ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ירח דבש בסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    9
    22
    7686
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • 1julie1
      1julie1 נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,
      אני וארוסי חשבנו על לנסוע לירח דבש בסין. התכנון הוא כ-14 לילות (17/10 עד 31/10 - גמיש יום לכאן או לכאן). הסגנון הוא לא טראקים אלא יותר מרכזי בילוי, קניונים, גן חיות, אתרים היסטוריים (אבל לא משעממים אלא פופולריים כמו החומה הסינית).
      מבחינת הזמן, האם 14 ימים זה יותר מדי לבייג'ין לבדה או שכדאי להוסיף יעד נוסף (שנגחאי או הונג קונג)? ואם כן - האם זה לא מייקר בצורה חדה את הטיול?
      כשאני מחפשת מלון, למה צריך לשים לב מבחינת המיקום והאם כדאי לחפש דרך האתר אגודה (האם הוא אמין?)?

אשמח לקבל תשובות לשאלותיי...

ג'ולי
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Ori...A
        Ori...A נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בסין
        היי,
        קודם כל מזל טוב Smile
        עכשיו לתשובות,
        1. אם באמת תרצו, תוכלו להעביר בבייג'ינג 14 יום וגם יותר, אבל לדעתי חבל כי בתכנון נכון תראו ממנה המון בפחות זמן, ותוכלו בהחלט לשלב את שנגחאי וכל מה שבין לבין (אם זה האיזור שתרצו, הייתי מוותר על הונג קונג, אם ברצונכם לחסוך כסף, כי זה אומר לעשות את הדרך בטיסה, ומזכרוני היא לא כל כך זולה).
        2. השתמשתי באגודה מספר (לא רב) פעמים והם נראים לי די אמינים. במה להתחשב? בעיר גדולה כמו בייג'ינג, כדאי להיות קרובים למטרו, כך שתוכלו להתנייד פחות או יותר לאן שתרצו בזול ובמהירות. במקומות קטנים יותר (אם תהיו) יש בדרך כלל איזשהו מרכז שנוח להיות בקרבתו, אבל לא חובה.
        3. אל תפתחו ציפיות בנוגע לגני חיות בסין. חוץ מפארק הפנדות בצ'נגדו שהוא מקום מדהים, גני חיות בסין נוטים להיות חוויה לא נעימה כל כך (לפחות ככה אני הרגשתי), מה שמתאפיין בתנאים מאוד מאוד (מאוד) רעים לבעלי חיים, הן מצד גן החיות עצמו והן מצד המבקרים (הסינים ברובם) שלא חוסכים בזבל שהם זורקים לכלובים, הגם ככה צפופים של החיות.

אם כן תרצו לשלב את פארק הפנדות ואת צ'נגדו בכלל, זה אפשרי ונחמד מאוד, אבל כמו הונג קונג, ידרוש טיסה (או רכבת של 30 שעות, לא משהו שאני מניח שתרצו לעשות בירח דבש).

זה מה שאני יודע. בכל קוו בייג'ינג - שאנגחאי אני לא מומחה גדול, אז אני אשאיר לאחרים לפרט.
        תהנו ומזל טוב,
        אורי Smile
        • orly064
          orly064 נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בסין
          סין מגניבה, בטח לירח דבש טיפה לא שגרתי (אנחנו עשינו את זה אוקטובר שעבר). אני מסכימה עם אורי שחבל להקדיש את כל השבועיים לבייג'ינג, כיוון שלמרות שהיא מעניינית, יש עוד מקומות ששווים ביקור בסין. שנגחאי היא אכן אחלה, במיוחד אם אתם לא ממש מחפשים טבע אלא בילויים ונוף אורבני. אפשר לעבור בין בייג'ינג לשנגחאי בכמה דרכים עיקריות- טיסה (בסביבות 150$, תלוי מתי מזמינים), רכבת אקספרס של כ-5 שעות (לא יודעת מחירים, אבל אם אני לא טועה זה כמעט כמו טיסה), רכבת לילה (יוצאת בסביבות 21 בערב ומגיעה לשנגחאי ב-7 בבוקר). אצרף לך לינק לאתר מעולה לרכבות, תוכלו לראות שם את לוחות הזמנים ומחירים.
          אין ספק שהמעבר ייקר במעט את הטיול, אך מצד שני- מה תעשו, לא תטיילו? אפשר לחסוך גם את הטיסה ופשוט לרדת לנופש באילת... Smile אני לא יודעת מה מסגרת התקציב שלכם, אבל אם זה בכלל אפשרי- לדעתי כדאי להוסיף עוד מקום בסין מלבד בייג'ינג.
          מבחינת לינה- אנחנו הזמנו ישירות דרך המקום בו ישנו (באתר הגסטהאוס או במיילים), אבל שמעתי דברים טובים על אגודה. חשוב שהמלון יהיה ליד מטרו, ואם יש יותר מקו מטרו אחד- מה טוב. כדאי שהמטרו יהיה יחסית מרכזי (לא על קו המטרו שמקיף את בייג'ינג מבחוץ אלא אחד הפנימיים) וכך תגיעו בקלות לכל מקום. גם בשנגחאי חשוב להיות ליד מטרו. אפשר לישון שם באזורים המרכזיים (אזור כיכר העם בגדול), אבל זה כנראה יותר יקר. אנחנו ישנו במיקום לא מרכזי, אבל ממש נחמד כי ככה יצא לנו להסתובב קצת ברחובות פחות מתויירים והיה מגניב.
          בכל מקרה- מזל טוב ותהנו המון!!
          • אתר לרכבות ועוד מידע
          • papkin
            papkin נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בסין
            בעיקרון בבייג'ין יש המון אתרים שיכולים למלא בשקט שבוע וחצי,אך יחד עם זאת תוכלו לשלב את טיאנג'ין העיר השכנה שאליה אפשר להגיע ברכבת מהירה מבייג'ין חצי שעה של נסיעה ב350 קמ'ש ובה אפשר לבלות שם יומיים נפלאים.
            מעבר לכך אפשר לשלב את שאנגחאי בקלות יש מלא רכבות בין בייג'ין לשאנגחאי המהירות לוקחות 5 שעות יש רכבת שנוסעת כל הלילה כך שבהחלט אפשר לשלב את שני היעדים פחות ממליץ על הונג קונג כי זה ייקר בצורה משמעותית את הטיול אבל סך הכל שילוב של בייג'ין טיאנגי'ן ושאנגחאי בהחלט נותן אופציה לירח דבש לא שגרתי,והכי חשוב מזל טוב
            • shauzer
              shauzer נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בסין
              אני לא הייתי בוחר את סין לירח דבש, הייתי מעדיף את תאילנד.

אבל ביג'ינג בהחלט יכולה לספק מוקדי עיניין לתקופה שצינת.
              לא הייתי מרחיק לעיר גדולה נוספת כשנחאי, אלא אם משולב בה גם האנג'ו וסוג'ו למשל.

בקשר למלון, למה לא לנסות קשר ישיר עם המלונות כמו למשל רשת מלונות איביס? יש בעיר 3 מלונות של רשת זאת ואחת מהן ממש במרכז, דיי קרובה לשוק המשי ובמרחק לא רב מהתחתית.
              • R e e F
                R e e F נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בסין
                אנחנו חגגנו טיול בת מצווה אבא ובת 11 יום שכללו 6 לילות בבייג'ינג ועוד 3 לילות בשנגחאי. כאשר המעבר היה בטיסות פנים (בתי המלון הוזמנו כבר מראש).
                עם הניסיון שצברתי בפועל והן מקריאה ושיטוט באתרי מידע ל-14 יום הייתי ממליץ לכם לעשות 5-6 ימים בבייג'ינג, יומיים עד שלושה בשיאן ועוד 3-4 ימים בשנגחאי.
                תוכלו לחוות חוויה אורבנית מיוחדת, כולל האטרקציות הקרובות לערים אלו ובוודאי שתמיד יישאר טעם של עוד.
                אם זה הכיוון שלכם ותרצו פירוט מעמיק יותר, אשמח להוסיף.

שיהיה במזל טוב!
                החומה בג שנגחא בלילה
                החומה בג'נשאלינג(גודל:6.48KB)שנגחא בלילה(גודל:9.99KB)

