ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אנסי ואלפים ביוני

פורום אירופה
    8
    15
    4768
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אמה
      אמה נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,
      פותחת אשכול לקראת הטיול שהנה כבר בפתח.
      תיכף יוצאים הראשונים לקייץ לאזור ומכיוון שלא תהיה לנו חפיפה כמעט אז השאלות והתכנונים מעכשיו Very Happy
      יוצאים 2 זוגות בוגרים(צעירים בנפשם Rolling Eyes ) חברים כמעט רוב החיים וטיילנו כבר יחד לא פעם.קיבלתי יד חופשית לתכנון ומאוד השתדלתי לרצות את כולם,לחשוב על הכול.מזל שהתחלתי הרבה זמן מראש כי היום לא בטוחה שהיה לי ראש לפרטים ותכנונים.
      הפעם הכננתי קובץ וורד ממש מושקע,כי אין ספר מתאים בעברית,רכשתי ספר יד שניה בסימניה של פספורט,יש בו מעט חומר-גם משהו.
      הזמנתי בלונלי פלנט קובץ לאזור,תשמעו, שווה למי שאנגלית שלו טובה, חשבתי שגם אשפר את האנגלית וגם תהיה תועלת לתכנון.לצערי הראש עבר למקומות אחרים והקובץ נשאר בצד Sad
      אין תכנון מדוייק,יש חלוקה לפי ימים ובנק אפשרויות שלא נספיק את כולם.נתכנן לפי מזג האויר ומצב הרוח מה עושים למחרת היום.
      רכב,לאחר התלבטות רצינית והכנת קוץ אקסל ממש הוחלט על אויס צד שווצרי ,פולקסווגן סטיישן גדולה אוטמטית עם נפח תא מטען גדול +2 נהגים נוספים.תודות לענת מאויס שהרימה כפפה יצא מחיר סביר.
      היו רכבים גם ביורופקאר והרץ אבל קטנים יותר ורכב מאותה קטגוריה עוד יותר קטן-תא מטען)
      2 לילות בשמוני
      1 לילה בעמק אאוסטה בעיירת קוגנה
      6 לילות בדירה בטלרווי
      1לילה בשדה תעופה בד'נבה
      היה שינוי בסידור הלילות לאחר שהזמנתי דירה,והיא ל7 לילות.
      בונה על זה שהנסיעות קצרות(יחסית לרומניה Laughing ) ושלושה נהגים יעמדו במשימה.
      סנצ'יו סיפר שעשו קניות בסופר מיגרוס בטרמינל-נראה לי מתאים כדי לא להתעכב בדרך)
      מגיעים בערב,רכב מ18.00 התכנון לסייר ב YVOIRE רחל הפנתה תשומת לב לגנים היפים The Garden of Five Senses. Yvoire אבל נסגר מוקדם,לא נראה לי שנספיק
      וכאן ההתלבטות איך מסדרים את שתי הלילות בשמוני כדי להספיק את העליות להר,כי בעצם יש יום וחצי,את הטרמווי ,את מערת הקרח את מוזיאון הקריסטלים ולאן מכניסים את קניון השטן?
      http://www.chamonix.com/tramway-du-mont-blanc,86,en.html#tar ifs
      אנחנו מאוד חובבי בעלי חיים וראיתי סיורים עם סנט ברנרד
      http://www.fondation-barry.ch/ (S(brcsgpbfaxi5pc55f4g0mi45))/default.aspx?$TOPNAV=KONTAKT&a mp;a mp;$TOPNAVK=ADR&ACTION=TEMP_KONTAKT
      איפה אני יכולה לשתול אותם במסלול וגם לא בדיוק הבנתי האם פתוח בכלל?
      האם יש עוד חוות יותר קרובות למסלול?
      מוזיאון הקריסטלים-אוהבת מאוד
      http://www.chamonet.com/whats_new_article.php?id_whats_new=8 01
      את הקניון Gorges de la Diosaz גם משמוני,נכון?
      בקיצור יש המון אפשרויות ומעט זמן.זקוקה לקצת סדר ויד נוקשה לקיצוץ כנראה Sad

את העיירת אפשר לעשות בדרך חזרה מקוגנה לטלרווי,או אפילו מלינה בטלרווי.הרוב טיילו ממקום לינת כוכב באקס לה בן או אנסי-אז אפשרי.
      השאלות:כמה זמן לוקח העליה ברכבלים ומערת הקרח,אם לא מדובר בטיול רגלי ארוך,האם כדאי ונעים(לחצים,לב,אוזניים....)המשך לגונדולות בצד האיטלקי??
      אפשר לבטל את הלילה בקוגנה,אבל הטירות בדרך יפות,המפל שקרוב ללינה וגן אלפיני ,תוסיפו גלידה איטלקית וקפה טוב-אני שם Laughing

