אזהרת טיסה עם האוזבקים!!
-
שלום לכולם!
ברצוני לשתף סיפור שקרה לי עם חברת אוזבקיסטן איירוויס:
נתחיל מההתחלה כדי שהכל יהיה ברור, סגרנו טיסה עם האוזבקים לתאריך 03.05.12 לתאילנד וחזרה 23.05.12 (חשוב לציין שהזהירו אותי מהחברה הזו ומהשירות שלה ואמרו לי שכדאי לשלם עוד קצת ולטוס עם אלעל אך אני התעקשתי לחסוך את הכסף), אז טסנו ב-3 לחודש לתאילנד והטיסה הייתה יחסית בסדר למרות שהשירות של הדיילות על הפנים והם ממש אבל ממש לא נחמדות בלשון המעטה!!!!!!! אבל הסתדרנו והגענו לתאילנד, בתאריך 23.5.12 הייתה אמורה להיות הטיסה שלנו בשעה 23:30 והגענו לשדה התעופה כשעתיים לפני - 21:30 , מה שלא ידענו זה שהטיסה הוקדמה ל-22:30 , נתון נוסף שהקשה עלינו זה גם שהמספר טיסה השתנה! ועד שהגענו למתחם הצ'ק אין של אוזבקיסטן בשעה 21:45 הם כבר סגרו את ה"בסטה" וברחו משם כולם.
חיפשנו דוכן עזרה של אוזבקיסטן איירוויס על מנת שיגידו לנו מה קורה ולמה הטיסה הוקדמה ומה עושים כרגע, עד שמצאנו אחד כזה ישבו שם שתי בחורים שלא התייחסו אלינו בטענה שהם לא מדברים אנגלית וסימנו עם היד שצריכה להגיע מישהי שתעזור, כשהגיע המישהי הזו היא התחילה לצעוק למה באנו כזה מאוחר וכדי "לנפנף" אותנו אמרה שהטיסה כבר יצאה לפני 4 שעות!!! לא ידענו איך להתמודד עם המצב מה גם שאין עלינו טלפון ולא אינטרנט ואף אחד מאוזבקיסטן לא מוכן לעזור!!! מתוך חוסר אונים שאלנו מתי יוצאת הטיסה הבאה והם אמרו שהם לא יודעים!!! דוכן עזרה של אוזבקיסטן לא יודע מתי יוצאת הטיסה הבאה! ביקשנו לראות את המנהל ואמרו שהוא יהיה בשעה 23:30 , הלכנו לשתות מים ולהרגע וכשחזרנו ב23:30 והתחלנו לספר למנהל את מה שקרה הוא אומר לנו למה באתם עכשיו רק לשדה התעופה הטיסה שלכם לא הוקדמה והיא יוצאת עכשיו (דבר שלא נכון כמובן מכיוון שבלוח הטיסות לא הייתה שום טיסה של אוזבקיסטן לשעה 23:30), אמרנו לו שאין טיסה שיוצאת בשעה הזו והוא הבין שהוא לא יכול לעבוד עלינו ואמר שהטיסה הבאה יוצאת ב-27 לחודש ( משמע עוד 4 לילות בתאילנד!) אבל שאין מקום על הטיסה ושנחפש טיסה בחברה אחרת, ממש עזרת לנו!!
חזרנו מיואשים למרכז למטייל כדי שנוכל להתקשר לארץ ולראות מה עושים ( חשוב לציין שבמרכז למטייל עזרו לנו מאוד והרגיעו אותנו, אנשים מקסימים!!!!!)
בקיצור מישהו מהמשפחה התקשר בארץ לסוכנות שסגרנו דרכם את הטיסה וארגן שנהיה על הטיסה של ה-27 לחודש- חששנו מדבריו של המנהל שלא יהיה מקום בטיסה ועוד פעם תהיה פדיחה בהגיענו לשדה התעופה ב-27 - כמובן מה שהתברר שדבריו של המנהלים היו שקריים והמטוס היה חצי ריק!!!
נקודה שחשוב שתהיה מובנת, אני לא מאשים את אוזבקיסטן שלא הודיעו לנו על הקדמת הטיסה ושינוי מספרה, זה היה התפקיד של חברת הנסיעות שסגרנו דרכה וגם הם יקבלו על הראש, מה שציפיתי מהאוזבקים זה קצת רצון לעזור וקצת אנושיות כלפי אנשים שפספסו טיסה שלא באשמתם ונמצאים בשדה התעופה חסרי אונים-ממש מגעילים, פשוט עצרתי את עצמי מלהתפרץ עליהם שם, אפילו עובדי אלעל התאילנדים ניסו לעזור לנו למרות שהם לא היו קשורים אלינו.
לסיכום אני לא אטוס יותר בחיים עם האוזבקים (אני רק מזהיר-אתם תעשו את השיקולים שלכם) והרבה מאוד אנשים גם בבית חב"ד וגם במרכז למטייל לא הופתעו שזה קרה דווקא איתם ואמרו שתמיד יש איתם פאדיחות.
ושוב תודה למרכז למטייל על העזרה והרצון להעניק בית חם למטייל הישראלי- באמת אנשים מדהימים נמצאים שם !!!! -
אזהרת טיסה עם האוזבקים!!בהחלט לא נעים ,בטח לא בסוף הטיול ...