החומה בג'נשאלינגשנגחא בלילה
                • 1julie1

ירח דבש בסין
                  תודה על העצות! בתאילנד כבר היינו, אחרת היינו נוסעים לשם מלכתחילה.. אבל אהבנו מאוד את המזרח ולכן רצינו לטוס לכיוון הזה..
                  יש לי שאלה עקרונית שמאוד מדאיגה אותי - שמעתי שהסינים בכלל לא מדברים אנגלית ושבלי מדריך או טיול מאורגן מאוד קשה להסתדר שם.. עד כמה זה נכון?
                  • orly064
                    orly064 נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בסין
                    זה נכון שהסינים לא מדברים כמעט בכלל אנגלית, מלבד פקידי הקבלה במלונות או גסטהאוסים (גם שם לא כולם יודעים אנגלית). אבל זה לא נכון שאי אפשר להסתדר, פשוט צריך לבוא מוכנים. כדאי שיהיה שיחון או לפחות ספר טיולים כמו הלונלי פלנט או אחרים, שכתובים שמות המקומות בסינית. מבקשים בבוקר מהפקידים במלון לכתוב בסינית את הדברים שאתם צריכים (נניח החומה הגדולה, מונית לשדה התעופה, אני צמחונית וכו') ומראים את זה למי שצריך. אני לא אוכלת בשר, ורוב הפעמים הבינו את זה במסעדות. פעם באנו למקום שממש לא ידעו אנגלית ולא היה תפריט באנגלית, כלום. הראנו להם את המשפט שהיה לי מודפס- אני לא אוכלת בשר. אז בעלת המקום הצביעה על בחורה שאכלה נודלס וכרוב סיני והנהנתי, אז היא הבינה שזה בסדר. אחרי זה היא לקחה אותי לחדר האחורי והראתה לי ביצה וגם אז הנהנתי וצחקתי, והיא הכינה לי נולדס עם כרוב סיני וביצה, והיה אחלה.
                    בקיצור- זה חלק מהחוויה, אבל כן צריך להתכונן... Smile
                    • משה ר
                      משה ר נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בסין
                      כמי שטייל פעמיים עצמאית בסין,אני מצטרף לדבריה של אורלי.הסתדרנו בלי בעיות.היה לנו לונלי ושיחון שלו ובגסטהאוז כתבו לנו בסינית את היעד שאליו רצינו להגיע אליו.
                      "לא מדריך ולא בטיח"
                      מזל טוב וטיול מוצלח
                      • R e e F

ירח דבש בסין
                        מי שיאמר לכם משפט כמו "אי אפשר להסתדר בלי מדריך" זה אחד מהשניים: לא היה בסין מעולם, טייל בקבוצה מאורגנת ולא ניסה לחוות את האותנטיות של המקום.

אז נכון שמרבית הסינים לא מדברים אנגלית והמעט שכן דוברים את השפה יעזרו ויסייעו לכם בחפץ לב.

אם נתקלים ברחוב בסינים שלא ממש עוזרים, זה בד"כ מחוסר תקשורת והמבוכה הנובעת מכך. מרבית הסינים קטנים כגדולים, מבוגרים כצעירים יסייעו בחפץ לב.

משתף אתכם בסרטון שעלה בימים האחרונים בפייסבוק בו ניתן ללמוד ולהבין מיהו הסיני הממוצע ברחוב, מדהים פשוט!
                        • סינים בסין
                        • papkin

ירח דבש בסין
                          מחזק אתצ דברי החברים פה,טיילתי בסין 3 פעמים לבד סך הכל יש לי ברזומה 4 חודשים במצטבר בתוך סין,מה שעושים זה ככה מביאים לונלי פלנט,כי יש שם המון מידע וגם כי כל האתרים רשומים בסנית ורשום איך להגיע אליהם בתחבורה ציבורית אפשר להראות למישהו ברחוב את שם האתר והוא יכווין אותכם גם בלי לדבר מילה באנגלית,לוקחים שיחון של לונלי פלנט אנגלי סיני עם סמניות סניות כדי לחפש דברים ספצפים יותר כגון שרותים מסעדה מלון תחנת רכבת וכ'ו,ודבר שלישי ברגע שתגיעו למלון או להוסטל קחו בלובי כרטיס ביקור שלהם שם רשומה הכתובת של המלון למקרה ותרצו לחזור במונית זה הכל פשוט ביותר.
                          • Ori...A
                            Ori...A נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש בסין
                            קצת סבלנות, קצת חוש הומור וגם בכוכב אחר אפשר לטייל לבד.
                            יצירתיות כמובן עוזרת, יש לי מספיק דוגמאות.

עם זאת, אני חייב להוסיף - זה כן אתגר, לפעמים גם לא פשוט. אני בעד לטייל בסין לבד, אבל לא לכולם זה מתאים וגם לא לכל טיול. יש לכם שבועיים ואתם בירח דבש, זה שונה מטיול תרמילאי, שבו יכולתי להרשות לעצמי התברברויות כאלה ואחרות (שקרו וממשיכות לקרות) בגלל קצר בתקשורת.
                            בערים הגדולות זאת תהיה פחות בעיה, כי שם מדברים יותר טוב אנגלית, ובכלל הסביבה נהיית תומכת באנגלית יותר ויותר, אבל במקומות קטנים, אם תחליטו להגיע, כדאי להבין מראש לאן אתם נכנסים כדי לא לבזבז זמן.

מחזק מאוד מאוד את הדברים לגבי הסינים עצמם, הם נחמדים מאוד ורובם המוחץ ירצה לעזור ויעשה כל מה שהוא יכול בשביל זה.
                            דוגמא חיה מאתמול - שאלתי פקידה במודיעין בתחנה מרכזית בצ'נגדו איפה יש כספומט, כי זה שבתחנה לא מקבל כרטיסים זרים. היא לא ידעה להסביר לי, אז היא פשוט עזבה את השולחן (השאירה שם את חברה שלה שתטפל באנשים שבאים) והלכה איתי חצי שעה (לא דקה פחות) ברחוב עד לבנק, כולל חזרה לתחנה וליווי אישי לאוטובוס כדי שאני לא אאחר.
                            זו לא דוגמא נדירה, קרו לי המון מקרים כאלה.
                            בקיצור - תדביקו חיוך על הפנים ותקבלו אחד בחזרה, כמעט מכל אחד.
                            • papkin

ירח דבש בסין
                              לפי ההודעה הטיול שלהם אמור להיות בייג'ין שאנגחאי בשאנגחאי אין בעיה למצוא דובר אנגלית גם אפילו יותצר קל מאשר בבייג'ין מעבר לכך שבערים הללו יש שלטים באנגלית לכיוון האתרים,שילוט באנגלית בתחנות הרכבת ובמטרו הכל באנגלית התחנות מוכרזות באנגלית במטרו ובאוטובוסים כך שנורא קל להסתדר שם.
                              וכמו שאורי ציין גם לי יש מלא דוגמאות כאלו האחרונה שבהם שעצרתי מישהי כדי לשאול איך מגעים לאיזשהו מנזר (היה מחוץ לעיר נינגבו פשוט חפשתי אוטובוס) היא לא ידעה אז היא התקשרה לבית מישהו בדק לה באינטרנט והיא הלכה איתי איזה 20 דקות לתחנה רשמה על פתק שם של המקום שאני צריך להגיע אליו והכל ויש מלא דוגמאות כאלו.
                              • 1julie1

ירח דבש בסין
                                תודה רבה לכם על התשובות המפורטות!
                                מספר שאלות נוספות:
                                1. הבנתי שצריך להוציא לסין ויזה ושלא מביאים לכל אחד.. כמו ויזה לארה"ב. האם זה נכון?
                                2. האם המחייה שם (למשל התחבורה) זולה? כי המלונות לא זולים כמו שחשבתי, ובאופן כללי אני מקבלת את הרושם שבתאילנד יותר זול.
                                3. מה זה הלונלי פלנט שכולם מדברים עליו ומהו השיחון והיכן משיגים אותם?

תודה רבה!
                                ג'ולי
                                • חתול-רובוט
                                  חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

מספר תשובות נוספות
                                  1. נכון שצריך להוציא ויזה, אבל זה ממש לא כמו תהליך הכניסה לארה"ב, אלא סתם הליך פורמלי [אלא אם רוצים לשהות במדינה מספר חודשים, ואז צריך להאריך את הוויזה מבפנים, וזה כבר עלול להיות מסובך]. בארץ אפשר לעשות את זה בשגרירות הסינית בתל אביב, או דרך כל סוכנות נסיעות. שימו לב שאם תבחרו להגיע להונג קונג ולמקאו אז לשתי המדינות האלה לא צריך להוציא אשרת כניסה, ובעלי דרכון ישראלי מקבלים אוטומטית אישור שהייה לדי הרבה זמן.

2. התחבורה לא מאוד זולה, וגם לא הלינה והכניסה לאתרים. אוכל זול מאוד, וגם הקניות. את תאילנד אני לא מכיר אז אני לא יכול להשוות.

3. לונלי פלאנט הוא מדריך באנגלית [אבל יש גם גירסה מתורגמת לעברית], מאוד יעיל למטייל העצמאי, אבל גם שנוי במחלוקת [אני ממש לא השתגעתי עליו, אבל גם לא הייתי מסתדר בלעדיו]. יש גם שיחון של לונלי פלאנט. את המדריך אפשר לרכוש בכל חנות ספרים [במחיר די מופקע]. את השיחון תוכלו לקנות ב'למטייל'. פעם נוספת: אם תבחרו להגיע להונג קונג ומקאו אז אין טעם בשיחון, כי כולם מדברים אנגלית בהונג קונג, וגם במקאו אין בעייה להסתדר. אם אתם מתכננים להגיע לאיזור מסויים ומוגבל אז אפשר לחפש מדריך שעוסק רק באותו איזור.
                                  • shauzer
                                    shauzer נערך לאחרונה על ידי

מספר תשובות נוספות
                                    אני חושב שהתחבורה בסין זולה, בוודאי ביחס למה שהיא מציעה.