מלינה בטלרווי(6לילות) נטייל ברוב האזור. עברתי על כול הטיולים שמצאתי בפורום וגם מחוצה לו והאתרים.
      יום ליון-איך אפשר אחרי כול התמונות של רבקה שלא??
      המערות-כמובן והטירות וודאי.מצאתי אפילו אקווריום לבעלי באקס לה בן,ספא לחברה(אם נספיק או יום גשום)
      חזרה לג'נבה-מתוכנן מפלי הריסון ולאחר החזרת רכב ב18.00 סיור בעיר בתחברה ציבורית.לינה באיביס עם שאטל לשדה.
      http://www.cascades-du-herisson.fr/en/contact.htm
      או קניון השטן
      http://www.lepontdudiable.com/?rubrique=ACCES
      אשמח לתגובות וסיור מוחות Very Happy
      אמה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
        ושאלה הראשונה אמורה להיות יציאה מהשדה.
        אם יתמזל מזלינו ונקבל רכב עם מדבקה ,מבינה שלא תהיה בעיה לחשוב באיזה כבישים לינסוע .ואם לא?? מספיק לתכנון את הגי.פי לכבישים ללא אגרה??יוצאים מצד שוויצרי.
        אמה
        • נירית
          נירית נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
          הי אמה,
          מקווה שהכל בסדר אצלכם, ורק חוסר זמן מנע ממך להתעמק בפרטים ובקובץ של לונלי פלנט...

אנחנו גם בדרך לאלפים, כך שלא אוכל לענות מניסיון אלא מהכנה בלבד.

לגבי המדבקה-אם שוכרים רכב בצד השוויצרי-כמעט בטוח שתהיה מדבקה לאוטוסטראדות, ואם לא-תוכלו לבקש מסוכנות ההשכרה (כך קראתי איפה שהוא). המדבקה כמובן לא תקפה באוטוסטראדות בצרפת, ושם משלמים לפי קטע שנוסעים..גם לא זול אגב, לפי מה שראיתי.

מתי אתם נוסעים? לפי מה שאני רואה באתר
          http://www.chamonix.com/aiguille-du-midi,80,en.html

הגונדולה לאיטליה מהאגי דו מידי מתחילה לפעול רק בסוף יוני, כך שאולי לא רלבנטי לכם.
          בכל אופן, ממה שקראתי, כדי להימנע מתורים רצוי להגיע מוקדם ממש. אם מזג האוויר יהיה יפה אנחנו ננסה להגיע לקראת 7-8 בבוקר, עם הזריחה זה מתאים אם לנים בשאמוני, וזה יתרון ...
          Laughing Laughing Rolling Eyes
          קחו בחשבון שהבילוי הזה גם יקר בזמן, לפחות 3-4 שעות, לפי מה שאני קראתי, כך שאחריו כבר לא נשאר הרבה זמן לעוד משהו "כבד"...

אני לא רואה איפה /מתי תצליחו לטייל בקניון השטן-רק בדרך מאנסי לשדה התעופה (מחייב סטייה!).
          אם הייתם נוחתים מוקדם יותר, הייתם אולי מספיקים בדרך לשאמוני...
          אבל נראה לי שמספיק קניון אחד בטיול כזה, ואז אולי הערוץ ליד שאמוני יהיה בסדר, למרות שהוא כנראה קצת פחות אטרקטיבי.

לגבי בעלי חיים-אולי כדאי לבקר בMerlet Park
          http://mobile.parcdemerlet.com/index.php?langue=ANGLAIS#info s-ete

שבו אפשר "לפגוש" קצת בעלי חיים מהאזור.

במרטיני יש גם חוות כלבי סאן ברנרד.

ובכלל, לדעתי, עדיף להנות ממה שאפשר בכיף ובקצב המתאים לכם, מאשר לנסות לדחוס כמה שיותר ולרוץ ממקום למקום...

בכל מקרה, מאחלת לכם טיול מקסים!!

• נירית

אנסי ואלפים ביוני
            עוד משהו. ראיתי עכשיו באתר שהסיורים עם הכלבים מתקיימים ביולי-9 בספטמבר. זה בערך במעבר סאן ברנרד.

ולגבי הערוצים-יש את gorges du fier לא רחuק מאנסי. היות שתהיו באזור כמה ימים טובים, בטח תמצאו הזדמנות לטייל שם.
            • GORGES DU FIER
            • שושי
              שושי נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
              אמה, בקשר לכלבי סאן ברנרד היפים, מה שקרוב למסלול שלנו ,יונית הייתה בטיול האחרון שלה וסיפרה שהכלבים מוחזקים שם בכלובים, מיד זה ירד מהפרק..
              הקישור ששמת, זה במעבר בצד השני, רחוק מהמסלול שלך ושלי..
              • לבון רחל  קולומבוסית
                לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                אמה יקירתי בוקר טוב

ראיתי את האשכול שלך ושפשפתי עיניים, מה עוד ניתן לתכנן ולא תכננת עד כה??? את סופר מתוכננת והרי בשטח אף פעם לא מבצעים בדיוק מה שתכננו אלא קמים בבוקר מציצים בשמיים ורואים מה מתאים לבצע. טוב שיש בנק מטרות ויש ממה לבחור , תמיד תחשבי אם נותרו כל כך הרבה דברים מאחור זו סיבה לחזור.

אני זוכרת שגיל הכניס ביום הראשון את קניון השטן תראי אם זה יכול להשתלב לך גם בדרך ללינה. תספיקו לבקר ב-YVOIRE וזהו לדעתי.

אגב - הרכב נשמע מצויין!!!

מה שלא תעשי וכן תעשי ויש הרבה מה לראות אתם בטוח תהנו.

אנו נחליף חוויות כשתשובו ואנו נשוב.

נסיעה מהנה

רחל לבון
                • נוסע מתמיד
                  נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                  שלום אמה,
                  בעניין תנועה משדה התעופה ואליו בבקשה לינק מתוך האתר של שדה התעופה, שאולי תוכלי להעזר בו -

http://www.gva.ch/en/Portaldata/1/Resources/fichiers/publica tions/af.pdf

בענין הביקור ב-Yvoire: אני מבין שבלילה הראשון תלונו באיזור שאמוני. נראה לי שלא יהיה נוח ומתאים לבקר ב-Yvoire אחרי הנחיתה, כי השעה תהיה מאוחרת, והעיירה יפה ותוססת במיוחד ביום. בערב לדעתי רק המסעדות תהיינה פתוחות, וההנאה ממנה תהיה פחותה.
                  אמנם יהיה אור כנראה עד 22:00, אבל מכיון שהעיירה איננה בכיוון שאמוני, ותסיט אתכם מהדרך, אני מציע שתצאו לשאמוני באור, ולא תדחפו בכוח לערב הראשון גם את העיירה היפה הזאת.
                  אולי דווקא תוסיפו אותה לסוף הטיול.
                  אם אני זוכר נכון, אז קראת את תאור הטיול שלנו באלפים הצרפתיים, ואף הגבת. בכל אופן, ג'נבה עצמה מאכזבת ולא נעימה (לטעמנו), ולא הייתי מקדיש למרכזה יותר מ-3 שעות.
                  גם לי יצא לקרוא היום את תאור הטיול של רבקה בליון, וזאת הזדמנות לפרגן לה ובגדול, דווקא משום שהיינו שם, וידעתי על מה היא כותבת, וגם מה החמצנו שם...
                  • יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                    רק בעניין הגונדולה לאיטליה(מידע מאפריל האחרון) לא אמורה לפעול השנה- שאלתי וקיבלתי מענה מלשכת התיירות שם שהשנה (כל השנה?) היא בשיפוצים.
                    This summer, the gondola will probably not open because of the renovation of the Italian side (cable car between La Pallud and Hellbronner).
                    We will have the information at the end of spring but I’m afraid it won’t open at all this summer.

שימו לב-אם יש תוכניות למערת הקרח-גם לאלו יש ימי סגירה -בדקו באתר עצמו.
                    The ice cave will be closed because of safety maintenance from May 20th (end of the day) to June 16th.

עד כאן בעיניני רכבלים רכבות ושמוני.

ובעניין גן חמשת החושים באינוויר- לא נפלתי מהתרגשות.
                    העיירה עצמה מתוקה מאד, אבל ביוני בשעות הערב? אני חוששת שתהיה עיירת רפאים קצת.

מדבקה- אם שוכרים בשוויץ הרכב צריך להיות מצויד בה.
                    אם שוכרים בצרפת (כי יותר יעיל וזול) תלוי מי נהג במכונית קודם-עניין של מזל.
                    אין בעיה לעקוף את 1A השוויצרי, תלוי מהי נקודת המוצא ומהי נקודת הסיום.תגדירו לGPS בלי כבישי תשלום-כל המרחק עד הגבול הצרפתי כמה ק"מ ספורים(10-15)? זניח למדי.