אצל האוזבקים תמיד חשוב לברר לפני אם יש שינוי. מסכימה איתך לגבי היחס שלהם.בהלוך היה בסדר גמור,חזור-דיילות,שירות ויחס בשדה-קטסטרופה!
אם אני משווה לאירוסויט-הם טובים בהרבה..שלא לדבר על הטרמינל בטשקנט.בקיצור-לא נראה לי שאטוס איתם שוב. -
אזהרת טיסה עם האוזבקים!!מנסיון אישי עם חברה אחרת, מציע לך להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות נגד הסוכנות ונגד החברה. -
אזהרת טיסה עם האוזבקים!!וזה לא מתפקיד הנוסע לעשות "קונפרם" לטיסה 72 שעות לפני??? -
תשובהאל תדאגי, זה לא קורה רק עם האוזבקים. יום אחד בטיסת חזור עם אלעל מבנגקוק ידעתי הגעתי 2 שעות לפני הטיסה (במקום 3), אבל טרם זה הודעתי למוקד של אלעל בישראל ולתחנה בבנגקוק שאני אגיע שעתיים לפני הזמן. שהגעתי כבר מכרו את הכרטיס שלי (היה אובר בוקינג רציני) ולא היו מוכנים להעלות אותי לטיסה בטענה שאיחרתי. לא משנה כמה שהסברתי שהודעתי לכולם ושבכלל לא איחרתי מנהל התחנה פשוט ניפנף אותי והשאיר אותי כמו כלב. התחננתי אליו שיעזור לי אבל לא היה מוכן. עד שכמה אנשים שהיו לידי צעקו עליו אז זרק אותי לבית מלון ע"ח אלעל ויומיים אחרי זה העלה אותי על טיסה.
נחזור לסיפור שלך, בגלל מקרים כאלה צריכים לאשר טיסה בחזור.
חובה להיכנס לאינטרנט לראות מה סטטוס הטיסה וכמובן עדיף להתקשר לשירות הלקוחות של אותה חברה או אפילו לסוכן נסיעות בארץ.
קצת קשה לי להאמין שהסוכן ידע ולא עדכן אתכם. מה היה קורה אם הטיסה הייתה בשישי או שבת והוסכן לא עובד?...
-
תשובהאין יותר חובה לאשרר טיסות. -
תשובהבפעם האחרונה שטסתי אם האוזבקים חזרה לארץ נאמר לי
גם ע"י הסוכנות בארץ וע"י סוכנויות נסיעות בבנגקוק
שאין צורך לאשרר (קומפרם) את הטיסה.
חוץ מזה מצער מה שקרה וחבל מקווה שזה לא הרס
לך את הטיול.
אין מספרים או סטטיסטיקה על המקרים האילו, לכן אני
אישית ימשיך לטוס איתם כל עוד המחיר יתאים לי. -
תשובהכאשר אני טס אני תמיד דואג להתקשר על מנת לאשרר טיסה.אולי זו לא חובה אבל זה תמיד כדאי..
ביום הטיסה אני נכנס לאינטרנט על מנת לוודא שאין שינויים.
אבל זה אני..
על פניו מקריאת מה שנכתב יש מקום להגשת תביעה.תגיש תביעה משותפת גם נגד האוזבקים וגם נגד הסוכנות שמכרה לך את הכרטיס,מה אכפת לך? ששניהם ישברו אחד לשני את הראש מי יפצה אותך. -
תשובהרצוי תמיד להיכנס ל- checkmytrip ולבדוק אם הכל בסדר ואם היו שינויים. הבעיה עם האוזבקים היא שמערכת ההזמנות שלהם לא ממוחשבת ואי אפשר לדעת אם משנים את לוחות הזמנים.
לשיקולכם, אם בכל זאת רוצים לחסוך כמה גרושים.
לעתים קרובות, מה שזול יוצא יקר. -
תשובהאפשר להכנס לאתר של שדה התעופה ולבדוק את ההמראות...
לא כל הזמנה בעולם מופיעה ב checkmytrip -
תשובהcheckmytrip היא רק דוגמא. יש עוד אתרים. חוץ מזה באתרי הבית של חברות התעופה אפשר להיכנס להזמנה ולהזמין מושבים, וארוחות מיוחדות ולעקוב אחרי שינויים בטיסה.
כמובן שעם האוזבקים ודומיהם זה לא הולך ככה. הם עדיין שולחים כרטיס על נייר כרומו עם שלושה עותקים? -
אזהרת טיסה עם האוזבקים!!/ חברה גרועה ביותרגם לנו היה איתם סיפור בחזרה מתאילנאד ישבתי על כסא שבור כן כסא שבור ממש. כשרציתי לצלם את הכיסא החרימו לי את הפלאפונים ואיימו עלי במעצר בטשקנט תוך כדי שהיא מודיעה לטייס על "העבירה". בקיצור היינו צריכים לרדת על 4 ולהתחנן כדי שיבליגו. נשבענו שבחברה הזאת לא נטוס יותר גם אם זה יהיה חינם