בערים הגדולות רכבות תחתית מאוד זולות וכך גם תחבורה ציבורית.

רכבות מהירות במחירים כאלה ובתנאים שמקבלים בוודאי נחשב לזול.

צריך לקחת בחשבון את המרחקים שעוברים עם התחבורה ואז לחשב ולהשוות.
                                    • bon bon
                                      bon bon נערך לאחרונה על ידי

מספר תשובות נוספות
                                      בד"כ (לפחות אני) כשאומרים שהתחבורה בסין זולה מתכוונים שיחסית לשאר ההוצאות ($ בודדים לארוחות וללינה), התחבורה בסין היא יקרה.
                                      כשאני מוציא 10$ ביום (בקושי), 20$ על נסיעת רכבת של 8 שעות זה הרבה.
                                      מעבר לזה, אם משווים את המחירים של התחבורה והאיכות לעומת אירופה, אכן מדובר בגרושים!
                                      • R e e F

מספר תשובות נוספות
                                        תאילנד היום יקרה יותר מסין וזה בהיבט הכללי. מלון 4 כוכבים מפנק בבייג'ינג נע סביב ה-50$ לזוג וזה במיקום לא רע בכלל.

סין זה אמנם לא הודו אך כפי שציינו, המחיה היום יומית זולה מאוד.

• papkin

מספר תשובות נוספות
                                          למרות שהחבירם פה ענו תשובות מפורטות אענה גם אני.
                                          1) ביחס לקבלת ויזה לארצות הברית התהליך לסין מדובר פה במשחק ילדים,אם אתם גרים בתל אביב או נמצאים שם הרבה אין בעיה לעשות ישירות בשגרירות אם לא תעשו דרך סוכנות הנסיעות בה תזמינו את הטיסות שלכם,אומנם צויין כי לגבי הונג קונג ומקאו אין צורך בויזה (אגב חתול רובוט זה לא מדינות זה משתייך לססין אבל עזוב) מה שכן חשוב מאוד שתדעו כי אם אתם רוצים לבקר שם ואז לחזור לסין היבשתית נגיד בייג'ין או שאנגחאי תצטרכו להוציא ויזה עם שתי כניסות.
                                          2) תילאנד זולה יותר מסין וגם פחות מפותחת ממנה,כיום סין זו הכלכלהנ השניה בחוזקה עקפו את היפנים שניים רק לארצות הברית וגם זה ללא יותר משני עשורים בכל מקרה התחבורה העירונית האוטובוסים והמטרו זולים מאוד,אוכל במסעדות עממיות קטנות ובדוכני רחוב זול,אפשר למצוא לינה במלונות של רשת INN מלון של 3 כוכבים והעלות לכל היותר 280-290 יואן לחדר זוגי עם מקלחון שירותים טלויזיה מזגן וכל השאר.האתרים בחלקים יקרים במיוחד המפורסמים ביותר ותחבורה בין עירונית יכולה להיות יקרה אבל אם משווים את נוחות המחלקה או הרכבות המהירות ואת אורך הנסיעה בק'מ מגלים שיחסית לעולם זה לא כזה יקר.
                                          3) לונלי פלנט לדעתי הוא חובה,יש בו המון מדיע אני הייתי מסתמך עליו בעיקר בקטעיןם של אתרים שרשומים בסנים מידע על התחבורה כיצד לנסוע ממקום למקום,מפות שאפשר להבין היכן המרכז,ובמקרים בהם לא מצאתי מקום לינה הייתי מנסה ללכת על ההמלצות למלונות לפי הספר,ממליץ על הגירסא האנגלית היא יותר מפורטת,הספר עלותו כ200 שקלים שיחון לא זוכר מחיר אבל הוא מאוד מפורט ועוזר את שני הדברים ניתן להשיג בחנויות ספרים ובלמטייל.

• חתול-רובוט
                                            חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

אוי ואבוי
                                            באמת כתבתי מדינות... Embarassed כמובן שלא מדינות - אזורים אדמיניסטרטיוויים מיוחדים [SAR].
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון