קצת גבולי, אלא אם אתם מטיילים משעה מוקדמת ולא מורחים זמן (כמונו). תקבלו החלטה כשתגיעו למקום ותעריכו כמה זמן נשאר לכם.
התחרויות האלה הן בסדר גודל מקומי, אלה לא מקומות לקהלים גדולים. צריך רק למצוא איפה זה
אנחנו מאד נהנינו להסתובב בהינדלופן לפני תחרות הקפיצה. קסם של מקום.
פארקי מים - בנוסף למה שמופיע ברשימה אני יודעת שיש גם לפחות קומפלקס אחד עם כמה מגלשות מים באזור איינדהובן אבל לדעתי הוא לא במרחב שלכם. אם תרצי אשלח לך קישור.
באי טסל יש בריכה עם מגלשה/ות מים בשם Calluna אבל זה לא בסדר גודל של פארק. אני בטוחה שיש עוד מקומות כאלה בכל הולנד, השאלה איזה סדר גודל של פארק מים אתם מחפשים.
מצטרפת לעצה של רוניה. גם באוגוסט היה לנו לא מעט גשם ודי מעונן.
יעל -
לפני שאשכח: לא לשכוח לקחת...מעילי גשם קליםליליה
אם מוזיאון החלקה על הקרח חשוב לכם, למה שלא תסעו ישר לסכר הגדול, תצפינו לפרנקר לפלנטריום (מדהים בעיניי), תאכלו צהריים בהרלינגן, משם למוזיאון בסנייק ואז לקפיצה במוט? אני בעד לעשות יום פריזלנד מלא ! לשיקולך כמובן.
יעל -
לפני שאשכח: לא לשכוח לקחת...מעילי גשם קליםבפארק דוינרל שנמצא בואסאנר בין ליידן להאג יש פארק מים מקורה ומשובח שנקרא טיקי פול, טוב גם לימים קרים ופתוח בערב.
-
לעניין התחבורה הציבוריתנכון יצאה פוזה טובה יעל?!
רק ש... לפעמים כדאי להשתמש בכפיל
הלוואי עלי בדגל כזה על המוט. האיזולירבאנד פה, עוזר בזמן הטיפוס ואת זה כבר הסברת לנו פעם
יש לי חברים בקבוצה המשתמשים בו לקשירה...
ארנון -
לעניין התחבורה הציבוריתהיי יעל,
כנראה בלבלתי אותך - באינקהוזן התכוונתי למוזאון הפתוח, לא מכירה מוזאון החלקה על הקרח (דווקה מעניין - איפה זה?)
-
מוזיאון החלקה על הקרחליליה
יש בהינדלופן 2 מוזיאונים וזה אחד מהם. בתכנון חשבתי עליהם כאופציה לתעסוקה בגשם, אבל לא מימשנו אותה.
יונית מזכירה את המקום בספרה מאד בצמצום ואת יכולה להתרשם גם כאן:
http://www.vvvhindeloopen.nl/zien-doen-beleven/musea/
לשאלתך אני לא חושבת שיש בעיה לשלב את מ.פתוח אנקהאוזן עם קפיצה במוט בערב ובלבד שאתם בקונטרול על זמנים ומרחקים.
זה יהיה מצער אם תגיעו לתחרות ולא יישאר בשבילכם "קרטון תחת"
ארנון, השלב הבא: תמונה של החברים
יעל
-
מה עושים בערב??תודה יעל, מצאנו...
שילוב ENKHUIZEN עם פריסלנד נראה לי עמוס מדי?
התחלתי לבדוק ברישומים שלי ויש כמה "חורים" בערב:
בילוי באינקהויזן מ10 עד ? כמה זמן אפשר לבלות שם? שעתיים-שלוש?
לאחר ביקור במוזאון הפתוח ומוזאון ספינות בבקבוק (שעה?),
ממשיכים ל HOORN, אורן כתב שהם "שקעו" שם עד הערב...
יש עוד שעה נסיעה עד ה"בית" - כדי עוד להעמיס באותו יום?[/B]
יום של השוק באלקמאר - עד הצהריים, ממשיכים לכפרי דייגים - הבנתי שכל הפעילות עד 16-17 בערב, - מה עוד באותו ערב?
-
מה עושים בערב??ליליה
במוזיאון הפתוח אפשר לבלות הרבה יותר משעתיים שלוש, תלוי במידת העניין. אני חושבת שהיינו שם 5 שעות ברוטו.
אם את רוצה להגיע לפריזלנד באותו יום זה אפשרי אבל תצטרכו להיות מאד מדודים בזמנים ולעזוב אזור שיש בו עוד נקודות עניין. אני לא בטוחה בכלל שתספיקו גם את מוזיאון האניות בבקבוקים ביום כזה.
אני הייתי מפרידה ומקדישה יום שלם לפריזלנד שבסופו תחרות הקפיצה.
לגבי פעילויות ערב אין לי כרגע משהו ב"שלוף". יש אור עד שעה מאוחרת ואני מניחה שבקיץ מתקיימים ארועי תרבות מקומיים, צריך לחפור כדי למצוא אותם.
אם הנוער מעוניין בבאולינג או קארטינג, מקומות כאלה לרוב פתוחים עד מאוחר והייתי דוחה אותם לשעות הערב.
חוץ מזה, בערב אמסטרדם תמיד תחכה לכם
יעל -
מה עושים בערב??פייר? אתם אוצר.
בחיי. אנשים מסתובבים פה עם מיליוני אשכולות הולנד משוכפלים ופה יש כל כך הרבה פנינים מחוץ למסלולים הנדושים.
תמשיכו תמשיכו יש לי עוד כמה משבצות למלא. -
מה עושים בערב??יעל, ארנון, כולם - תודה על הלווי הצמוד שלכם,
עכשיו רק לקוות למזג אוויר נחמד, ושכולם יהיו בריאים,
שיהיה רק טוב,
ליליה
(גודל:127.78KB)