אגב למרות שנדמה לנו כי המדבקה השוויצרית דרקונית במחירה, אני לא בטוחה שתשלום עבור קטעי כבישים נפרדים (צרפת,איטליה) יותר חסכוני במחיר.

• אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                      שבת שלום לכולם ותודה על הענות,
                      הנה קיצצתי ברגע כמה פעילויות.את הכלבים כי סגור,את הגודולות כי סגור,נשארה שאלת מערת הקרח.אנו נהיה בשמוני עד 16.6,תכננתי בבוקר לצאת לקוגנה השאלה האם שווה להתעכב ולהגיע למערת הקרח.
                      תכננתי על הבוקר הראשון (או אולי כבר בערב במלון)לברר במודעין מה ומתי פתוח.אני יודעת שיש להם חוברות/ברשורים ברוסית אפילו.
                      זה לא נעים לראות עיירה סגורה,זה נכון וכבר חווינו זאת בדולומיטים וגם ברומניה בסיביאל,אז לוותר על Yvoire או לעבור בכול זאת?נראה מרחק קצר אבל בכול זאת מאריך בשעה הגעה לשמוני.בשמוני יהיה מה לעשות בערב או אולי לעבור בדרך משהו אחר?הקיונים יהיו סגורים כבר.
                      כמובן קראתי,כמה פעמים את הטיול שלכם, הנוסע המתמיד, אפילו הדפסתי אותו וגם הכנסתי לקובץ שיהיה איתנו במחשב Very Happy
                      נירית ,אנו נוסעים במחצית יוני,את הפארק חיות יש לי גם כמובן,לא העתקתי הכול כדי שלא יראה כאורך הגלות הרשימה.נסתפק בו,הוא גם קרוב לשמוני.
                      גם הקניון הקרוב לאנסי מוכנס למסלול וגם הטירות הקרובות.
                      אני בכוונה הכנסתי בנק אפשרויות כי באמת תלוי במזג האויר ומצב הרוח.אני תמיד תזזית ורצה והחלק השני תמיד רותה לנוח.הבטחתי טיול יותר נינוח.את הדשא בחוף אנסי החלפנו בדירה עם מרפסת לאגם-כולם הסכימו לותר על החוף וישתו בירה במרפסת Laughing
                      נירית,לאיזה מרטיני התכוונת ע' אנסי?,איך רושמים לא מצאתי על המפה.
                      שושי,אני זוכרת את התרשמות של יונית,אבל בכול זאת חשבתי שאולי אפשר,למרות שבמחשבה שניה זה מסוכן מאוד עם החברה שלי.היא מסוגלת לשחרר אותם מהכלובים Laughing כבר שיחררה פעמיים כלב בבולגריה מהחבל עליו היה קשור והבטיחה לבעלים שהיא שומרת עליו כול הערב Laughing
                      באויס בארץ לא ידעו להגיד עם כולל מדבקה,נראה כבר שם,יוצאים בכול מקרה מצד שוויצרי כי שוכרים משם.נקווה שתהיה,אם במקרה ללא כונה עולים על כביש אגרה איך משלמים?איפה??
                      לג'נבה לא חשבנו להיכנס,אבל מחזירים את הרכב ב18.00 ועוד מוקדם לחזור למלון אז ניכנס לעיר לכמה שעות,שעתיים צריך לחזור לנוח כי הטיסה מוקדמת מאוד.
                      רחל יקירתי, החברים שלנו מתים מקנאה בטיול שלך.
                      הם היו בגרוזיה עוד בשנת ה90 והיא עד היום מקטרת ששמעה בקולו ולא רכשה בית ב5000 דולר בהרים.החבר גרוזיני למחצה וחי עד גיל 17 בסוחומי.מתכננים כבר כמה שנים ואנו ממתינים להם.
                      יונית,תודה על הקיצוץ Very Happy אמרתי לעצמי שאני צריכה את יונית שתבוא ותקצץ לי בבשר החי מכול הרשימה הארוכה שלי אז הנה אפילו לא כאב,כי סגור בכול מקרה Laughing .
                      אף פעם לא מספיק לי את ימי הטיול,תמיד אני רוצה לחזור לעוד,רק מרוב לחזור מתי אספיק לראות מקומות חדשים??יש מקומות שאני בטוחה שנחזור אליהם ופעם שניה יותר חכמים...
                      אמה
                      • נוסע מתמיד
                        נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                        אל תוותרו על Yvoire!!!
                        סעו אליה ביום האחרון מ-Talloires, חזרו על גדות האגם
                        אל CHENS SUR LEHMAN, ואח"כ לשדה התעופה.
                        הקטע הזה מופיע בתאור הטיול שלי בחלקו הראשון של היום ה-13.
                        יהיה סיום מוצלח לטיול נהדר!
                        • אמה
                          אמה נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                          אבל אז אנו מוותרים על מפלי הריסון.
                          מישהו היה במפלים, איך הם??
                          עוד שאלה,איזה סוג של מעיל צריך לעליה למונט בלאן?האם פליז מספיק יהיה ביוני??אולי עם גופייה טרמית?
                          לא רוצה לתפוס משקל עם מעיל חם יותר Confused
                          אמה
                          • רבקה.ק.
                            רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                            הי אמה

באתי רק לאחל נסיעה טובה.
                            כמו רחל אני חושבת שאת מוכנה כבר לחלוטין לטיול... Laughing Laughing

המונט בלאן - נורא תלוי ביום בו תהיו. לא נראה לי שהתאריך הוא שמשנה. תהיי מוכנה לקר מאוד, מקסימום לא תשתמשי...

רבקה
                            • נירית

אנסי ואלפים ביוני
                              אמה,

אני התכוונתי ל martigny בשוויץ, 44 ק"מ משאמוני (קצת פחות משעת נסיעה). יש שם מעין מוזיאון לכלבי הסאן-ברנרד,

http://www.museesaintbernard.ch/site.php?action=info
                              הוא נמצא קרוב למוזיאון די ידוע של מרטיני-

Pierre Gianadda Foundation

מניחה שאתם תעברו לעמק אאוסטה במנהרה, אבל אם נוסעים דרך מעבר סאן ברנרד-אז עוברים בין השאר במרטיני.

בהזדמנות זו רוצה להתייחס בזהירות רבה מאד לשאלה ששאלת בפורם משפחות, האם אפשרי לנסוע משאמוני לקניון גשר השטן ולחזור באותו יום לשאמוני.
                              נראה לי אפשרי, ויחד עם זאת-מדובר על כשעה וחצי נסיעה לכיוון, +ביקור של כ45 דקות בקניון עצמו (על פי האתר).
                              אני תוהה האם זה באמת כדאי, כשיש עוד כמה וכמה קניונים באזור.
                              הקניון ליד אנסי נראה מרשים לא פחות...

למרות שכמה רכבלים מושבתים העונה בשאמוני Confused (הלך לי המסלול לאגם הלבן, כנראה Crying or Very Sad ) אני חושבת שיש הרבה מה לראות ולטייל שם, ועוד לא דיברנו על הקפה מול המונבלאן...

• אמה
                                אמה נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                                תודה רבקה,הכנסתי את הבתים המציירים והכתובות.
                                אשב יום אחד להכין מפת ליאון עם הכתובות כדי להקל על המסלול-נראה מה נספיק.מצאתי המון אפשרויות סביב אנסי וגם אקס לה בן,בטוח לא נספיק הכול.
                                אשקול את המעיל שלי,או שאקח עוד מזוודה.נראה לכם יסתכלו עלי כעל משוגעת עם אעלה עם מעיל ביד לטיסה ביוני Laughing ???
                                חשבתי לעבור בחזור מאאוסטה דרך מעבר ההרים,זה מאריך מאוד את הנסיעה,ומלא סיבובים,שאלה מי ינהג,נראה לפי מזג האויר,המנהרה מקצרת מאוד.
                                נירית,נראה לי אנו מדברות על אותם סנט ברנרדים
                                זאת הכתובת
                                Route des Chantons 52, CH-1920 Martigny
                                גם אני הבנתי מהאתר שכהראה סגור,תיכף אבדוק שוב.
                                מצרפת מפת הטיול ,הכנסתי את האפשרויות ,שיהיו...יהיה קל יותר לבחור
                                אמה
                                • מפה עם האטרקציות שהכנתי
                                • eladw
                                  eladw נערך לאחרונה על ידי

אנסי ואלפים ביוני
                                  שלום אמה
                                  הייתי במפלי הריסון, מסלול מאוד יפה ונעים בקיץ. גם מוצל וגם אפשר להכנס למים. בקיץ המים לא סוערים ולא קפואים. אבל לא הייתי נוסע מעל שעתיים לכיוון בשבילם!
                                  P8190862.JPG
                                  P8190862.JPG(גודל:21.92KB)

• cascade du herrison
                                  P8190862.JPG
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון