ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום ספרד - עיצות בבקשה...

פורום אירופה
    4
    8
    3609
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ofirts
      ofirts נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.
      אנחנו נוסעים לדרום ספרד בספטמבר. כמה שאלות אני מנסה לסגור מסלול ומלונות.
      1. אנחנו עושים 10 לילות -
      -2 מדריד ( נחיתה בלילהאז למעשה זה יום אחד)
      - 1 טולדו
      -2 גראנדה
      - 2 קוסטה דל סול
      - 3 לילות בסביליה - מתוכם נסיעה של יום לקורדובה וחזרה אח"צ. ( או - לילה ראשון ברונדה - בדרך ממלאגה - ואז רק שני לילות בסביליה.

שאלות:
      1. אנחנו עם שני ילדים קטנים - מסלול לא רע נכון?
      2. איכן מומלץ ללנון בקוסטה דל סול? רוצה לשלב אוירה של כפר עם חנויות נחמדות ואולי גם חוף ים צמוד - מלאגה? טורמולינוס? או מיחאס? ( יש חוף צמוד למיחאס? או שזה רחוק מאוד מהחוף?)
      3. כמה זמן נסיעה מסביליה לקורדובה? וקוסטה דל סול לסביליה? ( דרך רונדה)
      4. האם מומלץ ללון ברונדה בדרך לסביליה? ( ואז להגיע לשם בשבת אח"צ יום ראשון בקורדובה - טיול, ורק יום שני - חצי יום עד לטיסה - המשך סביליה. לא מעט מדי?
      5. מה מזג האויר במדריד, דרום ספרד בסוף ספטמבר? אפשר עוד להכנס לים?
      תודה מראש לכל המייעצים! טיפים נוספים ולינקים יתקבלו בברכה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • R e e F
        R e e F נערך לאחרונה על ידי

למדריד תנו יומיים-שלושה, יש המון מה לראות ולעשות במיוחד אם רוצים קניות.

טולדו שוות ערך ל-4-6 שעות טיו, קרי חצי יום.

מזג האויר בספט' עדין חם אך הרבה יותר נסבל מיולי/אוגוסט.

• קניות במדריד
        • מדריד - המלצות ומסלולים
        • ayeletgil1
          ayeletgil1 נערך לאחרונה על ידי

תכנון מגניב ביותר, איזה כיף, הייתי משנה קצת את מניין הימים, מוסיפה ימים בקוסטה דלסול בגלל אוירת החופש והכיף ומורידה מסיבליה, למה על עך הרבה ימים שם ? הייתי נשארת שם לילה אחד וגם זה רק אם בא לכם לראות משחק כדורגל, חוץ מזה אין הרבה מה לעשות שם.
          מה עם ג'ברלטר ? חווית הקופים שקופצים על הרכב היא משהו שילדים בטח יתלהבו.
          לגבי קוסטה דלסול אנחנו ישנו בחד המלונות במרביה, יש מלונות ממש על הים, הם יקרים יותר, אלה שנמצאים מעבר לכביש או למעלה יותר, עדיין מרחק הליכה, מעט זולים יותר, מאוד מומלץ לסגור שם מראש כי לא פשוט למצוא, אני יודעת שבאזור יש כמה ריזורטים מעין הכל כלול - לשיקולכם.
          לא הייתי ישנה במיחאס, זה רחוק ואין כל כך מה לחפש שם מעבר לטיול אחה"צ נחמד, כנ"ל לגבי רונדה.
          אנחנו כאמור ישנו במרביה ומשם נסענו אחה"צ אחד לרונדה ואחה"צ אחר למיחטס, משם המשכנו לגרנדה ומלגה.
          מזג האויר בספטמבר ודאי יהיה סביר ונחמד, אנחנו היינו באוגוסט והיה חם אבל הפחידו אותנו כל כך שנתאדה כך שכנראה הכנו את עצמו, הים קר, גם באוגוסט, אבל זה מתאזן עם החום בחוץ, דורש קצת זמן הסתגלות.
          לגבי מרחקים הכי טוב להכניס את הנתונים לגוגל מפס תרשום ממקום למקום ותראה ק"מ וזמן. אם אתה מסתבך - נעזור.
          תעשו חיים
          • ofirts

תודה ריף ואיילת - מעודד לראות שנהית שם - יש לי הרבה סימני שאלה כמה הטיול הזה ירשים אותנו.
            ריף - מדריד יום אחד - קצת בייתי כי אין לי מאיפה להוריד.
            יש לי הרגשה שלינה בערים העתיקות מוסיפה המון לאוירה מהעיר.
            באיטליה - לנו ב אסיסי - והאוירה בלילה היתה מדהימה, רוחנית אי אפשר לתאר - מרחק גדול מהאוטובוסים מלאי התיירים במהלך היום - לכן - הייתי רוצה לתת הזדמנות כזאת גם לטולדו - מקווה שלא אתאכזב.
            לגבי סביליה - מצד אחד אומרים העיר הכי יפה באנדלוסיה - מצד שני - אין מה לעשות שם. קצת מבלבל. תזכרו שאנחנו מתכננים ביום ראשון משם לצאת לטיול של כמעט יום לקורדובה - כך שלמעשה נשאר לנו יום שבת מלא - ראשון בקורדובה - ויום שני בסביליה עד אח"צ - טיסה משם הביתה.
            אין שם עיר עתיקה? קניות? מועדוני פלמנקו?
            גיברלטר - אני יצטרך להחליט בדרך מסביליה האם לעבור דרך רונדה או דרך גיברלטר - נראה לי שרונדה יותר ייחודי למקום. מקווה שאני לא טועה.
            לגבי מלונות - כבר עכשיו נראה שאין מלון נחמד במלאגה בבוקינג - או שהכל כבר טפוס - או שסזה מה יש שם. גם די יקר...
            מה לגבי לינה בערים אחרות על החוף? יש המלצות נוספות למישהו?
            מישהו אגב היה בפארק המים באזור? נחמד גם לילדים קטנים?
            שוב - תודה על העצות.
            • ayeletgil1
              ayeletgil1 נערך לאחרונה על ידי

במסגרת השיקול לגיברלטר, אל תגיעו לשם אם אתם לא יכולים לעלות לשם בערך בשעת הזריחה, אח"כ התורים היסטריים, אנחנו ישנו לילה לפני בעיירה קרובה לגבול, קמנו ממש מוקדם ועברנו את הגבול בקלות, אם אין לכם את האפשרות הזו תעלו לרונדה, קחו בחשבון שזו נסיעה, סיבובים , המקום די נחמד אבל לא להגיע עם יותר מידי צפיות...
              אל תוותר על טולדו ולו בגלל היהדות...
              • yosic
                yosic נערך לאחרונה על ידי

בלי ספק הייתי משנה, אם זה עדיין אפשרי, את חלוקת הזמנים כדי לתת למדריד והסביבה זמן משמעותי יותר. (חובה). מדריד עיר מדהימה לטיול שלם שבלי ספק תהנו ממנו מאוד. כולל טולדו וסגוביה המדהימות והקרובות יחסית. בפסח שעבר היינו שם 8 ימים מדהימים ואם תרצו תקבלו אינספור המלצות למסלולים, קניות ובילויים.
                בחלק הדרומי הייתי לוקח מלון קרוב לטרמולינוס על חוף הים ומשם לצאת למלגה, מיחס, רונדה ומרינת פוארטו בנוס (חובה) כלל לא בעייה. אילו טיולים קצרים יחסית מול המרחקים לערים הגדולות יותר. יש שם בתי מלון טובים וצריך להכנס לאווירה השונה לחלוטין מהאוירה האירופאית של מדריד. ערים כמו סביליה, קורדובה, גרנדה ואזור גיברלטר (כ-150 - 200 ק"מ לכיוון כל מסלול) ייקחו לכם יום לכל טיול ואז תצטרכו לתת העדפות לבחירתכם על פי לוח הזמנים.
                תהנו.
                • ofirts

תודה יוסי ואיילת יוסי אני קצת מופתע לגבי מדריד - חשבתי שיום וחצי יספיקו - אבל אם באמת נהנה מספרד ולא נתאכזב ( אני קצת בספק לצערי..) אז נשמור את זה לפעם הבאה - למסלול הצפוני - אז גם נגיע לסלמנקה בילבאו ולצפון.
                  אכן - בסוף בחרנו מלון בטורמולינוס. תודה על הטיפ על המרינה - חוץ מהויילת באיזור מרינה - לראות משהו נוסף שם? או שזה מספיק?
                  איילת - אם רונדה לא משהו - יכול להיות שנמשוך את הזמן הקוסטה דל סול ביום העזיבה, נצא בצהריים המאוחרות למלון בסביליה ונשאיר רק שעתיים לעבור דרך רונדה בדרך לסביליה. ככה נרוויח עוד חצי יום בחוף/במלון.
                  יוסי - בתור מומחה למדריד ( כל הכבוד על הסקירה המקיפה - חשבתי לרכוש מדריך נסיעות ( ספר..) למרות שאני רק יום אחד שם - אבל נראה לי שאספק בהדפסת הדף שלך...
                  אגב - יש לך מלון מומלץ, קרוב למרכז ןלאזורי קניות בטווח של עד ~ 100- 90 יורו במדריד?
                  • yosic
                    yosic נערך לאחרונה על ידי

מלון מומלץ במדריד מבחינתי הוא Catalonia las Cortes מדורג 4.5 באתר TripAdvisor וממנו הגישה לכל האתרים בעיר היא ברגל. ייתכן שהוא יעלה קצת יקר יותר ממלונות אחרים, אבל בהחלט שווה. לא תתחרטו. יש שם ארוחת בוקר נהדרת וגישה מהירה לכל המקומות המוזכרים.
                    הייתי מציע לכם לקרוא בבלוגים את הכתבה שלי על מדריד (קישור מצורף) http://family.lametayel.co.il/8+%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7 %91%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%93+%D7%95%D7%A1%D7%91%D7%99%D 7%91%D7%AA%D7%94
                    שם הבלוג הוא "8 ימים במדריד וסביבתה". תיקחו משם טיפים ותנסו את המיטב בזמן הקצר שיש לכם בעיר. לבטח יעזור לכם.
                    מקומות שחובה לבקר בהם והכל במרחק הליכה הם:
                    כיכר סול, כיכר אוריינטה, ארמון המלוכה, הקתדרלה, כיכר מאיור, כיכר סיבלס, שדרות הפראדו ומוזיאון הפראדו, גני רטירו, מידרחוב Preciados היוצא מכיכר סול, רחוב גרנד וייה ואם אתם חובבי כדורגל אז כמובן איצטדיון סנטיאגו ברנבאו של ריאל מדריד.
                    אגב, בדרום ספרד אם תתלבטו בין הערים הגדולות, הייתי נותן עדיפות לקורדובה ולסביליה. מרינת פוארטו באנוס חובה חובה וכדאי יותר בשעות הערב יחד עם אלפי תיירים אחרים. מרחק נסיעה לא גדול מטרמולינוס.
                    תהנו.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון